|
| Mersul Trenurilor | |
|
+38vatmanul alinx3330 Luna Luca tgv Ionutz sorinache96 razvan - trenuri Jhonyla cardinal mielutu zburator ets2oltromânia billy752-istu Adirmvl AeroX alex.alexus.tm Sabik marius664 Alextasy 92Dragos cristi CFR Petre_IFTE dan tm didinul MariusM alliens AndiCFR dandel Dr2005 gvd alex.barac.5 ciprian71 Adrian78 riciu Vitosa Katalyn cristi ar IonutCFR2009 Nesebar 42 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8301 Data de inscriere : 18/03/2011
| Subiect: Re: Mersul Trenurilor Dum Iun 09, 2019 3:57 pm | |
| - Vitosa a scris:
- @Luna mai bine tăceai și profet rămâneai. Bineînteles că primesc subvenții. Era și un link postat pe aici pe forum dar nu-l găsesc în clipa asta.
Automotoarele în ciuda a ce mănâncă unii pe aici sunt bune (părere primită de la mecanicii ce fac serviciu pe ele) dar marea lor greșeală (a Astrei) e că le-au luat fără mentenanță iar acest aspect se observă în exploatarea lor. Apăi dacă nenea Blidar n-ar avea arici la buzunare și le-ar schimba softul n-ar mai fi probleme. Dar deh, ce să-i faci când tu mare patron ți-ai pus director fost angajat la SNTFC și se uită ăla la cheltuieli mentenanță de parcă ar da de la el din buzunar. Era intrebare nu afirmatie, daca stiam nu intrebam. Nu stiam de acel link, posibil sa nu fi citit acel post sau sa fi uitat de el. |
| | | marius664
Numarul mesajelor : 2938 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 6912 Data de inscriere : 23/01/2014
| Subiect: Re: Mersul Trenurilor Dum Iun 09, 2019 5:14 pm | |
| - Katalyn a scris:
- Mai rau blocheaza si incurca traficul cu un singur automotor pe o distanta atat de langa. .
Bucuresti-Mangalia nu-i o distanta asa lunga...Regio Calatori tot o rama are care va circula Brasov-Mangalia, o distanta mult mai lunga.Partea nasoala daca ramane blocat undeva, e sa ramana pe Constanta-Mangalia, acolo va fi incurca cu adevarat traficul.Insa vara e scurta iar daca vor folosi automotoarele alternativ poate nu vor intampina probleme deosebite... |
| | | Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11194 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: Mersul Trenurilor Dum Iun 09, 2019 5:30 pm | |
| RegioCalatori are 3 rame X72500 una e pentru piese si 2 circula inca de pe 01.12.2018 iar pana acum nu am auzit sa dea vreo defectare. Pe Brasov-Mangalia va circula cu o rama iar din iulie in week-end-uri cu ambele. Ce vreau sa spun e ca ATC cu un singur automotor pe Buc-Mangalia e un fel de n-ar mai fi cunoscandu-se de cate ori au ramas defecte. Iar ca si capacitate de transport pai cele 2 X72500 ale RegioCalatori e chivalentul a 6 vagoane adica a 3 automotoare IC2. Da stiu ca vor circula si cu loc si vagoane alt tren dar cand vezi tramvaiul ala mic pe Buc-Mangalia si cand iti aduci aminte cate probeleme a avut...
IC2 e la ani lumina in urma X72500 nu exista comparati ce le-au trebuit lor Mangalia chiar atat de mult conteaza aia 43 km pentru un automotor atat de mic ca IC2. |
| | | marius664
Numarul mesajelor : 2938 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 6912 Data de inscriere : 23/01/2014
| Subiect: Re: Mersul Trenurilor Dum Iun 09, 2019 7:45 pm | |
| Bree, ai avut gura aurita-bine la cate defectiuni a avut oricine poate face predictii d-astea-...probleme din nou cu automotorul la plecarea din Brasov, are peste o ora intarziere.Eu in locul lor as arunca fiarele astea cum au facut danezii... Intra-devar ramele X ale Regio sunt mai fiabile(sau mai intretinute si mentinute), Astra a vrut sa rupa gura targului cu ceva nou, dar se pare ca nici la noi nu fac fata. Ce le trebuia lor ruta spre Mangalia chiar la capacitate mica?!!!!...pai 113x66 lei este un profit frumusel.Mai ales ca trenurile CFR Calatori vor fi arhipline, Astra se baza pe asta pentru a atrage calatori...Si observ ca si biletul este un pic mai scump, deci asta cu trenurile Astra mai ieftine este pentru fraierii care cred in Verde Imparat... |
| | | Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11194 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: Mersul Trenurilor Dum Iun 09, 2019 7:55 pm | |
| I-am blestemat bine, eram la Busteni cu bicicleta cand si-a facut aparitia aceasta gluma verde am pedalat de mi-au iesit ochi cand am ajuns la usa 2 si m-au vazut ca vroiam sa urc cu bicla s-a pus nasul in fata usi ca "nu va putem transporta" si era loc destul pentru 5 biciclete nu una. Am venit cu 3012 cu etajatele alea pe care multi le urasc, etajate care au dus, duc si vor duce greul de la CFR Calatori.
Cat despre IC2 nu am mers cu ele probabil pentru Romania e ceva SF pentru mine nu mai e o curiozitate. Am vazut adevaratele SF-uri in ultimele zile in garile din uriasa Londra. |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18749 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24326 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Mersul Trenurilor Dum Iun 09, 2019 10:27 pm | |
| - Katalyn a scris:
- RegioCalatori are 3 rame X72500 una e pentru piese si 2 circula inca de pe 01.12.2018 iar pana acum nu am auzit sa dea vreo defectare. Pe Brasov-Mangalia va circula cu o rama iar din iulie in week-end-uri cu ambele. Ce vreau sa spun e ca ATC cu un singur automotor pe Buc-Mangalia e un fel de n-ar mai fi cunoscandu-se de cate ori au ramas defecte. Iar ca si capacitate de transport pai cele 2 X72500 ale RegioCalatori e chivalentul a 6 vagoane adica a 3 automotoare IC2. Da stiu ca vor circula si cu loc si vagoane alt tren dar cand vezi tramvaiul ala mic pe Buc-Mangalia si cand iti aduci aminte cate probeleme a avut...
IC2 e la ani lumina in urma X72500 nu exista comparati ce le-au trebuit lor Mangalia chiar atat de mult conteaza aia 43 km pentru un automotor atat de mic ca IC2. Consuma destul de mult si x72500 de la RegioCalatori ca au cate 2 motoare MAN de 400kw pe vagoanele motoare din capete plus un motor pe post de generator si am inteles ca nu prea ii incanta Trebuiau sa cumpere varianta electrica de 1760 kw pentru ca tractiunea electrica e mai eficienta asa mai arunca banii si pe cosumabile |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25567 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Mersul Trenurilor Lun Iun 10, 2019 10:14 am | |
| - Vitosa a scris:
- Automotoarele în ciuda a ce mănâncă unii pe aici sunt bune (părere primită de la mecanicii ce fac serviciu pe ele) dar marea lor greșeală (a Astrei) e că le-au luat fără mentenanță iar acest aspect se observă în exploatarea lor. Apăi dacă nenea Blidar n-ar avea arici la buzunare și le-ar schimba softul n-ar mai fi probleme. Dar deh, ce să-i faci când tu mare patron ți-ai pus director fost angajat la SNTFC și se uită ăla la cheltuieli mentenanță de parcă ar da de la el din buzunar.
Da, într-adevăr, mare greşeală că au luat fără mentenanţă nişte rebuturi de fabricaţie pentru care oricum nu mai asigură nimeni mentenanţa Chiar producătorul lor şi-a asumat această pagubă. Despre Constanţa - Mangalia parcă am mai scris eu... şi ştiu că o să mă înjuraţi, dar o astfel de secţie nu ar trebui să fie o pâlnie pentru toate trenurile din ţară... ar trebui pendule din oră în oră Constanţa - Mangalia, cu oprire peste tot, făcute, după caz, cu AM700, Desiro sau GM cu etajate (în funcţie de oră şi sezon), nu trenuri directe de peste tot, cu întârzierile de rigoare şi care dau peste cap tot traficul, ca să nu mai vorbim că traficul de navetă e lăsat tot la mâna acestor trenuri. În Austria dacă vrei să te duci la schi la Seefeld, nu te duce trenul de la Viena până acolo... te dai jos la Innsbruck şi ai tren din 30 în 30 minute mai departe (şi unul din 2 trenuri merge la Muenchen, în Germania), care te opreşte prin toate staţiunile de schi din zonă. _________________ :TTT:
|
| | | AeroX V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2161 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6764 Data de inscriere : 25/05/2012
| Subiect: Re: Mersul Trenurilor Lun Iun 10, 2019 10:35 am | |
| Te-am injura bre dar se stie deja ca asta ai cauta dinadins numai ca sa ai motiv de a te simti in control pe forum. Ghinion, te lasam sa mananci singur rahat. Nu intereseaza pe nimeni astfel de frustrari personale. Lumea vrea tren direct la mare si e si normal sa vrea, avand in vedere ca pentru majoritatea oamenilor bagajele reprezinta cea mai mare problema si de aceea avand prea multe le convine mai bine sa mearga cu masina personala. Nu se urca nimeni in Malaxa ca asa ai tu fantezii. Una e traficul local din februarie strict, alta e turistul pentru litoral cu familie si trolere. Tu ar trebui sa discuti doar la un topic despre Malaxe si cat de eficiente si moderne sunt. Pentru ca pentru tine trenurile sunt doar jucarii (cu pretextul ca le analizezi in mod ingineresc dar asta tine doar la prosti) sau poate chiar le privesti cu atata admiratie incat ai dormi cu ele noaptea in depou, insa uite ca trenurile astea circula ca sa mearga niste unii cu ele, altfel n-ar indeplini niciun scop. Si dupa cum se stie tu urasti in general ca trenurile sa fie pline de oameni care platesc bilete, ti se par pierderi nejustificate, desi pe surse din regionale mi-au spus directorii de la comercial ca au observat cel putin dublari la incasari in anii trecuti (pana sa ia amploare mocangeala PSD). Dar lasa ca oricum in mare parte vor fi doar studenti pe litoral in conditiile actuale. La ei este foarte OK si Malaxa la cum fac cei din capitala naveta zilnica pe litoral. |
| | | marius664
| Subiect: Re: Mersul Trenurilor Lun Iun 10, 2019 10:44 am | |
| - Dr2005 a scris:
- .
Despre Constanţa - Mangalia parcă am mai scris eu... şi ştiu că o să mă înjuraţi, dar o astfel de secţie nu ar trebui să fie o pâlnie pentru toate trenurile din ţară... ar trebui pendule din oră în oră Constanţa - Mangalia, Pai si de ce fac si la noi lucrul asta??? Mai stii scandalul de acum 2 ani cu trenul direct Iasi-Mangalia??? La noi aceste trenuri sunt cerute, mai ales de cei care merg la VD si CD...Daca te uiti la un tren care vine din tara extrem de putini coboara la Constanta, 90% merg spre statiuni.Iar asta e un castig si pt CFR Calatori ca tariful de la VD e altfel decat ala la Malaxa...Chiar pe pagina de facebook a Astra e ceruta ruta directa Arad-Mangalia, unii chiar au inteles ca exista si s-au bucurat, dar n-au inteles ca e vorba de alt tren care ajunge acolo |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25567 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Mersul Trenurilor Lun Iun 10, 2019 11:28 am | |
| Românul e comod... îţi dai seama că dacă ar schimba toţi trenul la Constanţa s-ar mai reduce timpul de parcurs (dacă trenul ajunge la timp, în 10 minute se transbordează toţi, nu mai stai 20 de minute pentru schimbul de locomotivă şi schimbul de personal), ca să nu mai zic de costurile de operare. S-ar elimina şi aglomeraţia de garnituri din Mangalia şi nu s-ar mai arde motorina de pomană cu plimbarea unor garnituri de 10 - 12 vagoane ca regio Mangalia - Constanţa pentru salubrizare şi pentru că nu au loc să stea în Mangalia. Anii trecuţi chiar se ajunsese să stea garnituri în Neptun Hm din lipsă de spaţiu. _________________ :TTT:
|
| | | Katalyn
| Subiect: Re: Mersul Trenurilor Lun Iun 10, 2019 11:37 am | |
| Bai nene tu chiar realizezi ce scri acolo sau ti-a furat careva parola si face misto de tine ? Ce capacitate are o malaxa si ce capacitate are un intreg tren sezonier, nu stiu cum pxm ai terminat tu o facultate cand la calcule de clasa 2-a nu esti in stare. Cine crezi ca sta sa coboare la CTA sa mai schimbe trenul pentru inca 30-45 minute cu bagaje cu copii vai de capul tau numai tu sti ce e in capul ala al tau. Zici ca si intarzie multe trenuri sa se dea peste cap traficul de pe CTA-Mangalia, in plus la unele trenuri sunt timpi mariti are de unde recupera pana la destinatie s-au tot scris povesti despre recuperarile lui 1945 pana la destinatie.
Cred ca pentru tine ar fi mai potrivit topicul ala "Ce ati face daca ati fi director la CFR Calatori" poate ca ar trebui sa postezi acolo tampenile pe care le debitezi. Mai te si lauzi ca ai vazut un sfert de Europa din transportul feroviar ar fi trebuit sa vi cu idei nu cu pareri.
Si nu in ultimul rand nu uita tarifele la IR sezoniere comparativ cu conditile de rahat si durata de pana la 22 ore in acelasi tren/vagon pentru ca nu toata lumea e cfr-ista sau student ca sa inchida gura, noi astia care platim Pret Intreg avem tot dreptul sa comentam oricand. Auzi la el malaxa tu compari februarie cu iulie, cate zeci de malaxe ti-ar fi trebuit ca sa acoperi necesarul pe CTA-Mangalia legatura la toate trenurile in CTA ? Are Constanta puterea asta sa faca fata acestui trafic cu doar cateva lini cu peron ? Da stiu o sa spui tu variantele tale, stai cuminte baietas ca visele tale never nu se vor adeveri. |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22394 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Mersul Trenurilor Lun Iun 10, 2019 12:41 pm | |
| Omu chiar are probleme, Doamne fereste! |
| | | AeroX V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2161 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6764 Data de inscriere : 25/05/2012
| Subiect: Re: Mersul Trenurilor Lun Iun 10, 2019 1:31 pm | |
| Pai omuletu' e narcisist patologic, dincolo de umbrela lui nu e capabil si nici nu vrea sa reflecte. Si el chiar are impresia ca are argumente valide in tot ceea ce spune. E pacat de cunostintele lui mai tehnice insa in ce priveste transportul oamenilor cu trenul are anumite frustrari netratate la timp. Are ideile lui specific comuniste si ne impune el ce e bine si ce nu in conditiile in care el nu mai plateste bilete de ceva vreme la CFR. Mi se pare o nesimtire nemarginita sa ne scuipe pe noi cei care sustinem oferte / promotii la bilete de tren (care aduc culmea si adevaratul profit), dar daca ne luam de pomenile studentilor lui care merg gratis (ca si el) cica ce avem cu ei? Suntem frustrati toti si fara studii superioare, asta e sigur problema, nu ca un astfel de sistem n-are cum sa performeze. Si copiii din clasele primare ar intelege atata lucru, mai ales ca ei platesc bilet si studentii lui nu. |
| | | marius664
| Subiect: Re: Mersul Trenurilor Lun Iun 10, 2019 2:06 pm | |
| - Dr2005 a scris:
- Românul e comod... îţi dai seama că dacă ar schimba toţi trenul la Constanţa s-ar mai reduce timpul de parcurs (dacă trenul ajunge la timp, în 10 minute se transbordează toţi, nu mai stai 20 de minute pentru schimbul de locomotivă şi schimbul de personal), ca să nu mai zic de costurile de operare.
S-ar elimina şi aglomeraţia de garnituri din Mangalia şi nu s-ar mai arde motorina de pomană cu plimbarea unor garnituri de 10 - 12 vagoane ca regio Mangalia - Constanţa pentru salubrizare şi pentru că nu au loc să stea în Mangalia. Anii trecuţi chiar se ajunsese să stea garnituri în Neptun Hm din lipsă de spaţiu. Care 20 de minute stimabile...alea din mers??? In realitate se face in 9 minute, chiar si in 5 daca vine pe Medeea.O sa vezi cazuri concrete cand vor incepe sa mearga sezonierele...Iti mai dau odata exemplul cu 1522 care a realizat saptamana trecuta manevra in 4 min si in mers are 11??? Si ce garnituri ai vazut tu in Neptun ca nu are decat 2 linii functionale??? Aaaa ca turnusul e facut de asa natura incat sa se astepte la cruce in Neptun pentru a se elibera o linie in Mangalia e altceva, dar de stationat nu s-a stationat niciodata, asa cum nici nasul nu mergea pe langa garnitura pe jos de la Mangalia, cum ai zis tu odata...Mai iesi pe teren si vezi ce se mai intampla prin gari, din birou se vede un pic altfel ... Si nu stiu tu ce economie faci daca transbodezi calatorii din 10 vagoane in alte 10 vagoane trase de un GM??? Eu zic ca dureaza mai mult decat alea 15 minute pt schimbat loco...De unde atatea vagoane??? Sau tu vrei sa pui calatorii din 8 vagoane in 2 Malaxa??? Sau vrei sa mai iasa calatorii pe sine ca anul trecut??? Cate trenuri au blocat calatorii anul trecut, in tara??? -4-5, dintre care chiar unul la Costinesti??? |
| | | Katalyn
| Subiect: Re: Mersul Trenurilor Lun Iun 10, 2019 2:54 pm | |
| Pai exemplul lui e ceva gen de ce ar avea nevoie RegioCalatori de tren direct Buc.Nord-Brasov-Zarnesti cand ar putea bucuresteni sa coboare in Brasov si sa ia AMX-ul de Zarnesti sau de ce ar avea nevoie CFR Calatori de tren direct Buc.Nord-Campina-Campinita cand ar putea lua din Campina malaxa. Doar ca el a mancat 2 zerouri din coada raportat la nr de calatori. Una poti cumpara cu 1 leu si altele poti cumpara cu 100 lei.
Intarzie zilnic din zeci de motive zeci de trenuri in toata Romania si pe el il doare de mersul cadentat pe 43 km dupa ce trenul a mers peste 19 ore. Ce pierd calatori 30 minute de plaja ? Nu-i suficient hai sa-i dam jos in CTA sa mai piarda 30 minute. Istoria ne-a aratat de-a lungul timpului ca cine a venit cu trenul pana la CTA mai departe spre statiuni a continuat cu duba/autocarul.
Nu e suficient cat sunt de scumpe biletele, cat de cald si incomode sunt locurile din vagoanele de 80, 84 si 120 locuri ori mirosul de la toaleta sau modul in care nasi trateaza calatori ca si cum trenul ar fi al lui iar calatori ar fi niste sclavi acum mai vrei si transbordare la CTA macar de ar fi avut CFR de castigat ceva de pe urma acestei transbordari. Postam asa ca sa ne aflam in treaba daca la munca nu miscam un deget macar pe net sa stam. |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Mersul Trenurilor | |
| |
| | | | Mersul Trenurilor | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |