Am trimis o propunere de introducere a unor trenuri Rosiori Pitesi si Bucuresti Curtea de Arges/Campulung. Sa speram ca vor reusi sa circule pe rutele mentionate
Le mai trebuie si material rulant ca sa se poata extinda , sunt cam la limita cu motoarele
MariusM V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2221 Varsta : 36 Localizare : Bucureşti Reputatie : 8341 Data de inscriere : 27/08/2008
Parcă văd că până la noi ordine or folosi tot de-ale altora(Regiotrans). Altfel, aveau şi nişte vagoane 2047 MEVA dar chiar şi-aşa, tot degeaba, că au stat degeaba la Nehoiaşu după care au plecat altundeva - nu se mai ştie pe unde - şi nu s-a mai aflat nimic despre astea.
AeroX V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2161 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6764 Data de inscriere : 25/05/2012
Sa nu uitam ca nici Regiotrans nu se bagase adanc la inceput. S-a extins cu timpul. Mai intai sa ii lasam sa analizeze si singuri pe teren, ce calatori vor veni, apoi vor ajunge si ei la concluziile lor.
boldalexandru
Numarul mesajelor : 288 Reputatie : 5055 Data de inscriere : 05/11/2011
Subiect: Re: 107 : Rosiori Nord - Costesti Dum 09 Iul 2017, 17:30
Automotorul 2401-2402 a fost adus de la Oltenita si astazi efectueaza primele teste pe sectie
AeroX V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2161 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6764 Data de inscriere : 25/05/2012
Am facut weekendul asta un drum dus-intors. O sa revin cu ceva poze si filmari, mai dureaza pana ordonez ce am. Ca si idee generala, lumea chiar merge la tara pe acolo (Costesti - Mirosi; Rosiori - Balaci/Beuca), am auzit destui chiar fericiti ca a revenit trenul. Au tot urcat si coborat omuleti. Cap-coada nu prea s-a mers. La numarul maxim de-a lungul traseului nu cred s-a depasit in jur de 30 calatori pe tot trenul (si la dus si la intors), dar eu zic ca fiind prima saptamana, totodata si in weekend, eu zic ca e chiar bine. Ma asteptam sa nu fie nimeni, sincer. O mare lauda era legata de programul TFC, aproape toata ziua penduleaza pe aici. Iar in weekend se plangeau ca la dube/maxi-taxi nu au program, ori nu opresc in satele lor. Singura nemultumire auzita e legata de peroanele joase/inexistente, nu ca ar fi departe gara/halta de casa. In general se vede ca e o linie facuta pentru marfa, de-a lungul traseului e plin de utilaje agricole, terenuri animate de oameni si diverse masini/tractoare. Pe la Balaci era si un marfar al TFG. Tot pe aici au facut si cruce automotoarele TFC.
In concluzie, cred ca sunt sperante cu aceasta linie. Desi trece pe la marginea multor sate parca nu sunt chiar atat de departate. Sper ca se va extinde TFC pana la Pitesti cu timpul. Clar multi pitesteni se trag din sudul Argesului (au parinti /bunici/rude la tara pe acolo), chiar si din Teleorman. Eu sper ca va fi ridicata viteza la un 80 km/h (care ar fi suficient), linia nu parea asa de proasta, mai mult restrictii la treceri de nivel cu calea ferata si vreo cateva podete. De la Costesti la Mirosi se circula mai greu cu 40, 60 in rest.
Ca si peisaje, ruta e mai mult inconjurata de campie infinita, terenuri arabile la greu (floarea soarelui, grau). Nu este spectaculoasa (ca orice linie de campie), dar in perioada asta de vara se vede fain in zile insorite. In orice caz, mi-a placut, mi-a dat speranta in sensul ca nu ma lasa cu senzatia: azi e linia, maine nu mai e, avand in vedere ca in zona asta dubele fac legea la transportul de calatori. Chiar ar putea avea viata mai lunga aceasta linie, am ramas surprins ca mai exista si lume care cauta tren.
AeroX V.I.P Member
Restul statiilor nu prea le mai gasesc in material, ori le-am acoperit doar in filmari. Dar mai las si niste peisaje frumusele de pe aceasta ruta:
Cam atat am avut de prezentat in mare parte din calatoria mea pe aici. Sper sa mai revin macar o data pe anotimp. Intre timp va poftesc pe ceilalti s-o (re)parcurgeti.
Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18751 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24328 Data de inscriere : 05/10/2010
Cred ca motivul pentru care au inchiriat linia asta e altu pentru traficul de marfa parca TFG incraca ceva de la Balaci si pe linia asta aduceau si trenurile auto Dacia dar care au cam disparut in ultima vreme
AeroX V.I.P Member
Cred ca da, or fi vrut-o la pachet. Intr-un fel e bine. Nu stiu exact cum misca marfa (asta se presupune ca e activitatea principala pe aici), pe la Balaci am vazut un marfar de cereale din ce se vede si mai sus. Si pe la Mirosi stationau 2 locomotive TFG. Iar pe la Costesti am auzit un tip prin gara (cred ca paznic ceva) care spunea ca s-ar mai transporta si Dacii. Totodata in Costesti era stationata o astfel de naveta (Dacii). A stat cam o zi intreaga pe la Costesti, cel putin in ziua in care am fost eu. Sper sa mai revin macar o data pe anotimp pe linia asta. Merita urmarita/explorata mai des. Poate ca nu e chiar atat de apusa ca importanta. Cel putin cand am parcurs-o weekend-ul trecut nu mi-a dat impresia asta. Si tocmai ca am ramas cu o impresie buna si in privinta calatorilor. Asteptarile erau foarte slabe, dar au fost depasite, mai ales pentru prima saptamana. Bine ar fi daca s-ar putea ridica viteza la un 80 km/h cu timpul.