Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Bilete C.F.R. (2)

In jos 
+17
Vitosa
cardinal
alexmorph3us
Peter Fodor
Adrian78
TVlad
Adirmvl
Nesebar
Dr2005
Laurentiu Ciobanu
Johnny84
IonutCFR2009
Cipri Andrei Neculai
cristi ar
SMDS
AeroX
dan tm
21 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4 ... 8 ... 14  Urmatorul
AutorMesaj
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25567
Data de inscriere : 16/08/2011

Bilete C.F.R. (2) - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: Bilete C.F.R. (2)   Bilete C.F.R. (2) - Pagina 3 Icon_minitimeMar 27 Dec 2022, 04:15

Ce e de reclamat e băgarea pe gât a locului la tren regio. Privaţii au acelaşi tarif, nu văd cum ,,li se face loc".
În rest, nu câştigă nimeni din transportul legal rutier, că nici microbuzele nu cresc în copaci, iar în pandemie mulţi au tras obloanele. Există o singură categorie de vehicule rutiere care câştigă şi pe care statul o ignoră total: rechinii de cursă lungă, îi găsiţi pe BlaBlaCar punct ro.

IonutCFR2009
Administrator
Administrator
IonutCFR2009

Numarul mesajelor : 6584
Reputatie : 12456
Data de inscriere : 09/07/2009

MesajSubiect: Re: Bilete C.F.R. (2)   Bilete C.F.R. (2) - Pagina 3 Icon_minitimeMar 27 Dec 2022, 05:24

Dr2005 a scris:
Există o singură categorie de vehicule rutiere care câştigă şi pe care statul o ignoră total: rechinii de cursă lungă, îi găsiţi pe BlaBlaCar punct ro.

Gata... Ti-a venit pe aia acum... Esti invidios pe castigul lor... Practica si tu daca poti... Doar ai spate... Cool
Sus In jos
Laurentiu Ciobanu

Laurentiu Ciobanu

Numarul mesajelor : 1418
Varsta : 40
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 4066
Data de inscriere : 24/08/2017

MesajSubiect: Re: Bilete C.F.R. (2)   Bilete C.F.R. (2) - Pagina 3 Icon_minitimeMar 27 Dec 2022, 07:08

Pai zi si mie cu ce pot pleca din Bucuresti catre Galati dupa ora 18:00, de exemplu...mai nou un tampit a anticipat plecarea cu 5 minute a ultimului tren.

La blablacar nu poti diferentia rechinii de cursa lunga de cei care isi pun la dispozitie locurile din masina doar ca sa-si mai scoata din cheltuieli, ca profit nu vor face niciodata.
Sus In jos
Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

Numarul mesajelor : 8302
Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea
Reputatie : 13104
Data de inscriere : 06/04/2012

MesajSubiect: Re: Bilete C.F.R. (2)   Bilete C.F.R. (2) - Pagina 3 Icon_minitimeMar 27 Dec 2022, 09:20

Dr2005 a scris:
Ce e de reclamat e băgarea pe gât a locului la tren regio. Privaţii au acelaşi tarif, nu văd cum ,,li se face loc".
În rest, nu câştigă nimeni din transportul legal rutier, că nici microbuzele nu cresc în copaci, iar în pandemie mulţi au tras obloanele. Există o singură categorie de vehicule rutiere care câştigă şi pe care statul o ignoră total: rechinii de cursă lungă, îi găsiţi pe BlaBlaCar punct ro.

Din raspunsul tau deduc ca astia de la CFR Calatori au comis-o.

In alta ordine de idei, nu e doar la RE-urile de pe 201 situatia cu reduerea acordata exclusiv online. M-am gandit ca o sa o motiveze ca e reducere comerciala si rahat.

He-cheemmmm...

De la București Nord până la Constanța, cu plecare după 28.12.2022 00:00.

IR 1581

Adult
72 lei Casa de bilete
68,65 lei Online/ATM

Adult cu card TrenPlus
72 lei Casa de bilete
55,25 lei Online/ATM

Am cumparat cardul TrenPlus cand nu era regula asta, au adaugat-o dupa, deci nu au respectat regulile intelegerii. Asta una. A doua e ca nu sunt obligat sa am card bancar si nici sa platesc cu unul. Sau sa cumpar online. Deeeeeeci nu pot folosi un serviciu valabil care nu avea aceasta regula.
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18750
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24327
Data de inscriere : 05/10/2010

MesajSubiect: Re: Bilete C.F.R. (2)   Bilete C.F.R. (2) - Pagina 3 Icon_minitimeMar 27 Dec 2022, 10:35

.O sa intreb si eu la firma daca li se pare normal aceasta regula practicata de CFR Calatori
adirmvl doar la CFR Calatori poti intalni anomali de genul :Imi aduc aminte acuma 4 ani era reducere la 1824 pana la Petrosani si la 1835 de la Craiova la Simeria de 35% si ieseai bineinteles mai ieftin decat CTP dar la casa nu iti spunea nimic te lasa sa cumperi cu CTP

Ultima editare efectuata de catre Adrian78 in Mar 27 Dec 2022, 12:04, editata de 1 ori
Sus In jos
Laurentiu Ciobanu

Laurentiu Ciobanu

MesajSubiect: Re: Bilete C.F.R. (2)   Bilete C.F.R. (2) - Pagina 3 Icon_minitimeMar 27 Dec 2022, 11:06

La casa iti accepta CTP pentru ca erau obligati, sa acorde alta reducere inseamna munca in plus. Le doare undeva pe casiere ca pierde bani cfr cu reducerile.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Bilete C.F.R. (2)   Bilete C.F.R. (2) - Pagina 3 Icon_minitimeMar 27 Dec 2022, 13:39

IonutCFR2009 a scris:
Gata... Ti-a venit pe aia acum... Esti invidios pe castigul lor... Practica si tu daca poti... Doar ai spate... Cool
Sunt invidios pe orice câştig ilicit. Câtă vreme eu stau 9 ore la birou, mă duc acasă şi după o oră mă cheamă iar la muncă fără să mă plătească extra, nu crezi că am dreptul să nu-i sufăr pe ilegalişti?
Nu am cum să practic, este ilegal pentru mine să desfăşor activităţi de transport plătit, nu am atestat de şofer profesionist, nu am autorizaţie de ,,ridesharing", nu am făcut ITP la 6 luni la maşină, nu am asigurare pentru pasageri şi bagaje (RCA normal nu te despăgubeşte pentru transporturi comerciale de călători) şi ar însemna să depăşesc cele 160 de ore legale de muncă pe lună. Uite câte ilegalităţi descrise într-o singură frază...

----
Casierele nu ştiu tarifele pe de rost, dacă le ceri din A în B, or să bată pe tastatură A şi B şi îţi vor spune ce traseu şi preţ le-a dat xSell. În rest, câtă vreme tariful e subvenţionat de stat, nici nu ar mai trebui să existe oferte comerciale, altele decât cele din lista de tarife aprobate prin OMTI sau prin contract, după caz. Practic, diferenţa dintre oferta comercială şi preţul real o adaugă tot statul.

Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

Numarul mesajelor : 8302
Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea
Reputatie : 13104
Data de inscriere : 06/04/2012

MesajSubiect: Re: Bilete C.F.R. (2)   Bilete C.F.R. (2) - Pagina 3 Icon_minitimeMar 27 Dec 2022, 15:47

Dr2005 a scris:
IonutCFR2009 a scris:
Sunt invidios pe orice câştig ilicit. Câtă vreme eu stau 9 ore la birou, mă duc acasă şi după o oră mă cheamă iar la muncă fără să mă plătească extra, nu crezi că am dreptul să nu-i sufăr pe ilegalişti?
Nu am cum să practic, este ilegal pentru mine să desfăşor activităţi de transport plătit, nu am atestat de şofer profesionist, nu am autorizaţie de ,,ridesharing", nu am făcut ITP la 6 luni la maşină, nu am asigurare pentru pasageri şi bagaje (RCA normal nu te despăgubeşte pentru transporturi comerciale de călători) şi ar însemna să depăşesc cele 160 de ore legale de muncă pe lună. Uite câte ilegalităţi descrise într-o singură frază...

----
Casierele nu ştiu tarifele pe de rost, dacă le ceri din A în B, or să bată pe tastatură A şi B şi îţi vor spune ce traseu şi preţ le-a dat xSell. În rest, câtă vreme tariful e subvenţionat de stat, nici nu ar mai trebui să existe oferte comerciale, altele decât cele din lista de tarife aprobate prin OMTI sau prin contract, după caz. Practic, diferenţa dintre oferta comercială şi preţul real o adaugă tot statul.

Tot n-ai zis nimic de noua mizerie cu CTP, dar te-ai legat de privatii feroviari. Deci e un putregai.
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22394
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: Bilete C.F.R. (2)   Bilete C.F.R. (2) - Pagina 3 Icon_minitimeMar 27 Dec 2022, 16:31

IonutCFR2009 a scris:
Dr2005 a scris:
Există o singură categorie de vehicule rutiere care câştigă şi pe care statul o ignoră total: rechinii de cursă lungă, îi găsiţi pe BlaBlaCar punct ro.

Omu e invidios pe toata lumea, cum sa se descurce altu mai bine, pai daca nu te duce capul sa faci si altceva stai in banca ta ca atat poti dar invidia e mare si de invidia lui x nu mai poate restul lumii. Sa moara de oftica/invidie! lol!

Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22394
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: Bilete C.F.R. (2)   Bilete C.F.R. (2) - Pagina 3 Icon_minitimeMar 27 Dec 2022, 16:40

Adirmvl a scris:

Am cumparat cardul TrenPlus cand nu era regula asta, au adaugat-o dupa, deci nu au respectat regulile intelegerii. Asta una. A doua e ca nu sunt obligat sa am card bancar si nici sa platesc cu unul. Sau sa cumpar online. Deeeeeeci nu pot folosi un serviciu valabil care nu avea aceasta regula.

Vor ca incet incet sa trimita lumea spre ATM si on-line pentru ca si casierele se doreste sa treaca la infra sa nu mai fie de CFR pentru ca pe viitor sa se poata cumpara bilet de la ghiseu pentru toate trenurile fie ele de stat sau private.
Daca refuzi cardul si plata cu cardul e fix problema ta si nu intereseaza pe nimeni decizia ta, te descurci cum poti pentru ca pe viitor se vor face multe schimbari, nu esti in rand cu noutatile suporti consecintele.
In alte tari exista ghiseu ATM in fiecare halta iar in garile din orase zeci de ATM pentru bilete, ghiseul cu publicul functioneaza doar de la 7 la 19 atat! Consider ca e ceva normal, casele de bilete sa fie 2-3 in fiecare oras mare si alea deschise doar pe timpul zilei, noaptea doar de la ATM sau on-line ori din tren!
De cateva luni se pot cumpara bilete in tren electronic, se poate platii cu cardul in tren, este foarte simplu!

Numarul mesajelor : 34
Reputatie : 850
Data de inscriere : 30/08/2022

MesajSubiect: Re: Bilete C.F.R. (2)   Bilete C.F.R. (2) - Pagina 3 Icon_minitimeMar 27 Dec 2022, 23:35

Aceste mizerii sunt firesti cand la butoane se afla Lolek si Bolek. Fiecare din cei doi pacalici aveau propriile frustrari pe care abia asteptau sa ajunga in functiile alea si le puna in aplicare. Deci CFR Calatori a devenit practic jucaria acestor frustrati, probabil singura companie din Europa lasata practic fara oferte comerciale. Lolek si Bolek ne impun cu ce trenuri avem voie sa calatorim, iar pentru asta fraierii sunt pedepsiti sa plateasca cat mai mult pentru ceva tot mai prost.

Sa curga reclamatiile la OPC sau cu un avocat bun sa fie dati in judecata, numai asa tarati prin procese si pusi sa plateasca din buzunar aceste ticalosii o sa le piara pofta sa le mai faca. Zici ca Lolek si Bolek subventioneaza trenurile din tara asta din buzunarul lor, nu tot din banii nostri!!!

Si nu ati vazut nimic. Lucrurile vor merge tot mai prost, cand sunt pusi sa conduca toti prostii si frustratii. Bine ati venit in prostocratie! Nu va place? Ghinion, vorba alesului poporului!
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Bilete C.F.R. (2)   Bilete C.F.R. (2) - Pagina 3 Icon_minitimeMar 27 Dec 2022, 23:57

Şi în vreme ce câţiva frustraţi care cred că trenul ar trebui să fie gratuit pentru toţi se plâng, cu trenurile noastre se plimbă 66 milioane de călători, care nu se plâng.

Niciun operator de stat din Europa nu face oferte comerciale pe trenuri subvenţionate! Ofertele comerciale se fac pe trenurile comerciale. Şi până să facă cineva vreun comentariu legat de Germania, vă informez că acolo toate trenurile de rang IC şi ICE sunt trenuri comerciale, de aia nici cu FIP nu te primeşte la unele din ele.

Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18750
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24327
Data de inscriere : 05/10/2010

MesajSubiect: Re: Bilete C.F.R. (2)   Bilete C.F.R. (2) - Pagina 3 Icon_minitimeMier 28 Dec 2022, 00:13

Bun și atunci eu daca vin de la Curtici și vreau să merg la Simeria plătesc bilet întreg la IC lumpeste prăjit că nu primesc reducere cu CTP?
Apropo am văzut ieri în 2083 că se scanau inclusiv autorizațiile și biletele clasice deci probabil și abonamentele deci se poate ține evidența numărului de calatori
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Bilete C.F.R. (2)   Bilete C.F.R. (2) - Pagina 3 Icon_minitimeMier 28 Dec 2022, 00:22

Adrian78 a scris:
Bun și atunci eu daca vin de la Curtici și vreau să merg la Simeria plătesc bilet întreg la IC lumpeste prăjit că nu primesc reducere cu CTP?
Păi întreabă la CFR Călători, că e ofertă comercială.

Laurentiu Ciobanu

Laurentiu Ciobanu

MesajSubiect: Re: Bilete C.F.R. (2)   Bilete C.F.R. (2) - Pagina 3 Icon_minitimeMier 28 Dec 2022, 03:00

CTP nu este o oferta comerciala, ci o taxa pentru a accesa un discount calatorilor frecventi.

CFR cand cumpara ceva, beneficiaza de un discount conform cu volumele pe care le achizitioneaza, daca vreau sa cumpar un stalp de catenara, pe mine ma costa 1000 de euro (sa zicem), pe Infra il costa 700 pentru ca infra nu cumpara un singur stalp, ci cumpara 10 mii, eventual are contracte pe mai multi ani, etc.

Asa si eu, nu ma duc sa negociez cu DG al CFR cat sa ma coste pe mine biletul, pentru ca in marea de calatori eu sunt doar o picatura, asa ca am un tarif prenegociat: dau 140 de lei pe an pe CTP si beneficiez de 25% reducere la calatorii, asta pentru ca eu cumpar bilete de 700 de euro pe an, nu un dus-intors de 30 de euro odata la 3 ani ca un calator ocazional. Prin urmare, nu e o oferta, ci un discount si ar fi o marlanie sa fie scos.

Nesebar a scris:
In alte tari exista ghiseu ATM in fiecare halta iar in garile din orase zeci de ATM pentru bilete, ghiseul cu publicul functioneaza doar de la 7 la 19 atat! Consider ca e ceva normal, casele de bilete sa fie 2-3 in fiecare oras mare si alea deschise doar pe timpul zilei, noaptea doar de la ATM sau on-line ori din tren!
Confirm: acum 10 ani eram in nordul Suediei, in statia Lulea, cu un bilet Interrail (pe atunci nu circula trenul de la Harapanda la Lulea) si am vrut sa-mi iau supliment de cuseta din gara catre Bracke. Casa de bilete era inchisa, doar 2 ATM-uri. ATM-urile insa nu ma lasau sa-mi cumpar doar suplimentul (cum faceam la casierie), ci biletul intreg, gen 80 de euro. Asa era pe atunci, sper sa fi corectat intre timp. M-am suit in tren la vagonul clasa si am dormit in scaun. Am fost avertizat ca e posibil sa fiu ridicat din scaun, dar n-a fost cazul pana dimineata.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Bilete C.F.R. (2)   Bilete C.F.R. (2) - Pagina 3 Icon_minitime

Sus In jos

Bilete C.F.R. (2)
Sus 
Pagina 3 din 14Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4 ... 8 ... 14  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Lucruri pozitive la TFG/TFC
» Întrebări şi răspunsuri
» Bilete C.F.R.
» Bilete Internationale
» Bilete C.F.R. (2)

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum