Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Trenuri InterCity

In jos 
+119
ciprian71
Dr2005
dan tm
Adrian78
mihai_tm
cristi_tgv
vlad237
AeroX
Laurentiu Ciobanu
Maddox
SMDS
Johnny84
Peter Fodor
sp59
skillz1337
Vice30
Katalyn
Ciprian.bucur.92
c o r v i n
vanchorusebulgaria
Caspar
Raduku09
Bobby_TM
doctoru
mariuscfrbucuresti
Re6/6
maris.constantin
Sabik
bogdan.perejuc
Bayazid
KOSTYK
Jhonyla
cristi CFR
NicuS
Teodor
baiazid
ANDU2100HP
Spartan1948
laur 133
Sergiu rmn
lapsanszkitamas
Tomi13leu
lifetec
Katalin4653
kasapis2007
membru exclus
cfr500
allred
adytm
Adirmvl
razwy
DPS
cristi ar
Alex Avram
Goanga
EuroNight
Luna
cortexedge
pety
Razvan
Hurricane
AlexD
Andrey_tm
kristi kkk
Vlad
bostanescu gigel
cardinal
Silver
stefan_br
manuela
nenuandrei
iDorin
TonyGFR
pannonia express
DUAL
razvan - trenuri
ovivi
AndiCFR
LascuB_1980
The Legend
bm_bad_boy
LanceR
iuli.hard
redeme
ATM
Nk11
cont dezactivat .
Vitosa
alinutz23
1nt3rp0l_106
Costin.H
92Dragos
Axwell21
decward
Norbi
ldh80
spsdc7
Cobra
Nesebar
Ionutz
mureseanu_976
mardaryroby
alex.alexus.tm
didinul
IonutCFR2009
cont inactiv
Marius Iulian
Mircea Hirjau
didi
bogdan srl
ionutz85
19jimmy84
membru inactiv
COSTACHE MIHAIL
EA1clony106
vrabieionut
marius_catalin84
MariusM
myster2008
123 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 39 ... 60  Urmatorul
AutorMesaj
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25567
Data de inscriere : 17/08/2011

Trenuri InterCity - Pagina 19 Empty
MesajSubiect: Re: Trenuri InterCity   Trenuri InterCity - Pagina 19 Icon_minitimeSam 18 Feb 2012, 14:37

Am mai spus-o, Sibiu - Bucureşti NU ar trebui să fie o rută prioritară pentru CFR Călători sau alt operator, tocmai pentru că drumul cu autocarul e mai rapid şi mai ieftin. Pentru Sibiu ar fi de ajuns IR sau R cu mers de IR spre Braşov, Vâlcea, Cluj (unele prin Mediaş, altele prin Vinţu), Deva, în număr mare, să zicem o dată la o oră spre Braşov şi Vâlcea şi la două ore pe restul.

razvan - trenuri
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 3355
Varsta : 42
Localizare : Bucuresti, Romania
Reputatie : 8366
Data de inscriere : 26/05/2011

MesajSubiect: Re: Trenuri InterCity   Trenuri InterCity - Pagina 19 Icon_minitimeSam 18 Feb 2012, 15:26

Pe un client nu intereseaza ca CFR CALATORI trebuie sa schimbe o locomotiva, un automotor, pe oamenii i intereseaza sa poata ajunge unde are nevoie. Daca trenul nu reprezinta o varianta acceptabila atunci sigur va folosi autocar, microbuz, avion. Asa este concurenta.

Trenurile sa nu circule pe o anumita ruta dar firmele auto sa intre peste tot unde sunt si trenuri.

Bine cel putin ca a crescut numarul de pasageri intre Bucuresti si Brasov si Constanta dupa terminarea lucrarilor si am certitudinea ca va creste mai departe.

Very Happy
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Trenuri InterCity   Trenuri InterCity - Pagina 19 Icon_minitimeSam 18 Feb 2012, 15:45

Nu zic să nu circule, dar nu au nicio şansă să fie profitabile, câtă vreme traseul căii ferate de dezavantajos... altfel stăteau lucrurile dacă Vâlcele - Rm. Vâlcea era construită. Totodată, nu înţeleg de ce trenurile Bucureşti - Rm. Vâlcea nu merg până la Sibiu.
Lăsând gluma la o parte, există multe alte rute pe care transportul feroviar ar avea măcar avantajul timpului de parcurs, precum Bucureşti - Constanţa, iar nişte R cu mers de IR ar face minuni pe Cluj - Oradea, Arad - Timişoara, Arad - Oradea, Sibiu - Vâlcea, Craiova - Târgu Jiu, Cluj - Deva.

Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22394
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: Trenuri InterCity   Trenuri InterCity - Pagina 19 Icon_minitimeSam 18 Feb 2012, 15:47

Nu este prioritar ? lol! da ce este prioritar pentru CFR-Calatori , sa plimbe o locomotiva cu 2 vagoane ? sa aibe legaturi aiurea ? sa fie numai legaturi aiurea ? pe calatorul de rand chiar nu il incalzeste cu nimic ca are regio la BV si de acolo trebuie sa schimbe cu alt tren deci trambalare cu bagaje pentru schimbarea liniei , asteptat dupa trenul de legatura si altele , am impresia ca ti cu ursu . Gandirea asta proasta o are si CFR , punem trenuri aiurea pe bucatele si nu avem calatori , pai le anulam daca nu avem calatori dar nu gandeste nimeni ca sunt puse aiurea . Mad

Numarul mesajelor : 603
Reputatie : 5411
Data de inscriere : 03/11/2011

MesajSubiect: Re: Trenuri InterCity   Trenuri InterCity - Pagina 19 Icon_minitimeSam 18 Feb 2012, 16:05

raman la parerea mea si anume ca ic ar trebui sa plece din bucuresti spre orasele mari ale tarii :timisoara,cluj,iasi,galati,constanta (via craiova,brasov,ploiesti),sa aiba minim 4 vagoane si 1 vag restaurant si sa nu opreasca decat in capitale de judet si statiuni.
trenurile interegio spre principalele oorase ale tarii ar trebui sa aiba minim 7 vagoane si un bar -bistro sa opreasca in orase,statiuni si noduri mari de cale ferata si sa fie minimum 5- 8 perechi pe zi in functie de destinatia finala:spre timisoara ,iasi, cluj ,constanta,brasov ,craiova cate 8 perechi pe zi.cu siguranta le-ar da in cap dubarilor.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Trenuri InterCity   Trenuri InterCity - Pagina 19 Icon_minitimeSam 18 Feb 2012, 16:16

Cine crezi că preferă să dea 70 RON la tren când autocarul costă 45? Şi vorbesc de autocar modern Bova/Mercedes/MAN, nu de dubă de marfă. Am mers la Sibiu cu trenul... nici măcar sezonierul 1632 (sau cum s-o mai chema) nu avea clienţi (am fost singur în 3 vagoane), iar invers 1622 se umple de la Făgăraş, nicidecum de la Sibiu.
Am zis-o şi o s-o repet până o să audă cineva din CFR: decât să se irosească timp şi bani cu tot felul de grupe de Sibiu, mai bile lasă 1621/2 ăla (pe motive de Deva - Braşov, Timişoara - Sibiu şi Făgăraş - Bucureşti, nu de Sibiu - Bucureşti) şi restul făcute IR sau R cu mers de IR şi schimbat trenul la Braşov.
Cu vagoanele alea se pot face trenuri Bucureşti - Constanţa, Bucureşti - Galaţi, Braşov - Cluj care ar avea mult mai mulţi călători.

---
Manuela, îmi şi închipui IR Bucureşti - Piteşti cu 7 vagoane Smile) Păi nici măcar R-urile nu sunt atât de lungi (IR sunt cu Desiro). Asta e risipă, de fapt orice compunere cu locomotivă + mai puţin de 5 vagoane e risipă, iar practica europeană demonstrează c e mult mai eficient să lucrezi cu atuomotoare şi rame electrice, lăsând garniturile cu vagoan doar pe rutele foarte lungi (unde mai pui şi dormitoare, cuşete şi restaurant) şi pe regio-urile cu flux foarte mare de călători. În România, în afară de trenurile de noapte pe rute precum Bucureşti - Iaşi, Constanţa - Arad, (Constanţa-)Bucureşti - Cluj, Bucureşti - Timişoara, Bucureşti - Suceava, Bucureşti - Satu Mare/Baia Mare şi pe unele rute de zi prcum Bucureşti - Tg. Jiu nu prea se justifică vagoane, oricum am da-o. Avem nevoie urgentă de vreo 200 de rame electrice şi 300 diesel, din care vreo 30% să fie amenajate pentru IR (scaune mai confortabile, loc mai mult pentru picioare), iar restul pentru R. Crezi că Regiotrans, de exemplu, rezista pe piaţă dacă târâia 7 vagoane pe Braşov - Craiova? Sau TFG pe Cluj-Tg. Mureş în aceleaşi condiţii?

Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

MesajSubiect: Re: Trenuri InterCity   Trenuri InterCity - Pagina 19 Icon_minitimeSam 18 Feb 2012, 16:27

Si eu am zis-o si o mai repet , legaturile sa fie cat mai bune intre majoritatea oraselor nu bagam 7 trenuri prin Sighisoara si 2 prin Fagaras ca le este lor lene sa schimbe locomotiva . Calatorii sunt putini pentru ca este biletul scump (la IR) dar eu nu apelez la duba sau autocar atata timp cat exista tren unde merg indiferent ca astept 10 minute dupa tren sau 5 ore (plus ca nu compari mersul cu auto care eu il consider infect indiferent daca e cu autocar sau duba din mai multe puncte de vedere fata de tren unde te poti misca in timpul mersului si ai un WC), iar acel CT-SB nu era gol , am mers si eu cu el si am vazut gradul de ocupare care era undeva pe la 70% .

Sa revenim la trenurile IC , acel 521/522 chiar nu are rost sa mearga prin Sighisoara , pe acolo poate ramane 531/532 (oricum numarul calatorilor este mic din cauza biletului) iar pe 200 poate merge foarte bine 521/522 in felul acesta are si Sibiul tren IC apoi se poate desfinta 1527/1528 si infiinta 1625/1626 legatura la 1631/1632 .

Administrator
Administrator
DUAL

Numarul mesajelor : 7874
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 13277
Data de inscriere : 05/01/2011

MesajSubiect: Re: Trenuri InterCity   Trenuri InterCity - Pagina 19 Icon_minitimeSam 18 Feb 2012, 16:51

1621 nu a circulat la capacitate maxima,e supradimensioat.4 vag ii sunt suficiente.Exista mii de posibilitati pe care CFR nu le ia in calcul cu grupe de vagoane , cum e in vestul Europei.. la noi nici macar de cea mai ramas nu tragem.
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

MesajSubiect: Re: Trenuri InterCity   Trenuri InterCity - Pagina 19 Icon_minitimeSam 18 Feb 2012, 17:01

Pentru ca la noi nu are nimeni interes sa mearga bine o institutie de stat , daca era privata cred ca aveam acum legatura si intre Satu Mare si Craiova ce nu a existat pana acum pentru ca pe privat il interesa sa atraga calatorul nu sa il indeparteze cum se intampla in prezent la CFR .

Administrator
Administrator
DUAL

MesajSubiect: Re: Trenuri InterCity   Trenuri InterCity - Pagina 19 Icon_minitimeSam 18 Feb 2012, 17:56

Aia e una .. tu mai stii zici , eu stiu alte zeci,daca-l intrebi pe Mureseanu iti zice alte zeci,si uite asa strangem la sute poate mii,evident toate sunt variatii,dar nu se vrea
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Trenuri InterCity   Trenuri InterCity - Pagina 19 Icon_minitimeSam 18 Feb 2012, 18:00

Un R Sibiu-Braşov (cu mers de IR) + un IR de la Bv la Buc ar fi mai ieftin decât un IR Sibiu - Bucureşti sau, mai rău, un IC.

Apropo de eficientizări, nu înţeleg rolul lui 473 ca tren de sine stătător... puteau pune vagoanele la IR 1741, care merg cu un sfert de oră mai târziu şi le desfăceau la Teiuş. Dar atunci nu mai era IC şi nu mai avea CFR cum să jecmănească pasagerii. Ăla e un IC care ar trebui suplimentat, dacă tot vorbim de suplimentări. Nu se poate să mergi în picioare de la Arad la Bucureşti şi în vagon salon.

DUAL
Administrator
Administrator
DUAL

MesajSubiect: Re: Trenuri InterCity   Trenuri InterCity - Pagina 19 Icon_minitimeSam 18 Feb 2012, 18:17

Candva circula combinat cu rapidul Maramures si era foarte bine .. asta pana cand a inceput Isterul sa faca intarzieri ba cu granita,ba cu infrastructura ungurilor .. ba din cauza CFR,si le-au dezlipit,apoi au anulat Maramuresu,la noi in Romania lucrurile merg din "rau spre bine"...problema e rangul
Sus In jos
Vitosa

Numarul mesajelor : 9075
Reputatie : 14503
Data de inscriere : 08/01/2011

MesajSubiect: Re: Trenuri InterCity   Trenuri InterCity - Pagina 19 Icon_minitimeSam 18 Feb 2012, 18:56

Dr2005 a scris:
Un R Sibiu-Braşov (cu mers de IR) + un IR de la Bv la Buc ar fi mai ieftin decât un IR Sibiu - Bucureşti sau, mai rău, un IC.

Apropo de eficientizări, nu înţeleg rolul lui 473 ca tren de sine stătător... puteau pune vagoanele la IR 1741, care merg cu un sfert de oră mai târziu şi le desfăceau la Teiuş. Dar atunci nu mai era IC şi nu mai avea CFR cum să jecmănească pasagerii. Ăla e un IC care ar trebui suplimentat, dacă tot vorbim de suplimentări. Nu se poate să mergi în picioare de la Arad la Bucureşti şi în vagon salon.
Cate vag are 1741? cate vag are 472-1? Eu nu cred ca trenului 1741 i se mai pot atasa si din vag tr 472, apropo 473 e tren la intoarcere in Buc dar care sos la 11.00 asa ca varianta de atasare vag la 1741 cade Very Happy
Sus In jos
manuela

Numarul mesajelor : 603
Reputatie : 5411
Data de inscriere : 03/11/2011

MesajSubiect: Re: Trenuri InterCity   Trenuri InterCity - Pagina 19 Icon_minitimeSam 18 Feb 2012, 19:15

draga,ce tot o sustineti cu trenurile astea nedefinite,de umplutura cu grupe si grupulite de nu mai stie calatorul unde merge(stiti prea bine ca DOAMNELE informatoare nu prea dau detalii si nici pe panouri nu prea scrie ca are grupa pentru x sau y).daca ar fi un cap luminat acolo sus in minister la planul de mers de tren ar sti cum sa puna trenuri de sine statatoare la ore potrivite fara a mai fi nevoie ca un tren sa aiba chiar si 4-5 grupe de vagoane.
sunt de acord ca de exemplu pentru legatura dintre bucuresti si bistrita,zalau nord,sighet sa fie un singur tren cu 3 grupe de vagoane dar in nici un caz nu accept ca de exempu ir bucuresti-cluj napoca sa aiba si de mii de grupe.
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18750
Reputatie : 24327
Data de inscriere : 05/10/2010

MesajSubiect: Re: Trenuri InterCity   Trenuri InterCity - Pagina 19 Icon_minitimeSam 18 Feb 2012, 19:25

Hai Marius doar in 2009 cand circula Maramuresul combinat cu Ister avea 15 vagoane Very Happy
Acuma 1741 are 9 vagoane iar Ister 5 vagoane!!
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Trenuri InterCity   Trenuri InterCity - Pagina 19 Icon_minitime

Sus In jos

Trenuri InterCity
Sus 
Pagina 19 din 60Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 39 ... 60  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Mersul trenurilor 2011-2012
» INTREBARI SI RASPUNSURI
» M 300 : Bucuresti Nord - Brasov - Cluj Napoca - Episcopia Bihor
» Mersul trenurilor 2023-2024
» Informaţii generale

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: TRENURILE DIN ROMANIA :: TRENURI-
Mergi direct la: