Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Info trafic - trenurile intarziate [3]

In jos 
+70
kristi kkk
ciprian71
get.
adibaiacos2003
DUAL
Ikarus99
frank81
razvan - trenuri
alex.barac.5
Teodor
sorinache96
Nesebar
Razvan Tudor
matei vulcan
laurentzu
Amiralul
riciu
aris86
neluadi
AndiCFR
alliens
Petre_IFTE
Luna
CristianSM
baiazid
ets2oltromânia
TudorVD
@ndrey
Adisoft1991s
LanceR
Jurnal Feroviar
andreidi
billy752-istu
alex1987
cristi ar
qew00
cfr500
deconectat
AeroX
Katalin4653
marius664
Alex Avram
mariuscfrbucuresti
Adirmvl
rizelgeorgel2004
TonyGFR
florin94
alkrosis
Norbi
TER200
cristy79
CristyanC
cardinal
ALEXCFR
92Dragos
Vitosa
Dr2005
dan tm
bobi
Adrian78
mielutu zburator
seby1998
Rarau
IonutCFR2009
Katalyn
COSTACHE MIHAIL
DPS
NicuS
Capsuneanu
Andrey_tm
74 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 23 ... 43, 44, 45 ... 55 ... 67  Urmatorul
AutorMesaj
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18749
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24326
Data de inscriere : 05/10/2010

Info trafic - trenurile intarziate [3]  - Pagina 44 Empty
MesajSubiect: Re: Info trafic - trenurile intarziate [3]    Info trafic - trenurile intarziate [3]  - Pagina 44 Icon_minitimeMar Aug 16, 2016 9:49 pm

mielutu zburator a scris:
Nu cred că am citit bine. Chiar mă îndoiesc că viteza medie la marfar e 18 km/h.
Te rog, asigură-te că ai pus datele corect, eu nu pot să accept sau să cred că în Europa, în secolul 21, asta e o viteză medie. Chiar nu glumesc, știam că e pe la 27-28 km/h media la marfă. Bine, dar având în vedere că pe Mogoșoaia - Urziceni se pun limitări la trecerea la nivel, că suntem de râsul Europei și nu știm să montăm bariere automate cu numărător de osii cum au Regiotrans pe unele secții... să nu mă mai mir.
În rest, am mers cu IR 73-2 la întoarcere din Serbia, au avut o idee genială să lase grupa de Bulgaria la urmă, astfel s-a staționat doar 7 minute în Craiova și a recuperat întârzierea de 35 de minute cu care ajunsese, iar la Gara de Nord a avut doar 25 bonus.
A, apropo, sârbii și/sau muntenegrinii ne dau clasă la viteză, la ei zboară trenul cu 100 km/h prin tuneluri de 6 km și zburdă cu aceeași viteză peste trecerile la nivel, pe serpentine și prin stații, peste aparatele de cale mecanice (se circulă la cale liberă pe Bar - Belgrad, pe o bună parte).

Vezi ca la un tren RCCRO de la Curtici la Constanta a rezultat o viteză medie de 7 km/h
Chiar nu înțeleg de ce nu baga grupa aia de Calafat la urmă cine a hotărât să o bage în fața așa aiurea în tramvai
Eu nu băgăm nici o limitare la pasaje ești bou si te bagi in fata trenului suporți consecintele
Sus In jos
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 9101
Reputatie : 13007
Data de inscriere : 16/07/2014

MesajSubiect: Re: Info trafic - trenurile intarziate [3]    Info trafic - trenurile intarziate [3]  - Pagina 44 Icon_minitimeMar Aug 16, 2016 9:53 pm

Asam vine cu grupa la siguranta.
Acuma nu mai pot ajunge des in gara, dar azi l-am vazut la plecare.

grupa aia incurca pe toata lumea, mai bine ar face un tren separat.
Sus In jos
ets2oltromânia

Numarul mesajelor : 957
Localizare : -
Reputatie : 4078
Data de inscriere : 15/06/2016

MesajSubiect: Re: Info trafic - trenurile intarziate [3]    Info trafic - trenurile intarziate [3]  - Pagina 44 Icon_minitimeMar Aug 16, 2016 11:56 pm

Ce a patit IR 1922? a stat in Valul Lui Traian vreo 90 de minute?Locomotiva defecta?
Sus In jos
mielutu zburator

mielutu zburator

Numarul mesajelor : 3172
Varsta : 29
Reputatie : 6987
Data de inscriere : 07/09/2014

MesajSubiect: Re: Info trafic - trenurile intarziate [3]    Info trafic - trenurile intarziate [3]  - Pagina 44 Icon_minitimeMier Aug 17, 2016 1:43 am

Probabil că da.

IR 75 stă de la 7 fără 20 în Sebeș Alba. Inițial, rebrusase dar se pare că a venit ordin să dea locomotiva înapoi spre Sibiu. Călătorii sunt disperați, sunt și turiști străini furioși care nu pricep ce se întâmplă.
Cum să fii atât de slab pregătit încât să nu rebrusezi, să trimiți trenul spre Alba și fie să-l legi acolo la Ister (care probabil o să fie deviat) sau să-l trimiți spre Sighișoara - Augustin - Brașov!?
Sus In jos
http://theliteratelamb.blogspot.ro/
Vitosa

Numarul mesajelor : 9075
Reputatie : 14503
Data de inscriere : 08/01/2011

MesajSubiect: Re: Info trafic - trenurile intarziate [3]    Info trafic - trenurile intarziate [3]  - Pagina 44 Icon_minitimeMier Aug 17, 2016 7:26 am

@mielutu
Probabil ca solo, necuplat de Ister cum vroiai tu, nu l-au trimis fiindca, poate, mecanicul sibian nu cunostea sectia dincolo de Alba Iulia si pana la Brasov iar in cazul de fata era musai sa aibe langa el si un mecanic instructor care sa-i descrie sectia, dar pe care, probabil, nu l-au gasit disponibil.
Si intr-adevar tara asta e mereu cu un pas inapoi in mai toate cazurile de urgente iar de feroviar ce sa mai vorbim.
Din punctul meu de vedere vina numarul unu o au guvernantii de dupa 1989, ca de-aia s-a ajuns sa avem o infrastructura si un cfr varza. Acum ca or mai fi poame si prin cfr ma abtin sa mai comentez.
Sus In jos
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 9101
Reputatie : 13007
Data de inscriere : 16/07/2014

MesajSubiect: Re: Info trafic - trenurile intarziate [3]    Info trafic - trenurile intarziate [3]  - Pagina 44 Icon_minitimeMier Aug 17, 2016 8:00 am

Si acuma va intreb inca o data: nu era mai bine sa fie inchis complet cite un tronson si sa il faca?
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25567
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Info trafic - trenurile intarziate [3]    Info trafic - trenurile intarziate [3]  - Pagina 44 Icon_minitimeMier Aug 17, 2016 8:44 am

Nu cred că am citit bine. Chiar mă îndoiesc că viteza medie la marfar e 18 km/h.
Te rog, asigură-te că ai pus datele corect, eu nu pot să accept sau să cred că în Europa, în secolul 21, asta e o viteză medie. Chiar nu glumesc, știam că e pe la 27-28 km/h media la marfă. Bine, dar având în vedere că pe Mogoșoaia - Urziceni se pun limitări la trecerea la nivel, că suntem de râsul Europei și nu știm să montăm bariere automate cu numărător de osii cum au Regiotrans pe unele secții... să nu mă mai mir.

E viteza medie cu tot cu opriri, revizii tehnice în parcurs, manevre de ataşare/detaşare grupe, rebrusări, schimbări de locomotive ş.a.

Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

MesajSubiect: Re: Info trafic - trenurile intarziate [3]    Info trafic - trenurile intarziate [3]  - Pagina 44 Icon_minitimeMier Aug 17, 2016 9:38 am

Vitosa a scris:
@mielutu
Probabil ca solo, necuplat de Ister cum vroiai tu, nu l-au trimis fiindca, poate, mecanicul sibian nu cunostea sectia dincolo de Alba Iulia si pana la Brasov iar in cazul de fata era musai sa aibe langa el si un mecanic instructor care sa-i descrie sectia, dar pe care, probabil, nu l-au gasit disponibil.
Si intr-adevar tara asta e mereu cu un pas inapoi in mai toate cazurile de urgente iar de feroviar ce sa mai vorbim.
Din punctul meu de vedere vina numarul unu o au guvernantii de dupa 1989, ca de-aia s-a ajuns sa avem o infrastructura si un cfr varza. Acum ca or mai fi poame si prin cfr ma abtin sa mai comentez.

Am mai spus doar ca CFR are cei mai incapabili operatori care exista
Puteau naibii sa aduca o sageata de la Sibiu si faceau transbordare auto o solutie trebuia gasita inainte sa ajunga trenul pana la Vintu
La 9 ore intarziere trenul o fi ajuns gol si la intarzierea aia trebuie sa dea banii inapoi la calatori daca or mai ajunge sa mai mearga aia vreodata cu trenu
Sus In jos
Katalyn

Katalyn

Numarul mesajelor : 7376
Varsta : 34
Localizare : Rugby, UK.
Reputatie : 11194
Data de inscriere : 09/10/2014

MesajSubiect: Re: Info trafic - trenurile intarziate [3]    Info trafic - trenurile intarziate [3]  - Pagina 44 Icon_minitimeMier Aug 17, 2016 11:00 am

Nu stiam de ce vine IR 1526 Sibiu-Brasov-Buc.Nord cu 7 vagoane in loc de 4. Are la spate atasate cele 3 vagoane ale trenului IR 75-2 Budapesta-Sibiu-Brasov tren ce a ajuns la Brasov cu 556 minute intarziere ( 10 ore intarziere ) dupa ce a stat la Sebes Alba 420 minute.

In mod normal cele 3 vagoane de la 75-2 formau grupa de Brasov-Buc.Nord la trenul IR 1644 Sighetul.Marmatiei-Buc.Nord.

Cele 3 vagoane 21-76, 21-90 vopsit si 10-91 se vor intoarce azi ca grupa Buc.Nord-Brasov la trenul IR 1643 Buc.Nord-Sighetul.Marmatiei urmand ca maine dimineata sa plece ca IR 74 Brasov-Sibiu-Budapesta, pentru ca mai nou asa e turnusul de cateva luni de zile ca vagoanele trenului 74/75 sa vina cu 1644/1643 la Buc.Nord.
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

MesajSubiect: Re: Info trafic - trenurile intarziate [3]    Info trafic - trenurile intarziate [3]  - Pagina 44 Icon_minitimeMier Aug 17, 2016 11:15 am

Katalyn a scris:
Nu stiam de ce vine IR 1526 Sibiu-Brasov-Buc.Nord cu 7 vagoane in loc de 4. Are la spate atasate cele 3 vagoane ale trenului IR 75-2 Budapesta-Sibiu-Brasov tren ce a ajuns la Brasov cu 556 minute intarziere ( 10 ore intarziere ) dupa ce a stat la Sebes Alba 420 minute.

In mod normal cele 3 vagoane de la 75-2 formau grupa de Brasov-Buc.Nord la trenul IR 1644 Sighetul.Marmatiei-Buc.Nord.

Cele 3 vagoane 21-76, 21-90 vopsit si 10-91 se vor intoarce azi ca grupa Buc.Nord-Brasov la trenul IR 1643 Buc.Nord-Sighetul.Marmatiei urmand ca maine dimineata sa plece ca IR 74 Brasov-Sibiu-Budapesta, pentru ca mai nou asa e turnusul de cateva luni de zile ca vagoanele trenului 74/75 sa vina cu 1644/1643 la Buc.Nord.

Puteau sa le duca pana la Teius si de acolo sa le ataseze la 1932 si ajungeau la 4 dimineata in Brasov iar calatorii pentru Sibiu ii duceau naibii cu un taxi doua asa si-au batut joc de toti pasagerii
Sus In jos
Katalyn

Katalyn

Numarul mesajelor : 7376
Varsta : 34
Localizare : Rugby, UK.
Reputatie : 11194
Data de inscriere : 09/10/2014

MesajSubiect: Re: Info trafic - trenurile intarziate [3]    Info trafic - trenurile intarziate [3]  - Pagina 44 Icon_minitimeMier Aug 17, 2016 11:26 am

A trecut acum si IR 473-2 "Ister" fara grupa Simeria-Buc.Nord : 70-91, 71-70, 40-31, 89-76, 10-91, 21-76 + 20-83 RailJet-ul fiind improvizatie pentru calatori de Simeria-Sibiu-Brasov-Buc.Nord.

IR 472-1 a ajuns la Simeria dimineata la 06:00 iar la Arad cu 200 minute intarziere.
Sus In jos
mielutu zburator

mielutu zburator

Numarul mesajelor : 3172
Varsta : 29
Reputatie : 6987
Data de inscriere : 07/09/2014

MesajSubiect: Re: Info trafic - trenurile intarziate [3]    Info trafic - trenurile intarziate [3]  - Pagina 44 Icon_minitimeMier Aug 17, 2016 10:11 pm

dr2005, este inadmisibil ca in secolul 21, in Europa, viteza medie a unui marfar sa fie 18 km/h indiferent de opriri, manevre, impartiri, adunari si scaderi.
si eu cand am zis "viteza medie" am luat in calcul si opriri, stationari, etc. pt ca in clasa a VI-a am invatat ca viteza medie = distanta totala/timp total. deci tot inadmisibil e. daca tu consideri ca stationarile justifica asta si ca 18 km/h e o viteza corecta.... problema nu mai e la mine.
later edit: nu exista scuza pentru ce s-a intamplat cu 75-2 aseara. si daca nu stie sectia, stie semnalizarea pe de rost si se ghideaza dupa ea, nu cred ca-n alte tari esti obligat sa mergi cu instructorul dupa tine pe o sectie noua. in plus, trebuia asigurata transbordarea; accidentul a avut loc la 13, nu la 18 40. au avut 4h la dispozitie.
Sus In jos
http://theliteratelamb.blogspot.ro/
cristy79

cristy79

Numarul mesajelor : 1539
Varsta : 44
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 5869
Data de inscriere : 27/02/2013

MesajSubiect: Re: Info trafic - trenurile intarziate [3]    Info trafic - trenurile intarziate [3]  - Pagina 44 Icon_minitimeMier Aug 17, 2016 10:24 pm

Ei... nu exista scuza - stai sa vezi cum vine si iti face pe loc o lista cu cel putin 10 explicatii, concluzia fiind ca e vina calatorilor care trebuie pusi sa plateasca pentru cele 7 ore de intarziere.

Twisted Evil
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25567
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Info trafic - trenurile intarziate [3]    Info trafic - trenurile intarziate [3]  - Pagina 44 Icon_minitimeMier Aug 17, 2016 10:42 pm

later edit: nu exista scuza pentru ce s-a intamplat cu 75-2 aseara. si daca nu stie sectia, stie semnalizarea pe de rost si se ghideaza dupa ea, nu cred ca-n alte tari esti obligat sa mergi cu instructorul dupa tine pe o sectie noua. in plus, trebuia asigurata transbordarea; accidentul a avut loc la 13, nu la 18 40. au avut 4h la dispozitie.
Peste tot se practică recunoaşterea secţiei. Nu poţi să mergi după semnale... cum recunoşti restricţiile de viteză, de exemplu? Că la momentul la care vezi plăcuţele, nu mai poţi să frânezi. Bun, să zicem că te uiţi pe BAR şi vezi poziţiile kilometrice... după aia ce faci, cauţi bornele prin vegetaţia de lângă linie? Mecanicul care cunoaşte secţia are reperele lui (poate să zică inclusiv ,,după casa cu acoperiş roşu am 30 la oră până trec de 4 stâlpi"), nu se uită după borne.
Transbordarea trebuie să o asigure vinovatul. Ca să închei un contract de prestări-servicii (că asta îţi trebuie pentru transbordare) ai nevoie să îndeplineşti anumite proceduri, altfel ţi-o trage Curtea de Conturi rău de tot. După aia te trezeşti şi cu DNA-ul pe cap. Crezi că îşi riscă cineva libertatea pentru asta?

18 km/h chiar e viteza medie a trenurilor de marfă. Revizia tehnică în parcurs la marfar nu se face în maxim 12 minute ca la călători. În plus, trenurile de călători au prioritate faţă de cele de marfă (prin afară sunt situaţii în care e invers), iar dacă trenul pleacă întârziat din staţia de formare (se întâmplă des).

@ndrey
V.I.P Member
V.I.P Member
@ndrey

Numarul mesajelor : 902
Varsta : 37
Localizare : Iasi
Reputatie : 6453
Data de inscriere : 26/09/2009

MesajSubiect: Re: Info trafic - trenurile intarziate [3]    Info trafic - trenurile intarziate [3]  - Pagina 44 Icon_minitimeJoi Aug 18, 2016 12:50 pm

later edit: nu exista scuza pentru ce s-a intamplat cu 75-2 aseara. si daca nu stie sectia, stie semnalizarea pe de rost si se ghideaza dupa ea, nu cred ca-n alte tari esti obligat sa mergi cu instructorul dupa tine pe o sectie noua.
Sunt mai multe metode daca nu stie sectia si trebuie sa duca trenul pe acolo, si toate se aplica in situatile speciale ,cum ar fi cazul de fata; nu te gandi ca e asa de usor pe o sectie pe care nu o stii,dar de dat din gura e cel mai usor,tipic romanesc!
Eu insa eu suspectez ca se depaseau orele la SC , lipsa de masini/garnituri in turnus si nu prea isi permite nimeni sa faca un incident/gafa care il poate costa !
Perfect de acord ca se putea si altfel,dar stim cu totii cum se misca aparatul central! pig
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Info trafic - trenurile intarziate [3]    Info trafic - trenurile intarziate [3]  - Pagina 44 Icon_minitime

Sus In jos

Info trafic - trenurile intarziate [3]
Sus 
Pagina 44 din 67Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 23 ... 43, 44, 45 ... 55 ... 67  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Info trafic - trenurile întârziate
» Info trafic - trenurile întârziate
» Info trafic - trenurile intarziate [3]
» Info trafic - trenurile intarziate [2]
» Info trafic - trenurile intarziate [3]

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: TRENURILE DIN ROMANIA :: MERSUL SI COMPUNEREA TRENURILOR-
Mergi direct la: