Numarul mesajelor : 1376 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6664 Data de inscriere : 27/06/2010
Subiect: Re: Am gasit pe net Vin Ian 20, 2017 9:27 am
Vezi dupa Medgidia spre Constanta, si acolo trenul nu doarme...
Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13104 Data de inscriere : 06/04/2012
Subiect: Re: Am gasit pe net Lun Ian 30, 2017 11:58 pm
ciprian71
Numarul mesajelor : 1682 Varsta : 53 Localizare : BUCURESTI Reputatie : 4750 Data de inscriere : 19/07/2016
Subiect: Am gasit pe net Mier Feb 08, 2017 2:00 pm
Trenul din Brazilia are in compunere vagoane Astra Arad.Frumos cum alearga cu acel diesel.Ctava secunde mi-am imaginat un sezonier spre Mangalia cu 25 de vagoane plin cu turisti dornici sa faca plaja. https://www.youtube.com/watch?v=Q9tBb29lU4w
riciu
Numarul mesajelor : 1376 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6664 Data de inscriere : 27/06/2010
Subiect: Re: Am gasit pe net Mier Feb 08, 2017 4:13 pm
Cred ca ar fi bine sa ne trezim la realitate. Realitatea din Romania! Si eu pot sa visez multe, dar practic?...
marius664
Numarul mesajelor : 2938 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 6912 Data de inscriere : 23/01/2014
Subiect: Re: Am gasit pe net Lun Mar 20, 2017 6:00 pm
Iata ce poate construi un pasionat feroviar in propia casa .Celor de cfr cred ca le-ar lua o luna numai sa faca instructia )))))))))) https://www.youtube.com/watch?v=7Bmch5MbIZo
didinul
Numarul mesajelor : 865 Reputatie : 6468 Data de inscriere : 31/08/2009
Subiect: Re: Am gasit pe net Mier Mar 22, 2017 10:00 pm
Chinezii au livrat în Irak acum câţiva ani nişte trenuri diesel foarte interesante, a căror parte frontală seamănă foarte tare cu ICE-urile nemţeşti.
Garniturile au în compunere inclusiv vagoane de dormit:
http://www.iraqhurr.org/a/25438755.html
mielutu zburator
Numarul mesajelor : 3172 Varsta : 29 Reputatie : 6987 Data de inscriere : 07/09/2014
Subiect: Re: Am gasit pe net Dum Mar 26, 2017 3:38 pm
Pentru cei care mai plâng după comunism, luați de-aici. Ăștia l-au avut până prin 1998, după care au fost conduși doar de mafie, mafie formată din vechii (și noii) oameni educați în spiritul mizerabil și hidos al acestei ideologii.
Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13104 Data de inscriere : 06/04/2012
Subiect: Re: Am gasit pe net Mier Mar 29, 2017 12:56 am
RUSSIAN manufacturer Muromteplovoz has built the prototype of a new railbus design for minor branch lines in Cuba.
The new railbus is named “Alisa” and is smaller than the SV-10 DMUs which are currently being assembled in Cuba by Muromteplovoz.
The railbus weighs 12 tonnes and it can travel on minor branch lines with lightly-laid track. It can accommodate 50 passengers, 24 seated, and is powered by a YaMZ-236 engine via mechanical transmission.
The prototype was sent to Cuba as an exhibit during a trade fair last year.
No more details have been given, but it is likely that series production will involve assembly in Cuba, just like the SV-10 DMUs. The new railcar will be used on minor branch lines which are at present being served by Cuban-built Carahata railbuses which are almost life-expired.
Din cate zice Google Carahata ar fi LVT-urile pe care le are si CFR-ul. Si cubanezii scapa de ele, iar la noi Malaxa 900 cred ca o sa faca o suta de ani in serviciu comercial.
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25567 Data de inscriere : 17/08/2011
Subiect: Re: Am gasit pe net Mier Mar 29, 2017 9:23 am
Adirmvl a scris:
Din cate zice Google Carahata ar fi LVT-urile pe care le are si CFR-ul. Si cubanezii scapa de ele, iar la noi Malaxa 900 cred ca o sa faca o suta de ani in serviciu comercial.
Carahata sunt fie microbuze puse pe roţi de tren, fie un fel de drezine mai mari. LVT-urile sunt altceva. http://www.cuba-individual.com/cubaentren/e_cubaentren_scl_cai.htm
_________________ :TTT:
ciprian71
Numarul mesajelor : 1682 Varsta : 53 Localizare : BUCURESTI Reputatie : 4750 Data de inscriere : 19/07/2016
Subiect: Re: Am gasit pe net Mier Mar 29, 2017 9:54 am
Adirmvl a scris:
RUSSIAN manufacturer Muromteplovoz has built the prototype of a new railbus design for minor branch lines in Cuba. Malaxa 900 cred ca o sa faca o suta de ani in serviciu comercial.
Lucru bine facut. Vorba unui intelept de pe la noi.
ldh80 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 6889 Varsta : 42 Localizare : Pascani Reputatie : 12287 Data de inscriere : 03/11/2010
Subiect: Re: Am gasit pe net Mier Mar 29, 2017 10:06 am
mielutu zburator a scris:
Pentru cei care mai plâng după comunism, luați de-aici. Ăștia l-au avut până prin 1998, după care au fost conduși doar de mafie, mafie formată din vechii (și noii) oameni educați în spiritul mizerabil și hidos al acestei ideologii.
Nu putem compara regimul comunist care a existat in Albania sub conducerea lui Enver Hodja (1945- 1985), cu regimul comunist din Romania sub conducerea lui Nicolae Ceausescu!
Cele doua regimuri comuniste au avut deosebiri destul de mari!
In cazul Albaniei, evolutia istorica a fost diferita. La sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial, miscarea de rezistenta albaneza (impotriva ocupatiei italiene si apoi naziste) era dominata de partidul comunist, care, in toamna anului 1944, fara nici un fel de ajutor sovietic (in Albania nu au ajuns trupe ale armatei sovietice), a reusit sa mobilizeze populatia si sa elibereze Albania de sub ocupatia nazista, in contextul prabusirii Germaniei naziste. Dupa debarcarea si ofensiva britanica din Grecia (octombrie 1944), fortele militare naziste au inceput sa se retraga din zona peninsulei balcanice, spre centrul Europei.
Dupa al doilea razboi mondial, atitudinea conducerii comuniste de la Tirana a fost una oscilanta.
Initial, Albania se apropie de Iugoslavia condusa de I.B.Tito.
In 1948 insa, in contextul conflictului ideologic sovieto-iugoslav, Albania sustine pozitia URSS, si astfel relatiile albanezo-iugoslave devin tensionate.
In 1956, dupa ce Nikita Hrusciov condamna crimele si ororile epocii staliniste in raportul secret al celui de-al douazecilea congres al PCUS, conducerea de la Tirana refuza sa se alinieze procesului de destalinizare, si relatiile sovieto-albaneze se racesc.
La începutul anilor 60, in contextul izbucnirii conflictului ideologic chino-sovietic, Albania devine cel mai apropiat aliat al Chinei in Europa, conducerea de la Tirana sustinut puternic ideologia maoista.
Insa, dupa moartea lui Mao Zedong in 1976, si dupa ce conducerea comunista de la Beijing initiaza la sfarsitul anilor 70 un amplu program de deschidere spre tarile capitaliste, relatiile dintre Albania si China se racesc.
Conducerea de la Tirana acuza partidul comunist chinez de : revizionism, tradarea a principiilor marxist-leniniste, si Albania se autoproclama singura tara de pe Glob care nu s-a abatut de la principiile marxist-leninist, singura tara care construieste adevarata societate comunista, etc!
Astfel, izolarea internationala a Albaniei sporeste, regimul lui Enver Hodja consolidând in mediile internationale pentru Albania epitetul de cea mai inapoiata si izolata tara din Europa.
In anul 1967 Enver Hodja face ceea ce nici un alt lider dintr-o tara comunista nu a facut: Declara Albania ca tara atee, toate locasurile de cult (atat musulmane cat si crestine) fiind inchise!
Anul 1985 aduce doua schimbari majore pentru regimul comunist albanez: inceteaza din viata Enver Hodja (i succede Ramiz Alia), iar la conducerea URSS vine Mihail Gorbaciov.
Initial, Ramiz Alia refuza sa adopte programul reformist de glasnost si perestroika a lui Mihail Gorbaciov, dar, spre sfarsitul anilor 80, in contextul prabusirii regimurilor comuniste din Europa, este obligat sa schiteze timide incercari de reforme.
Adirmvl V.I.P Member
Subiect: Re: Am gasit pe net Mier Mar 29, 2017 11:15 am
Google îmi dădea imagini cu ambele tipuri de AM-uri și n-am apucat să verific mai mult. Totuși, nici în Cuba nu mai ai material rulant atât de vechi și cu nivelul de confort pe măsură
didinul
Numarul mesajelor : 865 Reputatie : 6468 Data de inscriere : 31/08/2009
Subiect: Re: Am gasit pe net Mier Mar 29, 2017 1:57 pm
Astea-s carahata:
mielutu zburator
Numarul mesajelor : 3172 Varsta : 29 Reputatie : 6987 Data de inscriere : 07/09/2014
Subiect: Re: Am gasit pe net Mier Mar 29, 2017 10:17 pm
Nu pot să cred că tu chiar plângi după Ceaușescu. Mi-e imposibil să-nțeleg cum gândește un om care acum are tot ce vrea: libertate de exprimare, apă, curent, gaz la discreție, salarii mult mai mari, diversitate de produse, diversitate de programe TV, oportunitatea de a pleca din țară sau de a lucra cu mega companii străine, cum poate ăsta să plângă după perioada aia când, cel puțin în Galați, nu se găsea nici măcar hârtie igienică?!!!!!
Semafor V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1223 Varsta : 68 Localizare : Pascani( IS) Reputatie : 6797 Data de inscriere : 21/02/2010
Subiect: Re: Am gasit pe net Mier Mar 29, 2017 10:34 pm