|
| Bilete C.F.R. (2) | |
|
+17Vitosa cardinal alexmorph3us Peter Fodor Adrian78 TVlad Adirmvl Nesebar Dr2005 Laurentiu Ciobanu Johnny84 IonutCFR2009 Cipri Andrei Neculai cristi ar SMDS AeroX dan tm 21 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Laurentiu Ciobanu
Numarul mesajelor : 1418 Varsta : 40 Localizare : Bucuresti Reputatie : 4066 Data de inscriere : 24/08/2017
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Mier 08 Mar 2023, 10:29 | |
| - cardinal a scris:
- cred ca voi cumpara online, inainte de ajungerea la destinatie a primului tren.
Suna bine in teorie la trenurile care au locuri libere. Ca in practica ai trenuri la care nu mai gasesti loc nici pe online cu 1-2 ore inainte. |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18750 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24327 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Mier 08 Mar 2023, 11:04 | |
| - cardinal a scris:
- Laurentiu Ciobanu a scris:
- Inca sa zicem mersi ca mai exista Trenplus, dupa marlaneala gen "reducerea de 25% se aplică la tariful integral de transport pe orice relaţie, la tren de rang Regio, RegioExpress și Interregio." adica nu dam reducere la IC, esti nebun?
Si in Japonia e ceva similar, Japan Rail pass nu e valabil la Nozomi si Misuho (vezi wikipedia) Alea sunt trenuri de lux pe când la noi un IC este un tren normal doar cu mai puține opriri |
| | | cardinal
Numarul mesajelor : 3337 Reputatie : 8741 Data de inscriere : 08/04/2010
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Mier 08 Mar 2023, 11:06 | |
| - Laurentiu Ciobanu a scris:
- Suna bine in teorie la trenurile care au locuri libere.
Ca in practica ai trenuri la care nu mai gasesti loc nici pe online cu 1-2 ore inainte. jafurile la care ma gandesc sunt goale noaptea :p |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25567 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Mier 08 Mar 2023, 11:10 | |
| - Adrian78 a scris:
- Dr2005 a scris:
- Păi pentru facilităţile legale ţi se decontează banii, chiar dacă cu ceva întârziere în a doua parte a anului. Pe când diferenţa de la TrenPlus nu le-o decontează nimeni.
Oare așa e și la.DB cu cardul DBGold cu 50% reducere? Acest card e valabil şi la trenurile R (care sunt subvenţionate) sau doar la IC şi ICE (care sunt comerciale)? _________________ :TTT:
|
| | | cardinal
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Mier 08 Mar 2023, 11:11 | |
- Uita-te de cate ori a plecat RE9901 intarziat
Numai la ala nu m am mai uitat |
| | | AeroX V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2161 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6764 Data de inscriere : 25/05/2012
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Mier 08 Mar 2023, 12:37 | |
| De pe site-ul DB in engleza despre BahnCard 25 You may use the following transport services: ICE, IC/EC, ÖBB Nightjet (reservation may be required), local trains (IRE, RE, RB, S-Bahn). Many transport associations, bus operators and private rail operators also provide BahnCard 25 discounts.
Principial, cu TrenPlus ai calatori care platesc instant si merg mai des, la final de an cand tragi linie, ai bani de la niste calatori care merg poate si cat 20 calatori la un loc (si nu doar o data cand ar pierde trenul, ci pentru media de calatorit a fiecaruia). Pricepi, Laurentiule? E atat de greu sa judecam un lucru atat de simplu? Si compania si calatorul ajung pe plus cu acest card.
La InterCity n-au vrut sa-l mai permita de jigodii ce sunt si punct. Dar nici nu-mi bat capul pentru cateva trenuri de le numeri la o mana. Nu depind oricum de ele. Si este cerc vicios cu cresterea tarifelor si cresterea nr vagoane, cand mai mult scarbesti clientela si iti pleaca sau nu vine oricum. Apoi nu se investeste ca nu mergea lumea, nu merge lumea ca nu se investeste.
In rest, eu nu pot sa platesc pentru nesimtirea acestui rang IC reintrodus in conditiile actuale. Pentru mine nu functioneaza. Pentru cativa fraieresteni cascati nimerind ca e ora buna de plecat in nu stiu ce zi de vineri la Brasov/Constanta poate functioneaza, dar nu incalzeste pe nimeni. Nu vor fi aia baza la niciun rang, nu doar la IC. Nesimtirea e vazuta ca normalitate si rentabilitate in Romania, avand trenurile nevoie doar de gratuitati, reduceri decontate de stat sau bilete intregi dar decontate de firme, autorizati/angajati, etc. Urmeaza sa se mai zbata cativa politruci si pentru 90% reducere la studenti, n-au invatat nimic din ce a avut loc pana acum, de ce? Ca ei nu merg cu trenul, nu concep trenul pentru lumea de rand, altfel ar sti ce trebuie in sistem, dar nu, trebuie sa fie util trenul doar pentru a fi sugativa pentru baietii destepti. |
| | | Laurentiu Ciobanu
Numarul mesajelor : 1418 Varsta : 40 Localizare : Bucuresti Reputatie : 4066 Data de inscriere : 24/08/2017
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Mier 08 Mar 2023, 12:53 | |
| - AeroX a scris:
- Principial, cu TrenPlus ai calatori care platesc instant si merg mai des, la final de an cand tragi linie, ai bani de la niste calatori care merg poate si cat 20 calatori la un loc (si nu doar o data cand ar pierde trenul, ci pentru media de calatorit a fiecaruia). Pricepi, Laurentiule? E atat de greu sa judecam un lucru atat de simplu? Si compania si calatorul ajung pe plus cu acest card.
Eu chiar sunt utilizator de Trenplus si am vreo 40 de bilete luate cu el din august si pana acum, nu-i nevoie sa-mi explici cum functioneaza. Insa CFR nu functioneaza dupa regulile pietei, cererii si ofertei sau ale profitului. Daca ar fi avut vreo intentie sa faca profit si sa atraga calatorii la tren, nu ai mai fi vazut nici zare de Desiro sau Malaxa la gard, nu ai mai fi vazut vagoane 20-47 la gard ci li s-ar fi bagat incalzire electrica (la Miercurea Ciuc sau pe Dealu Stefanitei n-ai nevoie de AC, e bun si geamul deschis), revizie si la drum cu ele, nu ai mai fi vazut aberatii gen loco+1 vagon, s-ar fi facut presiuni la Infra sa repare si ei mai repede liniile pentru ca trenurile sa mearga mai repede si sa fie cea mai rapida alegere, la noi daca poti asigura viteza comerciala peste 100 deja esti cel mai rapid, n-ai nevoie de TGV momentan. Dar cum e la noi...stim bine, timpul trece, leafa merge, nu ne mai pensionam si noi odata ca sa ne plateasca pensia fraierii de corporatisti si tefelisti? |
| | | cardinal
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Joi 09 Mar 2023, 08:34 | |
- fraierii de ...tefelisti?
gunoaie globaliste, e mai aproape de adevar |
| | | AeroX V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2161 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6764 Data de inscriere : 25/05/2012
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Joi 09 Mar 2023, 11:41 | |
| Da, Laurentiu, stiu ca erai utilizator de TrenPlus, dar imi faceai teoria chibritului ca Dr2005 ca e mai rentabil cu astia de au facilitati de la stat si ca CFR Calatori incaseaza integral de pe urma lor. Da, da, insa nimic nou. Asta nu garanteaza ca respectivii merg mai des decat posesorii CTP, adica aia care chiar vor si le place sa mearga cu trenul destul de mult intr-un an de zile. Pierdere nu e de pe urma CTP niciodata, dimpotriva. Ca unii refuza sa creada e problema lor. Realitatea e alta.
Stati linistiti ca nu sunt toti elevii 16+ dornici sa mearga gratis cu trenul in afara de VP/litoral si nu mai mult de o data pe an. Ah ca sunt unii prea libertini si se plimba haihui si n-au altceva de facut, treaba lor, dar nu-s majoritatea. Dar pana si pe aia ii vezi in vacante mai mult. Chiar daca nu platesti biletul de tren oricum iti trebuie mereu banuti si pentru alte lucruri.
Cand pui accent pe facilitatile / reducerile de la stat nu faci decat sa scoti in evidenta ca trenul trebuie sa ramana transport social, nu profitabil. Inclusiv la rangul IC. Dar n-o sa vedeti vreodata ca reinvie CFR Calatori de pe urma elevilor si studentilor, insa se vor vinde aceste gogosi mult si bine despre asa-zise ajutoare mascate. Va fi doar o justificare, adica un pretext. In realitate, se plimba banii dintr-un buzunar in altul al statului (adica noi toti) din care profita baietii destepti. Ce a rezultat in 4 ani de gratuitate pentru studenti si apoi alti aproape 3 pentru elevi in ograda tuturor OTF? Aceiasi incaierare pe Valea Prahovei si restul rutelor la fel de slab sau prost deservite. Reparatii sau modernizari la care pica Desiro-ul, EA-ul sau GM-ul din prima zi. Si desigur vagoane zdrentarite numai din vina calatorilor, o alta lozinca, conditiile sunt rezultatul calatorilor de dinainte, in rest compania se spala pe maini, neavand capacitatea necesara de revizii si salubrizare la fiecare capat de sectie.
In teorie, investitii vor incepe sa se faca in viitorul apropiat si in trenuri si in infrastructura, dar cum profesionalismul sau competenta, mai degraba lipsa lor reprezinta o virtute si o veritabila cerinta de angajare, de aceea transportul feroviar in Romania nu va tine pasul cu Occidentul. Nu neg, sunt cateva rute unde circula trenurile pline, ori cu navetisti, ori cu turisti. Insa degeaba ai trenuri profitabile in 2 colturi de tara, cand in celelalte colturi trenurile se plimba numai pentru angajati. |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18750 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24327 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Joi 09 Mar 2023, 13:04 | |
| Până la urmă.CFR nu câștigă de pe urma plătitorilor de TCP?Pentru că eu zic că multi aleg trenurile.IR in detrimentul.autocarelor plus că plătind cu 25% mai.putin la.IR migrează și mulți care ar călătorii cu Regio și deci până la.urma.tot încasări sunt. Dar na la CFR Călători e metehnea românească de ce sa vinzi mult.si ieftin când poți să vinzi puțin și scump |
| | | Laurentiu Ciobanu
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Joi 09 Mar 2023, 15:10 | |
| - AeroX a scris:
- Cand pui accent pe facilitatile / reducerile de la stat nu faci decat sa scoti in evidenta ca trenul trebuie sa ramana transport social, nu profitabil.
Vezi la CFR vreo intentie in a face transportul profitabil? Avem noi, calatorii, cum sa schimbam asta? Ca cu "limitam R-urile la maxim 200 de km" "oprim trenul 20 de minute in pustietate for no reason" "dam plecarea unui tren secundar inainte ca trenul principal sa ajunga" nu poti sa zici ca il faci profitabil, ci mai degraba sabotaj. Asa ca eu vad Trenplus-ul ca o reducere pusa asa, ca sa fie, sa zicem mersi ca exista. Eu sunt de parere ca transportul feroviar poate fi facut profitabil, dar nu cu oamenii pe care ii are acum. Ori daca acum ai oameni care decid ca un tren regio trebuie limitat la 200 de km, denota ca ai analfabeti functionali ca factori de decizie, nu manageri de dezvoltare. |
| | | dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9101 Reputatie : 13007 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Joi 09 Mar 2023, 19:05 | |
| după ce ca limiteaza regiourile mai le si impune opriri ampulea, in statii care sint pe nicaieri.
Mă uitam pe harta si am vazut ca Porumbesti HM este in mijlocul pustiului, deserveste insa un fel de statie de cale larga care in prezente este impadurita. Acolo trenurile ar trebui sa opreasca doar pentru schimbarea personalului restul trenurilor ar trebui sa treaca fara oprirea impusa de ordinul p***
La fel Valea Viilor, trenurile ar trebui sa opreasca doar pentru schimb de personal si pentru incrucisari. Nu exista alti calatori.
astfel de cazuri mai sint in tara.
Ca sa nu mai repet ce am zis de multe ori, unele locuri in care opreste trenul ar trebui mutate mai aproape de localitati iar acolo unde exista statii mari sa opreasca doar pentru incrucisari. Putem lua exemple pe M100
|
| | | Laurentiu Ciobanu
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Vin 10 Mar 2023, 09:14 | |
| Nici eu nu inteleg opririle astea de cate 20 de minute. Nu era mai simplu sa o faca in urmatoarea statie pentru doar 5 minute ca sa fie depasit de trenul din urma?
Plus ca, cu vechiul mers, opririle nu existau; de ce brusc e nevoie de ele? Ca am inteles, ca se schimba numarul trenului. Dar de ce trebuie sa fie o oprire de 20 de minute pentru asta cand 2 minute sunt suficiente? |
| | | cardinal
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Vin 10 Mar 2023, 10:59 | |
| au scos oprirea aia imensa a lui 7360 din Buzau Sud, in care era depasit de 1570. Acum ajunge la Buzau inaintea IR ului. |
| | | IonutCFR2009 Administrator
Numarul mesajelor : 6584 Reputatie : 12456 Data de inscriere : 09/07/2009
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Vin 10 Mar 2023, 12:12 | |
| - cardinal a scris:
- au scos oprirea aia imensa a lui 7360 din Buzau Sud, in care era depasit de 1570. Acum ajunge la Buzau inaintea IR ului.
Daaa... L-au pus mai devreme din Galati, la 04:38... Numai la CFR Calatori mai vezi astfel de plecari... Orele mecanicilor si sefilor de tren sa iasa... Calatorii, la maxi-taxi... |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) | |
| |
| | | | Bilete C.F.R. (2) | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |