Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

201 : Piatra Olt - Ramnicu Valcea - Podu Olt

In jos 
+93
Ionut31
Daniel18
t1972
George CFR
cristi_tgv
CalinIonMihai
riciu
Vale_ntin
AeroX
laurentzu
laur 133
ciprian71
ets2oltromânia
mihaitzateo
florin94
Dionis
Michael
Norbi
florin.lifticariu
mielutu zburator
marius664
dan tm
sibiustation
Parazitii
DUAL
Nycolas Gabriel
gtavicecity
DB Robert
sovidiu
vatmanul
alex.barac.5
marcelbanu
NicuS
Rarau
cosmin_regiotrans
Radu
Sergiu rmn
Katalin4653
Czirjak Arpad
allred
Desiro256
halmarius
Luna
membru exclus
Adirmvl
cfr500
basa
TVlad
Kriszti219
Dr2005
Teodor
srazvi
Andrey_tm
ana imfinity
AndiCFR
Goanga
mishu88
Gabry Gabriel
kristi kkk
didinul
razvan - trenuri
Adrian78
Mircea Condilescu
Silviu Sintea
Jhonyla
bogdan srl
cont dezactivat .
lovekomotive
ionut_te
Vitosa
Rabbit
ldh80
cristi CFR
sorinucu
Nesebar
ionyx82
mardaryroby
Tomi13leu
cata
ionutzzz
dan ciprian
Amiralul
LascuB_1980
jionutz
mariuscfr90
Semafor
Vlad
loryjonel
IonutCFR2009
MariusM
COSTACHE MIHAIL
tudor_vl
myster2008
97 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 14 ... 24, 25, 26 ... 38 ... 52  Urmatorul
AutorMesaj
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25567
Data de inscriere : 17/08/2011

201 : Piatra Olt - Ramnicu Valcea - Podu Olt - Pagina 25 Empty
MesajSubiect: Re: 201 : Piatra Olt - Ramnicu Valcea - Podu Olt   201 : Piatra Olt - Ramnicu Valcea - Podu Olt - Pagina 25 Icon_minitimeMar 03 Iun 2014, 14:02

Nu inductorul face treaba acolo. Practic, este un mini-bloc de linie, o secţiune izolată care atunci când se ocupă comandă lăsarea barierei, iar atunci când se eliberează comandă ridicarea ei. La capete mă gândesc că ar trebui să aibă nişte semnale de avarie, care cred că necesită şi inductori.

Teodor

Numarul mesajelor : 3305
Reputatie : 8443
Data de inscriere : 18/04/2011

MesajSubiect: Re: 201 : Piatra Olt - Ramnicu Valcea - Podu Olt   201 : Piatra Olt - Ramnicu Valcea - Podu Olt - Pagina 25 Icon_minitimeMar 03 Iun 2014, 16:22

Din moment ce sunt bariere automate sigur au fost candva semnale de avarie acolo. Eu unul nu-mi aduc aminte dar nu ma bazez pe asta. Sa luam cazul liniei Riureni - Ocnele Mari, acolo exista o trecere la nivel dirijata optic si acustic. ( fara bariere ) Acolo sunt prezente 2 semnale de avarie, insa aici am impresia ca totul era controlat dintr-un canton de langa. Nu stiu daca mai functioneaza. Ce voiam sa evidentiez aici este prezenta semnalelor de avarie.  Eu sunt de parere ca nu semnalele de avarie necesita inductori, practic inductorii pun in actiune bariera. In momentul in care s-a pus bariera sau s-a aprins unitatea optica de avertizare se stinge focul rosu al semnalului de avarie.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25567
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: 201 : Piatra Olt - Ramnicu Valcea - Podu Olt   201 : Piatra Olt - Ramnicu Valcea - Podu Olt - Pagina 25 Icon_minitimeMar 03 Iun 2014, 16:50

Inductorul ăla poate să fie foarte simplu pus acolo pentru limitarea vitezei la trecerea la nivel. Nu am văzut până acum inductori folosiţi pentru a acţiona bariere (sau semnale sau altceva). Dacă dai cu ciocanul în inductor şi îl scoţi din funcţie, semnalul la care e legat nu va fi afectat.

Teodor

MesajSubiect: Re: 201 : Piatra Olt - Ramnicu Valcea - Podu Olt   201 : Piatra Olt - Ramnicu Valcea - Podu Olt - Pagina 25 Icon_minitimeMar 03 Iun 2014, 17:16

Prima oara cand ma vazut inductorul acela am intrebat ce e cu el acolo, a fost vreo limitare, a fost vreo restrictie, ceva ? Mi s-a raspuns ca este pentru bariera. Si mie mi s-a parut ciudat prima oara. Daca era pus acolo pentru limitarea vitezei trebuie sa fie insosit de paleta galbena ( fiind la 1 km. de trecerea la nivel ) insa acolo nu a fost niciodata restrictie. ( la pasaj ma refer ) Pentru limitare este mult prea departe si aceasi situatie, la pasaj nu a fost niciodata limitare. Ma voi mai interesa sa vad daca pot afla mai multe.
Sus In jos
Teodor

MesajSubiect: Re: 201 : Piatra Olt - Ramnicu Valcea - Podu Olt   201 : Piatra Olt - Ramnicu Valcea - Podu Olt - Pagina 25 Icon_minitimeVin 06 Iun 2014, 13:55

Un lucru care lamureste intreaga situatie, costurile trecerii la nivel in discutie au fost suportate de catre cei de la Hidro. ( baraj ) Mi s-a confirmat si faptul ca nu a fost folosita niciodata. In momentul in care ei vor dori sa o dea spre folosinta se vor monta si semnalele de avarie. IDM-ul are totusi un mic control asupra barierei, acesta putand sa vada in bloc daca bariera este coborata sau daca indica unele defecte. Deci CFR-ul se mentine pe aceasi linie a nepasarii, era mult prea ciudat ca ei sa fi contribuit la crearea acelei treceri ... sa spunem, moderne.
Sus In jos
Nycolas Gabriel

Nycolas Gabriel

Numarul mesajelor : 22
Varsta : 37
Localizare : Rm Valcea
Reputatie : 3844
Data de inscriere : 09/06/2014

MesajSubiect: O zestre de otel   201 : Piatra Olt - Ramnicu Valcea - Podu Olt - Pagina 25 Icon_minitimeLun 09 Iun 2014, 06:30

O linie pot sa o numesc dreapta si neabatuta de soarta ce a patito sora mai mica M220 initiala 207 Alunu-TgCarbunesti ,Frumosa linie dar din pacate trista .... prea multe lacrimi de otel.A primit prea multe lovituri de gratie dea lungul timpului,este ca un copil de otel abandonat.MERITA O SANSA .linia plangeDa spectaculos si totusi destul de complicata situatia si starea linei Spre Alunu . Un adevarat tezaur de peisaje frumoase si conceptii ingineresti alternative . As vrea sa parcurg pe jos Distanta dintre Tg Carbunesti si Alunu ..sa pot oferii imagini si totul ce ascunde linia ..sau ce mai e din ea . AM NEVOIE DE PARTENER/I seriosi pentru calatorie ..daca se ofera cineva sa imi lase Privat la profilul meu , sa discutam strategia de calatorie.sau mess yahoo nycolas_rrafy Merita o sansa 595423 :z6:
Sus In jos
DUAL
Administrator
Administrator
DUAL

Numarul mesajelor : 7874
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 13277
Data de inscriere : 05/01/2011

MesajSubiect: Re: 201 : Piatra Olt - Ramnicu Valcea - Podu Olt   201 : Piatra Olt - Ramnicu Valcea - Podu Olt - Pagina 25 Icon_minitimeLun 09 Iun 2014, 10:53

@Nycolas Gabriel ,esti un membru "tanar" al acestui forum.. Deocamdata functia mesageriei private,este un pic restrictionata.. din motive de securitate,cauzate in trecut de alti membrii .. Iti recomand discutiile in public,si succes la expeditii Smile.
Sus In jos
Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

Numarul mesajelor : 8302
Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea
Reputatie : 13104
Data de inscriere : 06/04/2012

MesajSubiect: Re: 201 : Piatra Olt - Ramnicu Valcea - Podu Olt   201 : Piatra Olt - Ramnicu Valcea - Podu Olt - Pagina 25 Icon_minitimeLun 16 Iun 2014, 23:04

Am o nelamurire: de ce intre R. Valcea si Ostroveni trenurile fac doua minute, iar in sens invers fac cinci? E aceeasi distanta (mai putin de un kilometru), linia, daca nu ma insel, duce aproape de 100 de km/h, si totusi timpii sint de doua ori si jumatate mai mari...
Sus In jos
Teodor

MesajSubiect: Re: 201 : Piatra Olt - Ramnicu Valcea - Podu Olt   201 : Piatra Olt - Ramnicu Valcea - Podu Olt - Pagina 25 Icon_minitimeLun 16 Iun 2014, 23:11

Multor trenuri li se schimba mecanicii in Rm. Valcea si atunci mecanicul ce preia locomotiva este obligat sa ii faca proba de eficacitate a franei automate, nu se pierde foarte mult timp, dar totusi se pierde ceva, cel putin asta imi vine acum in minte.
Sus In jos
Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

MesajSubiect: Re: 201 : Piatra Olt - Ramnicu Valcea - Podu Olt   201 : Piatra Olt - Ramnicu Valcea - Podu Olt - Pagina 25 Icon_minitimeLun 16 Iun 2014, 23:14

Asta stiu. Dar faci proba de la Ostroveni la R. Valcea? Ca pe varianta asta se fac doua minute. Multe trenuri au chiar capat de linie statia din urma. Nu ar fi fost mai normal sa fie invers, proba de frana facandu-se de la Valcea spre Babeni? Sau si in cazul asta se iau in calcul intarzierile?
Sus In jos
Teodor

MesajSubiect: Re: 201 : Piatra Olt - Ramnicu Valcea - Podu Olt   201 : Piatra Olt - Ramnicu Valcea - Podu Olt - Pagina 25 Icon_minitimeLun 16 Iun 2014, 23:19

Eu spuneam de proba care se face trenurilor ce pleaca spre Piatra Olt, am sa ma interesesez sa vad daca pot afla ceva, desi nu promit. Normal ca nu faci proba de eficacitate intre Ostroveni si Rm. Valcea. Se poate face proba de continuitate, dar asta e cu totul alta discutie si cu totul alta situatie.
Sus In jos
Andrey_tm
Moderator si Regizorul anului
Moderator si Regizorul anului
Andrey_tm

Numarul mesajelor : 5864
Reputatie : 11656
Data de inscriere : 08/09/2011

MesajSubiect: Re: 201 : Piatra Olt - Ramnicu Valcea - Podu Olt   201 : Piatra Olt - Ramnicu Valcea - Podu Olt - Pagina 25 Icon_minitimeLun 16 Iun 2014, 23:32

Mai sunt adaosuri și pentru intrarea/ieșirea în abatere. Nu știu cum se intră în Râmnicu Vâlcea dinspre Călimănești, dar și acesta poate fi un motiv.

Editare. Mi-a venit în minte un alt exemplu: între Vatra Dornei Băi și Vatra Dornei trenurile au trecute în mers șapte minute, iar în sens opus doar trei minute. În cazul prezentat de mine, distanța este de un kilometru.
Sus In jos
Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

MesajSubiect: Re: 201 : Piatra Olt - Ramnicu Valcea - Podu Olt   201 : Piatra Olt - Ramnicu Valcea - Podu Olt - Pagina 25 Icon_minitimeLun 16 Iun 2014, 23:37

Din Valcea pleaca spre Babeni si de la linia I, si de la linia III, trenurile in tranzit. Si au tot doua minute. Sa fie faza ca linia III e singura de tranzit, I si II fiind infundate (scoase de la pasaj pana la fosta bariera dinspre nordul garii), deci au nevoie de viteza mai mica de intrare in statie dinspre Ostroveni?
Sus In jos
Teodor

MesajSubiect: Re: 201 : Piatra Olt - Ramnicu Valcea - Podu Olt   201 : Piatra Olt - Ramnicu Valcea - Podu Olt - Pagina 25 Icon_minitimeMar 17 Iun 2014, 12:20

Trenurile pot intra si iesi cu 30 km / h, viteza standard in abatere, din ambele directii. In momentul de fata se intra si se iese numai in abatere, inainte Rm. Valcea era statie tip paralelogram, ca si Lotru. Intrai la abatuta si ieseai la directa, intrai la directa si ieseai in abatere.
Sus In jos
Parazitii

Parazitii

Numarul mesajelor : 25
Reputatie : 3834
Data de inscriere : 20/06/2014

MesajSubiect: Re: 201 : Piatra Olt - Ramnicu Valcea - Podu Olt   201 : Piatra Olt - Ramnicu Valcea - Podu Olt - Pagina 25 Icon_minitimeVin 20 Iun 2014, 16:25

De remarcat este Re2801 Sibiu-Valcea , parcurge distanta RamValcea -Piata Olt ..la viteteza maxima admisa , la limita , merge chiar si cu 20Km mai repede ca IR pe aceasi distanta!! Fulger trece prin statii.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: 201 : Piatra Olt - Ramnicu Valcea - Podu Olt   201 : Piatra Olt - Ramnicu Valcea - Podu Olt - Pagina 25 Icon_minitime

Sus In jos

201 : Piatra Olt - Ramnicu Valcea - Podu Olt
Sus 
Pagina 25 din 52Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 14 ... 24, 25, 26 ... 38 ... 52  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» 219 : Valcele - Ramnicu Valcea
» Excursie Ramnicu Valcea - Blidari (pe calea ferata Valcea - Valcele)
» Utilizarea vehiculelor pe linia 201 Piatra Olt–Băbeni–Podu Olt
» Ramnicu Valcea - Sibiu 12.08.2009
» Plecari/sosiri Ramnicu Valcea

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: MAGISTRALELE DIN ROMANIA :: M 200-
Mergi direct la: