Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Discutii generale despre transport II

In jos 
+48
apmatei
AndreiCFRbv
IonutCFR2009
kristi kkk
Sabik
cristi ar
mtk
laurentzu
Rarau
bubu
alex.alexus.tm
bobi
Capsuneanu
92Dragos
George CFR
alliens
AeroX
laur 133
riciu
Luna
Daniel Trifu
ets2oltromânia
TVlad
Tony-PH
marius664
marius_catalin84
cardinal
alex.barac.5
COSTACHE MIHAIL
aris86
neluadi
Vitosa
NicuS
DAS 2011
@ndrey
mielutu zburator
IonutChircu
cristy79
razvan - trenuri
Katalyn
LanceR
Adirmvl
Dr2005
Warrington
Nesebar
Adrian78
ciprian71
dan tm
52 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 40 ... 67  Urmatorul
AutorMesaj
Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

Numarul mesajelor : 8302
Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea
Reputatie : 13104
Data de inscriere : 06/04/2012

Discutii generale despre transport II - Pagina 14 Empty
MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 14 Icon_minitimeSam 03 Dec 2016, 14:57

O sa aterizez seara. Metroul de unde il pot lua ca sa ajung mai repede in centru?
Sus In jos
Tony-PH

Tony-PH

Numarul mesajelor : 33
Reputatie : 2952
Data de inscriere : 26/11/2016

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 14 Icon_minitimeSam 03 Dec 2016, 14:59

razvan - trenuri a scris:
NU sunt suficiente trenuri regio (au intarzieri rar) care sa soseasca intre orele 6-10 si sa plece la retur intre orele 17 si 21 pentru navetisti. Trenurile regio sunt de  ajutor mai ales elevilor, ceferistilor care au program scurt dar nu si navetistilor cu program normal.

Aceste trenuri regio sunt necesare pentru localitatile mari cu peste 200.000 locuitori si doar de luni pana sambata. Exemplu : Medgidia - Constanta, Mangalia - Constanta, Vaslui - Iasi, Pascani - Iasi, Piatra Olt - Craiova, Lugoj - Timisoara, Faurei - Galati, Tecuci - Galati, Fagaras - Brasov, Brasov - Ploiesti, Ciulnita - Bucuresti, Titu - Bucuresti, toate si la retur ETC.

Pe Brasov - Ploiesti nu stiu cand ar mai putea sa bage trenuri. E destul de plina ziua oricum. Poate unul in vechea trasa a lui 3024 din anii 2008-2010 si sa fie depasit la Comarnic / Campina de IR 473 ca sa acopere tot intervalul, si unul care sa plece in jur de 6 din Ploiesti Sud si sa ajunga la 8:30 la Brasov. In rest nu cred ca ar mai avea ce sa bage, poate eventual si unul cu plecare la 14:30 din Sud...

Adi, daca mergi cu 783 ai ca statii pe traseu Victoriei si Unirii, fiecare cu statie de metrou, Unirii chiar in centru; cu 780 ai Piata Presei - Gara de Nord ceea ce nu e tocmai central. Daca mergi cu 780 si vrei legatura cu metrou trebuie sa cobori ori la Nord ori la Basarab, doar acolo sunt legaturi cu M
Sus In jos
ciprian71

Numarul mesajelor : 1682
Varsta : 53
Localizare : BUCURESTI
Reputatie : 4750
Data de inscriere : 19/07/2016

MesajSubiect: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 14 Icon_minitimeSam 03 Dec 2016, 16:05

783 Aeroport - Piata Unirii se poate parcurge destul de repede.Intre 20.00 - 22.00 in 40 min. iar dupa ora 22.00 in 20 min.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25567
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 14 Icon_minitimeSam 03 Dec 2016, 16:52

Cu 783 faci cam 40 minute de la Otopeni la Piaţa Unirii noaptea. 25 de minute faci doar până la Piaţa Presei (şi merg frecvent pe ruta aia). Nu are rost să te complici cu metroul, pentru că mai central decât Piaţa Unirii nu ai cum să ajungi, iar timpul de parcurs e foarte bun.

20 minute nu ai cum să faci, că sunt 18 km şi autobuzele sunt limitate din soft la 40 - 50 km/h, or 20 minute înseamnă o medie de viteză apropiat de 60 km/h, asta presupunând că nu ar opri în nicio staţie.

Katalyn

Katalyn

Numarul mesajelor : 7376
Varsta : 34
Localizare : Rugby, UK.
Reputatie : 11194
Data de inscriere : 09/10/2014

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 14 Icon_minitimeSam 03 Dec 2016, 17:05

Parca erau limitate la mai mult sau doar regula asta e la voi in Capitala ? Sa fi sofer pe hidramat in Capitala basca sa mai prinzi curse de noapte sau spre Aeroport si sa mergi cu maxim 50 inseamna sa nu ma urc la volan fara minim 3.000 lei salariu. E ca si cum ai merge cu Lamborghini sau alte masini puternice pe autostrada goala si sa ti acul la 120-130. Nu cred ca in toata Capitala se circula tot timpul bara la bara sa mergi cu 40-50 cand in conditi de siguranta se poate si un 60 chiar daca e peste regulament.

In Ploiesti doar cu Ikarus mai mergi cu maxim 50 restul autobuzelor MAN-urile din cele 2 generati sau hidramatele si Bmc-urile toate fug peste 50-60 iar seara cu putin noroc daca ai GPS-ul activat sau stai cu ochii pe kilometrajul din cabina poti sa mergi si cu 70. In trecut am mers cu maxim 90 cu Troleu Rocar E312 autobuz MAN SL222 dar si cu bijuteriile hidramate.

In Capitala am fost si eu destul si sunt bucati bune unde traficul e lejer asfaltul e ok iar hidrmatele alea chiar se conduc usor e o bataie de joc sa fie limitate la 40-50 ca sa nu mai zic zonele unde nu sunt decat lacuri sau parcuri acolo se poate merge si mai tare. Toti soferi alearga cu peste 50-60 doar autobuzele merg ca melcul. Pai in cazul asta mai bine ar cumpara autobuze pe bateri ca alea am inteles ca ar fi mai lente.
Sus In jos
NicuS
V.I.P Member
V.I.P Member
NicuS

Numarul mesajelor : 1024
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 5564
Data de inscriere : 23/07/2012

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 14 Icon_minitimeSam 03 Dec 2016, 17:51

Katalyn a scris:
sa mergi cu maxim 50 inseamna sa nu ma urc la volan fara minim 3.000 lei salariu.
De fapt inseamna sa mergi legal. Nu cred ca bus-ul ala e pus acolo ca sa il intreaca pe Hamilton, ci ca sa duca pasagerii in sigurata.
Sus In jos
Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

Numarul mesajelor : 8302
Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea
Reputatie : 13104
Data de inscriere : 06/04/2012

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 14 Icon_minitimeSam 03 Dec 2016, 18:09

Mulțumesc pentru răspunsuri!
Sus In jos
Katalyn

Katalyn

Numarul mesajelor : 7376
Varsta : 34
Localizare : Rugby, UK.
Reputatie : 11194
Data de inscriere : 09/10/2014

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 14 Icon_minitimeSam 03 Dec 2016, 18:16

NicuS a scris:
Katalyn a scris:
sa mergi cu maxim 50 inseamna sa nu ma urc la volan fara minim 3.000 lei salariu.
De fapt inseamna sa mergi legal. Nu cred ca bus-ul ala e pus acolo ca sa il intreaca pe Hamilton, ci ca sa duca pasagerii in sigurata.

50 este prea puțin pentru anumite sectoare din capitală, e posibil să mă înșel și să fie indicator de 70 pe zonele astea nepopulate cum e si pe DN1. La 60 poți opri în condiții de siguranță iar pe carosabil nu ai ce sa cauți decât cu mașina sau cu bicla nu cu copii sau cu cățelul. La cum se circulă în Capitală 80% din șoferi sar lejer de 60 dar asta o știți cu toți.
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22394
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 14 Icon_minitimeSam 03 Dec 2016, 20:22

Adirmvl a scris:
Ma ajuta cineva cu transportul in comun de la aeroport in Bucuresti?

www.ratb.ro ai acolo programul lui 783, circula non-stop te duce direct la Romana/Universitate/Unirii. E foarte perfect! Calatoria o poti plati prin sms, toate detaliile le gasesti pe site.

V.I.P Member
V.I.P Member
TVlad

Numarul mesajelor : 2818
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 8414
Data de inscriere : 16/01/2010

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 14 Icon_minitimeSam 03 Dec 2016, 20:50

Am venit si eu de doua ori de la aeroport cu 783, e agonizant mersul ala de melc la 40km/h in conditiile in care pe linga tine trec masini cu 70km/h. Pe anumite segmente de drum viteza legala e mai mare de 50km/h.
Desi ii detest pe taximetristi, din motivul asta eu nu o sa ma mai urc in 783.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25567
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 14 Icon_minitimeDum 04 Dec 2016, 01:16

Autobuzele au venit limitate din fabrică la 90 km/h (aşa au venit pe roţile lor de la Mannheim la Bucureşti). La livrare s-au setat limitatoarele electronice la 78 km/h (am impresia că 70 km/h e viteza maximă pentru vehiculele rutiere care pot transporta oameni în picioare, cel puţin aşa e prin alte ţări).

Acum câţiva ani a fost un accident urât, cu un Citaro intrat pe roşu într-o intersecţie (a forţat semaforul), care a lovit o maşină, apoi a intrat pe trotuar unde a lovit 2 pietoni, din care unul mortal. S-a constatat că autobuzul circula cu 72 km/h.

De atunci s-a dispus limitarea vitezei maxime la 40 km/h, considerându-se că doar însuşirea sub semnătură a obligativităţii vitezei maxime de 40 km/h (care există de ani de zile) nu e suficientă... desigur, unii şoferi cu 3 ouă au primit limitarea la 50 km/h.

La Ikarusuri nu au fost niciodată limitări, nici nu aveau cum... cutiile cu 6 trepte duceau suta lejer, probabil şi alea din Ploieşti s-ar putea apropia de viteza asta dacă motoarele ar fi în stare bună şi s-ar alimenta cu motorină, nu cu gaz.

dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 9101
Reputatie : 13007
Data de inscriere : 16/07/2014

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 14 Icon_minitimeDum 04 Dec 2016, 12:26

Si in Timisoara sint sectoare unde viteza maxima e de 70 km/h. cum ar fi sa treaca pe acolo autobuzele cu 40 km/h? si asa se merge greu.
Sus In jos
ciprian71

MesajSubiect: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 14 Icon_minitimeDum 04 Dec 2016, 15:15

De ce toate trenurile internationale ce trec prin Lokoshaza stationeaza 40 de minute?Este doar o gara mica cu 2-3 calatori si cam atat.Mi s-a intamplat sa cobor din vagon de plictiseala si ascultam pasarile cum ciripesc langa acel gard de sarma de la ultima linie.
Sus In jos
ets2oltromânia

Numarul mesajelor : 957
Localizare : -
Reputatie : 4078
Data de inscriere : 15/06/2016

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 14 Icon_minitimeDum 04 Dec 2016, 15:22

Pentru ca e granita,si acolo cred ca se face control vamal.
Sus In jos
ciprian71

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 14 Icon_minitimeDum 04 Dec 2016, 15:28

ets2oltromânia a scris:
Pentru ca e granita,si acolo cred ca se face control vamal.
Nu ma controleaza nimeni,ca atare cobor din tren si ma plimb pe peron.Contrlolul vamal se face frugal in mers inainte sa intre in acea gara.Eram 5 calatori in salon cand am mers cu IR.74
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 14 Icon_minitime

Sus In jos

Discutii generale despre transport II
Sus 
Pagina 14 din 67Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 40 ... 67  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Discutii generale despre transport
» Discutii generale despre transport II
» Discutii generale despre transport II
» IR 460/1460-1461/461 Romania/Transbalkan Buc. N.-Sofia-Thessaloniki
» Discutii generale despre transport III

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: INFORMATII GENERALE-
Mergi direct la: