Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Discutii 2017

In jos 
+36
rayldegm
Jhonyla
neluadi
alliens
JohannDB
ets2oltromânia
laur 133
Vitosa
IonutCFR2009
92Dragos
Katalyn
lifetec
DUAL
kristi kkk
LanceR
Rarau
Andrey_tm
riciu
alex.alexus.tm
cristy79
didinul
cristi ar
AeroX
Amiralul
Luna
NicuS
cardinal
Petre_IFTE
Nesebar
Dr2005
Adirmvl
dan tm
ldh80
Adrian78
DAS 2011
ciprian71
40 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 20 ... 26  Urmatorul
AutorMesaj
Luna

Numarul mesajelor : 3274
Reputatie : 8301
Data de inscriere : 18/03/2011

Discutii 2017 - Pagina 14 Empty
MesajSubiect: Re: Discutii 2017   Discutii 2017 - Pagina 14 Icon_minitimeSam 25 Feb 2017, 23:45

Cu salariile in sectorul bugetar eu sunt perfect de acord sa creasca mult peste cat sunt mi se pare putin 1750. Dar in schimb restructurari la greu, automatizari, performanta. In loc de 3-4 angajati sa ramana unul singur insa cu salariu dublat plus inca vreo 40%. Asa nu mai sunt nici asa usor coruptibili + ne indreptam si noi catre lumea civilizata.

@ciprian71 Eu zic ca intr-o economie sanatoasa, in care lumea are bani nu mai vine omul la tren nici atat, 90% din familii au ca target masina personala nicidecum trenul. Deregula trenul e ales doar ori din lipsa de alternative ori ca nu au bani de un mijloc de transport mai scump. Uite drept exemplu in anii 1990-2000 puterea de cumparare era mai scazuta - mai multa lume mergea cu trenu. Numarul ala de calatori abea daca se mai atinge acum si daca dai calatorii gratuite la toata populatia. Nu vad ce mare lucru ar putea costa in viitor, totusi vorbim de sume mici la nivel economic.
Sus In jos
ciprian71

Numarul mesajelor : 1682
Varsta : 53
Localizare : BUCURESTI
Reputatie : 4750
Data de inscriere : 19/07/2016

MesajSubiect: Discutii 2017   Discutii 2017 - Pagina 14 Icon_minitimeSam 25 Feb 2017, 23:46

Nu e usor.Mediu privat este foarte redus ca numar si faramitat.Asta s-a si dorit.Si aici ma refer strict la intreprinzatorii individuali, patroni, administratori.Nu facem parte dintr-un sindicat ca sa putem fi uniti si sa facem proteste.Daca nu mai platesti taxe, o faci pe raspunderea ta.
Sa nu ne scape un amanunt extrem de important.Cei ce ne reprezinta in mediu politic, majoritatea au facut parte din aparatul represiv pana in 90.Cunosc un singur lucru, sa castiga pe orice cale.Vor tot ce este mai bun si considera ca li se cuvine.Sistemul privat este un paravan pentru ei.Pot orice in acest sistem capitalist original.Iar cetateanului obisnuit i se inoculeaza ideea ca depind de EI daca vor sa le fie bine.Cei ce au ales mediu privat, sunt LIMITATI pe cale cinstita.Daca ai curaj pe cai mai putin legale, poti avea ce-ti doresti.
E aproape imposibil sa invingi sistemul fara sa ai povara de taxe in spate.Daca va exita ocazia, se va numi momentul T=0 si va fi extrem de dureros si greu pentru toti.O astfel de ocazie vine o data la 100 de ani.
Un posibul moment T=0 va fi cand se va prabusi UE.Asa cum a fost dupa cel de al doilea razboi mondial anul 1946.
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18751
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24328
Data de inscriere : 05/10/2010

MesajSubiect: Re: Discutii 2017   Discutii 2017 - Pagina 14 Icon_minitimeSam 25 Feb 2017, 23:51

Luna a scris:
Cu salariile in sectorul bugetar eu sunt perfect de acord sa creasca mult peste cat sunt mi se pare putin 1750. Dar in schimb restructurari la greu, automatizari, performanta. In loc de 3-4 angajati sa ramana unul singur insa cu salariu dublat plus inca vreo 40%. Asa nu mai sunt nici asa usor coruptibili + ne indreptam si noi catre lumea civilizata.

@ciprian71  Eu zic ca intr-o economie sanatoasa, in care lumea are bani nu mai vine omul la tren nici atat, 90% din familii au ca target masina personala nicidecum trenul. Deregula trenul e ales doar ori din lipsa de alternative ori ca nu au bani de un mijloc de transport mai scump. Uite drept exemplu in anii 1990-2000 puterea de cumparare era mai scazuta  - mai multa lume mergea cu trenu. Numarul ala de calatori abea daca se mai atinge acum si daca dai calatorii gratuite la toata populatia. Nu vad ce mare lucru ar putea costa in viitor, totusi vorbim de sume mici la nivel economic.

Si cum iti explici atuncea ca in tarile sanatoase lumea merge la greu cu trenu?Poate ca acolo au taxe mari pentru masini ma refer la locuri de parcare in orase si trenurile merg mai repede concureaza cu avioanele la anumite nivele
Daca ar face si la noi Iasi Bucuresti 4 ore Timisoara-Bucuresti 5 -6 ore ar fii trenurile mai prietenoase
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22394
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: Discutii 2017   Discutii 2017 - Pagina 14 Icon_minitimeSam 25 Feb 2017, 23:56

Adrian78 a scris:

Si cum iti explici atuncea ca in tarile sanatoase lumea merge la greu cu trenu?Poate ca acolo au taxe mari pentru masini ma refer la locuri de parcare in orase si trenurile merg mai repede concureaza cu avioanele la anumite nivele
Daca ar face si la noi Iasi Bucuresti 4 ore Timisoara-Bucuresti 5 -6 ore ar fii trenurile mai prietenoase

Daca si cu parca se plimba cu o barca, daca parca nu era, daca nu se ineca ................ nu mai visa ca tu nu ai sa prinzi Iasi-Bucuresti in 4 ore.

MesajSubiect: Re: Discutii 2017   Discutii 2017 - Pagina 14 Icon_minitimeDum 26 Feb 2017, 00:03

Luna a scris:

@ciprian71  Eu zic ca intr-o economie sanatoasa, in care lumea are bani nu mai vine omul la tren nici atat, 90% din familii au ca target masina personala nicidecum trenul. Deregula trenul e ales doar ori din lipsa de alternative ori ca nu au bani de un mijloc de transport mai scump. Uite drept exemplu in anii 1990-2000 puterea de cumparare era mai scazuta  - mai multa lume mergea cu trenu. Numarul ala de calatori abea daca se mai atinge acum si daca dai calatorii gratuite la toata populatia. Nu vad ce mare lucru ar putea costa in viitor, totusi vorbim de sume mici la nivel economic.
Aici sa stii draga coleg ca nu ai dreptate.Daca ar fi fost asa, ar fi insemnat falimentul companiilor feroviare din vest, sau trenuri goale.Tare as vrea sa stiu cate trenuri sunt in circulatie in prezent.10000-50000 de trenuri, cate?
Intr-o dimineata de vara probabil luni ora 7 m-am urcat din Geneva catre Lousanne intr-un IR.Vagon salon desigur, eram singurul in pantaloni scurti si tricou.Toti pasagerii erau bine imbracati spre office, genti de piele, se simtea parfumul fin pe fiecare.Erau navetisti care se duceau la munca si nu cred ca pe lasarii de 2000 - 3000 lei si daca aveau si functii de birou, tind sa cred ca se duceau pentru 3000 de franci.Esenta este ca folosesc trenul si nu masina personala.
Mentionez ca gradul de ocupare era undeva de 90% in cele 8 vagoane.
Sus In jos
Luna

MesajSubiect: Re: Discutii 2017   Discutii 2017 - Pagina 14 Icon_minitimeDum 26 Feb 2017, 01:33

Eu ma refeream la situatia din Romania. In strainatate e cu totul si cu totul altfel, altfel de trenuri, altfel amplasate garile, altfel iese raportul de comparatie tren-auto. La noi raportul aproape tot timpul e in defavoarea trenului. La fel in alte tari lumea merge cu trenu ca e de mare viteza sau macar ajunge mai usor/mai repede decat cu transportul auto la destinatie, la noi asa ceva este foarte rar. Sa nu mai zic ca pe rutele de naveta in strainatate trenurile sunt foarte dese astfel devine ok naveta cu trenul, la noi trenuri in cel mai fericit caz sunt 4-5 pe zi, exceptie doar pe Bucuresti - Oltenita, Bucuresti - Ploiesti si Brasov - Zarnesti.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25567
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Discutii 2017   Discutii 2017 - Pagina 14 Icon_minitimeDum 26 Feb 2017, 13:17

ciprian71 a scris:
Nu am mai votat din 1997 si nici nu mai votez vreudata, nu au ce sa-mi ofere nimeni, consider ca sunt toti un dezastru, diferenta ce ii separa este curajul si tupeul.
Păi de aia câştigă PSD-ul, că oamenii nu merg la vot.

IonutCFR2009 a scris:
Salarii majorate substantial sunt doar in sectorul bugetar si asta numai pe seama cresterii a nspemii de taxe si impozite, totul pe carca sectorului privat care a ajuns sa munceasca doar pentru a plati niste taxe aberante Statului.
Salariile la stat erau de râsul cailor, o persoană cu studii superioare avea salariu 800 - 1000 lei, mai puţin şi decât femeia de serviciu a instituţiei (care avea 1200 lei net + bonuri de masă), o casieră (deci cineva cu bani pe mână) lua 1200 lei net. Faptul că s-au majorat salariile nu e un lucru rău, ca să nu mai spun că oricum nu le-a majorat PSD-ul, pentru că majorările s-au dat anul trecut şi nu s-a majorat nicio taxă. În schimb, PSD a mai dat 15% în învăţământ, dar a tăiat salariile în sănătate (da, a tăiat salariile!). Practic, ei nu au făcut nimic, doar se laudă cu ce au făcut alţii. A, ba da, au tăiat taxa de primă înmatriculare, ca să ne umplem de cazane la mâna a 7a pe drumuri. Să vedeţi câte accidente vor fi, câte şpăgi se vor da la RAR şi cât o să crească RCA-ul şi CASCO din cauza asta.
Apropo de privaţi, nici ei nu-s uşă de biserică. Ăia aprox. 2 milioane de oameni care lucrează la negru, nu lucrează în sistemul de stat.

----
În alte ţări, lumea merge cu trenul pentru că maşina e neretabilă la navetă. Parcare, timp pierdut prin trafic... în vreme ce trenul te ia din centrul satului şi te lasă în centrul capitalei sau a altui oraş mare.

Luna

MesajSubiect: Re: Discutii 2017   Discutii 2017 - Pagina 14 Icon_minitimeDum 26 Feb 2017, 13:37

Foarte rau ca au taiat salariile la medici! Dar nu ziceau ca or sa le creasca? Cu privire la timbrul de mediu foarte bine au facut ca l-au scos, nu avea ce cauta asa o taxa discriminatorie. Nu vad problema ca vor fi masini la mana a 7 a, probleme tehnice pot avea orice masini, singura solutie este itp pe bune. Si la fel si spagile de care zici, crezi ca existand taxa nu se putea da? RCA si Casco nu cred ca vor creste semnificativ, pe alocuri chiar s-au ieftinit datorita plafonului maxim, desi pe partea de RCA ar trebui sa creasca pana la acel nivel in care pot plati daunele fara probleme.
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

MesajSubiect: Re: Discutii 2017   Discutii 2017 - Pagina 14 Icon_minitimeDum 26 Feb 2017, 14:03

Luna a scris:
Foarte rau ca au taiat salariile la medici! Dar nu ziceau ca or sa le creasca? Cu privire la timbrul de mediu foarte bine au facut ca l-au scos, nu avea ce cauta asa o taxa discriminatorie. Nu vad problema ca vor fi masini la mana a 7 a, probleme tehnice pot avea orice masini, singura solutie este itp pe bune. Si la fel si spagile de care zici, crezi ca existand taxa nu se putea da? RCA si Casco nu cred ca vor creste semnificativ, pe alocuri chiar s-au ieftinit datorita plafonului maxim, desi pe partea de RCA ar trebui sa creasca pana la acel nivel in care pot plati daunele fara probleme.

E cu dus si intors cu taxa auto pentru ca ea sanctiona mult si masinile noi pentru ca ei ziceau ca o sa circule mult pentru ca sunt noi si o sa polueze mult partial adevarat
Eu am benzina euro 4 nu scoate gram de fum pe cand vad tractoare de masini diesel euro 4 euro 5 scot fum ca ultimele jafuri
trebuie taxati posesorii de masini diesel pentru ca alea polueaza cel mai mult concomitent cu cresterea taxei pentru parcari in orase achizitionarea de taxiuri autobuze hybride si electrice si multe altele
Sa nu mai zic ca ne vom umple de cazane euro 1-2 alea care au fost inmatriculate pe Bulgaria
Eu vreau un impozit la masini bazat jumate pe valoarea masinii si jumatea cealalta pe norma de poluare
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25567
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Discutii 2017   Discutii 2017 - Pagina 14 Icon_minitimeDum 26 Feb 2017, 14:18

Am plătit 1300 lei RCA pentru un Logan de 1.2 şi 73 CP Sad Asta în condiţiile în care în 7 ani de când am permisul nu am avut nicio contravenţie nici măcar ca pieton.

ciprian71

MesajSubiect: Re: Discutii 2017   Discutii 2017 - Pagina 14 Icon_minitimeDum 26 Feb 2017, 14:20

Dr2005 a scris:
ciprian71 a scris:
Nu am mai votat din 1997 si nici nu mai votez vreudata, nu au ce sa-mi ofere nimeni, consider ca sunt toti un dezastru, diferenta ce ii separa este curajul si tupeul.

----
În alte ţări, lumea merge cu trenul pentru că maşina e neretabilă la navetă. Parcare, timp pierdut prin trafic... în vreme ce trenul te ia din centrul satului şi te lasă în centrul capitalei sau a altui oraş mare.

Pai daca stau sa ma gandesc ce dezastru a fost 2000-2004, cele mai dubioase contracte de infrastructura, atunci s-au semnat.Oamenii disperati de baronii locali, au voatat negativ si au preluat fraiele cei d ela PDL.2005 - 2015 jaful de pe lume.Ma intrebam cand vom ajunge la fundul sacului.Dupa mine disperarea oamenilor s-a transformat in frustare si si-au luat bocceluta si au plecat la munca in vest.2016 - tehnocratii au pus dijma pe privati pentru a mai putea acoperii jaful si rezultatul alegerilor spune tot.Iar de acum jaful la nivelul urmator.
Si acum vine intrebarea, eu cu cine trebuia sa votez, ca imi scapa ceva!

In ce a ce priveste pozitia garilor din alte sate si orase din alte tari.Da asa este, sunt pozitionate central pentru a fi in interesul locuitorilor.Noi putem corecta aceasta greseala prin modificarea traseelor, acolo unde permite.Costurile sunt pe masura iar la coruptia cat casa, asta ne mai trebuie.Dar am sa incerc sa studiez pentru mine anumite gari din tara si am sa vin cu ele pe tapet.O parere nu strica sa cunoastem.
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

MesajSubiect: Re: Discutii 2017   Discutii 2017 - Pagina 14 Icon_minitimeDum 26 Feb 2017, 14:25

Dr2005 a scris:
Am plătit 1300 lei RCA pentru un Logan de 1.2 şi 73 CP Sad Asta în condiţiile în care în 7 ani de când am permisul nu am avut nicio contravenţie nici măcar ca pieton.

La ei figurai fara istoric si ai sub 30 de ani
Probabil platim la asiguratori si smecheriile care le fac ei cu atelierele service pretul pieselor umflate ,masini reparate afara aduse in tara si busite aici ca sa ia prime mari de asigurare si multe altele
Sus In jos
Vitosa

Numarul mesajelor : 9075
Reputatie : 14503
Data de inscriere : 08/01/2011

MesajSubiect: Re: Discutii 2017   Discutii 2017 - Pagina 14 Icon_minitimeDum 26 Feb 2017, 15:10

Dr2005 a scris:
Ca si mult ai condus in astia 7 ani!
Sus In jos
IonutCFR2009
Administrator
Administrator
IonutCFR2009

Numarul mesajelor : 6584
Reputatie : 12456
Data de inscriere : 09/07/2009

MesajSubiect: Re: Discutii 2017   Discutii 2017 - Pagina 14 Icon_minitimeDum 26 Feb 2017, 15:20

Salariul este masura eficientei dovedite. Ce eficienta are Statul prin institutiile subordonate? Aproape zero... deci salariile trebuie sa tinda tot catre zero. @Dr2005, femeia de servici macar munceste acolo in institutia de Stat in timp ce functionarii din birouri lenevesc toata ziua, stau la cafele si produc hartii fara valoare... Daca asta este eficienta... Very Happy
Sus In jos
laur 133

Numarul mesajelor : 415
Varsta : 39
Localizare : Craiova
Reputatie : 5702
Data de inscriere : 01/06/2010

MesajSubiect: Re: Discutii 2017   Discutii 2017 - Pagina 14 Icon_minitimeDum 26 Feb 2017, 16:10

Foarte rau au facut ca au taiat taxa de mediu la masini. Vor fi tot mai multe masini. Pt economia romanului ar mai trebui o taxa incat sa determine populatia sa renunte la masina, astfel ar fi niste bani in plus la buget(putand fi folositi pt subventia transportului in comun) ,iar cetateanul de rand ar avea de castigat , pt ca ar folosi mai mult transportul in comun ar economisi. Studiile arata ca oamenii care merg cu masina la serviciu au mai multe probleme de sanatate. Personal pot spune ca inainte mergeam doar cu autobuzul la munca, cu castile in urechi , si chiar eram mai relaxat decat acum cand merg cu masina.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Discutii 2017   Discutii 2017 - Pagina 14 Icon_minitime

Sus In jos

Discutii 2017
Sus 
Pagina 14 din 26Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 20 ... 26  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» De ce trenurile opresc in plina strada in unele halte?
» Discutii CENAFER
» Discutii privind magistralele reabilitate
» Discutii despre vagoane.
» Discutii generale despre transport II

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: DIVERSE :: DISCUTII LIBERE-
Mergi direct la: