|
| Diverse | |
|
+33razvan - trenuri Bebe Nesebar Cipri Andrei Neculai cristi_tgv Laurentiu Ciobanu Peter Fodor ldh80 DUAL DAS 2011 Adrian78 TVlad riciu CalinIonMihai dan tm TER200 Vitosa vanchorusebulgaria kristi kkk Adirmvl sytrus Codrut1985 92Dragos AeroX Luna ciprian71 cardinal ets2oltromânia IonutChircu Dr2005 g.popovici IonutCFR2009 Katalyn 37 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
SMDS
Numarul mesajelor : 575 Varsta : 30 Localizare : Cluj Napoca Reputatie : 2501 Data de inscriere : 30/08/2019
| Subiect: Re: Diverse Mier 20 Noi 2024, 09:14 | |
| - Adrian78 a scris:
- Ce tot vor unii unirea cu Moldova
https://www.dw.com/ro/mai-aproape-de-ue-dar-tot-cu-tizicul-%C3%AEn-sobe/a-70787658?fbclid=IwY2xjawGqYS5leHRuA2FlbQIxMQABHalouEyssDsn23gN0cHP-rR1y_97lktIqOxdDq351nZL-tuGSfZ2vjoXnA_aem_e1UgnB2yEsCeGvpiH313vg iar argumentul e care? ei nu sunt in UE si isi permit tizic. noi suntem in UE si ardem paduri in draci de umplem satuce si vai cu smog. Intr-adevar fiind un UE, ne permitem sa cumparam (legal, ca se practica lejer inca ilegal) lemn. In Sarmasag se arde in continuare carbune brun. Mai bogat caloric dar si mai poluant. poate eu o sa imi permit pompa de caldura cand mi-oi face casa, dar asemenea solutie termica e inca SF. Unii abia de se gandesc la centrala pe gaz, multi o fac (centrala) pe lemne "ca este din abundenta" (sa ii citez pe socri). se incalzesc cu ce isi permit. |
| | | dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9101 Reputatie : 13007 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: Diverse Mier 20 Noi 2024, 11:04 | |
| Pai si tu ce ai vrea, sa nu se mai incalzeasca nici la noi cu lemne? tu crezi ca lemnele alea de foc fac padurile sa dispara? pai inainte cu ce se incalzeau oamenii?
acuma majoritatea au gaz, la mine pe strada 4 case din 34nu au gaz, deci pentru noi nu mai se taie păduri. Plus de asta si in Moldova noatra se foloseste combustibilu ala zis de ei tizic.
Poate nu ca inainte dar tot mai sint mai ales prin Botosani care stiu de el.
Cărbunele e scump si la noi acuma, logic sa fie scump in Moldova ca ei nu au. La noi insa tot mai putini îl folosesc.
Legat de păduri, nimeni nu întreaba niciodata daca padurile tăiate sînt ale statului sau din cele retrocedate.
Si daca tot scitezi ca este lemn din abundenta, da este lemn din abundenta.
Adeseori aberatiile legislative( cum sînt cele cerute de ONG acuma sa schimbe codul silvic) fac sa nu poata fi folosit.
Sînt sute de km de căi ferate, drumuri secundare, canale care sînt pur si simplu sufocate de lemne dar nu se exploateaza ca trebuie o gramada de proceduri sa te apuci sa tai de acolo. Ai vazut pe lînga calea ferta copaci cît un picior de om sau mai grosi care nu sînt exploatati. |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18750 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24327 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Diverse Mier 20 Noi 2024, 11:22 | |
| Mergeți acuma in Petroșani să vedeți cum miroase și cum este aerul irespirabil unde se încălzesc cu cărbune Am auzit la.radio zilele astea că primesc 3 MLD de lei pentru reconversie pe energie verde.Acuma nu știu dacă vor merge la aia in casele care se încălzesc cu cărbune sa le.puna pompa de căldură |
| Subiect: Re: Diverse Mier 20 Noi 2024, 11:41 | |
| Si care e energia verde la Petrosani? ca au facut o hidrocentrala si ONG nu asa sa functioneze. |
Numarul mesajelor : 18750 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24327 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Diverse Mier 20 Noi 2024, 12:29 | |
| - dan tm a scris:
- Si care e energia verde la Petrosani? ca au facut o hidrocentrala si ONG nu asa sa functioneze.
Nu știu ce înseamnă tranziția spre energie verde doar că termocentrală de la Paroșeni va fi trecută pe gaz.. Oare cu banii aia nu se putea ecologiza termocentrală de la Paroșeni sa fie mai puțin poluanta? Că tot vorbim.de eficienta statului și de cheltuit banii europeni https://www.cotidianul.ro/un-nimic-de-316-miliarde-de-euro/ |
| | | SMDS
Numarul mesajelor : 575 Varsta : 30 Localizare : Cluj Napoca Reputatie : 2501 Data de inscriere : 30/08/2019
| Subiect: Re: Diverse Mier 20 Noi 2024, 13:22 | |
| - dan tm a scris:
- Pai si tu ce ai vrea, sa nu se mai incalzeasca nici la noi cu lemne?
Ideal. Daca tot o ardem cu panouri solare. Sau energie hidrotermala, acolo unde se poate. |
| | | Laurentiu Ciobanu
Numarul mesajelor : 1418 Varsta : 40 Localizare : Bucuresti Reputatie : 4066 Data de inscriere : 24/08/2017
| Subiect: Re: Diverse Mier 20 Noi 2024, 14:16 | |
| - Adrian78 a scris:
https://www.dw.com/ro/mai-aproape-de-ue-dar-tot-cu-tizicul-%C3%AEn-sobe/a-70787658?fbclid=IwY2xjawGqYS5leHRuA2FlbQIxMQABHalouEyssDsn23gN0cHP-rR1y_97lktIqOxdDq351nZL-tuGSfZ2vjoXnA_aem_e1UgnB2yEsCeGvpiH313vg Deci ei traiesc ca in evul mediu si se incalzesc cu tizic iarna pentru ca sunt scumpe lemnele, da zic ca UE e rea. Asa o fi zicand si fratii lor din tarile baltice care au fost in aceeasi tara cu ei, dar acum sunt in UE, Schengen, NATO, au moneda euro si au acum centrale pe gaz si 22 de grade in casa? Ce sa zic...sa fie ei mandri la ei acasa si sa bage kkt in soba ca sa se incalzeasca. Si sa o injure pe Maia Sandu, ca sigur n-au votat cu ea la ultimele alegeri. |
| Subiect: Re: Diverse Mier 20 Noi 2024, 14:21 | |
| - SMDS a scris:
- dan tm a scris:
- Pai si tu ce ai vrea, sa nu se mai incalzeasca nici la noi cu lemne?
Ideal. Daca tot o ardem cu panouri solare. Sau energie hidrotermala, acolo unde se poate. Adică apa geotermala?Sunt izvoare in multe locuri dar trebui săpat minim 400+500 m |
| Subiect: Re: Diverse Mier 20 Noi 2024, 14:22 | |
| - dan tm a scris:
- Si care e energia verde la Petrosani? ca au facut o hidrocentrala si ONG nu asa sa functioneze.
Da termocentrală.pe.gaz și cu captare de bioxid de carbon ziceau la.Paroseni |
| | | SMDS
| Subiect: Re: Diverse Mier 20 Noi 2024, 14:43 | |
| - Adrian78 a scris:
- SMDS a scris:
Ideal. Daca tot o ardem cu panouri solare. Sau energie hidrotermala, acolo unde se poate. Adică apa geotermala?Sunt izvoare in multe locuri dar trebui săpat minim 400+500 m Merge mai bine pentru incalzit rezidential si e solutie de cateva zeci de mii de euro ca solutie pentru casa, dar da, adancimea depinde teribil de mult de ce se afla in sol. Dar astea oricum is solutii ce si le pot permite nemtii, spre care eu ma uit. Dar asa cum eu ma uit spre vest si nu imi permit, din articol asta imi reiese ca moldovenii apeleaza la surse de incalzire mai ... rudimentare ca alea si le permit, si se gandesc la lemn si carbune ca pentru cineva mai cu bani. Nu ca se incapataneaza pentru ca "UE bad". |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25567 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Diverse Mier 20 Noi 2024, 15:43 | |
| - dan tm a scris:
- Pai si tu ce ai vrea, sa nu se mai incalzeasca nici la noi cu lemne? tu crezi ca lemnele alea de foc fac padurile sa dispara?
pai inainte cu ce se incalzeau oamenii?
acuma majoritatea au gaz, la mine pe strada 4 case din 34nu au gaz, deci pentru noi nu mai se taie păduri. Plus de asta si in Moldova noatra se foloseste combustibilu ala zis de ei tizic. Circa 50% din gospodăriile din România se încălzesc cu lemne. Chiar şi unde există gaz, dacă ai pădurea aproape, tot lemnul e baza. Crezi că la Sinaia sau Predeal se folosesc centrale pe gaz? Singura soluţie ecologică ar fi ca măcar cvartalele de blocuri să aibă încălzire centralizată (cu gaz, cu lemn, cu uraniu, cu ce o fi disponibil în zonă). La case mici, tot lemnul va rămâne baza. _________________ :TTT:
Ultima editare efectuata de catre Dr2005 in Mier 20 Noi 2024, 15:48, editata de 1 ori |
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25567 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Diverse Mier 20 Noi 2024, 15:47 | |
| - Laurentiu Ciobanu a scris:
- Adrian78 a scris:
https://www.dw.com/ro/mai-aproape-de-ue-dar-tot-cu-tizicul-%C3%AEn-sobe/a-70787658?fbclid=IwY2xjawGqYS5leHRuA2FlbQIxMQABHalouEyssDsn23gN0cHP-rR1y_97lktIqOxdDq351nZL-tuGSfZ2vjoXnA_aem_e1UgnB2yEsCeGvpiH313vg Deci ei traiesc ca in evul mediu si se incalzesc cu tizic iarna pentru ca sunt scumpe lemnele, da zic ca UE e rea. Asa o fi zicand si fratii lor din tarile baltice care au fost in aceeasi tara cu ei, dar acum sunt in UE, Schengen, NATO, au moneda euro si au acum centrale pe gaz si 22 de grade in casa?
Ce sa zic...sa fie ei mandri la ei acasa si sa bage kkt in soba ca sa se incalzeasca. Si sa o injure pe Maia Sandu, ca sigur n-au votat cu ea la ultimele alegeri. La Bruxelles cine nu e legat la termoficare arde... păcură. Guvernul belgian se chinuie de ani de zile să o interzică, cu chiu şi vai a trecut o lege care interzice centralele pe păcură în clădirile noi. În restul Belgiei, se arde gaz, dar eu belgian care să ţină căldura pe 27 grade (acum la Bruxelles sunt 2 grade C afară) eu nu am văzut, deşi am amici pe aici şi i-am vizitat. Termostatele erau pe la 20 - 21 grade, "acum am dat la 23 pentru tine". Preţul încălzirii cu gaz unui apartament cu 3 camere într-un sat belgian? Vreo 80 euro/lună, cu temperatura ţinută la 21 grade şi 4 - 5 grade afară. _________________ :TTT:
|
| | | Laurentiu Ciobanu
Numarul mesajelor : 1418 Varsta : 40 Localizare : Bucuresti Reputatie : 4066 Data de inscriere : 24/08/2017
| Subiect: Re: Diverse Mier 20 Noi 2024, 15:50 | |
| Pai daca la factura de gaze platesti si accize catre onor statul roman ca sa aiba de unde da pensii speciale, de ce ar arde oamenii gaze cand lemnele sunt mai accesibile?
Bine, cine sta pe la tara, desi poate are centrala pe gaz, tot a mai pastrat o soba intr-o incapere si ceva lemne pentru ea, caci, in caz de pana de curent, pentru soba iti trebuie doar cateva ziare, nu si curent. Centrala poate ar functiona cu un acumulator de masina si un invertor, dar nu merge zile la rand.
Referitor la temperatura la care stau belgienii, de regula ei sunt obisnuiti sa stea la temperaturi mai scazute pentru ca nu variaza temperatura la fel de mult ca la noi, ei au 5 grade iarna si 20 vara, nu au extreme ca la noi, cu -15 iarna si 40 vara. |
| Subiect: Re: Diverse Mier 20 Noi 2024, 16:00 | |
| - Laurentiu Ciobanu a scris:
- Pai daca la factura de gaze platesti si accize catre onor statul roman ca sa aiba de unde da pensii speciale, de ce ar arde oamenii gaze cand lemnele sunt mai accesibile?
În orice sat de munte, în afara lemnului cu acte, dimineaţa vine căruţa/camionul neînmatriculat/cu numere false şi vinde la negru. De aia sunt mai accesibile. În plus, Garda de Mediu de la noi nu face controale să vadă ce ard românii în sobă (sau în curte...), la sobă poţi să arzi orice gunoi dacă nu ai lemn. - Citat :
- Referitor la temperatura la care stau belgienii, de regula ei sunt obisnuiti sa stea la temperaturi mai scazute pentru ca nu variaza temperatura la fel de mult ca la noi, ei au 5 grade iarna si 20 vara, nu au extreme ca la noi, cu -15 iarna si 40 vara.
Vara au 30 grade C, dar o umezeală stil junglă, curg apele pe tine mai ceva ca la 40 grade C la noi. _________________ :TTT:
|
| Subiect: Re: Diverse Mier 20 Noi 2024, 16:05 | |
| lasa doctore ca nici aici nu tine nimeni 27 de grade. pune lumea termostatu pe 21 si in functie de reglaj sau model se opreste la 21,1-22,0.
ca nici aici nu sînt regula cei care tin 27 daca au gaz. la lemne e altceva si p]na la urma ce vrei sa vina garda sa vada ce arzi? in primul rînd ca aia cu gunoiul nu iau toate gunoaiele care rezulta ntr-o gospodarie din Romanei. Ca situatia in estul Europei , in speta Romania, e diferita de aceea din vestul Europei.
tizic este si la noi
https://adevarul.ro/stiri-locale/botosani/balega-uscata-modul-unic-de-a-si-incalzi-casele-2227448.html |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Diverse | |
| |
| | | | Diverse | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |