| 107 : Rosiori Nord - Costesti | |
|
+48rich1974 Laurentiu Ciobanu DaniStefa Qweerty23 ets2oltromânia Luna cfr500 Cris_Cr gardianlinux ciprian71 Katalyn Rarau riciu marius664 ldh80 AeroX George CFR mielutu zburator Luca tgv mishu88 Amiralul Nesebar alliens Tomi13leu Adirmvl razvan - trenuri boldalexandru tcatalin Radu Dr2005 Vlad TVlad Teodor ana imfinity ATM cont dezactivat . Vitosa discoid21 cristi ar srazvi biokosmy Catalin AceKine IonutCFR2009 MariusM cristi CFR COSTACHE MIHAIL myster2008 52 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
mielutu zburator
Numarul mesajelor : 3172 Varsta : 29 Reputatie : 6987 Data de inscriere : 07/09/2014
| Subiect: Re: 107 : Rosiori Nord - Costesti Mier 21 Sept 2016, 15:19 | |
| Curba din Rușețu e singura zonă problematică de pe M700, că văd că pe Nemuritorul l-au reparat; Nemuritorul era porecla dată semnalului BL9 care indica ce dorea. Azi îl reparau și mâine iar indica ce-i trecea prin cap, de obicei roșu. BL1 e un alt semnal blocat pe galben indiferent de ce e la următorul.
|
|
| |
MariusM V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2221 Varsta : 36 Localizare : Bucureşti Reputatie : 8341 Data de inscriere : 27/08/2008
| Subiect: Re: 107 : Rosiori Nord - Costesti Dum 20 Noi 2016, 08:11 | |
| Traficul rutei în 1977/1978: http://www.vagonweb.cz/razeni/razeni.php?rok=1978&relace=RO-107 |
|
| |
George CFR
Numarul mesajelor : 110 Varsta : 28 Localizare : Rosiori/Nord Reputatie : 3026 Data de inscriere : 01/12/2016
| Subiect: Re: 107 : Rosiori Nord - Costesti Sam 17 Dec 2016, 18:34 | |
| Oare pa aceasta ruta nu o sa mai circule trenuri de calatori vrodata |
|
| |
kristi kkk V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1697 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 7655 Data de inscriere : 25/08/2008
| Subiect: Re: 107 : Rosiori Nord - Costesti Sam 17 Dec 2016, 20:23 | |
| Avand in vedere faptul ca leaga 2 orase in moarte clinica, trecand si la oaresce distanta de satele situate de-a lungul liniei, nu intrevad sperante ca s-ar relua circulatia. In 2015 lucram in presa si am avut un articol despre liniile inchise traficului de calatori din Teleorman la acea vreme(Alexandria-Zimnicea, Rosiori-Turnu, Rosiori-Costesti), am luat legatura cu factorii de decizie din judet si niciunul din ei nu mi-au dat sperante ca ar face macar presiuni la nivel central pentru reluarea circulatiei. |
|
| |
AeroX V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2161 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6764 Data de inscriere : 25/05/2012
| Subiect: Re: 107 : Rosiori Nord - Costesti Sam 17 Dec 2016, 20:43 | |
| Cred ca multora din zona de sud a tarii ne-ar placea sa mai circule ceva pe aici, dar n-are pentru cine sa circule. Asta e. Nici visele nu mai incap pe aceasta linie. Marfarele daca ar mai putea sa miste ceva, in rest ... a fost odata ca niciodata. |
|
| |
Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22394 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: 107 : Rosiori Nord - Costesti Sam 17 Dec 2016, 20:49 | |
| Sunt trenuri Regio pe magistrale sau linii principale care circula cu 2 vagoane si alea goale sa nu mai zic ca pe o sectie secundara se circula cu EA + 1 vagon(nu dam nume ca iar se gasesc ...... sa comenteze la infinit) dar pe o secundara amarata si vaid e cpaul ei, ce sanse ai sa existe profit? Aproape 0 pentru ca astea sunt vremurile si lumea vrea rapiditate plus ceva direct iar la noi nu exista asa ceva, trenul merge incet si nu exista legaturi intre cele de pe secundare cu cele de pe principale sau magistrale plus ca multe orase mari din est nu sunt legate de vest sau nord de sud, deci e o criza totala in mersul trenurilor, cu un asa mers prost nu ai cum sa atragi calatorii prea mult.
Se circula binisor pe distante medii si lungi, la trenurile IR chiar sunt oameni mai civilizati si a crescut traficul pe distante mai lungi in schimb pe naveta e dezastru, tigani si tot felul de ciudati care strica si distrug. |
|
| |
George CFR
Numarul mesajelor : 110 Varsta : 28 Localizare : Rosiori/Nord Reputatie : 3026 Data de inscriere : 01/12/2016
| Subiect: Re: 107 : Rosiori Nord - Costesti Dum 18 Dec 2016, 16:41 | |
| Nici la Turnu Magurele trenurile nu au multi calatori.Au fost zile cand trenul de dimineata nu a avut nici un calator. Cred ca sa putea pune niste trenuri IR de lung parcurs cum au facut la Campulung sau la Curtea de Arges |
|
| |
AeroX V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2161 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6764 Data de inscriere : 25/05/2012
| Subiect: Re: 107 : Rosiori Nord - Costesti Dum 18 Dec 2016, 19:22 | |
| - George CFR a scris:
- Nici la Turnu Magurele trenurile nu au multi calatori.Au fost zile cand trenul de dimineata nu a avut nici un calator.
Cred ca sa putea pune niste trenuri IR de lung parcurs cum au facut la Campulung sau la Curtea de Arges Da, dar acolo lumea merge la Bucuresti...pe o linie ca 907 nu vad cum ar veni hoardele de calatori de la Alexandria/Rosiori/Turnu Magurele la la Costesti/Pitesti/Curtea de Arges...cu trenul? E frumos ca legi direct niste judetele/municipii dar vremurile de demult nu se mai intorc. Lumea s-a schimbat drastic in unele zone din tara. Nici atat n-ar fi sanse de calatori de IR, chiar si cu vreo oferta grasa la vreun Desiro. Si nici nu cred ca e cerere, sincer, nu plange nimeni dupa tren pe acolo. Multi au masini in curte si curse de "maxi-taxi" mult mai la indemana, pe cand gara/halta e la marginea satului, ori mai departe. |
|
| |
rich1974
Numarul mesajelor : 430 Varsta : 50 Localizare : jud Arges Reputatie : 5275 Data de inscriere : 20/08/2011
| Subiect: Re: 107 : Rosiori Nord - Costesti Dum 18 Dec 2016, 20:15 | |
| Din pacate, linia este foarte degradata. Auzeam odata niste oameni din Mirosi (statie de pe ruta asta) ca regreta disparitia trenului. Din pacate, marea problema a cfr-ului este ca nu au material rulant adecvat. Sa mergi cu o locomotiva cu "doo" vagoane, e moartea eficientei. De asta spun: trebuie neaparat sa se fabrice in romania niste automotoare ieftine de capacitatea unui autobuz, ceva in genul malaxa 77.
Offtopic: Colac peste pupaza, vad ca si trenul IR 1894 e compus dintr-o locomotiva cu doua vagoane. poate totusi e ceva temporar. |
|
| |
AeroX V.I.P Member
| Subiect: Re: 107 : Rosiori Nord - Costesti Dum 18 Dec 2016, 20:28 | |
| O fi temporar la 1891/1894, dar confortul Desiro e oricum inferior pentru tren IR. Sa stii ca avea totusi ceva calatori in alea 2 vagoane, azi, cel putin. Treaba lor daca se vor intoarce iar la "Sageata", dar nu fac bine. Sunt destule trenuri prin tara care desi cara de la 4-5 vagoane in sus cara aer cand nu e weekend sau e o ora mai anormala. Plus ca au destule Desiro pe 901 cu oferte care sa le compenseze diferenta de "performanta" in incasari din bilete.
Ma gandeam si eu la Mirosi, poate acolo ar mai merge 4-5 oameni pe zi spre Costesti - Pitesti sau invers. Dar pentru atatia...si daca linia e si proasta, chiar n-are rost, e prea pierduta concurenta cu varianta auto. E frumos sa mai fie tren, dar daca n-are cine sa mearga cu el ... |
|
| |
George CFR
| Subiect: Re: 107 : Rosiori Nord - Costesti Dum 18 Dec 2016, 21:12 | |
| Ar fi buna ideia cu fabrica de material rulant dar cine...cei care ne guverneaza vor sa privatizeze si sa inchida si intreprinderile profitabile pentru Romania Pentru salvarea acestor lini secundare ar fi bune si Malaxa modernizata dar sa aiba suspensie cu arcuri .Bune ar fi si LDH-uri ca sau sifonat bani in ele in serile 89 si 82 dar acum stau la gard si prefera sa trimeata DA +2 vagoane sau chiar 1 si spun ca nu realizeaza profit pa liniile secundare.
|
|
| |
ldh80 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 6889 Varsta : 42 Localizare : Pascani Reputatie : 12287 Data de inscriere : 03/11/2010
| Subiect: Re: 107 : Rosiori Nord - Costesti Mar 20 Dec 2016, 09:31 | |
| Trenuri care sa lege strict orasele Costesti si Rosiorii de Vede nu cred ca ar aveea succes!
Dar trenuri care sa circule pe ruta Pitesti- Costesti- Rosiori Nord- Alexandria (bineinteles- cu conditia ca si linia sa fie reparata pentru o VS de 100 km/h) cred ca ar aveea succes! |
|
| |
marius664
Numarul mesajelor : 2938 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 6912 Data de inscriere : 23/01/2014
| Subiect: Re: 107 : Rosiori Nord - Costesti Mier 21 Dec 2016, 01:49 | |
| Pitesti-Alexandria sunt 3 autobuze care strabat distanta in cca 3 ore.Cu cel care pleaca de la 13:30 circul si eu destul de des spre tara, si sunt zile in care nu sunt calatori spre Pitesti, si daca sunt mai mult de 5 n-au fost niciodata majoritatea avand treaba in judetele lor.Si asta la un autobuz cu capacitate de 80 locuri si un pret de 22 lei, mai ieftin decat un bilet spre Bucuresti(unde sunt cu 40 km mai putin)..Din pacate asta este si soarta liniilor ferate secundare care strabat unul sau doua judete. |
|
| |
ldh80 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 6889 Varsta : 42 Localizare : Pascani Reputatie : 12287 Data de inscriere : 03/11/2010
| Subiect: Re: 107 : Rosiori Nord - Costesti Mier 21 Dec 2016, 08:50 | |
| Cred ca niste trenuri de calatori care sa circule pe ruta Pitesti- Costesti- Rosiori Nord- Alexandria ar putea fi atractive pe anumite parti din traseu (adica pentru calatorii din comunele din judetul Arges care vor sa ajunga la Pitesti, respectiv pentru calatorii din comunele din judetul Teleorman, care vor sa ajunga la Alexandria).
Nu am zis ca ar fi utilizate cap-coada, pe intreaga distanta Pitesti-Alexandria!
Cat despre acel autobuz Pitesti- Alexandria, presupun ca traseul lui este pe drumul judetean ce intersecteaza magistrala 900 la Olteni- deci pe un cu totul alt traseu decat cel pe care se desfasoara calea ferata Costesti- Rosiori Nord! |
|
| |
ldh80 V.I.P Member
| Subiect: Re: 107 : Rosiori Nord - Costesti Mier 21 Dec 2016, 08:54 | |
| De exemplul, locuitorii din comunele si satele Mirosi, Balaci, Zambreasca, Beuca, Brebina, daca ar aveea un tren direct cu care sa ajunga la resedinta de judet la Alexandria, cred ca l-ar folosi! |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: 107 : Rosiori Nord - Costesti | |
| |
|
| |
| 107 : Rosiori Nord - Costesti | |
|