Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Automotoare

In jos 
+85
Petre_IFTE
tcm
alinx3330
strainu
teoiasi
Katalyn
TonyGFR
mureseanu_976
riciu
TonyCFR
gabrielcr
mielutu zburator
dan tm
Andrey_tm
Adirmvl
Cont.dezactivat
stefan_br
impuls
adrian.vidican.9
cristi ar
sytrus
Alex Avram
TVlad
Sabik
Bobby_TM
AndiCFR
kristi kkk
alexpopa
ANDU2100HP
criss0571
Hurricane
@ndrey
cfr500
NB 2009
cont inactiv
andreiutzu
electrica912
IonutCFR2009
M.I.C.I.
daniel_c
popovici
Balto
charly95s
ldh80
PrisecaruFlorin
COSTACHE MIHAIL
halmarius
mishu88
DAS 2011
srazvi
lovekomotive
eu
AlexCta
Dr2005
ionutz85
cristi CFR
MariusM
mihaiuc
Luna
ovivi
AlexD
The Legend
cristyadaX
razwy
didinul
alex.alexus.tm
Horea36
DUAL
Nk11
Desiro256
Adrian78
decward
Nesebar
cont dezactivat .
Vitosa
ATM
Jhonyla
LanceR
roadster
Razvan
spsdc7
FeroFan97
Norbi
adriandavid
jionutz
89 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 13 ... 22, 23, 24 ... 26 ... 30  Urmatorul
AutorMesaj
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18751
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24328
Data de inscriere : 05/10/2010

Automotoare - Pagina 23 Empty
MesajSubiect: Re: Automotoare   Automotoare - Pagina 23 Icon_minitimeDum 05 Iun 2016, 20:00

SA105
Automotoare - Pagina 23 2m816iu
SA139
Automotoare - Pagina 23 334nsif
Poti sa cauți pe railfaneurope.net
Sus In jos
LanceR
V.I.P Member
V.I.P Member
LanceR

Numarul mesajelor : 6378
Varsta : 57
Localizare : NordulBucurestiului
Reputatie : 11400
Data de inscriere : 17/02/2011

MesajSubiect: Re: Automotoare   Automotoare - Pagina 23 Icon_minitimeDum 19 Iun 2016, 09:42

Automotoare - Pagina 23 AUTOM_zps1rt06dow

17.06.2016
Sus In jos
mielutu zburator

mielutu zburator

Numarul mesajelor : 3172
Varsta : 29
Reputatie : 6987
Data de inscriere : 07/09/2014

MesajSubiect: Re: Automotoare   Automotoare - Pagina 23 Icon_minitimeDum 28 Aug 2016, 00:35

Automotor din clasa 711 al operatorului feroviar de stat sârbesc, SZ. Trenul a fost construit de Metrowagonmash, căile ferate sârbești având o relație de colaborare foarte bună cu RZhD (căile ferate rusești). Menționez că automotorul este superb - silențios, foarte foarte comod (fotolii similare cu cele din 21-86), rapid și geamurile se pot deschide pentru că acest automotor a fost gândit cu cap, spre deosebire de Desiro.

Automotoare - Pagina 23 9u1yqh

Cooperare RZD-SV
Automotoare - Pagina 23 21jvaz7
Automotoare - Pagina 23 J7qj5l

Cuplarea celor două automotoare - unul pleacă spre Beograd Dunav, celălalt...
Automotoare - Pagina 23 X60idt

Boghiul motor.
Automotoare - Pagina 23 1ooqd2

Trenurile au plecat spre Pancevo.
Automotoare - Pagina 23 2639t

Da, o să vină Dr2005 și o să-mi amintească, pe bună dreptate de altfel, că nu putem cumpăra automotoare străine de UE, dar sunt pur și simplu superbe. Grozave, excelente, perfecte pentru România. Sunt tot mai dese momentele când îmi doresc să nu fi fost în UE deloc.

Sus In jos
http://theliteratelamb.blogspot.ro/
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25567
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Automotoare   Automotoare - Pagina 23 Icon_minitimeDum 28 Aug 2016, 13:59

Putem cumpăra de oriunde, cu condiţia să fie conform standardelor UE. Cele din poza ta nu corespund regulamentului 1371, nu au acces pentru persoanele cu handicap locomotor. Şi nu ştiu la poluare cum stau.

Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

Numarul mesajelor : 8302
Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea
Reputatie : 13104
Data de inscriere : 06/04/2012

MesajSubiect: Re: Automotoare   Automotoare - Pagina 23 Icon_minitimeDum 28 Aug 2016, 16:05

Mielutu, cand ai avut probleme cu ferestrele de la Desiro? Sint folosite si intretinute prost la noi, e drept, da' cu geamurile nu am avut niciodata probleme. In cel mai rau caz i-am cerut controloarei sa le deschida, ca n-am cheie patrata.

Doctore, nu contest ce spui, dar cat de amuzante sint normele UE? Vorbim de acces pentru handicapati, dar avem malaxe. Nu, nu am o problema cu ele ca sint de pe vremea razboiului, dar conditiile sint de clasa a III-a. Evident asta e o conditie facuta sa avantajeze anumite firme. Vorbim de poluare, dar DA-urile taraie dupa ele doua vagoane sau doar unul si peste cateva zeci de ani probabil ca numarul masinilor il va depasi pe cel al cetatenilor din Romania in ritmul asta de crestere. E frumos in Unionica. A, da, acces pentru handicapati, dar o gramada de statii de la noi (vezi Valea Oltului, Rosiori, etc.) au peronul la nivelul sinelor. Toata lumea sa traiasca, numai noi sa nu murim!

Oare cat costa DMU-urile astea in comparatie cu cele produse in UE?
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Automotoare   Automotoare - Pagina 23 Icon_minitimeDum 28 Aug 2016, 16:38

Nicio lege nu dispune pentru trecut. Toate reglementările se aplică doar pentru materialul rulant nou şi pentru staţiile modernizate/reconstruite. Uită-te pe 300, 800 şi 200 pe unde s-au făcut/se fac lucrări de modernizare că peroanele sunt la un anumit nivel, la fel şi în staţiile modernizate.

Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

MesajSubiect: Re: Automotoare   Automotoare - Pagina 23 Icon_minitimeDum 28 Aug 2016, 17:27

Adirmvl a scris:
Mielutu, cand ai avut probleme cu ferestrele de la Desiro? Sint folosite si intretinute prost la noi, e drept, da' cu geamurile nu am avut niciodata probleme. In cel mai rau caz i-am cerut controloarei sa le deschida, ca n-am cheie patrata.

Doctore, nu contest ce spui, dar cat de amuzante sint normele UE? Vorbim de acces pentru handicapati, dar avem malaxe. Nu, nu am o problema cu ele ca sint de pe vremea razboiului, dar conditiile sint de clasa a III-a. Evident asta e o conditie facuta sa avantajeze anumite firme. Vorbim de poluare, dar DA-urile taraie dupa ele doua vagoane sau doar unul si peste cateva zeci de ani probabil ca numarul masinilor il va depasi pe cel al cetatenilor din Romania in ritmul asta de crestere. E frumos in Unionica. A, da, acces pentru handicapati, dar o gramada de statii de la noi (vezi Valea Oltului, Rosiori, etc.) au peronul la nivelul sinelor. Toata lumea sa traiasca, numai noi sa nu murim!

100 mil $ 27 de bucăți

http://www.railwaygazette.com/news/infrastructure/single-view/view/serbian-railways-and-rzd-sign-route-upgrade-and-dmu-deals.html
Sus In jos
didinul

Numarul mesajelor : 865
Reputatie : 6468
Data de inscriere : 31/08/2009

MesajSubiect: Re: Automotoare   Automotoare - Pagina 23 Icon_minitimeDum 28 Aug 2016, 17:34

Adrian78 a scris:
Adirmvl a scris:

100 mil $   27 de  bucăți

http://www.railwaygazette.com/news/infrastructure/single-view/view/serbian-railways-and-rzd-sign-route-upgrade-and-dmu-deals.html

3.7 milioane de euro pe unitate.

Românii 2.8 milione pe un Desiro, dar lotul pe baza căruia s-a negociat a fost mult mare. 120 de unităţi, parcă.
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

MesajSubiect: Re: Automotoare   Automotoare - Pagina 23 Icon_minitimeDum 28 Aug 2016, 17:51

didinul a scris:
Adrian78 a scris:
Adirmvl a scris:

100 mil $   27 de  bucăți

Românii  2.8 milione pe un Desiro, dar lotul pe baza căruia s-a negociat a fost mult mare. 120 de unităţi, parcă.

Nu are cum 3.7 mil de euro pentru că 4 mil de euro e un DMU Alstom Coradia Lint
http://www.alstom.com/press-centre/2016/3/alstom-to-supply-52-coradia-lint-regional-trains-to-abellio/

Desiro a ieșit undeva la 1.5 mil de euro pe bucata dar au fost asamblate la Astra primele zece bucăți fiind produse de Siemens
Sus In jos
didinul

MesajSubiect: Re: Automotoare   Automotoare - Pagina 23 Icon_minitimeDum 28 Aug 2016, 18:20

Adrian78 a scris:
didinul a scris:

Românii  2.8 milione pe un Desiro, dar lotul pe baza căruia s-a negociat a fost mult mare. 120 de unităţi, parcă.

Nu are cum 3.7 mil de euro pentru că 4 mil de euro e un DMU Alstom Coradia Lint
http://www.alstom.com/press-centre/2016/3/alstom-to-supply-52-coradia-lint-regional-trains-to-abellio/

Desiro a ieșit undeva la 1.5 mil de euro pe bucata dar au fost asamblate la Astra primele zece bucăți fiind produse de Siemens

Împarte 100 de milioane la 27 şi cam 3.7 pe bucată iese.

Şi Desiro era pe vremea aia undeva pe la patru milioane, dar întotdeauna există discounturi semnificative la achiziţia de loturi mari. Cu siguranţă faptul că o bună parte au fost asamblate în România a contribuit la reducerea costurilor şi implicit a preţului de achiziţie.

1.5 milioane n-avea cum să coste un Desiro nou.

Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

MesajSubiect: Re: Automotoare   Automotoare - Pagina 23 Icon_minitimeDum 28 Aug 2016, 18:34

Vezi ca e vorba de 100 mil de $ nu vorbim de euro

Pentru Deșiro deci 300 de mil de euro cu optiunea de104 bucăți suplimentare
https://www.mobility.siemens.com/apps/references/index.cfm?z=1&do=app.detail&referenceID=1726&lID=1
Sus In jos
didinul

MesajSubiect: Re: Automotoare   Automotoare - Pagina 23 Icon_minitimeDum 28 Aug 2016, 18:43

Adrian78 a scris:
Vezi ca e vorba de 100 mil de $ nu vorbim de euro

Pentru Deșiro deci 300 de mil de euro cu optiunea de104 bucăți suplimentare
https://www.mobility.siemens.com/apps/references/index.cfm?z=1&do=app.detail&referenceID=1726&lID=1

Ok, dolari, deci în jur de 3.2 milioane de euro pe bucată.

Iar Desiro iese la 2.5 milioane de euro pe bucată, dacă 300 milioane a fost valoarea totală a lotului.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Automotoare   Automotoare - Pagina 23 Icon_minitimeDum 28 Aug 2016, 22:07

La Desiro preţul e cel din 2002. Acum sigur ar costa mai mult.

mielutu zburator

mielutu zburator

MesajSubiect: Re: Automotoare   Automotoare - Pagina 23 Icon_minitimeLun 29 Aug 2016, 01:44

Dr2005, stau foarte bine la poluare. Pot merge foarte ușor doar cu un motor (precum ai citit la topicul cu pățanii) și stau bine și la poluarea fonică - sunt mult mai silențioase decât Desiro. În plus, nu știu ce să zid de accesul pentru invalizi, dar am văzut sub una din uși o trapă care părea a fi pentru acest scop.
Sârbii lucrează acum pentru a extinde spre Pancevo sistemul BG:Voz (trenuri suburbane) și se estimează că va fi gata înspre sfârșitul lui 2016 - acolo stațiile deja au peroane la nivelul podelei vehiculului feroviar.

A, iar la capitolul comfort, sunt chiar și peste unele vagoane de la noi. Fotoliile sunt foarte moi, comode și au o formă care îți ține spatele drept fără să obosești, și loc pentru picioare e cam ca la 21-86 de la noi.
Sus In jos
mielutu zburator

mielutu zburator

MesajSubiect: Re: Automotoare   Automotoare - Pagina 23 Icon_minitimeJoi 01 Sept 2016, 01:23

Automotor al căilor ferate slovene. Sunt foarte comode la interior, au banchete în general și sunt destul de silențioase și sprintene.

Automotoare - Pagina 23 294jtqo
Automotoare - Pagina 23 34nqik9
Automotoare - Pagina 23 2ic4kyr
Automotoare - Pagina 23 2qdsdab
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Automotoare   Automotoare - Pagina 23 Icon_minitime

Sus In jos

Automotoare
Sus 
Pagina 23 din 30Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 13 ... 22, 23, 24 ... 26 ... 30  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» AUTOMOTOARE SERIA 55 ELECTROPUTERE
» Automotoarele clasa 76 Transferoviar Grup
» Trenuri Interregio
» Automotoare EN-57
» Automotoare clasa DH2 Transferoviar

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: MATERIAL RULANT :: AUTOMOTOARE SI RAME ELECTRICE-
Mergi direct la: