IC 532 cu EA 345 surprins din cetatea Sighisoarei pe 16 iulie 2023
Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18749 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24326 Data de inscriere : 05/10/2010
Subiect: Re: Trenuri InterCity Lun 11 Dec 2023, 08:52
Ce spune lumea.pe facebook
Prime impresii cu proaspatul IC 571 Bucuresti Nord - Galati: Sentimente amestecate. Sa incep cu partile bune: vagonul bar e o aditie buna si utila daca ramane functional tot anul. Mai ales pentru cine pleaca la 4:30 cu el spre Bucuresti prinde bine sa ai o cafea si un sandwich in tren. Vagoanele sunt dragute(mi se par putin inghesuite 21-76 astea, alstom-urile semicompartimentate au mult mai mult spatiu per calator, dar sunt vagoane ok si astea si arata bine). In continuare mi se pare hilar sa iei un tren IR, ii scoti 3 statii, ii lungesti timpul de mers, scumpesti pretul si sa ii spui IC. Mai ales cand trenul are frecvent si intarzieri(bine ca a mainrecuperat pe drum din ea) pentru ca M500 e praf si pulbere intre Ploiesti si Buzau. Deci pentru calator(si sunt multi pt ca atat 1577/571 cat si 1570/572 sunt trenuri adesea pline, chiar si ieri a plecat full) pleaca mai devreme ca ora de plecare, are un parcurs mai lung, intra si intarzieri, pentru mai multi bani. Asta nu mi se pare ok. Concluzie: mi se pare inutil IC pe ruta asta in conditiile date. Singurul avantaj real e vagonul bar care vine pentru o diferenta de 11 lei in plus pe ruta completa, ceea ce nu e un capat de tara. Principial e stupid sa platesti mai mult pe un tren care face mai mult timp, la acelasi nivel de comfort, dar nu e nici o decizie dezastruasa. Daca ar avea realmente un parcurs mai scurt si nu ar intarzia zilnic ar putea fi o idee chiar decenta. Spre deosebire de 1730/2 de care fug ca dracu de tamaie, cu trenul asta cred ca voi mai circula.
Ganduri bune si cale libera! 11.12.2023
Laurentiu Ciobanu
Numarul mesajelor : 1418 Varsta : 40 Localizare : Bucuresti Reputatie : 4066 Data de inscriere : 24/08/2017
Subiect: Re: Trenuri InterCity Lun 11 Dec 2023, 09:33
Adrian78 a scris:
Mai ales pentru cine pleaca la 4:30 cu el spre Bucuresti prinde bine sa ai o cafea si un sandwich in tren.
La 50% in plus pe bilet ar trebui sa le am incluse in pretul biletului.
Plus ca am vagoane 21-76, adica tot fata in fata...mai degraba bagau 20-68, sa poti dormi cu genunchii sprijiniti de spatarul din fata. Singurul lucru bun e ca acum ajunge cu o ora mai devreme la Bucuresti pentru cine trebuie sa fie dimineata la servici, cine nu se grabeste mai are 4 alternative. Mi-e groaza ca din primavara va trebui sa dau 180 de lei pe un drum dus-intors odata pe saptamana in loc de 120 de lei cat dadeam normal.
AeroX V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2161 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6764 Data de inscriere : 25/05/2012
Subiect: Re: Trenuri InterCity Lun 11 Dec 2023, 10:30
Aparent a fost solicitat. Nu e clar cati au si platit bilete intregi. Dar nu insinuam, nu acuzam si denigram. Pana si la clasa 1 a mai fost un vagon extra. Dar probabil ca e atat de prohibitiv tariful pentru unii ca nici nu vor sa-l pomeneasca. Daca are 10-91 atunci e confort si pentru exigentele tale, @Laurentiu. Dar preturile sunt piperate...si nu-ti prea convine daca mergi mai des.
Cica alstomuri pe IC. Va cred, altceva era la inceputul anilor 2000, dar sunt vise demult apuse sa le mai vedeti pe rang superior. Atat 21-90 si 20-76 ar trebui sa cunoasca niste revitalizari, plus ca n-au capacitate buna (se cauta), nu-s toate modernizate nici acum cu ce trebuie la rangul IC. Acum sa mai pomenesti asemenea vagoane pentru IC a devenit doar o placa demult expirata.
Dar da, sandvisul si cafeaua ar trebui incluse in pret. Asa ar mai fi compensat macar pentru CTP, cel mai afurisit lucru din punctul meu de vedere ca nu accepta reducerea asta.
Laurentiu Ciobanu
Numarul mesajelor : 1418 Varsta : 40 Localizare : Bucuresti Reputatie : 4066 Data de inscriere : 24/08/2017
Subiect: Re: Trenuri InterCity Lun 11 Dec 2023, 12:21
Daca as fi putut sa-mi deduc biletul de tren din brut, era o chestie. Dar nah, ce se poate pentru o firma, nu se poate pentru un angajat.
Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18749 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24326 Data de inscriere : 05/10/2010
Subiect: Re: Trenuri InterCity Dum 17 Dec 2023, 06:59
Vrem ca trenul INTERCITY, București - Cluj și retur, să oprească și în stația Mediaș! Acum, între Cluj și București, acesta oprește doar la Teiuș, Brașov și Ploiești.
Am transmis, astăzi, o interpelare Companiei de Căi Ferate și Ministerului Transporturilor, solicitându-le să includă Mediaș pe lista stațiilor în care să oprească trenul Intercity.
Dacă acest tren poate să oprească la Teiuș, localitate cu 6000 de locuitori, ar putea să oprească și în al doilea municipiu din județul Sibiu, care are de 10 ori mai mulți cetățeni, incluzând aici și localitățile limitrofe.
Nu de alta, dar în intervalul orar 12:00-23:00, nu există nicio altă cursă de transport feroviar de persoane din zona de nord a județului Sibiu către capitală, și, de câteva luni, nici soluții de transport aerian către capitala București, dinspre Sibiu sau Târgu Mureș.
Acesta este adevărul, aceasta este realitatea!
Cu o simplă oprire la Mediaș se pot rezolva problemele de mobilitate și conectivitate ale cetățenilor care locuiesc în nordul județul Sibiu, a celor care doresc să se deplaseze către Brașov sau București, în interes educațional, profesional sau turistic. Sper să fim auziți și să găsim susținere pentru aceasta solicitare.
#RomâniaDeCalitate
Vitosa
Numarul mesajelor : 9075 Reputatie : 14503 Data de inscriere : 08/01/2011
Subiect: Re: Trenuri InterCity Dum 17 Dec 2023, 14:45
Salut această inițiativă și doamne ajută să se rezolve problema. Chiar și eu am semnalat acest aspect că Sibiul e văduvit în legături trenuri spre și de la București via Mediaș. Sau că stai cu orele în Mediaș în așteptarea trenului de legătură. Cât despre oprirea de la Teiuș, mulți văd puțini pricep. La Teiuș se schimbă mecanicii. Că de aia staționează trenurile acolo câte 4-5 minute. Și am mai văzut discuții că de ce acest tren IC 531 nu descompune în stația Alba Iulia să îl formeze pe IC 521 acolo. Sau invers la întoarcerea spre București 522/532. Păi tot din acest motiv schimbul mecanicilor, aducerea locomotivei de la Teiuș.
Adrian78 Administrator
Subiect: Re: Trenuri InterCity Dum 17 Dec 2023, 16:48
Vitosa a scris:
Salut această inițiativă și doamne ajută să se rezolve problema. Chiar și eu am semnalat acest aspect că Sibiul e văduvit în legături trenuri spre și de la București via Mediaș. Sau că stai cu orele în Mediaș în așteptarea trenului de legătură. Cât despre oprirea de la Teiuș, mulți văd puțini pricep. La Teiuș se schimbă mecanicii. Că de aia staționează trenurile acolo câte 4-5 minute. Și am mai văzut discuții că de ce acest tren IC 531 nu descompune în stația Alba Iulia să îl formeze pe IC 521 acolo. Sau invers la întoarcerea spre București 522/532. Păi tot din acest motiv schimbul mecanicilor, aducerea locomotivei de la Teiuș.
Boss într-o țară normală.la cap aveai o garnitura cu doua locomotive tip pushpull sau doua rame și faceai doar proba la.Alba Iulia și fiecare mergea în treabă lui. Dar noi nu am scăpat încă de Malaxe și unii consideră IC/Hyperionul trenuri de mare viteză..
AeroX V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2161 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6764 Data de inscriere : 25/05/2012
Subiect: Re: Trenuri InterCity Lun 18 Dec 2023, 10:03
In ritmul asta, de la Noul Mers vor baga IC si de la Sibiu (ori grupa de vagoane la Brasov ori direct). Asa prin Medias mai bine ramanea IR si oprea acolo by default.
Adrian78 Administrator
Subiect: Re: Trenuri InterCity Lun 18 Dec 2023, 10:16
E cam bătaie de joc sa ai doar două trenuri in 24 de ore intre Brașov și Cluj
Alerus92
Numarul mesajelor : 6 Reputatie : 346 Data de inscriere : 19/12/2023
Subiect: Re: Trenuri InterCity Mar 19 Dec 2023, 21:43
Ar fi minunat sa se intample acest lucru. Exemplu la IC de Moldova, acolo opreste la Roman care surpriza nu este municipiu resedinta de judet.
In alta ordine de idei ce se intampla cu trenurile pe Cluj Napoca-Brasov via Teius/Sighisoara este de-a dreptul trist. Eu calatoresc frecvent ( de mai multe ori pe luna) Cluj-Medias si retur, trenurile sunt mereu pline , iar majoritatea calatorilor se dau jos la Medias, de unde si urca altii. Observ ca nu se înțelege ca pe acest traseu nu exista alternativa de transport daca nu ai masina personala, daca ar exista mai multe trenuri ar fi minunat. Nu doar 1 pe zi la 12:49 si ma refer la Medias-Cluj, fara sa iau in calcul un amarat de regio care face 4 ore oprind in toate haltile...e nevoie de trenuri, bine ca au modernizat linia si totul e pustiu. Mediasul genereaza foarte multi calatori atat pt Bucuresti, Brasov, dar mai ales Cluj Napoca unde merg toti la facultate dupa ce termina liceele si nu doar partea asta a populatiei, sunt foarte multi medieseni stabiliti in Cluj si care isi doresc in multe weekenduri sa vina pe acasa cum este si cazul meu. Dar ce sa vezi imi petrec mai mult weekendul pe traseu pt ca nu am trenuri si alea care sunt, sunt puse anapoda. Seara nu exista tren dupamasa nu exista tren. E caraghios. Era tren din Cluj la 13:40 acum 2 ani nu o sa il mai vedem veci la fel din Medias il puteai lua seara ajungeai decent la Cluj. Dar au bagat un IC si normal circula cam gol din pacate. Cu oprire la Medias ar mai casticga ceva calatori si credeti-ma ca nu ar fi putini. Minim 20 de oameni se indreapta catre usa vagonului cand trenul se apropie de Medias si peroanele sunt pline mai ales duminicile. Nu vb prostii, din contra am studiat live treaba si se vede cu ochiul liber. Vaduvesc aceste orase Blaj/Medias/Sighisoara de trenuri.
Adrian78 Administrator
Subiect: Re: Trenuri InterCity Mar 19 Dec 2023, 22:49
Probabil în noul mers o să apară trenurile Alstom Stream Brasov-Cluj Napoca
Vitosa
Numarul mesajelor : 9075 Reputatie : 14503 Data de inscriere : 08/01/2011
Subiect: Re: Trenuri InterCity Mier 20 Dec 2023, 07:00
@Alerus92 acel tren IC de Moldova oprește la Roman la cererea unui parlamentar. Chiar și el din când în când face naveta la București cu acel tren. Pe unde s-a implicat politicul au mai apărut trenuri, câte o oprire în plus, a fost schimbat materialul rulant de la compunere cu automotor malaxa la compunere cu automotor desiro (exemple: Roșiori - Alexandria, Arad - Brad, Golești - Câmpulung, sau în week-end Pitești - Curtea de Argeș).