Numarul mesajelor : 2818 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8414 Data de inscriere : 16/01/2010
Subiect: Re: Discutii generale despre transport III Vin 18 Feb 2022, 18:06
Cum sa nu aiba valoare! Doar ca e un risc asumat, plec mai devreme sau imi aleg destinatia inainte de ambuteiajele cunoscute.
Am patit-o si eu chiar in cursul saptaminii; venind odata spre Bucuresti, am facut o ora in Predeal de la intrare pina la gara. Din ora asta, o jumatate de ora am stat pur si simplu pe loc, cu motorul oprit. Am avut timp sa maninc o pizza intreaga. Nu era nici un accident, nimic neobisnuit. Numai porcaria din Busteni. Dupa aia inca o ora pina in Azuga, alta pina in Busteni...
De cele mai multe ori insa, ori am ocolit, ori am prins liber. Am drum spre Transilvania in interes de serviciu; uneori mergeam cu trenul fix din cauza traficului insa de cind cu covidul, am renuntat.
Valea Prahovei e singurul caz in care poti pune in balanta costurile in bani si in timp si intr-adevar, daca te grabesti sau nu ai chef sa te enervezi, platesti in plus la tren si gata. Dar in restul tarii trenul nu poate avea vreun avantaj. E o situatie nasoala; eu imi doresc sa ajunga la un echilibru dar nu am cum sa influentez eu lucrurile. Sa nu ziceti ca am "Cumpara bilete si circula, o sa vada ca sint incasari si lucrurile o sa se imbunatateasca " Am facut asta la mare, am calatorit in prostie intre Costinesti si Halta Pescarus. Rezultatul? Anul urmator au suprimat toate opririle la Pescarus! La asa ceva nu ma asteptam. Ziceam toti ca astia fac mersul trenurilor cu copy-paste, ca nu schimba nimic, etc. Ei, iata ca au schimbat, prost si exact unde ma interesa pe mine!
Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18749 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24326 Data de inscriere : 05/10/2010
Subiect: Re: Discutii generale despre transport III Vin 18 Feb 2022, 18:06
Ruben Lațcău: între 50 și 60% din călătoriile cu transportul în comun sunt frauduloase!
https://orasul-timisoara.ro/local-18312/
Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22394 Data de inscriere : 06/12/2009
Subiect: Re: Discutii generale despre transport III Sam 19 Feb 2022, 00:06
Si prin afara soselele/autostrazile sunt pline dar si trenurile, da in Cehia si Polonia e putin mai ieftin ca la noi, dar au niste conditii de nu se poate, chiar acele vechituri de Y arata la interior de zici ca au maxim 2-3 ani vechime asa bine sunt intretinute. De material rulant nou si modern nu mai vorbim, au lux si cu toate astea au fost si ei in comunism pana in 89 doar ca la ei politicul face ceva si pentru populatie, la noi nu face nimeni nimic ba mai mult iti inchide sectiile si lasa populatia fara tren/mijloc de transport desi lumea cere sa aibe tren sa faca naveta statul nostru e nepasator fata de populatie! Tot pe afara parcarile sunt foarte scumpe fapt ce duce ca omul sa aleaga trenul, cert e ca statele cu care puteam compara Romania gen Cehia/Polonia/Slovacia/Ungaria sunt cu mult peste noi.
Subiect: Re: Discutii generale despre transport III Sam 19 Feb 2022, 15:52
Preturile mi se par decente tinand cont ca acuma 2 ani am dat la Eforie 8 lei pe un Prigat de 250ml iar in toate restaurantele din Horeca Cola este tot 8 lei. Totusi e cam saracie nici macar niste croasanturi niste sandwichuri..
TVlad V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2818 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8414 Data de inscriere : 16/01/2010
Subiect: Re: Discutii generale despre transport III Dum 20 Feb 2022, 11:54
A propos de preturile la bilete: inteleg sa creasca daca ofera un serviciu proportional mai bun. Daca nu, de ce sa platesti mai mult pentru ceva la fel de prost? Valabil pentru orice, nu numai pentru biletele de tren.
Referitor la ce ziceam mai devreme Pina la urma am mers cu masina dar traseul montan ales ne-a adus din Poiana Tapului in Sinaia si a trebuit sa ne intoarcem la masina cu un tren. 4,4 lei pentru 5km in compania sunetului meu preferat, crantanitul de semninte.... Era un dobitoc pe scaunul din spate care spargea seminte, in dispretul total al legilor (masca pe figura in spatiu inchis) si al bunului simt. Bine ca nu a trebuit sa il suport din Bucuresti.
La Poiana Tapului a coborit cu noi un grup de bejeti si fete vesele, genul de cocalari galagiosi. Cred ca ori se urcasera in Sinaia in trenul gresit, ori coborisera cu o statie mai devreme. Hahaneau ca timpitii si mergeau dezordonat pe strada. M-am dezobisnuit de contactul cu personaje de acest tip.
Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22394 Data de inscriere : 06/12/2009
Subiect: Re: Discutii generale despre transport III Dum 20 Feb 2022, 12:54
E normal sa creasca pretul atata timp cat motorina a crescut, curentul a crescut!!! Si acasa platesti mai mult pentru acelasi consum, si masina personala mananaca mai multi bani pentru aceeasi cantitate de motorina/benzina, e normal sa creasca si pretul biletelor la tren. Unele servicii sunt chiar ieftine, de pilda patul la cuseta, 40 de lei, asta e oful meu, cu asa putin beneficiezi de un pat si un asternut curat, la gramada e drept cu altii dar e mult prea ieftin, trebuie minim 50!
Cat despre personajele din tren, asta e educatia si civilizatia tineretului, daca si parintii au trait dezordonat asta educatie primesc si progeniturile, nu e de vina CFR pentru gradul de civilizatie a specimenelor care se numesc romani!
Subiect: Re: Discutii generale despre transport III Dum 20 Feb 2022, 13:06
Ar trebuit ieftin biletul la vagonul dormitor nu e normal sa ceri atatia bani pe niste rapandule de vagoane 71-31 in care ploua in ele.. Nesebar mai este si vina CFRului pentru ca multi nasi sunt indiferenti .Plus ar trebui si interzis mancatul semintelor in tren si niste controale mai dese ale politiei TF
Vitosa
Numarul mesajelor : 9075 Reputatie : 14503 Data de inscriere : 08/01/2011
Subiect: Re: Discutii generale despre transport III Dum 20 Feb 2022, 13:47
@TVlad, după scumpire și după următoarea sau următoarele tale călătorii cu trenul te așteptăm aici cu noile tale impresii. Poate vei reuși să îmi schimbi doza de pesimism ce o am la adresa operatorului național. Excludem din discuție trenurile IR București - Constanța, București - Brașov, trenul Dacia, trenul Ister.
dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9101 Reputatie : 13007 Data de inscriere : 16/07/2014
Subiect: Re: Discutii generale despre transport III Dum 20 Feb 2022, 14:43
Desigur, impresia trebuie schimbata doar la miez. Liniile alea si trenurile alea sint miezul si esenta CFR.
Eu propun o tura pe ruta Bucuresti Nord-Rosiori Nord cu IR.
Nesebar Administrator
Subiect: Re: Discutii generale despre transport III Dum 20 Feb 2022, 15:09
Adrian78 a scris:
Ar trebuit ieftin biletul la vagonul dormitor nu e normal sa ceri atatia bani pe niste rapandule de vagoane 71-31 in care ploua in ele.. Nesebar mai este si vina CFRului pentru ca multi nasi sunt indiferenti .Plus ar trebui si interzis mancatul semintelor in tren si niste controale mai dese ale politiei TF
La dormit este cam scump adevarat, eu unu as face ceva de genul 50 cuseta 6, 65 cuseta 4, 100 dormit la dublu si 220 dormitul Single pentru ca atunci cand Popescu cumpara Single plateste doar patul practic CFR pierde niste bani ca al doilea loc din cabina il putea vinde la pret normal adica bilet plus pat si asa daca Popescu vrea sa stea singur sa pleasca patul si suma infirma de 20 de lei. Si clar bilet de clasa 2, nu cum e acum clasa 1. 71-31 chiar nu sunt de clasa 1.
Nu prea ai cum sa interzici mancatul de seminte ca nu ai cum, nu e normal ce se intampla prin tara asta dar multe nu sunt asa cum trebuie si la ce educatie au romanii in ultimul timp lasa mult de dorit. S-a degradat totul, si civilizatia oamenilor, totul a scazut, s-a urcat la cap democratia prost inteleasa si astia sunt.
Subiect: Re: Discutii generale despre transport III Dum 20 Feb 2022, 15:17
Cum nu poti interzice mancatul semintelor?Sunt atatea magazine care au interzis accesul cu mancare la fel microbuze autocare unde este interzis cu mancare..
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25567 Data de inscriere : 17/08/2011
Subiect: Re: Discutii generale despre transport III Dum 20 Feb 2022, 16:16
La dormit e scump dacă nu ştii să iei în calcul toate costurile... evident, poţi să pierzi ziua pe drum (mergând cu tren de zi, cu maşina ori cu un avion low-cost care ajunge seara la destinaţie, că sloturile de zbor de dimineaţa sunt ocupate de liniile bune), după care te duci direct la hotel când ajungi la destinaţie... evident că o să te coste mai mult timpul pierdut + drumul + hotelul decât te-ar fi costat un bilet de tren la VD.
Mâncatul de seminţe e deja interzis... dar eu până acum nu am văzut şef de tren care să cheme poliţia pentru aşa ceva (sau pentru fumat sau pentru mers fără bilet sau pentru orice).
_________________ :TTT:
Vitosa
Numarul mesajelor : 9075 Reputatie : 14503 Data de inscriere : 08/01/2011
Subiect: Re: Discutii generale despre transport III Dum 20 Feb 2022, 16:52
Acu cu scumpirea asta și în condițiile în care operatorul național îți pune la dispoziție o gioarsă de dormitor seria 71-31 să vezi critici pe feisbuc
DAS 2011
Numarul mesajelor : 385 Reputatie : 5204 Data de inscriere : 18/09/2011
Subiect: Re: Discutii generale despre transport III Dum 20 Feb 2022, 17:13
Cei care nu respecta regulile de bun simt in tren sunt blatisti care circula frecvent pe o anumita ruta. Ei se cunosc cu nasii in buzunarul carora cotizeaza de mult timp. Daca se anunta un supracontrol, nasul ii taie repede un bilet ieftin. Cum sa fie anuntata Politia TF cand acesti blatisti au obraznicia sa ameninte nasul cu razbunarea ? Nu acelasi lucru se intampla in trenurile private unde calatorii nu au convietuit cu nasii.
Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18749 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24326 Data de inscriere : 05/10/2010
Subiect: Re: Discutii generale despre transport III Dum 20 Feb 2022, 17:17
Ce mai întreabă lumea de afară pe Facebook?
Why is CFR so poor even if all of their trains are aways 99% filled and the prices are very high compared to the quality of the service??
Continut sponsorizat
Subiect: Re: Discutii generale despre transport III