| M 300 : Bucuresti Nord - Brasov - Cluj Napoca - Episcopia Bihor II | |
|
+66IonutFanRailway Laurentiu Ciobanu Bebe TVlad Adrian78 nebunudupatrenuri DUAL MariusM Re6/6 DAS 2011 riciu NIKU24 get. marius664 kristi kkk Cipri Andrei Neculai AeroX aris86 Capsuneanu marius_catalin84 cristi ar rayldegm Andrei Andras ciprian71 Andrey_tm Katalin4653 Ionutz Vice30 billy752-istu StefanD_ IonutChircu alex_trs ravers75 baiazid Nk11 neluadi TonyGFR Norbi tcm Davee91 alex.alexus.tm NicuS mielutu zburator alex1987 COSTACHE MIHAIL IonutCFR2009 brutusel DPS alliens razvan - trenuri Luca tgv 92Dragos Luna dan tm Vitosa AndiCFR TudorVD vatmanul ldh80 mureseanu_976 Adirmvl Katalyn Dr2005 cristy79 mihaitzateo Nesebar 70 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8301 Data de inscriere : 18/03/2011
| Subiect: Re: M 300 : Bucuresti Nord - Brasov - Cluj Napoca - Episcopia Bihor II Lun 16 Noi 2015, 02:58 | |
| Wow, zapada :O multumim pentru poza. Oare cum se desfasoara circulatia daca sunt conditii de iarna ? |
|
| |
92Dragos Moderator si Fotograful anului
Numarul mesajelor : 2942 Localizare : Targu Mures / Gheorgheni Reputatie : 8372 Data de inscriere : 24/05/2010
| Subiect: Re: M 300 : Bucuresti Nord - Brasov - Cluj Napoca - Episcopia Bihor II Lun 16 Noi 2015, 08:49 | |
| - Luna a scris:
- Wow, zapada :O multumim pentru poza. Oare cum se desfasoara circulatia daca sunt conditii de iarna ?
Sigur nu sunt poze recente. |
|
| |
Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11194 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: M 300 : Bucuresti Nord - Brasov - Cluj Napoca - Episcopia Bihor II Lun 16 Noi 2015, 09:05 | |
| Pai din descrierea care am puso logic ca nu aveau cum sa fie recente. Si omul a intrebat cum se va circula in conditi de iarna. Inca nu a nins la munte deci despre ce vorbim aici ? |
|
| |
92Dragos Moderator si Fotograful anului
Numarul mesajelor : 2942 Localizare : Targu Mures / Gheorgheni Reputatie : 8372 Data de inscriere : 24/05/2010
| Subiect: Re: M 300 : Bucuresti Nord - Brasov - Cluj Napoca - Episcopia Bihor II Lun 16 Noi 2015, 18:51 | |
| A nins, prin nord. S-ar putea zilele viitoare sa ne trezim cu zapada la Predeal. |
|
| |
Luca tgv
Numarul mesajelor : 282 Localizare : Bucuresti Reputatie : 4113 Data de inscriere : 06/06/2014
| Subiect: Re: M 300 : Bucuresti Nord - Brasov - Cluj Napoca - Episcopia Bihor II Vin 20 Noi 2015, 11:52 | |
| Situatia actuala vs Propusa in MPGT- rutier
Sursa : http://www.ampost.ro/fisiere/pagini_fisiere/01.10.2014_Prezentare_MPGT.pdf |
|
| |
vatmanul V.I.P Member
Numarul mesajelor : 646 Varsta : 38 Localizare : Oradea Reputatie : 5106 Data de inscriere : 14/10/2012
| Subiect: Re: M 300 : Bucuresti Nord - Brasov - Cluj Napoca - Episcopia Bihor II Mar 24 Noi 2015, 06:04 | |
| Încep să apară efectele concurenţei: de la noul mers, toate trenurile de pe Oradea - Cluj Napoca sunt cu ofertă de preţ. |
|
| |
Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22394 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: M 300 : Bucuresti Nord - Brasov - Cluj Napoca - Episcopia Bihor II Mar 24 Noi 2015, 12:07 | |
| - vatmanul a scris:
- Încep să apară efectele concurenţei: de la noul mers, toate trenurile de pe Oradea - Cluj Napoca sunt cu ofertă de preţ.
Am mai explicat cum este cu acea pictograma(oferta), nu toate trenurile care au acea pictograma inseamna ca ofera reducere pe intreaga distanta, de exemplu la trenul 1833/1834 nu exista reducere de pret pe relatia Cluj-Oradea-Cluj, ele acea pictograma pentru ca ofera reducere pe relatia Suceava-Ilva Mica si retur, de asta au acea pictograma. Pe relatia Cluj-Oradea si retur trenurile 153x ofera reducere si Corona+Harghita+Ady Endre, in rest nu, nici 1741/1742 nu au reducere pe aceasta ruta, 1741/1742 are reducere pe Oradea-Satu Mare-Oradea si pe Valea Prahovei, de asta are acea pictograma. |
|
| |
vatmanul V.I.P Member
Numarul mesajelor : 646 Varsta : 38 Localizare : Oradea Reputatie : 5106 Data de inscriere : 14/10/2012
| Subiect: Re: M 300 : Bucuresti Nord - Brasov - Cluj Napoca - Episcopia Bihor II Mar 24 Noi 2015, 16:10 | |
| Am verificat acum din contul meu de pe CFR Calatori fiecare tren pe relatia Oradea - Cluj Napoca si de la noul mers fiecare tren are reducere. Daca un drum cu IR de la Oradea la Cluj Napoca costa azi 46 lei la clasa a II-a fara nici o oferta, de la noul mers cel mai scump tarif va fi 35,5 lei la IR 1834 si cel mai ieftin va fi 27,55 lei la IR 367. Preturile sunt cele cu oferta si fara online. Daca se ia online, inca 5% mai putin. Deci pana la urma, asa e cum am zis eu, se aplica oferta la toate trenurile de pe Oradea - Cluj Napoca de la noul mers. Daca n-ar fi asa, mi s-ar parea total aiurea sa apara pictograma de reducere pe relatia pe care vreau eu sa calatoresc, din moment ce pe acea relatie nu se ofera reducere. Pictograma trebuie sa apara acolo unde se ofera reducere, iar unde nu se ofera, sa nu apara, chiar daca la respectivul tren se acorda reducere pe o anumita distanta. Iar din moment ce pe o relatie solicitata de mine imi apare pictograma, inseamna ca pe acea relatie am oferta. Si acum m-am convins, caci asa cum am spus mai sus, am verificat tariful la fiecare tren in parte pe relatia Oradea - Cluj Napoca si de la noul mers toate trenurile au oferta de pret. |
|
| |
Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22394 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: M 300 : Bucuresti Nord - Brasov - Cluj Napoca - Episcopia Bihor II Mar 24 Noi 2015, 16:16 | |
| Normal ca vezi la toate IR ca este mai ieftin cu noul mers pentru ca de azi pana pe 15 Decembrie de exemplu intra reducerea de anticipatie la toate trenurile, de asta zici ca e mai ieftin! |
|
| |
vatmanul V.I.P Member
| Subiect: Re: M 300 : Bucuresti Nord - Brasov - Cluj Napoca - Episcopia Bihor II Mar 24 Noi 2015, 16:35 | |
| Uite ca de anticipatie n-am tinut cont. Dar totusi, pictograma nu ar trebui sa apara din moment ce nu exista o oferta de pret. De exemplu, aleg sa calatoresc cu un tren peste 21 de zile. Imi intra reducerea de anticipatie, dar pentru asta nu imi apare pictograma de reducere. Ori daca imi apare o pictograma, inseamna ca am o oferta de pret. Am verificat altfel: am dat cautare Satu Mare - Oradea pe maine. Imi apare pictograma de reducere la IR 1742. Pentru acelasi 1742 am dat cautare pe maine Oradea - Cluj Napoca si nu mai apare pictograma, pentru ca pe Oradea - Cluj Napoca nu exista oferta. Deci ajungem la ce spun eu: pictograma trebuie sa apara acolo unde se ofera reducere, iar unde nu se ofera, sa nu apara, chiar daca la respectivul tren se acorda reducere pe o anumita distanta. Iar din moment ce pe o relatie solicitata de mine imi apare pictograma, inseamna ca pe acea relatie am oferta. Si am continuat "experimentul" la acelasi 1742 pentru data de 10 decembrie, cand e inca valabil mersul actual. Pe relatia Satu Mare - Oradea am oferta de pret marcata prin pictograma, iar la acelasi 1742 pe relatia Oradea - Cluj Napoca nu apare pictograma, chiar daca am reducerea de anticipatie. |
|
| |
Nesebar Administrator
| Subiect: Re: M 300 : Bucuresti Nord - Brasov - Cluj Napoca - Episcopia Bihor II Mar 24 Noi 2015, 16:45 | |
| Asteapta comunicatul oficial, dar asta se va face public prin Decembrie, la CFR Calatori, tarife si oferte nationale, acolo se vor pune reducerile, ce trenuri IR vor fi tarifate R si ce IR primesc reduceri procentuale, pe ce distante. |
|
| |
cristy79
Numarul mesajelor : 1539 Varsta : 44 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5869 Data de inscriere : 27/02/2013
| Subiect: Re: M 300 : Bucuresti Nord - Brasov - Cluj Napoca - Episcopia Bihor II Mar 24 Noi 2015, 18:36 | |
| Ofertele cele mai clare (si mai bune!) sunt cele semnalate deja prin scris mare: OFERTA - TARIFE REGIO. Alea sunt implementate deja si sunt cea mai buna gaselnita din ultimii ani . Se pare ca Ordinul scarbos al lui Rus prin care se urmarea taierea subventiilor si in final falimentarea transportului feroviar a avut exact efectul contrar Numarul trenurilor cu oferta a crescut tot mai mult iar tabelul dedicat de pe site-ul CFR are deja dimensiuni apreciabile Cat priveste pictograma cu Oferta de pret care am observat si eu ca a aparut la tot mai multe trenuri - e de urmarit ce se va intampla, intr-adevar astfel de reduceri se implementeaza de pe o zi pe alta si trebuie sa urmarim comunicatele oficiale. Intre timp ... putem sa visam frumos - de exemplu de ce trenurile IR de pe Bucuresti-Brasov care au toate acest semn de la noul mers (afara de internationale!!!) nu ar putea primi o oferta de reducere sa zicem 30-35%? Asa de Mos Craciun... Revenind cu picioarele pe pamant - cred ca e vorba pe Buc-Bv de oferta Trenurile Zapezii. Dar om trai si om vedea, mai avem cam doua saptamani si vedem exact cum sta treaba. Ceea ce este afisat acum - toate reducerile si ofertele deja pe site - la care unele nici nu visam, arata totusi ca cineva acolo s-a trezit si se afla pe drumul cel bun. Sa speram ca vor continua pe acest drum ca nu au decat de castigat |
|
| |
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25567 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: M 300 : Bucuresti Nord - Brasov - Cluj Napoca - Episcopia Bihor II Mar 24 Noi 2015, 18:49 | |
| Ordinul ala ,,al lui Rus" a fost cel mai bun lucru care s-a intamplat sistemului feroviar de la noi. Era inadmisibil ca 2 trenuri cu aceleasi opriri, acelasi timp de parcurs si acelasi confort sa fie subventionate diferit! Contractul de servicii publice trebuie sa protejeze calatorii navetisti, nu turistii. Revenind la acel ordin, reducerea subventiei la IR si fixarea unor conditii bine definite de subventionare, precum si impunerea de nivele minime de incasari a facut operatorii sa se concentreze pe atragerea cat mai multor calatori, fata de situatia de pana in 2015, cand se mergea doar de dragul subventiei. Astfel, acum avem mai multe oferte, vom avea si modificari benefice de mers. Pe sistemul vechi nu le-am fi avut. _________________ :TTT:
|
|
| |
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25567 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: M 300 : Bucuresti Nord - Brasov - Cluj Napoca - Episcopia Bihor II Mar 24 Noi 2015, 18:51 | |
| Crysti79: nu cred ca e nevoie de tarife reduse pe Bucuresti - Brasov. Sunt calatori destui. Oferte trebuie unde nu ai clienti, nu unde mergi cu trenul plin pana la refuz. _________________ :TTT:
|
|
| |
cristy79
Numarul mesajelor : 1539 Varsta : 44 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5869 Data de inscriere : 27/02/2013
| Subiect: Re: M 300 : Bucuresti Nord - Brasov - Cluj Napoca - Episcopia Bihor II Mar 24 Noi 2015, 19:02 | |
| Tu nu credeai ca e nevoie de oferte nicaieri: nici pe Pitesti, nici pe Targoviste, nici pe Campulung etc etc - ca oricum aveau 20 de calatori si era suficient. Nu am niciun chef de polemica la ora asta dar pot sa spun un singur lucru: bine ca se ocupa de treburile astea altfel de oameni care nu au asa conceptii socante. Deja asta cu navetistii si turistii a inceput sa devina obositoare. Trenurile IR de Brasov pline pana la refuz? Foarte foarte discutabil ca sa nu zic mai mult...Ma refer strict la aceasta distanta, nu la cei ce merg mai departe. IR 1631 a ramas singurul IR strict Buc-Bv cu tarife inca teoretic de IR. Oare are suficienti pomanagii capabili sa il sustina? |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: M 300 : Bucuresti Nord - Brasov - Cluj Napoca - Episcopia Bihor II | |
| |
|
| |
| M 300 : Bucuresti Nord - Brasov - Cluj Napoca - Episcopia Bihor II | |
|