|
| 109 : Rosiori Nord - Alexandria - Zimnicea | |
|
+55Luna laurentzu ets2oltromânia George CFR teoiasi aris86 marius664 razvan - trenuri Katalyn Vitosa florin.lifticariu spiderpc vanchorusebulgaria alliens riciu mariushal gabrielcr bogdan.perejuc Adirmvl mureseanu_976 Katalin4653 Adrian78 mielutu zburator dan tm M.I.C.I. Luca tgv NIKU24 Andrey_tm Balto IonutCFR2009 cristy79 Teodor TVlad Bobby_TM Nesebar ORWO Sergiu rmn WAYNEN Dr2005 Rarau Vlad Ymmyll Razvan Tudor Mircea Condilescu jionutz cristy1110 COSTACHE MIHAIL loryjonel Radu Catalin cristi CFR AceKine MariusM kristi kkk myster2008 59 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Catalin
Numarul mesajelor : 4 Reputatie : 5578 Data de inscriere : 20/08/2009
| Subiect: Re: 109 : Rosiori Nord - Alexandria - Zimnicea Joi 20 Aug 2009, 23:38 | |
| Vineri 14 august eram in gara la ora 4.45 asteptam 9361 sa plec la Zimnicea cu domn mecanic iar cand ma uit la linia 2 vad vagonul zambilicii cu DHC 293.EC-ul 104 se defectase iar(si din nou) iar 293 a trebuit sa mearga in BCT.Am venit inapoi la 10.08 cu 9364 iar Zambila inca nu plecase din Rosiori Nord.Baietii faceau schimbul pe masina.Aceasta a plecat la Alexandria cu 98051.
Daca mai aveti nevoie de alte detalii nu ezitati sa ma intrebati.
Numai Bine! Catalin |
| | | Radu V.I.P Member
Numarul mesajelor : 562 Varsta : 37 Localizare : Turnu Măgurele/Alexandria/București Reputatie : 6411 Data de inscriere : 06/12/2008
| Subiect: Re: 109 : Rosiori Nord - Alexandria - Zimnicea Dum 29 Noi 2009, 20:05 | |
| Din cate am inteles, Sectia Alexandria-Zimnicea va fi preluata de Regiotrans. Momentan, doar 3 perechi de trenuri mai ajung la Zimnicea, restul se opresc la Alexandria. |
| | | kristi kkk V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1697 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 7655 Data de inscriere : 25/08/2008
| Subiect: Re: 109 : Rosiori Nord - Alexandria - Zimnicea Lun 30 Noi 2009, 18:56 | |
| Asa e si vor circula 6 perechi de trenuri cu legatura spre Rosiori imediat. Am auzit ca este afisat orarul in gara Zimnicea. |
| | | AceKine
Numarul mesajelor : 75 Localizare : Alexandria Reputatie : 5977 Data de inscriere : 23/09/2008
| Subiect: Re: 109 : Rosiori Nord - Alexandria - Zimnicea Lun 14 Dec 2009, 23:00 | |
| http://www.regiotrans.ro/mersul_trenului/craiova/Zimnicea--Alexandria_si_Retur.pdf |
| | | loryjonel
Numarul mesajelor : 17 Reputatie : 5513 Data de inscriere : 07/11/2009
| Subiect: alexandria zimnicea Vin 01 Ian 2010, 14:30 | |
| tronsonul alexandria zimnicea a fost preluat de regiotrans am o intrebare am citit intro carte ca de la zimnicea este o linie ce duce la o baza militara exista sau a existat multumesc |
| | | kristi kkk V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1697 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 7655 Data de inscriere : 25/08/2008
| Subiect: Re: 109 : Rosiori Nord - Alexandria - Zimnicea Sam 02 Ian 2010, 15:31 | |
| Din gara Zimnicea pleaca o linie in port, singura unitate militara este in interiorul orasului pe Bulevardul Republicii. |
| | | COSTACHE MIHAIL
Numarul mesajelor : 7990 Reputatie : 15505 Data de inscriere : 06/03/2009
| Subiect: Re: 109 : Rosiori Nord - Alexandria - Zimnicea Sam 09 Ian 2010, 18:54 | |
| Vineri 8 ianuarie 2009, am facut o calatorie cu unul din fratii mei de la Bucuresti la Zimnicea trecand prin Videle, Rosiori, Alexandria. Nu circulasem niciodata intre Alexandria si Zimnicea. Am plecat din Bucuresti cu personalul 9301, compus din 6 vagoane. Unul era de cls 1, iar celelalte erau din seria 20-59. Calatoria a fost superba. Mi-a placut mult. Iata si cateva poze, facute pe traseu: Gara Rosiori Est ###### Linia din dreapta se duce la Turnu Magurele, iar cealalta a mers in paralel cu noi cativa zeci de metri. Peret Plosca Plecam mai departe Buzescu Trecere la nivel cu calea ferata in Statia Alexandria Nord Statia Alexandria Nord
Ultima editare efectuata de catre COSTACHE MIHAIL in Dum 10 Ian 2010, 17:59, editata de 5 ori |
| | | COSTACHE MIHAIL
| Subiect: Re: 109 : Rosiori Nord - Alexandria - Zimnicea Sam 09 Ian 2010, 19:07 | |
| Incep cu partea a doua, nu pun prea multe poze la un topic, pentru ca se deschid prea greu la cei care nu au viteza la internet. Gara Alexandria vazuta din sosea Gara Alexandria vazuta dinspre linii In Alexandria coboram la ora 11:53. Peste 3 minute, am plecat spre Zimnicea cu personalul 15825, alcatuit din doua automotoare ale operatorului feroviar privat Regiotrans. Iata Gara Smardioasa, o gara care a fost frumoasa, iar acum e devastata! Automotoarele Operatorului Regiotrans, sunt foarte ingrijite La ora 13:05, am ajuns in Zimnicea. Iata si gara Si alta poza cu sala de asteptare a garii Zimnicea:
Ultima editare efectuata de catre COSTACHE MIHAIL in Sam 09 Ian 2010, 20:30, editata de 1 ori |
| | | COSTACHE MIHAIL
| Subiect: Re: 109 : Rosiori Nord - Alexandria - Zimnicea Sam 09 Ian 2010, 19:21 | |
| Continui cu al treilea calup de poze Iata o poza cu gara Zimnicea vazuta din sosea Orasul Zimnicea, este practic un oras izolat si parasit. Lume putina, liniste, masini mai deloc, blocuri neterminate de pe vremea lui Ceausescu si devastate. Intrarea in Parcul Central al orasului Alta imagine din parc Si alta imagine. Totul este pustiu. Nu se vede nici un om aproape. Un bloc, in care parterul este devastat O imagine de ansamblu a orasului, chiar in centru. Nici un om, nici o masina. Ne intoarcem inapoi in Gara Zimnicea. La ora 14:00 trebuia sa plece personalul 15828 De data aceasta, garnitura a fost alcatuita doar dintr-un singur automotor, adica acesta din poza. Celalalt a ramas in Zimnicea. |
| | | COSTACHE MIHAIL
| Subiect: Re: 109 : Rosiori Nord - Alexandria - Zimnicea Dum 10 Ian 2010, 20:42 | |
| La intoarecere de la Zimnicea spre Alexandria, am stat de vorba cu controlorul garniturii. Printre altele mi-a spus ca sectia aceasta are profit, se castiga in jur de 12 milioane vechi zilnic, din cele 6 perechi de trenuri, lunar se strang aproximativ 350.000.000 lei vechi, si Operatorul Regiotrans ar incerca sa preia si sectiile Rosiori-Alexandria precum si Rosiori-Turnu Magurele. Odata pe saptamana este un targ intr-o comuna apropiata si abia mai fac fata cele doua automotoare cuplate, din cauza prea multor calatori. Mai mi-a spus ca o locomotiva LDH daca ar merge singura, consuma mai multa motorina decat cele doua automotoare, care echivaleaza cu 4 vagoane. Mai mi-a spus ca acum doua saptamani cand a fost zapada aceea mare, cate un automotor, facea noaptea cate o cursa in gol adica fara calatori, , pentru deszapezire. Si tot acest controlor mi-a spus ca aproximativ 10% din calatorii care circula cu trenul, folosesc garniturile Regiotrans. De cand acest operator a preluat sectia Alexandria-Zimnicea, microbuzele au inceput sa circule cu mai putini calatori, multi dintre ei preferand acest mijloc din cauza biletului, mult mai ieftin decat cel al microbuzelor. Cam acestea am vorbit cu el. |
| | | AceKine
Numarul mesajelor : 75 Localizare : Alexandria Reputatie : 5977 Data de inscriere : 23/09/2008
| Subiect: Re: 109 : Rosiori Nord - Alexandria - Zimnicea Dum 31 Ian 2010, 15:21 | |
| Intradevar se pare ca solutia pentru salvarea nu numai acestei sectii dar a majoritatatii sectiilor secundare poate fi introducerea acestor automotoare care au cel putin un consum mult mai mic decat o locomotiva hidraulica sau diesel electrica. Referitor la aceasta sectie, consumul unei garnituri de la Rosiori Nord la Zimnicea si retur cu 3 vagoane era undeva in jur de 350 de litri, de la Rosiori Nord la Alexandria si retur era undeva in jur de 150 de litri iar pe Alexandria la Zimnicea si retur undeva in jur 200 de litri si precizez aici ca acest consum se refera la locomotivele diesel electrice si cele hidraulice. La automotoare consumul intre Rosiori Nord - Zimnicea si retur ar fi in jur de 50 de litri si sunt sigur de ce zic pentru ca automotoare au fost si intre Rosiori Nord si Turnu Magurele si consumau undeva in jur de 25-30 de litri pe pe o sectie de 55 de kilometri daca nu ma insel.Concluzia este ca si CFR ar putea utiliza in continuare unele sectii fara sa le privatizeze daca s-ar analiza toate punctele forte si slabe si sunt sigur ca sunt solutii, de exemplu introducerea automotoarelor, adica altii precum Regiotrans sau ServTrans au profit si CFR nu are pentru ca nu vrea, asta este adevarul ...Sper macar sa circule trenuri indiferent de operatorul feroviar |
| | | AceKine
| Subiect: Re: 109 : Rosiori Nord - Alexandria - Zimnicea Dum 31 Ian 2010, 15:25 | |
| Inca o informatie - majoritatea mecanicilor de pe aceasta sectie si al operatorlui feroviar RegioTrans sunt mecanici care au traseul CFR Calatori - ServTrans - RegioTrans sper sa aduc alte informatii imediat cum ajung in tara despre aceasta sectie |
| | | cristy1110
Numarul mesajelor : 14 Localizare : zimnicea Reputatie : 5410 Data de inscriere : 08/03/2010
| Subiect: Re: 109 : Rosiori Nord - Alexandria - Zimnicea Lun 08 Mar 2010, 11:25 | |
| @Costache Mihail trebuie sa stii ca nu este chiar asa de monoton orasul Zimnicea,dar la ora cand ai facut tu pozele se vede ca ploua si de asta nu era mai nimeni pe strada,dar intradevar intre orele 13 -16 este cam pustiu orasul... de ce nu ai mers pana la dunare sa vezi si calea ferata de acolo.... |
| | | COSTACHE MIHAIL
| Subiect: Re: 109 : Rosiori Nord - Alexandria - Zimnicea Lun 08 Mar 2010, 15:12 | |
| - cristy1110 a scris:
- @Costache Mihail trebuie sa stii ca nu este chiar asa de monoton orasul Zimnicea,dar la ora cand ai facut tu pozele se vede ca ploua si de asta nu era mai nimeni pe strada,dar intradevar intre orele 13 -16 este cam pustiu orasul...
de ce nu ai mers pana la dunare sa vezi si calea ferata de acolo.... Cristi, bine ai venit pe forumul nostru. Nu cred ca mai avem din Zimnicea pe cineva care sa fie membru al forumului nostru . Fiind pentru prima oara in zona, si vazandu-l pustiu, am crezut ca asa este tot timpul. Nu am fost pana la Dunare din cauza ca am fost presat de timp. Pierdeam trenul. Dar este un oras care ma intereseaza. Am sa mai revin ca sa il vizitez mai cu deamanuntul.In alta ordine de idei, asteptam de la tine poze cu automotoare Regiotrans si poze cu gari din aceasta zona.Din gara si pana in port mai exista vagoane sau locomotive? |
| | | cristy1110
Numarul mesajelor : 14 Localizare : zimnicea Reputatie : 5410 Data de inscriere : 08/03/2010
| Subiect: Re: 109 : Rosiori Nord - Alexandria - Zimnicea Lun 08 Mar 2010, 15:31 | |
| am niste poze cu gara (cateva)... platforma industriala din port apartine toata omului de afaceri Ioan Niculae(Interagro,Astra Ploiesti) si detine vagoane la uzina de tevi sudate... firma are si alte vagoane proprii care sunt de cereale dar alea decat aduc marfa si se intorc in silozuri sau mai stiu eu unde le duce ... posibil sa fi adus si vagoane cisterna fiindca a deschis fabrica de bio-fuel care face alcool si combustibil din cereale... sunt doua locomotive una la tevi si una la alta societate a lui de acolo,dar nu cred ca le foloseste pe ambele tinand cont ca localul vine odata la cine stie cat timp,iar una este de ajuns si pentru manevre si pentru transport.. cand am sa ajung la dunare am sa fac poze cu calea ferata,dar am sa fac si pe traseul de pana acolo... |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: 109 : Rosiori Nord - Alexandria - Zimnicea | |
| |
| | | | 109 : Rosiori Nord - Alexandria - Zimnicea | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |