|
| Bilete C.F.R. (2) | |
|
+17Vitosa cardinal alexmorph3us Peter Fodor Adrian78 TVlad Adirmvl Nesebar Dr2005 Laurentiu Ciobanu Johnny84 IonutCFR2009 Cipri Andrei Neculai cristi ar SMDS AeroX dan tm 21 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18750 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24327 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Dum 05 Mar 2023, 23:15 | |
| Poza.nu e valabilă și nu tine loc de.original in caz de control Dacă îl ai salvat în preferințe în aplicație îi dai Preia din preferinte
Într-o țară normală.ar fi trebuit să avem.buletin permisul.de.conducere cardul de sănătate și alte documente într-un singur format |
| | | AeroX V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2161 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6764 Data de inscriere : 25/05/2012
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Lun 06 Mar 2023, 09:13 | |
| - IonutCFR2009 a scris:
- AeroX a scris:
- Sper sa se digitalizeze si cardul Tren Plus si asa as uita complet ca exista casierii.
Cardul Tren Plus va fi eliminat, asa cum au disparut si alte reduceri comerciale... Nu mai prinde digitalizarea. Nu. Au disparut tocmai ca sa impinga calatorii fideli spre acest card. Problema e ca nu prea vor atrage pe altii noi, multi sunt reticenti sa plateasca sume in avans pentru reduceri. Sau nu vor sa mearga destul de des pur si simplu. Chiar daca banii aia se intorc inapoi. Atat timp cat si alti OTF mentin astfel de oferte e normal sa ramana. Eventual il vor mai scumpi si anii urmatori pana ajunge sa coste cat Bahncard-ul DB sau cat un InterRail pass si abia apoi l-ar scoate cand nu il va mai cumpara nimeni. Eu in locul lor scoteam si un card 50% cu aprox 60 euro. |
| | | Laurentiu Ciobanu
Numarul mesajelor : 1418 Varsta : 40 Localizare : Bucuresti Reputatie : 4066 Data de inscriere : 24/08/2017
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Lun 06 Mar 2023, 14:43 | |
| - Adrian78 a scris:
- Poza.nu e valabilă și nu tine loc de.original in caz de control
Dacă îl ai salvat în preferințe în aplicație îi dai Preia din preferinte Trenplus are cod QR pe baza caruia se poate verifica valabilitatea, la fel cum cardul bancar tine locul banilor cash. Plus ca xsell nu poate emite bilet cu reducere trenplus daca nu ii dai o combinatie valabila de serie card si cnp, cam greu sa fentezi chestiile astea, practic nu vad cum ai putea falsifica acest card fara sa ai acces la baza de date xsell, deci nu vad de ce ar trebui sa-l am in format fizic la mine. Altfel, si eu il am salvat in preferinte si la fiecare utilizare mi se spune si data de expirare. Mai nasol e ca am o problema cu google payments si nu imi mai preia automat datele de pe card, trebuie sa le bag manual. |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18750 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24327 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Lun 06 Mar 2023, 19:16 | |
| Eu îți spun că acuma 2 ani am uitat cardul TP acasă și la casa de bilete nu a vrut să îmi de-a bilet cu reducere că a zis daca vine control.eu cum justific reducerea daca nu am cardul.la.mine.Da văd că acuma.cu biletul.online pe telefon nu te mai întreabă nimeni de CTP |
| | | Laurentiu Ciobanu
Numarul mesajelor : 1418 Varsta : 40 Localizare : Bucuresti Reputatie : 4066 Data de inscriere : 24/08/2017
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Lun 06 Mar 2023, 22:14 | |
| Practic tu ar trebui sa te justifici in fata autoritatii emitente a cardului ca tu detii acel card in termenul de valailitate.
Ma rog, nici mie in 40 de calatorii nu mi l-a cerut nimeni, doar mai aud la cate un controlor ca ii apare Trenplus pe PDA si ma intreaba daca il am, dar nu ma pune sa i-l arat.
Oricum, pe TP e trecut CNP-ul ii arat CI-ul daca e, pe ala stiu ca e obligatoriu sa il am la mine. |
| | | alexmorph3us
Numarul mesajelor : 459 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5715 Data de inscriere : 13/07/2010
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Mar 07 Mar 2023, 18:55 | |
| - AeroX a scris:
Eu in locul lor scoteam si un card 50% cu aprox 60 euro. Ar fi fost fain ala. |
| | | Laurentiu Ciobanu
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Mar 07 Mar 2023, 23:37 | |
| Prin 2017 chiar era o idee sa se introduca Trenplus cu 40% reducere, dar probabil au renuntat cand au vazut ca utilizatorii de trenplus chiar calatoresc destul de mult si dadea CFR faliment, cum sa dai astfel de reduceri unora care nu-s studenti, pensionari sau mai stiu eu ce? - Citat :
- Ca noutate, începând din 16 noiembrie 2017, intră pe piață Cardul TrenPlus GOLD (250 de lei), pe baza căruia se pot achiziționa bilete de tren timp de 1 an cu 40% reducere;
https://www.rfi.ro/eveniment-99322-vacante-de-vis-oferte-targ-turism-romania-romexpo |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25567 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Mier 08 Mar 2023, 00:09 | |
| Păi pentru facilităţile legale ţi se decontează banii, chiar dacă cu ceva întârziere în a doua parte a anului. Pe când diferenţa de la TrenPlus nu le-o decontează nimeni. _________________ :TTT:
|
| | | Adrian78 Administrator
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Mier 08 Mar 2023, 08:55 | |
| - Dr2005 a scris:
- Păi pentru facilităţile legale ţi se decontează banii, chiar dacă cu ceva întârziere în a doua parte a anului. Pe când diferenţa de la TrenPlus nu le-o decontează nimeni.
Oare așa e și la.DB cu cardul DBGold cu 50% reducere? |
| | | AeroX V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2161 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6764 Data de inscriere : 25/05/2012
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Mier 08 Mar 2023, 09:24 | |
| Nu e pierdere niciodata. Operatorul incaseaza o suma in avans garantie ca te plimbi tu cu discount. Iar decat sa nu existi deloc in trenurile lor mai bine mergi cu discount de muuuult mai multe ori decat calatorul obisnuit la mare si la munte o data pe an. Cumulat sunt bani extra in conturile CFR Calatori oricum ai da-o. Circuli mai des = mai multi bani pentru ei, iar tu platesti mereu preturi mai rezonabile. Restul = povesti. |
| | | cardinal
Numarul mesajelor : 3336 Reputatie : 8740 Data de inscriere : 08/04/2010
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Mier 08 Mar 2023, 10:14 | |
| Pe online nu se mai pot cumpara decat cu schimbare minima de 15 minute la casa cum e ? inainte era 5 minute. |
| | | Laurentiu Ciobanu
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Mier 08 Mar 2023, 10:15 | |
| El se refera probabil la faptul ca CFR ar merge in pierdere inclusiv daca TOTI calatorii ar plati biletul la tarif normal, fara reduceri de copil, pensionar, etc. Si ar merge in pierdere chiar daca numarul de calatori ar creste cu 50% in aceste conditii (inclusiv cu mers pe scari, pe vagon, etc, ce profit sa faci cu o loco de 120 de tone care trage 1 vagon, fie el si la IR?). Pentru subventiile date acestor categorii, CFR primeste banii inapoi.
La Trenplus CFR incaseaza 140 de lei odata pe an, cat un bilet Bucuresti-Oradea al unui om care pierde trenul si nu mai are timp/chef sa faca cerere de rambursare. De 140 de lei ai inca o categorie de subventionati de la care insa nu mai ai de unde incasa banii, categorie care reprezinta de fapt o cheltuiala in plus, ca-s bani mai putini incasati.
Practic CFR nu castiga din cresterea numarului calatorilor cat castiga din cresterea tarifelor, de asta trage cu dintii de trenurile IR facute cu Desiro, de sezonierul Sibiu-Mangalia facut IR cu 13 etajate, de "daca e peste 200 de km trebuie sa fie musai IR" "un tren Regio trebuie sa opreasca in minim x% din statiile de pe traseu" "trebuie sa opreasca in orice statie cu peron conform STI" (nu conteaza ca statia e in camp si n-a mai urcat nimeni acolo din 1998, daca nu urca nimeni si nu opreste suntem obligati sa-l facem IR, csf, ncsf) "ca sa-l mentinem R trebuie sa stea degeaba 20 de minute la Fetesti ca sa nu mai prinda calatorii legatura de Tulcea" de "cum adica sa se duca Mitica in concediu cu trenul de naveta?" si ce aberatii mai vedem la CF dpdv tarife, asta desi conditiile de calatorie de la IR nu difera prea mult de cele de la trenurile de naveta, ba inca poti avea conditii mai bune la trenul de naveta pentru ca lumea cam fuge de ele si ai mai mult loc pentru tine, nu te freci la picioare de-un tataie imputit ca-n 20-83 sau ca-n 21-76 (multumesc CFR pentru ca doar asta mi-ai dat la IRN473, nema cusete).
Inca sa zicem mersi ca mai exista Trenplus, dupa marlaneala gen "reducerea de 25% se aplică la tariful integral de transport pe orice relaţie, la tren de rang Regio, RegioExpress și Interregio." n-avem nevoie de saracii astia la IC, esti nebun?
Ca sa ajunga CFR sa intre pe profit cu trenurile, ar trebui in primul rand sa ai trenuri cu 10 vagoane care sa circule cat de cat pline, daca nu, de rame electrice sau automotoare, sa plateasca TUI functie de starea efectiva a liniilor (ca TUI e la fel si pe Buc-Craiova unde se darama sina si pe Buc-Cta unde mergi cu 160) si, nu in ultimul rand, sa-si eficientizeze personalul, ca e mai ieftin sa pui macaze automate decat sa platesti acari. Asta ca sa nu mai vorbim de personalul TESA, de automatele de bilete ce nu sunt optimizate pentru a emite bilete pentru toata lumea, de trebuie sa te duci la casa, etc. Dar toate masurile astea costa si ai nevoie de oameni competenti sa ti le implementeze. Ori acei oameni competenti n-o sa vina niciodata pe salarii de sub 1000 de euro sa lucreze in birouri cu toti felul de tantici cu parul distrus de permanent si cu sefi care nu stiu decat sa urle cand pot lucra intr-o multinationala alaturi de colege ce stiu sa aiba grija de ele.
Ultima editare efectuata de catre Laurentiu Ciobanu in Mier 08 Mar 2023, 10:27, editata de 1 ori |
| | | Laurentiu Ciobanu
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Mier 08 Mar 2023, 10:18 | |
| - cardinal a scris:
- Pe online nu se mai pot cumpara decat cu schimbare minima de 15 minute
la casa cum e ? inainte era 5 minute. Pai e o masura de protectie, un tren nu intarzie doar 5 minute. Uita-te de cate ori a plecat RE9901 intarziat deoarece astepta calatori de la IR1570, in conditiile in care 1570 trebuie sa ajunga la 8:54, dar in practica intazie macar 10-15 minute. |
| | | cardinal
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Mier 08 Mar 2023, 10:20 | |
| - Laurentiu Ciobanu a scris:
Pai e o masura de protectie, un tren nu intarzie doar 5 minute. Uita-te de cate ori a plecat RE9901 intarziat deoarece astepta calatori de la IR1570, in conditiile in care 1570 trebuie sa ajunga la 8:54, dar in practica intazie macar 10-15 minute. am inteles eu asta, problema e cum ma descurc daca vreau legatura la 5 minute ? cred ca voi cumpara online, inainte de ajungerea la destinatie a primului tren. |
| | | cardinal
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Mier 08 Mar 2023, 10:22 | |
| - Laurentiu Ciobanu a scris:
- Inca sa zicem mersi ca mai exista Trenplus, dupa marlaneala gen "reducerea de 25% se aplică la tariful integral de transport pe orice relaţie, la tren de rang Regio, RegioExpress și Interregio." adica nu dam reducere la IC, esti nebun?
Si in Japonia e ceva similar, Japan Rail pass nu e valabil la Nozomi si Misuho (vezi wikipedia) |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) | |
| |
| | | | Bilete C.F.R. (2) | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |