|
| Revista presei | |
|
+29Dr2005 Adrian78 riciu Laurentiu Ciobanu Ony_x TVlad DAS 2011 Re6/6 92Dragos alinx3330 Adirmvl Johnny84 DUAL vlad237 AeroX CalinIonMihai aris86 MariusM Vitosa ldh80 Nesebar alexspn cardinal cfr500 Peter Fodor IonutCFR2009 cristi_tgv t1972 dan tm 33 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18749 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24326 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Revista presei Mar 31 Mai 2022, 23:35 | |
| UE e plina și aia de birocrație și îți dă bani dar îți impune cum sa ii cheltuiești și să faci reforme..De aia zac aia 3 mld de euro din PNRR la BNR..Mai e vorba aia " Zici că el și faci că tine" cam așa face Ungaria |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25567 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Revista presei Mier 01 Iun 2022, 02:16 | |
| - Adrian78 a scris:
- Dr2005 au gasit bani sa va mareasca salariile.Sa vedem peste un an de unde o sa le mai plateasca
https://www.aktual24.ro/crestere-cu-15-a-salariilor-in-ministerele-psd-iste-usr-rasfatatii-statului-isi-maresc-salariile-din-banii-contribuabililor/?fbclid=IwAR34j3VlgN0yosUkCQePx3d5BrC04Mk-9Bawp1sScJ4LD_O2dt52DnEBZ00 Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii are printre cele mai mici salarii din administraţia centrală şi destul de multe posturi neocupate. În afară de majorarea din pix din 2018 (ăia 25% la brut pentru trecerea contribuţiilor la angajat, care la net a fost undeva sub 2%) şi de norma de hrană introdusă la final de 2018, salariile sunt aproape identice cu cele stabilite prin OUG de Dacian Cioloş în 2016, deci acum 6 ani! Ce s-a mai ciupit în plus (gen câţiva lei în plus la sporul de condiţii vătămătoare) a fost doar prin procese lungi, de altfel şi acum sunt colegi pe aceeaşi funcţie cu 1400 lei diferenţă între ei, că unul a câştigat în instanţă procesul şi unul nu (pe dosare identice şi acelaşi tribunal, dar complete diferite). - TVlad a scris:
- La noi in firma nu au marit cu o centima salariile de peste 5 ani si numesc asta "tinerea sub control a costurilor cu "leibăru' " ".
România oricum are printre cele mai mici salarii din UE (doar la bulgari e mai rău). Ce vă face patronul se numeşte ,,exploatare", ,,ţinerea sub control a costurilor". Na, toate se scumpesc, scumpeşti şi marfa produsă, dar angajatului nu-i dai nimic şi după aia vine alt coleg şi se plânge că vrea să emigreze. Ţi-ai pus vreodată probleme că poate nu salariile la stat sunt mari, ci cele de la privat sunt exagerat de mici? Asta în condiţiile în care cam orice produs de pe piaţa românească costă aproape la fel ca unul de pe piaţa germană sau austriacă, benzina costă la fel ca în Germania, dar angajaţii sunt plătiţi de 4 ori mai rău. - TVlad a scris:
- E mai sigur sa mergi in America; acolo macar scapi o data pentru totdeauna de javrele de rusi si de ucenicii lor, birocratii inepti de la Bruxelles.
Mai bine te duci în Canada, dacă vrei musai pe continentul American. SUA e o bătaie de joc totală faţă de cetăţean, acolo e capitalismul ăla pur, unde dacă n-ai bani, nici măcar salvarea nu vine. Pentru o apendicită decartezi lejer 30.000 de parai fără pretenţii de spital universitar. Dacă-ţi naşte nevasta şi nu te pricepi tu s-o asişti, mai bagi vreo 5000 de coco. Da' ai dreptul să porţi puşca automată la tine, că oricum poliţia americană (cu mici excepţii prin oraşele mari) e plătită prea prost şi e prea subdimensionată ca să-i pese. - Adrian78 a scris:
- Ungurii întotdeauna au dus-o mai bine că noi sunt aproape de Austria Slovenia, au investiții germane ,au altă educație
Sunt mai aproape de Slovenia, dar sunt şi mai aproape de Slovacia. Au dus-o bine că vreo câteva sute de ani au pompat austriecii bani în ei. După '45 s-au dat cu ruşii şi au rămas capul lor de pod în UE până în prezent, ceea ce i-a făcut să beneficieze de gaz şi petrol ieftin, aşa că unii din ei o duc bine şi în continuare. Poporului de rând din Ungaria probabil nu-i pasă (sau, profitând de spaţiul Schengen, şi-a găsit deja de muncă prin Austria) momentan de cvasi-dictatura lui Orban V., care deţine toată mass-media şi îşi face propagandă pe toate căile posibile. Orban nu se bate în niciun caz pentru ţara lui, ci pentru grupul lui de amici, finanţaţi regeşte de la Moscova. Dacă se bătea pentru ţara lui, atunci Ungaria era cel puţin la nivelul Austriei şi la buget şi la calitatea vieţii (ăia care ştiţi maghiară şi aveţi drum peste graniţă, intraţi în orice instituţie şi ziceţi ceva rău de Orban, apoi număraţi în câte secunde vă saltă poliţia). _________________ :TTT:
|
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18749 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24326 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Revista presei Mier 01 Iun 2022, 09:20 | |
| Dr2005 văd că ai preluat retorica PSD că la stat nu sunt salariile mari ci in economie sunt salariile mici.O sa spui imediat că bugetarii plătesc și pensiile din contribuțiile lor Ar trebui să terminăm cu porcăria asta de salariu minim ar trebui sa avem salarii diferențiate pe domenii plus salariu minim pe oră Oricum politica fiscală e varza avem microîntreprinderi care la 1 mil de euro plătesc impozit 1% apoi patronul decât să dea banii la stat prin impozitul pe profit mai bine își ia dividende și plătește 5% sau ii deduce pe tot felul de cheltuieli gen cumpărarea de autoturisme.. |
| | | cardinal
Numarul mesajelor : 3335 Reputatie : 8739 Data de inscriere : 08/04/2010
| Subiect: Re: Revista presei Mier 01 Iun 2022, 10:03 | |
| - Dr2005 a scris:
După '45 s-au dat cu ruşii şi au rămas capul lor de pod în UE până în prezent, ceea ce i-a făcut să beneficieze de gaz şi petrol ieftin, aşa că unii din ei o duc bine şi în continuare. Poporului de rând din Ungaria probabil nu-i pasă (sau, profitând de spaţiul Schengen, şi-a găsit deja de muncă prin Austria) momentan de cvasi-dictatura lui Orban V., care deţine toată mass-media şi îşi face propagandă pe toate căile posibile. Orban nu se bate în niciun caz pentru ţara lui, ci pentru grupul lui de amici, finanţaţi regeşte de la Moscova. Dacă se bătea pentru ţara lui, atunci Ungaria era cel puţin la nivelul Austriei şi la buget şi la calitatea vieţii (ăia care ştiţi maghiară şi aveţi drum peste graniţă, intraţi în orice instituţie şi ziceţi ceva rău de Orban, apoi număraţi în câte secunde vă saltă poliţia). omul de rând, dacă o duce decent, nu i pasă de ce spun alții, ca e dictatură, că nu e stat de drept, că de ce nu primesc imigranți, sau alte alea. eu spun că dacă se bătea pentru țara lui, era de fapt de nivelul Dubaiului |
| | | cardinal
| Subiect: Re: Revista presei Mier 01 Iun 2022, 11:09 | |
| - Adrian78 a scris:
- UE e plina și aia de birocrație și îți dă bani dar îți impune cum sa ii cheltuiești și să faci reforme..De aia zac aia 3 mld de euro din PNRR la BNR..Mai e vorba aia " Zici că el și faci că tine" cam așa face Ungaria
UE e plină de golănie, îți dă bani ca să cumperi chestii de care nu ai nevoie, tot de la ei, și îți impune să faci "reforme" care îți fac doatr rău, și lor bine. |
| Subiect: Re: Revista presei Mier 01 Iun 2022, 14:28 | |
| Nu e chiar așa că nu te obliga sa cumperi nu știu ce Că noi suntem prosti că exportăm materie prima și importam materie finită cu valoare adăugată mare e alta poveste sau că producem doar subansamble pentru mașini in loc sa producem mașini cu valoare adăugată mare. Nu te obliga nimeni în supermarket sa cumperi marfa străină daca avem și noi marfa noastră problema este diferența de produse pentru cele din Vest și față de ce se găsește la noi.. |
| Subiect: Re: Revista presei Mier 01 Iun 2022, 23:51 | |
| Și pentru asta tot alții îs de vina?Nu știu dacă pe noi ne avantajează aderarea la euro pentru că sigur multe preturi se vor rotunji de la 2-3 lei la 1 euro că exemplu cafeaua de la automat.As vrea euro doar că sa nu mai vad mizerile pe care le fac Vodafone ING cu cursuri puse de ei pe facturi de 4.95lei când euro era 4.8lei sau acuma 5 lei
Comisia Europeană: România nu îndeplineşte criteriile de adoptare a euro - inflaţia, cursul de schimb, convergenţa ratelor de dobândă pe termen scurt şi termene lung şi deficitul bugetar; Croaţia va adopta euro de la 1 ianuarie 2023
https://www.biziday.ro/216765-2/ |
| | | cardinal
| Subiect: Re: Revista presei Joi 02 Iun 2022, 09:22 | |
| nu mi se pare nici o sfârâială aderarea la euro. pierzi controlul asupra monedei tale. |
| Subiect: Re: Revista presei Joi 02 Iun 2022, 09:30 | |
| Oricum acuma moneda națională/cursul valutar este doar un instrument în mână BNR cu care jonglează cum vrea ea Nu poți să ai cursul la cat este acuma cu inflație de 13% e clar că BNR a pompat miliarde de euro în asta.. |
| | | cardinal
| Subiect: Re: Revista presei Joi 02 Iun 2022, 09:39 | |
| nu neaparat, inflație e și in zona euro. deci au căzut amândouă și leu și euro. dacă vrei, compara cu USD , sau franc elvețian |
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25567 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Revista presei Joi 02 Iun 2022, 11:44 | |
| - Adrian78 a scris:
- Că noi suntem prosti că exportăm materie prima și importam materie finită cu valoare adăugată mare e alta poveste sau că producem doar subansamble pentru mașini in loc sa producem mașini cu valoare adăugată mare.
România produce vreo 500.000 autoturisme pe an şi piese pentru încă o dată pe atât. Industria auto e cam cea mai puternică în ţara asta dar, din păcate, e axată pe componente cărora UE le-a pus gând rău (adică motoare cu combustie internă). - Adrian78 a scris:
- Nu te obliga nimeni în supermarket sa cumperi marfa străină daca avem și noi marfa noastră problema este diferența de produse pentru cele din Vest și față de ce se găsește la noi..
Poţi să te sui în maşină sau în autobuz şi să te duci 15 km în jurul oraşului şi să iei de la producător legume, fructe, tot ce vrei. Numai că românul vrea să fie şi ieftin şi la 2 paşi de casă. Prin Occident există încă aprozare cu marfă locală. Dar e de 3 ori mai scumpă decât aia de la hipermarket. Crezi că în România ar rezista pe piaţă un astfel de magazin? - cardinal a scris:
- nu mi se pare nici o sfârâială aderarea la euro.
pierzi controlul asupra monedei tale. Practica a arătat că o monedă folosită de un grup mai mare de oameni e mai stabilă decât aia folosită de câţiva. Zona Euro are o inflaţie la jumate faţă de noi, iar avantajul folosirii aceleiaşi monede taie multe comisioane de schimb şi de transfer bancar. Plus că aderarea la euro ne-ar aduce în cele din urmă şi salariile la valori apropiate de zona euro, ca să nu mai vină dl. Adrian să zică că-s salariile mari la stat. Colegul austriac cu 2 ani vechime în câmpu' muncii avea vreo 2000 euro în mână prin 2016. Eu ca director acum nu am banii ăia. _________________ :TTT:
|
| Subiect: Re: Revista presei Joi 02 Iun 2022, 11:46 | |
| - Adrian78 a scris:
- Ar trebui să terminăm cu porcăria asta de salariu minim ar trebui sa avem salarii diferențiate pe domenii plus salariu minim pe oră
Păi salariul minim e pe normă întreagă, deci poţi uşor să calculezi salariul pe oră. _________________ :TTT:
|
| | | Laurentiu Ciobanu
Numarul mesajelor : 1418 Varsta : 40 Localizare : Bucuresti Reputatie : 4066 Data de inscriere : 24/08/2017
| Subiect: Re: Revista presei Joi 02 Iun 2022, 11:56 | |
| De cand tot aud vorba asta ca vor creste preturile daca aderam la euro, au mai crescut preturile de vreo 3-4 ori. Daca am fi trecut la euro acum 5 ani am fi avut doar o singura crestere. Sincer prefer sa-mi controleze Bruxelles-ul valuta, nu Dragnea si acolitii lui. - Dr2005 a scris:
- Poţi să te sui în maşină sau în autobuz şi să te duci 15 km în jurul oraşului şi să iei de la producător legume, fructe, tot ce vrei. Numai că românul vrea să fie şi ieftin şi la 2 paşi de casă. Prin Occident există încă aprozare cu marfă locală. Dar e de 3 ori mai scumpă decât aia de la hipermarket. Crezi că în România ar rezista pe piaţă un astfel de magazin?
Am fost eu la piata Crangasi sa cumpar legume de la producatorii romani si sa sprijin agricultura romaneasca. Cand am cerut o punga sa aleg cateva rosii, mi s-a spus ca le aleg ei pentru mine. Asa ca am lasat piata unde jumatate din tarabe erau goale si m-am dus la Lidl-ul plin de alaturi. Din partea mea sa se duca dracului producatorul roman daca vine cu fite dintr-astea. |
| Subiect: Re: Revista presei Joi 02 Iun 2022, 12:29 | |
| Problema este că aia nu sunt producători ci intermediari care câștigă dublu prețului.. A fost o anchetă la ProTV cu unii așa zis producători doar in acte ei nu aveau o palmă de teren.. Dr2005 eu zic că as plati 10 lei pe un kg de roșii românești decât 5 lei pe alea din Turcia
Romania a produs 420000 de autoturisme anul trecut cat Ungaria și Italia.Probabil se fac 1mil de CKD adică caroserii probabil Renault Duster pentru Rusia și 1 mil de motoare dar cum motoarele pe combustie nu mai contează nu știu cu ce producție o sa mai ramanem
Germania 2,94 milioane Spania 1,6 milioane Cehia 1,09 milioane Slovacia 969.000 Franța 854.000 România 420.755 |
| | | IonutCFR2009 Administrator
Numarul mesajelor : 6584 Reputatie : 12456 Data de inscriere : 09/07/2009
| Subiect: Re: Revista presei Joi 02 Iun 2022, 14:26 | |
| Productia va scadea la toti, nu doar Romania trebuie sa limiteze productia de autoturisme cu motoare pe carburanti. Romanii trebuie sa invete sa treaca pe trotinete, biciclete electrice... caci asta e, va fi o suprataxare pe motorizare mai ales diesel... |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Revista presei | |
| |
| | | | Revista presei | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |