|
| Plimbare privată până pe Valea Prahovei | |
|
+6dan tm Luna Katalyn Rarau cristy79 strainu 10 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22394 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Plimbare privată până pe Valea Prahovei Lun 20 Feb 2017, 15:50 | |
| 1741/1742 are saloane 21-76 iar 1745/1746 atat ca nua re prize dar in rest ce e asa grav la 20-76? |
| | | AeroX V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2161 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6764 Data de inscriere : 25/05/2012
| Subiect: Re: Plimbare privată până pe Valea Prahovei Lun 20 Feb 2017, 16:22 | |
| - strainu a scris:
- Să revenim acum la trenurile noastre. Vă lăsasem în trenul de Sinaia, care a reușit să recupereze o parte din întârziere pe parcurs. Odată ajunși, am fost la casa de bilete să mai întreb o dată de cum să procedez cu biletul lipsă și am primit același răspuns ca la București, doar că pe un ton mult mai descurajant. Așa că printre plimbări mi-am făcut timp să găsesc un xerox deschis.
Hai las-o ca macane, te dai carcotas ca are CFR site din era Windows 95, dar nu ai putut citi pe amaratul ala de bilet generat online ca nu e obligatoriu sa-l printezi, ci doar recomandat (adica nu te da nimeni afara din tren daca poti dovedi si altfel ca ai loc cumparat online la un tren). Banuiesc ca ai smartphone ca orice om in ziua de azi, ai cont de mail setat pe el, poti descarca PDF-ul primit (cel putin dupa modul in care te exprimi, nu pari strain de tehnologie). Crezi ca se supara nasul ca-i arati biletul de pe telefon? Dimpotriva, se bucura ca nu mai are de iscalit ceva extra, iar multi dintre ei nici n-au chef sa se uite pe telefonul omului cu minutiozitate, ba chiar unii isi uita si tabelele si merg pe incredere daca stiu ca nu e vreo zi neagra cu supracontrol. La fel si la Hyperion, ai tu asa un ochi "fițos" pentru anumite detalii, dar iti cam scapa esentialul, insa bine ca in concluzie iti place. Adevarat ca lucrurile se misca incet pe unele fronturi. |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25567 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Plimbare privată până pe Valea Prahovei Lun 20 Feb 2017, 16:23 | |
| Lipsa prizelor la un drum de 16 ore mi se pare destul de grav. _________________ :TTT:
|
| | | strainu
Numarul mesajelor : 29 Reputatie : 4261 Data de inscriere : 29/04/2013
| Subiect: Re: Plimbare privată până pe Valea Prahovei Lun 20 Feb 2017, 18:18 | |
| - AeroX a scris:
- strainu a scris:
- Să revenim acum la trenurile noastre. Vă lăsasem în trenul de Sinaia, care a reușit să recupereze o parte din întârziere pe parcurs. Odată ajunși, am fost la casa de bilete să mai întreb o dată de cum să procedez cu biletul lipsă și am primit același răspuns ca la București, doar că pe un ton mult mai descurajant. Așa că printre plimbări mi-am făcut timp să găsesc un xerox deschis.
Hai las-o ca macane, te dai carcotas ca are CFR site din era Windows 95, dar nu ai putut citi pe amaratul ala de bilet generat online ca nu e obligatoriu sa-l printezi, ci doar recomandat (adica nu te da nimeni afara din tren daca poti dovedi si altfel ca ai loc cumparat online la un tren).
Am spus-o clar: NU am citit paginile alea de text din mail. Sunt pur și simplu prea multe. Pe bilet scrie, cu roșu, aldin și subliniat: " Recomandam călătorilor să poată prezenta biletul în tren.". Într-adevăr, nu scrie că ar fi obligatoriu, dar când e subliniat atât de mult, tendința e să consideri asta ca ceva important. - AeroX a scris:
La fel si la Hyperion, ai tu asa un ochi "fițos" pentru anumite detalii, dar iti cam scapa esentialul, insa bine ca in concluzie iti place. Adevarat ca lucrurile se misca incet pe unele fronturi. Și care ar fi esențialul, după tine? Performanțele tehnice te aduc până la un punct, dar mă aștept ca și acolo să existe competitori puternici. Ca să vinzi pe piețe mai evoluate ai nevoie și de atenție la detalii, da, ca să te diferențiezi. Când te compari cu trenuri de acum 17 ani și îți dă cu minus, e o problemă. |
| | | AeroX V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2161 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6764 Data de inscriere : 25/05/2012
| Subiect: Re: Plimbare privată până pe Valea Prahovei Lun 20 Feb 2017, 19:15 | |
| - strainu a scris:
Am spus-o clar: NU am citit paginile alea de text din mail. Sunt pur și simplu prea multe. Pe bilet scrie, cu roșu, aldin și subliniat: "Recomandam călătorilor să poată prezenta biletul în tren.". Într-adevăr, nu scrie că ar fi obligatoriu, dar când e subliniat atât de mult, tendința e să consideri asta ca ceva important.
Pai incearca sa interpretezi si corect (tocmai ca ai citit doar un rand): ca scrie, nu scrie, nu zice ca e recomandat sa fie neaparat printat, ci doar prezentat asa cum arata in PDF (sau prezentate informatii relevante). Din moment ce ne spui ca mergi la clasa 1, clar trebuie sa detii si vreun smartphone. Dar tu stai si alergi prin gari dupa xerox. - strainu a scris:
Și care ar fi esențialul, după tine? Performanțele tehnice te aduc până la un punct, dar mă aștept ca și acolo să existe competitori puternici. Ca să vinzi pe piețe mai evoluate ai nevoie și de atenție la detalii, da, ca să te diferențiezi. Când te compari cu trenuri de acum 17 ani și îți dă cu minus, e o problemă. Esentialul = timpi de mers, tarif raportat la conditii de calatorie oferite. Plus ca electronica de pe Hyperion e cu multi ani lumina peste Desiro sau ce mai are CFR Calatori (si nu e modernizat la ei tot de Softronic). Clar niste indicatoare reprezinta o problema deosebita si la fel grafica de pe site pentru rezervarea locurilor! Pentru infrastructura din Romania e mai mult decat ok cum se prezinta Hyperion! Daca-ti recitesti postarile mai atent, poate intelegi si de ce iti raspund cu indignare. |
| | | strainu
| Subiect: Re: Plimbare privată până pe Valea Prahovei Lun 20 Feb 2017, 20:15 | |
| - AeroX a scris:
- Pentru infrastructura din Romania e mai mult decat ok cum se prezinta Hyperion!
Eh, aici e cheia. Da, sunt de acord cu tine, bara în România e atât de jos încât Hyperion chiar pare de pe altă planetă. Și da, experiența totală în tren și pe net (unde se diferențiază companiile) e clar cea mai OK. Problema apare când compari mere cu mere, adică cu rame electrice cu care s-ar putea confrunta Hyperionul în cazul unei licitații într-o țară alta decât România. Într-o țară normală, pe lângă preț se includ în cerințe și alte lucruri, inclusiv condițiile pentru călători (capacitate de bagaje, accesibilitate pentru persoanele cu handicap etc.). Și atunci se vede destul de ușor că la Hyperion mai e de lucrat aici. Iar postările mele sunt în mare parte negative tocmai pentru că bara e atât de jos. Când pot să ajung la Iași, Cluj sau Timișoara cu avionul în jumătate din timp și la același cost, când la Sibiu, Târgu Mureș sau Pitești ajung în 3/4 din timp și o fracțiune din preț cu autobuzul, trenul trebuie să-mi ofere ceva în schimb: confort, liniște, ore mai potrivite. Momentan, nu oferă mai nimic din toate astea, sau le oferă dacă ai noroc sau cunoști fiecare tren ce vagoane are, cum zicea Dr2005. Îmi pare rău dacă asta te indignează, dar e realitatea. |
| | | Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8301 Data de inscriere : 18/03/2011
| Subiect: Re: Plimbare privată până pe Valea Prahovei Lun 20 Feb 2017, 21:15 | |
| Banale acsibilde se pot schimba oricand. Nu e aia o problema la Hiperyon. Si faza cu locurile fara geam e chiar placuta ca nu iti bate soarele in ochi. Sigur exista calatori ce vor sa faca poze, nu poti sa ii impaci pe toti, dar ma gandesc ca cei care vor sa faca poze isi vor lua si ei loc langa geam.
Edit: Sigur, nu e sfant nici softrans, are si el probleme, in special pe partea de comunicare cu calatorii, dar nu consider probleme cea ce zici tu. Ai vazut personal cum e la cfr, decat asa conditii si la clasa 1 si tarif intreg interregio nu mai bine softrans, regiotrans sau chiar regio de la cfr? Sincer eu prea mare diferenta nu am vazut la cfr intre clasa 1 si a 2, ba mai mult deseori diferenta era in defavoarea clasei 1 la capitolul confort. Din cauza asta cum sa nu prefer regio, la clasa a 2 a? |
| | | strainu
| Subiect: Re: Plimbare privată până pe Valea Prahovei Lun 20 Feb 2017, 23:34 | |
| @Luna, te înțeleg, dar ți se pare o stare de normalitate asta? Vă rog, faceți diferența în postările mele între Softrans, compania de transport feroviar care pe traseul Craiova-București-Brașov are clar condițiile de transport cele mai bune din piața respectivă și Softronic, producătorul de rame electrice care nu a reușit să vândă nici măcar un exemplar în 4-5 ani de când a scos modelul ăsta. Observațiile mele făceau o comparație între interiorul ramei Softronic și produse echivalente pe care le-am mai văzut prin Europa, opinia fiind defavorabilă produsului românesc. Sunt conștient că nu ăsta e singurul sau principalul motiv pentru care nu reușesc să vândă, dar sunt ferm convins că au o contribuție și elementele remarcate de mine. Iată și pozele promise. De pe linia spre Oltenița: Trenurile își petrec noaptea chiar în stație. În parcare la Titan Sud by strainu, on Flickr Interiorul arată decent; "prohibiția" are mai mult ca sigur un rol important. Interior clasa 76 by strainu, on Flickr M-a amuzat teribil reclama asta Funny by strainu, on Flickr Halta Frunzănești Halta Frunzănești by strainu, on Flickr Bilete de la casă și din tren Bilet TFC by strainu, on Flickr De pe drumul spre Sinaia. Hyperion la București și Sinaia Hyperion GdN by strainu, on Flickr Hyperion by strainu, on Flickr Biletul Softrans Bilet Softrans by strainu, on Flickr Din gara Sinaia - expoziția de trenulețe Expoziția de trenulețe by strainu, on Flickr Expoziția de trenulețe by strainu, on Flickr DSC_6761 by strainu, on Flickr Eu zic că au tradus cu Google atenționarea: Greu cu engleza by strainu, on Flickr Cam atât. |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Plimbare privată până pe Valea Prahovei | |
| |
| | | | Plimbare privată până pe Valea Prahovei | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |