|
| 106 : Pitesti - Curtea de Arges | |
|
+51Trasca Emilian ciprian71 Luna lifetec CA 205 alex1987 TudorVD 19jimmy84 marius664 decward Luca tgv cristy79 mielutu zburator Katalyn cata NIKU24 Adirmvl riciu gvd Andrey_tm DUAL Lumunita Stana dan tm vatmanul AMX 97-0548-4 AeroX razvan - trenuri cfr500 Razvan Tudor IonutCFR2009 Vitosa Vlad didinul Nesebar Teodor Radu Michael cristi CFR ldh80 AlexD Dr2005 ana imfinity Adrian78 jionutz Traveller srazvi loryjonel tudor_vl MariusM COSTACHE MIHAIL myster2008 55 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11194 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: 106 : Pitesti - Curtea de Arges Dum 11 Oct 2015, 10:30 | |
| Daca nu cunosti la ce vorbesti aiurea ? Ca sa te afli in treaba ? Exista A3 culmea e si folosita, exista DN1 care nu e aglomerat tot timpul. Nu stiu cat de confortabile sunt Desiro fara de RIO de la RT, din ce am vazut in ultima vreme pe forum se vaita lumea mai mult de Desiro decat de RIO Atat Desiro cat si RIB-ul au cate 2 scaune pe rand in plus RIO ala de la RT mai are si aer conditionat si prize, nu stiu daca Desiro are prize. Sti cat costa un bilet la RT pentru 45 minute de la Ploiesti la Bucuresti ? 5 si 8 lei iar la CFR ai 18,50 lei Pret Intreg, 14,75 lei student cu legitimatie sau 9,25 lei student cu cupoane. Ce prefera studentul sa piarda un cupon pentru 40 minute de mers si o economie de doar 9 lei sau sa-i ramana cuponul si sa plateasca doar 5 lei ? Ar trebui so lasi mai moale cu ce crezi tu ca e bine sau ce crezi tu ca se intampla pe o anumita ruta cum eu nu ma bag sa vorbesc de trenurile internationale Corona, Harghita sau localele Regionalei Timisoara asa ar trebui si tu sa-ti vezi lungul nasului si sa raspunzi unde sti nu unde crezi ca sti |
| | | Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13104 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: 106 : Pitesti - Curtea de Arges Dum 11 Oct 2015, 10:48 | |
| Desiro are doua prize langa buda. Sint montate pe cutia in care e tinuta cupla in caz ca trebuie sa fie tractat. Doar ca sint langa scaunele alea pliabile. Am folosit asa priza in drum spre Cluj vreo 3 ore si m-a durut spatele 2, daca nu 3 zile. |
| | | Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11194 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: 106 : Pitesti - Curtea de Arges Dum 11 Oct 2015, 10:51 | |
| 2 prize la 72/124 locuri RIO are o priza la 4 locuri deci unde e progresul ? Ce le place la cate uni sa arate ca stie ei tot din fata unui calculator. |
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13104 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: 106 : Pitesti - Curtea de Arges Dum 11 Oct 2015, 11:09 | |
| La noi circula de mai bine de 10 ani, cand nu prea aveai prize in trenuri. Nici in Vest nu cred ca era stralucita situatia in sensul asta. Apoi sint trenuri pentru navetisti, nu pentru drumuri de 7-8 ore. Insa nu cred ca nu ar fi putut sa puna mai multe in prize in ele, ca doar erau mobile cand au fost lansate.
Pe de alta parte RIO-urile si RIB-urile au fost modernizate de RT, fapt pentru care nu au avut nevoie de nimic de la producator, pe cand la Desiro e complicata treaba.
Insa la CFR prostia e cat casa. Pun AM-uri cu 120 de locuri pe IR-uri pentru 2-3 fraieri care platesc bilet la clasa I. Daca il platesc intreg si aia. Cand am mers cu fosta la Timisoara acum cativa ani cu IC-ul de dupa-masa m-a intrebat: "si in afara de culoarea scaunelor care e diferenta intre clasa I si a II?". Na, lumea nu e proasta, vede teapa. O alta chestie cu ele: am avut vara trecuta bilet in circuit, deci de la Bucuresti la Valcea am mers cu trenul de 13:45. Logic, AM-ul lasat in Caracal avea fotolii si la Valcea a ajuns cel cu 120 de locuri, ca doar avea clasa I... |
| | | AeroX V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2161 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6764 Data de inscriere : 25/05/2012
| Subiect: Re: 106 : Pitesti - Curtea de Arges Dum 11 Oct 2015, 12:05 | |
| Cred ca era facuta comparatia intre Desiro si Caravelle, nu RIO. Nu circulau alea pe Campulung/Curtea de Arges. Iar Caravelle, intr-adevar, niste harburi care dau impresia unor autobuze pe sine. Un motor infernal, urat mirositoare (de la sine), nici nu simti ca mergi cu trenul. Bine, nu ca ar fi Desiro mult mai breaz, dar macar motorul sau toarce chiar frumos la accelerare, da impresia unui motor mai modern/contemporan si nu e nici pe sfert la fel de zgomotos. Iar cele cu 70 de locuri sunt chiar decente (daca ar fi functionale corespunzator si mai curate). Aproape in orice aspect Desiro > Caravelle.
In fine, pentru tarif de Regio cu putine opriri era foarte ok, lumea in general prea multumita. Am auzit frecvent oamenii din Gaesti in „sageata” cum se plangeau seara ca au dat de 2 ori mai multi bani fiindca n-au putut prinde privatul mai devreme. Bine si asa, desi materialul rulant nu era chiar prea grozav, chiar lasa de dorit. Acum poate cine stie, daca ar introduce CFR Calatori tarife reduse la IR ar fi super daca le vine mintea la cap sa mai faca si lucruri bune chiar pentru ei. Altfel, trebuie sa-si mai consume studentii cupoane si cam atat. Practic e doar situatia dinainte sa se retraga. Macar de ar putea sa le mentina. Dar avand in vedere ca acum e compania pe profit, nu in pierderi, poate cine stie ... pentru aia cativa care merg cu reduceri se vor tine trenuletele astea pe 905, 906 si decat deloc... |
| | | cristy79
Numarul mesajelor : 1539 Varsta : 44 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5869 Data de inscriere : 27/02/2013
| Subiect: Re: 106 : Pitesti - Curtea de Arges Dum 11 Oct 2015, 12:22 | |
| E o socoteala gresita pe care si-o fac, aceea cu studentii. Pretul pt student cu cupoane este mai mare la tramvaiul lor decat la autocare. Asta chiar e o performanta. Si la autocare studentii au reducere, totusi pe rutele astea exista autostrada, autocarele se misca foarte bine, fac 2 ore jumate... si tu vii cu Desiro care face peste 3 ore si ceri asa preturi? |
| | | mielutu zburator
Numarul mesajelor : 3172 Varsta : 29 Reputatie : 6987 Data de inscriere : 07/09/2014
| Subiect: Re: 106 : Pitesti - Curtea de Arges Dum 11 Oct 2015, 12:41 | |
| Avantaje AMX: poți deschide geamul, scaune mai comode, loc mai mult pentru bagaje și picioare, vagonul nemotorizat este mult mai silențios ca un șobolan. Avantaje Desiro: are AC (dar când nu merge, adică 80% din cazuri, ai cam dat de dracu, că n-ai ce geam să deschizi), cel cu 72 de locuri e la fel de comod ca un AMX, are demaraj mai sprinten Dezavantaje AMX: vagonul motorizat poate fi relativ gălăgios, dar mie-mi place să aud motorul în mers; nu are AC; poate fi FOARTE frig în ele; ușile nu se închid la +5 km/h și se deschid greu. Dezavantaje Desiro: nu se pot deschide geamurile, iar gemulețele care se deschid nu fac față în nicio formă dacă moare clima; poate fi frig în ele, mai ales iarna; dacă stai lângă boghiul din mijloc, te termină psihic cu scârțâitul și gălăgia; deseori (aici nu e vina AM-ului) sunt într-o stare cel puțin critică de mizerie. |
| Subiect: Re: 106 : Pitesti - Curtea de Arges Dum 11 Oct 2015, 12:57 | |
| Fotoliile din Desiro sint printre cele mai bune scaune din trenuri. Legat de locul pentru picioare nu stiu ce sa zic. Loc pentru bagaje ai o gramada in Desiro. Atat in dreptul scaunelor pliabile, cat si sub scaunele normale. Geamurile la AMX-uri se dechid doar pe o parte. Am prins Desiro fara clima vara. Mergand cu viteza a fost relativ decent cu geamurile deschise. Dar daca le prinzi fara clima pe o linie cu viteza mica intri in alta zona de tarifare: sauna. Ajungi la destinatie cu mai putine toxine in organism. |
| | | mielutu zburator
Numarul mesajelor : 3172 Varsta : 29 Reputatie : 6987 Data de inscriere : 07/09/2014
| Subiect: Re: 106 : Pitesti - Curtea de Arges Dum 11 Oct 2015, 13:05 | |
| Fotoliile sunt ok, prefer sincer fotoliul din 20-83 sau din 21-76 sau din hyperion, dar e ok. Decent. Loc ai ca lumea doar la scaunele de jos, în rest e cam jale. Pe M800 spunea cineva că a măsurat doar vreo 45 de grade în Desiro, evident, cu clima defectă și gemulețele deschise. M-au cam durut picioarele (și spatele) după o cursă Brașov - Sibiu de 4 ore, dar din fericire opririle dese ofereau timp pentru ieșit și plimbat, ca să mă dezmorțesc. Dacă e să fac un top al AM din România, e cam așa (în ordine): VT 624, ADH 11, VT 614, AMX, Desiro, Malaxa 700/1000, Malaxa 900, DH2. |
| | | AeroX V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2161 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6764 Data de inscriere : 25/05/2012
| Subiect: Re: 106 : Pitesti - Curtea de Arges Dum 11 Oct 2015, 13:37 | |
| In concluzie Desiro > AMX |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22394 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: 106 : Pitesti - Curtea de Arges Dum 11 Oct 2015, 15:38 | |
| Desiro nu are mai multe prize pentru simplul fapt ca sunt trenuri de naveta la scurt parcusr, practic ele trebuie folosite pentru maxim 100 km la un drum de maxim 2 ore, durata in care lumea urca si coboara, pentru un astfel de timp nu ai nevoie de prize, asa au fost ele concepute de nemti, ca ei stiu sa faca un lucru doar ca noi cand am vazut Desiro am zis ....... waw, iaca ce ozn extraordinar, il bagam IC direct ca prostii nu au trecut granita si nu au ei de unde sa stie ca in Germania astea sunt trenulete de naveta nu de lung parcurs. Uite ca unii au trecut granita si au iesit in lume, au vazut cum traiesc altii si ce se intampla in alte tari civilizate iar gargara cu Desiro pe trenuri de lung parcurs nu tine. |
| | | IonutCFR2009 Administrator
Numarul mesajelor : 6584 Reputatie : 12456 Data de inscriere : 09/07/2009
| Subiect: Re: 106 : Pitesti - Curtea de Arges Lun 12 Oct 2015, 21:41 | |
| Mersul trenurilor valabil din 31.10.2015 |
| | | NIKU24
Numarul mesajelor : 207 Varsta : 37 Localizare : Bucuresti Reputatie : 4419 Data de inscriere : 27/05/2013
| Subiect: Re: 106 : Pitesti - Curtea de Arges Mar 13 Oct 2015, 17:12 | |
| Prima ruta care a bagat bine trenurile unul dus spre Pitesti la 5 altul spre Curtea de Arges la 20:40 sunt bune pt. navetisti. |
| | | Luca tgv
Numarul mesajelor : 282 Localizare : Bucuresti Reputatie : 4113 Data de inscriere : 06/06/2014
| Subiect: Re: 106 : Pitesti - Curtea de Arges Sam 17 Oct 2015, 17:35 | |
| Aici chiar ar putea opri in Borlesti si in Bascov.... Nu înțeleg de ce nu.... Ca sa nu mai zic ca așa pot sa le facă RE ca sa nu mai fie lumea dezorientata... Sa fie clar ca se tarifeaza Regio. |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22394 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: 106 : Pitesti - Curtea de Arges Sam 17 Oct 2015, 18:59 | |
| RE se folosește doar la grupa ce se desprinde dintr-un tren.În cazul ăsta dacă ar face IR Bucuresti-Pitești și RE Pitești-Curtea de Argeș prețul ar fi mai mare fata de oferta tarifara Regio pe toată distanta |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: 106 : Pitesti - Curtea de Arges | |
| |
| | | | 106 : Pitesti - Curtea de Arges | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |