Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Trenuri internaţionale

In jos 
+134
MetalRider
Cont.dezactivat
trancefan83
cristi_tgv
billy752-istu
Jhonyla
alex.barac.5
florin.lifticariu
TVlad
AndreiCFRBucuresti
AndreiCFRbv
Adisoft1991s
Mihai531
ionutz72
Katalin4653
Silviu Sintea
Balto
mariuscfrbucuresti
calator
Spartan1948
cardinal
bogdan.perejuc
Sabik
adytm
BL82
KOSTYK
fstef
EuroNight
liviulav33
Sergiu rmn
alliens
huiu_goe
baiazid
allred
lecter
roseanu
Warrior12
ANDU2100HP
Adirmvl
Rarau
nokia2010
danf
Andrey_tm
Raduku09
Radu Tudor
stefan_br
andreiutzu
Amiralul
alex1987
cstefan
popovici
pety
bvio88
bostanescu gigel
DPS
060-EA078
AlexD
manuela
Dr2005
kasapis2007
laur 133
traian
nenuandrei
AndiCFR
040EC100
flo_ultras48
TonyGFR
razwy
Vitosa
cont dezactivat .
Laur
FeroFan97
iDorin
vanchorusebulgaria
mihaiuc
razvan - trenuri
alexandruh
DUAL
Hurricane
KQQ
Vlad
redeme
petcu.adrian
alex.alexus.tm
Mihai-Aurel
Desiro256
The Legend
LanceR
ravers75
riciu
Adrian78
Bogdan-CFR
bogdan srl
Marius Iulian
Saruman
silviu83
rizelgeorgel2004
decward
92Dragos
membru inactiv
63-1143-5
ldh80
didinul
Cobra
lovekomotive
Razvan
mi.tudor
kaan
saint
mureseanu_976
kristi kkk
ionutz85
ultras
19jimmy84
ATM
COSTACHE MIHAIL
Norbi
tudor_vl
EA1clony106
pannonia express
marius_catalin84
marius_m
Nesebar
Caravelle_Zg
biokosmy
andreikiki
vrabieionut
srazvi
Ionutz
Codrut1985
mtk
cristi ar
MariusM
myster2008
138 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 23 ... 43, 44, 45 ... 55 ... 66  Urmatorul
AutorMesaj
Vizitator
Vizitator

Trenuri internaţionale - Pagina 44 Empty
MesajSubiect: Re: Trenuri internaţionale   Trenuri internaţionale - Pagina 44 Icon_minitimeVin 21 Dec 2012, 13:20

Cum adica 72 nu se pune ca merge pe alt traseu?

este Bucuresti -Budapesta sau nu este? care e diferenta intre un tren direct prin Deva si unul prin Lugoj?
Sus In jos
Vizitator
Vizitator

MesajSubiect: Re: Trenuri internaţionale   Trenuri internaţionale - Pagina 44 Icon_minitimeVin 21 Dec 2012, 17:46

Nu intra in calcul acel 72/73 pentru ca circula pe alt traseu, e un tren nou si nici macar nu e aproape de graficul pe care ar fi circulat Dacia/Muntenia. Pe Buc-Brasov-Deva-Curtici-Budapesta de la 20.01 ramane doar Isterul, pana la noul mers erau 2 trenuri : Ister si Muntenia/Dacia, la asta m-am referit. Pentru Budapesta din Bucuresti era unul la prinz si altul seara, acum e unul la prima ora si altul seara, dispare cel de prinz, ma rog circula numai pana la Arad.
Sus In jos
huiu_goe

huiu_goe

Numarul mesajelor : 70
Varsta : 36
Localizare : Brasov
Reputatie : 4721
Data de inscriere : 04/03/2012

MesajSubiect: Re: Trenuri internaţionale   Trenuri internaţionale - Pagina 44 Icon_minitimeSam 22 Dec 2012, 20:33

IC 521 circula in perioadele in care DACIA nu circula. Sun 2 perioade pe in care DACIA nu circula. Pe mine ma intereseaza ca in martie vreau sa plec cu niste prieteni la Praga si acesi ora de plecare din Brasov era ok pentru o legatura din Budapesta. Dar in martie nnu circula DACIA. Din cauza acea eram curios. Era mai bine ca aveam legatura spre Praga mai repede si ajungeam mai repede acolo, dar oricum acum nu amia avem noi ce schimba.
Sus In jos
DUAL
Administrator
Administrator
DUAL

Numarul mesajelor : 7874
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 13277
Data de inscriere : 05/01/2011

MesajSubiect: Re: Trenuri internaţionale   Trenuri internaţionale - Pagina 44 Icon_minitimeSam 22 Dec 2012, 21:18

Hmm ... asa au anuntat insa,om vedea,3 luni e cale lunga,2 ministrii noi,pana acum de cand au zis ei,in doar 2 luni,poate pica Ponta II,un director nou(mai ales ca se insista cu manager privat,desi Roseanu e privat,in fine) , sa vedem ce si cum,mai ales ca 1620 nici nu a aparut... Eu personal sper ca pana atunci sa apara 1527 prelungit la Arad si cu asta basta.Varianta Bucuresti-Craiova-Simeria-Arad imi da fiori ... mai ales ca ar circula cu 1 ora inainte lu' 1823,iar 1823 e ... ABB
Ai trenuri care trec prin Cluj in cazul in care nu preferi Traianusul,poti lua in considerare un schimb in CJ si international Cluj-Budapesta.
Sus In jos
huiu_goe

huiu_goe

Numarul mesajelor : 70
Varsta : 36
Reputatie : 4721
Data de inscriere : 04/03/2012

MesajSubiect: Re: Trenuri internaţionale   Trenuri internaţionale - Pagina 44 Icon_minitimeSam 22 Dec 2012, 21:37

Daca ar fi dupa mine as merge numai cu regio pana la Praga, cu mici excepti cand trebiue sa trec granita dar prieteni mei sunt putin mai pretentiosi. Totul a incput cand am mers cu masina mea pana la Atena, dar acum pana la Praga nu ma mai bag la condus cu atat mai mult cand suntem 6 oameni. Oricum i-am convins sa mergem la vagonul cuseta pana la Budapesta. Acum ramane in ianuarie cand ne luam biletele sa vedem daca plecam din Brasov cu ISTER sau cu CORONA. Eu as prefera CORONA ca nu am mers nici odata cu el, da sa ved ce zic si baieti. vrea sa mai vina cineva, cu atata mai mult pasionat de trenuri? Very Happy
Sus In jos
mtk

mtk

Numarul mesajelor : 144
Varsta : 59
Localizare : Viena
Reputatie : 5989
Data de inscriere : 07/12/2008

MesajSubiect: Re: Trenuri internaţionale   Trenuri internaţionale - Pagina 44 Icon_minitimeSam 22 Dec 2012, 21:38

Astazi 22.12.2012, in Gara de Nord din Timisoara, trenul TRAIANUS 73-2 (sosit/plecat in grafic) era compus astfel la sosirea de la Budapesta:

loco MAV TRAKCIO 91-55-0480-003-7
vag 435 (cl.1) 61-53-10-70-004-7
vag 434 (WR) 61-53-88-96-008-5
vag 433 (cl.2) 61-53-21-76-022-0
vag 432 (cl.2) 61-53-21-86-035-0

Perechea sa 72-1 (sosit/plecat de asemenea in grafic) a fost formata tot dintr-o locomotiva MAV TRAKCIO (cu nr. 0480-001) si 4 vagoane (romanesti) care fac intregul parcurs BUCURESTI-BUDAPESTA (unul de cl. 1, unul Bord-Restaurant si 2 de cl. 2).
Sus In jos
DUAL
Administrator
Administrator
DUAL

Numarul mesajelor : 7874
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 13277
Data de inscriere : 05/01/2011

MesajSubiect: Re: Trenuri internaţionale   Trenuri internaţionale - Pagina 44 Icon_minitimeDum 23 Dec 2012, 12:51

Pai diferenta e de 10 euro,daca pleci din Bucuresti/Brasov ... asa ca tot acolo esti,diferenta o face cuseta Ro vs. cuseta Ungureasca
Sus In jos
alliens

Numarul mesajelor : 530
Reputatie : 5431
Data de inscriere : 27/06/2011

MesajSubiect: Re: Trenuri internaţionale   Trenuri internaţionale - Pagina 44 Icon_minitimeDum 23 Dec 2012, 13:36

huiu_goe a scris:
Daca ar fi dupa mine as merge numai cu regio pana la Praga, cu mici excepti cand trebiue sa trec granita dar prieteni mei sunt putin mai pretentiosi. Totul a incput cand am mers cu masina mea pana la Atena, dar acum pana la Praga nu ma mai bag la condus cu atat mai mult cand suntem 6 oameni. Oricum i-am convins sa mergem la vagonul cuseta pana la Budapesta. Acum ramane in ianuarie cand ne luam biletele sa vedem daca plecam din Brasov cu ISTER sau cu CORONA. Eu as prefera CORONA ca nu am mers nici odata cu el, da sa ved ce zic si baieti. vrea sa mai vina cineva, cu atata mai mult pasionat de trenuri? Very Happy

ar fi o alegere buna Corona, am mers si eu in septembrie cu el si a fost foarte bine, inclusiv la pret comparativ cu Ister., i fara intarzieri, atat la dus cat si la intors On plus, la cuseta T3 (cum au vagoanele MAV din compunerea trenului) poti lua bilet Fortuna la un pret foarte avantajos, singura conditie e sa fie luat cu minim 7 zile inainte de data utilizarii
Sus In jos
pannonia express
V.I.P Member
V.I.P Member
pannonia express

Numarul mesajelor : 382
Varsta : 40
Reputatie : 5780
Data de inscriere : 25/02/2010

MesajSubiect: Re: Trenuri internaţionale   Trenuri internaţionale - Pagina 44 Icon_minitimeDum 23 Dec 2012, 14:12

la pret "Fortuna", biletul costa la fel si la Ister si la Corona. La pret "normal", suplimentul este ceva mai scump la Ister.

"T3" este vagon de dormit cu 3 paturi in cabina - disponibil de asemenea si la Ister.
Sus In jos
92Dragos
Moderator si Fotograful anului
Moderator si Fotograful anului
92Dragos

Numarul mesajelor : 2942
Localizare : Targu Mures / Gheorgheni
Reputatie : 8372
Data de inscriere : 24/05/2010

MesajSubiect: Re: Trenuri internaţionale   Trenuri internaţionale - Pagina 44 Icon_minitimeDum 23 Dec 2012, 20:18

pannonia express a scris:
la pret "Fortuna", biletul costa la fel si la Ister si la Corona. La pret "normal", suplimentul este ceva mai scump la Ister.

"T3" este vagon de dormit cu 3 paturi in cabina - disponibil de asemenea si la Ister.

Si cand te gandesti ca la ister circula un cotet de vagon salon.. , iar la corona mergi la cls2 te inchizi in compartiment si dormi frumos ptr 19euro.
Sus In jos
TonyGFR

Numarul mesajelor : 1198
Varsta : 27
Localizare : Breaza
Reputatie : 6381
Data de inscriere : 24/10/2010

MesajSubiect: Re: Trenuri internaţionale   Trenuri internaţionale - Pagina 44 Icon_minitimeMier 26 Dec 2012, 16:01

Dacia tur-retur

Trenuri internaţionale - Pagina 44 Dscn9906j

Trenuri internaţionale - Pagina 44 Dscn9915a
Sus In jos
Sergiu rmn

Sergiu rmn

Numarul mesajelor : 487
Varsta : 38
Localizare : Arad
Reputatie : 5090
Data de inscriere : 25/04/2012

MesajSubiect: Re: Trenuri internaţionale   Trenuri internaţionale - Pagina 44 Icon_minitimeMier 26 Dec 2012, 22:11

Superbe pozele!
Sus In jos
laur 133

Numarul mesajelor : 415
Varsta : 39
Localizare : Craiova
Reputatie : 5702
Data de inscriere : 01/06/2010

MesajSubiect: Re: Trenuri internaţionale   Trenuri internaţionale - Pagina 44 Icon_minitimeJoi 27 Dec 2012, 23:30

Tocmai m-am intors si eu de la Paris cu trenul.Eu am avut FIP iar 2 prieteni au luat bilet din Arad,Arad -Viena dus intors .Cand am sunat la informatii mi s-a spus ca la trenul cu schimb in Budapesta ma costa 210 lei ,iar pt trenul direct 250 lei. M-am certat cateva minute bune cu d-na casiera deoarece i-am zis ca vrem bilet dus -intors si a zis ca nu se poate ,pt intoarcere sa cumpar din Viena.Desi am sunat si la Timispara si la Arad la informatii si mi s-a spus ca dus intors Arad Viena costa 210 ,respectiv 250 la trenul direct ,la casierie mi s-a cerut 370 lei/pers(pana la urma a zis ca se poate si dus intors).Am fost la seful de la Calatori din gara si i-am povestit .M-am intors la casa si pana la urma a zis ca imi da bilet la trenul cu schimb in Budapesta cu 270 lei,deci tot la un pret mai mare decat cel de pe site,dar ca mergem pe raspunderea noastra cu trenu Dacia pt ca ea nu poate elibera rezervare la acest tren decat cu 370 lei.Asa am facut apoi fiindca nu aveam rezervare ungurul ne-a cerut 10 euro de fiecare pt rezervare. La intoarcere mi-am luat singur rezervare din Budapesta cu 3 euro.De ce in Ungaria se putea si la noi nu?

Ultima editare efectuata de catre laur 133 in Vin 28 Dec 2012, 10:34, editata de 1 ori
Sus In jos
Vizitator
Vizitator

MesajSubiect: Re: Trenuri internaţionale   Trenuri internaţionale - Pagina 44 Icon_minitimeVin 28 Dec 2012, 09:06

Dar nu e plin mersul trenului cu reclame la rutele astea externe? cum nu se poate sa cumperi decit cum vrea casiera?

E exact ce am spus eu undeva pe forum ca nu a vrut sa-mi dea bilet cum am cerut eu, ci doar cum ii dadea calculatorul pe automat.

Cred ca la CFR sint multe persoane sechelate.
Sus In jos
pannonia express
V.I.P Member
V.I.P Member
pannonia express

Numarul mesajelor : 382
Varsta : 40
Reputatie : 5780
Data de inscriere : 25/02/2010

MesajSubiect: Re: Trenuri internaţionale   Trenuri internaţionale - Pagina 44 Icon_minitimeVin 28 Dec 2012, 21:13

Biletul "clasic" international se compune din bilet valabil pe o anumita ruta intr-un anume interval de timp (de obicei o luna), plus eventual rezervarea locului pentru un tren anume, intr-o zi anume. Insa, trenul Dacia functioneaza (deja de anul trecut) in sistemul "pret global", adica un un singur pret care include costul "biletului" si al "locului", valabil doar intr-o anume zi, pe o anumita ruta, pe un anume loc rezervat. Din cate inteleg eu, CFR prefera sa vanda bilete in sistemul "pret global", care pentru anumite rute pot fi mai scumpe decat echivalentele bilet "clasic" + rezervare.

Intr-adevar rezervarea locului e obligatorie la Dacia, iar pretul este de 10 euro pentru rute spre/dinspre Austria, fata de 3 euro pentru rutele spre Ungaria. Deci in principiu, cu conditia de a plati rezervarile mai piperate pentru Dacia, sunt acceptate si biletele clasice. Daca destinatia este alta decat Viena, oricum alta solutie nu exista decat bilet clasic, biletele "globale" fiind disponibile doar pentru Viena.

Deci eu interpretez asa: cred ca 210 lei trebuie sa fie pretul biletului "clasic", 250 lei este acelasi bilet clasic, dar pentru trenul direct (Dacia), rezervarea este de 10 euro, iar 370 ar trebui sa fie pretul "global"

Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Trenuri internaţionale   Trenuri internaţionale - Pagina 44 Icon_minitime

Sus In jos

Trenuri internaţionale
Sus 
Pagina 44 din 66Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 23 ... 43, 44, 45 ... 55 ... 66  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Trenuri sezoniere
» Trenuri internaţionale
» UZ-Ucraina
» Mersul trenurilor 2023-2024
» Mersul Trenurilor 2014/2015 (2)

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: TRENURILE DIN ROMANIA :: TRENURI-
Mergi direct la: