Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Neptun

In jos 
3 participanți
AutorMesaj
TVlad
V.I.P Member
V.I.P Member
TVlad

Numarul mesajelor : 2818
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 8413
Data de inscriere : 16/01/2010

Neptun Empty
MesajSubiect: Neptun   Neptun Icon_minitimeLun 09 Sept 2019, 14:32

Statia s-a numit la inceput Ezerul. A fost facuta dupa acelasi proiect cu Agigea, Tuzla, Costinesti si Pescarus (pe vechiul nume, Neptun). Cladirea a ramas aproximativ nemodificata pina astazi, cu exceptia faptului ca spatiul deschis prevazut pentru asteptare a fost zidit si transformat in incaperi inchise publicului. Si, evident, a recentei termopanizari.

Stiind ca urmeaza sa se faca niste lucrari, am mers sa vad si eu ce se intimpla. Surpriza, nu era nici o miscare acolo iar IDM mi-a spus ca nu a fost anuntat ca ar fi ceva in program.

Statia are patru linii iar a cincea deservea un depozit de pacura destinat alimentarii unei centrale termice ce furniza apa calda pentru cantinele din statiune.

Neptun 20190936

Neptun 20190938

Neptun 20190937

Prind doua trenuri "la cruce":

Neptun 20190941

Neptun 20190939

Dupa plecarea lor, ma retrag si fotografiez si din acest unghi, incercind sa prind in cadru si preferata mea, lampa Noris:

Neptun 20190940

Prima fotografie cu gara Neptun am facut-o in vara lui 2005 si m-a bucurat ca acum am regasit-o la fel de ingrijita si plina de caldura si culoare. E uimitor ce impresie buna pot face citeva flori, un pic de vopsea dar si amabilitatea IDM.
Sus In jos
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 9099
Reputatie : 13004
Data de inscriere : 16/07/2014

Neptun Empty
MesajSubiect: Re: Neptun   Neptun Icon_minitimeLun 09 Sept 2019, 14:48

Foarte intereant pe unde ai umblat, ai remarcat ca semnalul de iesire spre Mangalia(si cel de intrare dinspre Mangalia) sint luminoase iar spre Constanta e un singur semnal mecanic. Totusi eu nu am remarcat daca spre Mangalia macazurile sint electrice.

Oare unde era centrala termica, avind in vedere distanta mare fata de localitati a statiei?
Sus In jos
TVlad
V.I.P Member
V.I.P Member
TVlad

Numarul mesajelor : 2818
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 8413
Data de inscriere : 16/01/2010

Neptun Empty
MesajSubiect: Re: Neptun   Neptun Icon_minitimeLun 09 Sept 2019, 16:23

Nu am fost prea atent la aspectul asta; eram cu junioara si ne dadea tircoale o catea cu pui asa ca eram cu ochii in patru sa nu ii vina vreo idee sa capseze. Ce e sigur e ca sint doua cantoane la capatul spre Mangalia. Unul pare sa fie locuinta iar in celalalt era o doamna in uniforma CFR. Presupun ca rostul prezentei ei este sa manevreze macazurile. De la unul din aceste cantoane se manevra probabil si bariera care functiona inainte de constructia pasajului rutier. A propos, cind s-a construit acest pasaj?

Nu am idee de centrala termica, asa povestea domnul IDM. Vad ca nu e trecuta nici pe harta 1:25.000:

https://portal.geomil.ro/arcgis/home/webmap/viewer.html?webmap=cce134f4a9694d9faa353983fbc15635&extent=28.5667,43.8488,28.6146,43.8657

Vazind acum harta, mi-am adus aminte ca din aceasta statie pleca o linie si spre Herghelia Mangalia. Acum e foarte greu de identificat in teren, am senzatia ca a fost demontata. Eu nu am fost sa o caut dar dupa ce am vazut pe drumul ce duce de la pasaj spre gara un mare sarpe, nu m-as mai incumeta prin tufisiuri.
Sus In jos
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 9099
Reputatie : 13004
Data de inscriere : 16/07/2014

Neptun Empty
MesajSubiect: Re: Neptun   Neptun Icon_minitimeLun 09 Sept 2019, 19:44

Pe google s-ar ghici traseul liniei spre herghelie, in vegetatie, dar in herghelie nu mai e nici o urma.Oare ce faceau cu linia la herghelie?

nu cred in chestia cu conducta de pacura pentru statiune, poate pentru fermele alea ce se vad pe acolo prinprejur.

Neptun Dscf4622

Neptun Dscf4623

Neptun Dscf4624

Neptun Dscf4626

Neptun Dscf4625
Sus In jos
ldh80
V.I.P Member
V.I.P Member
ldh80

Numarul mesajelor : 6889
Varsta : 42
Localizare : Pascani
Reputatie : 12286
Data de inscriere : 03/11/2010

Neptun Empty
MesajSubiect: Re: Neptun   Neptun Icon_minitimeLun 10 Iun 2024, 15:11

Schita HM Neptun:

Neptun Hm_nep10

Are: 4 linii, macazuri manuale (mecanice), semnale luminoase la capatul dinspre Mangalia (semnal luminos de iesire de grup), semnale mecanice (semafoare) la capatul dinspre Costinesti. Probabil tot de aici sunt controlate si doua bariere automate/instalatii SAT.

De aici se ramifica in trecut o linie industriala pentru un depozit de pacura ce alimenta o fosta centrala termica si probabil si o linie care deservea "Herghelia Mangalia".

Sus In jos
Continut sponsorizat

Neptun Empty
MesajSubiect: Re: Neptun   Neptun Icon_minitime

Sus In jos

Neptun
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» INTREBARI SI RASPUNSURI
» Neptun haltă (800)
» M 800 : Bucuresti Nord - Fetesti - Constanta - Mangalia

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: STATII DE CALE FERATA DIN ROMANIA :: STAŢII ŞI HALTE (M, N, O)-
Mergi direct la: