Numarul mesajelor : 857 Varsta : 33 Localizare : Arad, România Reputatie : 6564 Data de inscriere : 05/09/2009
Subiect: Cu mocăniţa de la Brad la Crişcior Vin 23 Apr 2010 - 21:48
Cu multă bucurie vă prezint aceste imagini ce urmează, chiar dacă nu am reuşit să fiu şi eu la fel de rapid ca mulţi dintre voi şi să le postez imediat după ce au fost făcute. În data de 7 aprilie 2010, am luat-o pe mama cu mine şi am plecat împreună cu P3123 de la Arad la Brad. Nu voi începe direct cu subiectul (adică cu mocăniţa) ci voi prezenta şi câteceva de pe traseu (secţia 317). Locomotiva GM 920 Express a fost cea care ne-a dus, şi tot cea care ne-a adus înapoi. În cele ce urmează vă prezint câteva poze făcute dimineaţa la Arad, iar apoi câteva poze de pe traseu.
La Ineu întâlnim automotorul Malaxa 966 care se pregătea de o zi de alergare între Ineu şi Cermei.
Alte poze de pe traseu: Gurahonţ
Aciuţa
Vârfurile
P3123 între Vârfurile Hm. şi Cariera Leasa h.
Cariera Leasa
Hălmagiu
Ociu
Vaţa
Brad
GM 920 se decuplează de P3123 la Brad
Un vagonet de linie îngustă în centrul oraşului Brad
Am mers apoi pe şosea până la ieşirea spre Deva
Şi văd ceva imens în depărtare... Nu-mi venea să cred că e chiar viaductul Luncoiu! :shock:
Nu puteam să nu urc. Cu chiu, cu vai, am ajuns şi iată, ce peisaj superb. Nostalgia mi-a venit când mă gândeam că odată trecea trenul pe acolo.
- vedere spre Deva
- vedere spre Brad
Revenind în oraş, am mers în faţa gării să prind mocăniţa ce avea să plece la ora 14:00 spre Crişcior. Un salut de bun venit. Mocăniţa soseşte la Brad.
Mai departe vă las să trageţi singuri concluziile... Manevre la Brad
Cuplarea locomotivei
Ne întoarcem la Brad
Încep pregătirile de plecare cu P3134 la Arad, tot cu frumoasa 920
Aspecte ale gării din Brad
Alte poze din gara Brad
În final, poza mea preferată: 920 cu P3134 şi eu
Vă mulţumesc pentru răbdarea acordată vizionării pozelor! Vă stau cu plăcere la dispoziţie dacă aveţi întrebări.
didi
Numarul mesajelor : 635 Varsta : 37 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6567 Data de inscriere : 28/09/2009
Subiect: Re: Cu mocăniţa de la Brad la Crişcior Sam 24 Apr 2010 - 11:25
Superb reportajl, vroiam sa te intreb locomotiva de ecartament ingust diesel 87-033-8 a ajuns la brad?Stiu ca apartine de CFF Viseu , de altfel este si o poza cu ea surprinsa pe Valea Vaserului.
Costin.H
Numarul mesajelor : 654 Reputatie : 6157 Data de inscriere : 15/12/2009
Subiect: Re: Cu mocăniţa de la Brad la Crişcior Sam 24 Apr 2010 - 11:53
intersant...frumos peisaj
cred ca ai probleme cu transferul pozelor de pe cardul de memorie. ar trebui sa-l formatezi din camera
Caravelle_Zg V.I.P Member
Numarul mesajelor : 857 Varsta : 33 Localizare : Arad, România Reputatie : 6564 Data de inscriere : 05/09/2009
Subiect: Re: Cu mocăniţa de la Brad la Crişcior Sam 24 Apr 2010 - 15:18
didi a scris:
Superb reportajl, vroiam sa te intreb locomotiva de ecartament ingust diesel 87-033-8 a ajuns la brad?Stiu ca apartine de CFF Viseu , de altfel este si o poza cu ea surprinsa pe Valea Vaserului.
Mulţumesc frumos de apreciere! Da, locomotiva respectivă a ajuns acolo pentru reparaţii (aşa cred).
Costin.H a scris:
intersant...frumos peisaj
cred ca ai probleme cu transferul pozelor de pe cardul de memorie. ar trebui sa-l formatezi din camera
Mulţumesc şi ţie de apreciere! Ce probleme să aibă? Unele poze mi-au ieşit mai închise şi le-am deschis pe calculator cu ACDSee 10.
Costin.H
Subiect: Re: Cu mocăniţa de la Brad la Crişcior Sam 24 Apr 2010 - 17:23
cred ca am vazut eu aiurea azi dimineata
sa nu fie din acdsee...de exemplu uite asta arata ciudat:
:drunken: :drunken:
srazvi
Numarul mesajelor : 664 Varsta : 44 Localizare : Arad Reputatie : 6345 Data de inscriere : 20/07/2009
Subiect: Re: Cu mocăniţa de la Brad la Crişcior Mar 27 Apr 2010 - 17:15
Poate de la redimensionare, singura ce arata ciudat e asta:
Ce sasiu are? Desigur, stiu ca e in lucru dar pare inca intreaga
Costin.H
Subiect: Re: Cu mocăniţa de la Brad la Crişcior Mar 27 Apr 2010 - 17:21
@Caravelle_Zg
imi cer scuze pt ultimul comentariu, nu am vazut eu pozele bine, cred ca e o problema de browser sau sunt prea multe poze pe pagina de uneori nu se incarrca corect imaginile!
dan ciprian
Numarul mesajelor : 169 Varsta : 45 Localizare : Rm Valcea Reputatie : 5605 Data de inscriere : 22/01/2010
Subiect: Re: Cu mocăniţa de la Brad la Crişcior Mar 27 Apr 2010 - 19:28
No, ase! Super fain reportaj. Felicitari!
Subiect: Re: Cu mocăniţa de la Brad la Crişcior Mar 27 Apr 2010 - 22:09
Costin.H a scris:
@Caravelle_Zg
imi cer scuze pt ultimul comentariu, nu am vazut eu pozele bine, cred ca e o problema de browser sau sunt prea multe poze pe pagina de uneori nu se incarrca corect imaginile!
dan ciprian a scris:
No, ase! Super fain reportaj. Felicitari!
Tot ce e posibil să se blocheze la început dar dacă aveţi răbdare în cel mult 1 minut se încarcă toate pozele pe pagină. Vă mulţumesc încă o dată! La vară intenţionez să merg şi eu pe jos de la Brad la Deva pe terasamentul fostei linii.
Subiect: Re: Cu mocăniţa de la Brad la Crişcior Dum 2 Dec 2012 - 1:40
De Ziua Naţională a României, 1 decembrie 2012, am efectuat o plimbare cu mocăniţa pe linia îngustă Brad - Crişcior împreună cu o prietenă. Deşi vremea a fost cam rece şi ploioasă, am avut o călătorie minunată în compania lui Moş Nicolae, care a oferit câte o ciocolată fiecărui copil. Trenul a fost compus din locomotiva Crişcior 5 (Reşiţa) şi trei vagoane.
Depoul C.F.I. Crişcior
Câteva imagini făcute din capătul trenului la întoarcerea spre Brad
Un filmuleţ între Crişcior şi Biserica Mare Ortodoxă din Brad
Brad Biserica Mare Ortodoxă
Brad Gara CFR
Teodor
Numarul mesajelor : 3305 Reputatie : 8442 Data de inscriere : 18/04/2011
Subiect: Re: Cu mocăniţa de la Brad la Crişcior Dum 2 Dec 2012 - 11:21
Foarte frumos, felicitari Alex ! Din cate am vazut in videoclipul postat de tine, se circula cat de cat bine pe acea linie. Aproximativ, a atins mocanita viteza de 25 km / h ?
Subiect: Re: Cu mocăniţa de la Brad la Crişcior Lun 3 Dec 2012 - 18:24
Mulţumesc! Da. Linia este destul de bună şi au fost înlocuite anumite şuruburi şi eclise cu altele noi.
elm
Numarul mesajelor : 78 Varsta : 42 Localizare : Craiova Reputatie : 5206 Data de inscriere : 08/11/2010
Subiect: Re: Cu mocăniţa de la Brad la Crişcior Joi 20 Dec 2012 - 10:23
Domnilor, am si eu o nelamurire: ce este (a fost) uzina in paragina de la capatul cursei?
Vizitator Vizitator
Subiect: Re: Cu mocăniţa de la Brad la Crişcior Joi 20 Dec 2012 - 11:58
La capatul cursei a fost un fel de flotatie acolo se aducea minereul, inclusiv de la Gura Barza. Nu tot ce se vede acolo apartine de CFI Criscior. Era si o termocentrala, se vad conductele care aduceu apa inclusiv la serele din Brad.
Sa nu uitam ca de acolo s-a extras aur.
La viaductul dintre fosta statie CFR Dealu Fetii si viaductul Luncoiu, am pozat o linie miniera care acolo iesea dintr-un munte si intra in altul.cred ca tot acolo la Criscior ajungea cu minereul.
Subiect: Re: Cu mocăniţa de la Brad la Crişcior Lun 29 Apr 2013 - 22:29
Mocăniţa Brad - Crişcior cu locomotiva 764.404R (Reghin) „Huţulca” la Brad, 29.04.2013