|
| Bilete C.F.R. (2) | |
|
+72c o r v i n TER200 tcm Wilkosz saint Warrington Vale_ntin Sabik ciprian71 aris86 neluadi kristi kkk bubu Andrei Andras baiazid Vitosa ets2oltromânia 3ERLY teoiasi cristi ar florin.lifticariu AeroX Rarau CristyanC alliens Luna huiu_goe ldh80 Norbi vatmanul marius664 ldh.ro Jurnal Feroviar alexul Costin.B Silviu Sintea Spartan1948 cfr500 mielutu zburator rizelgeorgel2004 Vale COSTACHE MIHAIL Nk11 ALEXCFR lapsanszkitamas gabrielcr Katalyn cristy79 brutusel Goanga alex.alexus.tm Razvan Tudor 92Dragos NicuS Ciprian.bucur.92 dan tm membru dezactivat , spiderpc IonutCFR2009 Dutzu Andrey_tm traian Adrian78 AndiCFR Dr2005 get. allred Adirmvl DUAL cardinal marian1967 Nesebar 76 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Vitosa
Numarul mesajelor : 9075 Reputatie : 14503 Data de inscriere : 08/01/2011
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Dum 13 Oct 2019, 18:40 | |
| Ei hai măi Dragoșe exagerezi. De când n-ai mai fost intr-o piață să vezi că vânzătorul e obligat să afișeze prețul ba chiar și țara de origine a produsului !? |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25567 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Dum 13 Oct 2019, 19:39 | |
| Vânzătorul = speculantul care cumpără de la ţăran la preţ de nimic toată marfa la 5 dimineaţa. Şi care are 4 - 5 cartoane cu preţul, pe care le tot schimbă pe parcursul zilei, că nu se mai ţine mercurialul la intrarea în piaţă ) Şi până să ajungi în piaţă sunt cei de pe trotuare care îşi strigă prin viu grai preţul. Da' cum eu lucrez de la 8 la 16:30 şi nu pot să mă trezesc să fiu la 6 în piaţă şi să aduc produsele acasă, nu pot nici să mă car cu ele la serviciu, iar la 16:30 nu mai e oricum nimic de cumpărat în piaţă, până la urmă mă duc şi iau cartofii de la hipermarket (unde am şi parcare gratuită pentru maşină şi un rastel solid pentru bicicletă) şi aia e. Doar că asta e cam off-topic. _________________ :TTT:
|
| | | cristi ar
Numarul mesajelor : 866 Varsta : 46 Localizare : Arad Reputatie : 6555 Data de inscriere : 28/05/2009
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Joi 17 Oct 2019, 11:21 | |
| Biletele la cușeta și vagon de dormit s-au scumpit. |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22394 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Joi 17 Oct 2019, 14:05 | |
| - cristi ar a scris:
- Biletele la cușeta și vagon de dormit s-au scumpit.
S-a facut o rotunjire, nu e ceva foarte mult, din 34 s-a facut 40(cuseta 6) adica atat plateste un pomanagiu care merge gratuit pe carca prostilor pe orice distanta la IR in pat frumos la cuseta iar prostimea care munceste scoate gramada de bani. La cuseta 4 din 50 s-a facut 55(aici mergea un 60. Patul la dormit din 77 a sarit la 80 si cabina single este 160 fata de 154, deci nu e asa ceva exagerat de scump si mult . |
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25567 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Joi 17 Oct 2019, 15:45 | |
| Cu ocazia asta a apărut şi tarif pentru cabina cu 3 paturi în trafic intern, probabil şi-au dat seama că e nerentabil să vândă cabine cu 3 paturi la preţ de cuşete de 4 Tarifele existente erau, oricum, nemodificate de prin 2013, în condiţiile în care salariile au crescut (atât prin creşterea salariului minim, cât şi prin transferul contribuţiilor de la angajator la angajat), contravalorea reparaţiilor a crescut şi ea, preţul la carburanţi şi electricitate a tot oscilat... CFR Călători nu e agenţie de binefacere, asta nu înţeleg mulţi. Statul asigură facilităţi categoriilor sociale vulnerabile, dar să vii să te plângi că s-a scumpit cu 5 - 6 lei un bilet pe o distanţă de 5-600 km pe care o faci de 2 ori pe an când pleci în concediu e cel puţin ipocrizie. - Karpaty a scris:
- adica atat plateste un pomanagiu care merge gratuit pe carca prostilor pe orice distanta la IR in pat frumos la cuseta
Tot atât plăteşte şi un angajat CFR care pleacă în concediu cu trenul şi are doar autorizaţie de clasa a 2a. Asta deşi el are salariu şi călătoria e în interes personal. Asta dacă chiar vrei să vorbim de pomeni... _________________ :TTT:
|
| | | Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11194 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Joi 17 Oct 2019, 17:04 | |
| Si ce s-a schimbat in bine la VC si VD daca au marit prețurile? Ca sa acopere ce ? Călători au ceva in plus ca la cate am citit pe aici constat ca la cuseta si 71-31 nu-s deloc condiții dar ei tot au scumpit. |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18751 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24328 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Joi 17 Oct 2019, 17:11 | |
| - Dr2005 a scris:
- Cu ocazia asta a apărut şi tarif pentru cabina cu 3 paturi în trafic intern, probabil şi-au dat seama că e nerentabil să vândă cabine cu 3 paturi la preţ de cuşete de 4
Tarifele existente erau, oricum, nemodificate de prin 2013, în condiţiile în care salariile au crescut (atât prin creşterea salariului minim, cât şi prin transferul contribuţiilor de la angajator la angajat), contravalorea reparaţiilor a crescut şi ea, preţul la carburanţi şi electricitate a tot oscilat... CFR Călători nu e agenţie de binefacere, asta nu înţeleg mulţi. Statul asigură facilităţi categoriilor sociale vulnerabile, dar să vii să te plângi că s-a scumpit cu 5 - 6 lei un bilet pe o distanţă de 5-600 km pe care o faci de 2 ori pe an când pleci în concediu e cel puţin ipocrizie.
- Karpaty a scris:
- adica atat plateste un pomanagiu care merge gratuit pe carca prostilor pe orice distanta la IR in pat frumos la cuseta
Tot atât plăteşte şi un angajat CFR care pleacă în concediu cu trenul şi are doar autorizaţie de clasa a 2a. Asta deşi el are salariu şi călătoria e în interes personal. Asta dacă chiar vrei să vorbim de pomeni... Si cand au crescut tarifele cu 31% intrun decurs de un an si ala de criza cum a fost?Cand un bilet de 50 lei ajuns 75 de lei? De ce nu au scos prostia aia cu suma tarifelor cand ei iti dau 5% reducere.. CFR e condus de niste cretini care habar nu au de marketing de mers de tren ei nu atrag categorii noi de pasageri ei se bazeaza pe calatorii actuali si gata va convine bine daca nu mars la autocar sau microbuz De cat se uita la niste rahaturi de 1 leu 4 lei in plus bagau cusete si vagoane la sezoniere si scoteau bani cat pentru tot rahatul asta de scumpiri.. O sa ramana cu tiganii studentii si pensionarii sa mearga cu trenul |
| | | AeroX V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2161 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6764 Data de inscriere : 25/05/2012
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Joi 17 Oct 2019, 17:27 | |
| - Adrian78 a scris:
- O sa ramana cu tiganii studentii si pensionarii sa mearga cu trenul
As fi zis PSD Calatori, pai na. Dar cred ca si sub Orban si sub Dancila e tot aia. Mafia din CFR-uri exista dincolo de culori politice. Eu mai astept dezastrul complet reprezentat de retragerea posibilitatii de a circula cu abonamente Regio la trenuri IR. Asta in conditiile in care foarte multe trenuri Regio s-au subtiat considerabil in ultimii ani de cand aparusera ofertele Regio si mai multi navetisti au migrat la aceste trenuri IR ca sa ajunga mai repede la munca/acasa. |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22394 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Joi 17 Oct 2019, 19:25 | |
| - Dr2005 a scris:
- Cu ocazia asta a apărut şi tarif pentru cabina cu 3 paturi în trafic intern, probabil şi-au dat seama că e nerentabil să vândă cabine cu 3 paturi la preţ de cuşete de 4
Hai serios? Iar vorbesti sa nu adormi? Toata vara dormitorul de Sighet/Bistrita a avut 5 cabine cu 3 paturi la care patul era 58 lei dar ce sa stii tu, bati campii aiurea si postezi doar sa creasca numarul postarilor ca de altceva nu esti in stare. Angajatul CFR are tot dreptul sa mearga gratuit in schimb nu si trantorii care plimba 2-3 hartii pe zi de prin alte birouri, angajatul direct care chiar munceste e normal sa beneficieze de transport gratuit cum si cei de la Enel au curent gratuit etc etc etc. Angajatul de bine de rau aduce un profit in schimb pomanagiul, trantorul universului se plimba moca toata ziua unde are chef pe spinarea prostilor. |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18751 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24328 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Joi 17 Oct 2019, 20:31 | |
| https://evz.ro/aventura-artistului-mircea-bodolan-intr-un-tren-cu-doua-vagoane-si-unul-lipsa.html?fbclid=IwAR2K7lHrVkZmTW0WRlMqKWw6V4tsMWCrvtNslKRoCvgmeLl6EP9FakNLZ0s |
| | | Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13104 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Joi 17 Oct 2019, 20:47 | |
| E bine ca ne langem pe la Pro TV, pe la PLM, da' fara niste plangeri la autoritatile de care tine rezolvarea problemei sigur nu se intampla nimic. Nici asa nu ai vreo garantie, da' macar e o sansa. |
| | | cristi ar
Numarul mesajelor : 866 Varsta : 46 Localizare : Arad Reputatie : 6555 Data de inscriere : 28/05/2009
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Joi 17 Oct 2019, 21:15 | |
| Germania scade preturile astfel încurajând mersul cu trenul, pe când România crește prețurile și taie ofertele. |
| | | Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13104 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Joi 17 Oct 2019, 21:37 | |
| Nici Nemtia nu e un exemplu pentru toate, stai linistit.
In plus, de unde bani pentru ieftiniri? |
| | | Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11194 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Joi 17 Oct 2019, 22:10 | |
| - Adirmvl a scris:
- E bine ca ne langem pe la Pro TV, pe la PLM, da' fara niste plangeri la autoritatile de care tine rezolvarea problemei sigur nu se intampla nimic. Nici asa nu ai vreo garantie, da' macar e o sansa.
Cine are timp de pierdut cand timpul costa bani. In situatia lui au fost multi alti si la alte trenuri insa nu toti au rabdare si nevri de otel plus timp pentru asa ceva. Uite cum CFR Calatori isi bate joc de calatori si de cat timp spun asta dar se gaseste cate un destept virtual ca real nici nu s-a nascut sa ma tot corecteze si contrazica. Ca sa nu mai zic ca pasionatul feroviar sau pasionatul de trenuri nu mai exista, in 2019 e doar pasionati de CFR. Culmea ca DNA doarme in loc sa bata la usa CFR-ului, ce sa faci cand esti boss unde trebuie iar odraslele merg gratis te faci ca nu vezi rahatul de la CFR Calatori si inchizi ochi. @Adirmvl nici Anglia nu e ceas dar acolo cand intarzie trenul englezi sunt calmi caci recupereaza o parte din bani. Nu am vazut atata calamitate in trenuri ca in UK. Si am patito pe pielea mea acum 2 saptamani cand aveam avion la 21.55 de la Birmingham iar eu aveam tren la 19.14 din Northampton spre Birmingham Airport. Din cauza unui incendiu in acel interval orar au fost anulate o gramada de trenuri iar altele limitate pe Londra-Northampton. Urmatorul tren care chiar circula era la 20.04 iar la 20.54 ar fi trebuit sa fiu la Aeroport timp suficient ca sa prind avionul. Dar ce sa vezi trenul a venit regulat si a plecat la 20.35 cu 31 min intarziere ca nu a avut mecanic. Mecanicul venea cu un alt tren din sens opus. Am vazut 2 rame pline cu calatori in picioare la 20.20 sambata seara adica 8 vagoane pline nimeni nu scotea un sunet. A anuntat in tren de compensati, de faptul ca asteapta mecanicul nici macar sa coboare sa fumeze nu am vazut. Deh alta tara, alta civilizatie. Eu m-am intors acasa caci nu mai prindeam avionul avand cu mine si bagaj de cala. Am plecat a doua zi de pe alt aeroport cheltuiala biletelor a suportato firma. Ce vroiam sa remarc e linistea din trenuri la englezi desi nu e Quiet Zone, sta lumea pe laptopuri sau cu castile in urechi ori mape/dosare sau carti si foarte multe bagaje de avion. In UK sa mergi la aeroporturi cu trenul e mai simplu si mai rapid decat autocarul sau masina personala. Duminica trecuta am fost la Coventry bilet cu schimbare la Rugby dar valabil la 2 operatori London Midland si VirginTrains din cauza ca au week-end-uri cand inchid linia pentru mentenanta, am mers cu autocarul pana la Rugby apoi cu Pendolino clasa 390. Am avut 7 minute intarziere, toate locurile ocupate o liniste de nedescris nu vanzatori ambulanti ca la CFR Calatori, boschetari, nasi cu tupeu jegos sau smecheri de duzina ori cocalari cu manele. Era trenul plin si nici musca nu o auzeai. A anuntat mecanicul intarzierea si motivul in difuzoare, si-a cerut scuze in numele companiei etc...si asta pentru 7 minute intarziere. Eheee CFR-ul asta e un fel de n-ar mai fi. Doar la Regiotrans am vazut ceva din civilizatia din occident desi au adus de afara sh odata cu ele au adus si o farama de civilizatie. Alt episod intr-o zi de luni veneam de la Luton la Milton Keynes cu autobuzul in fata gari din Milton Keynes trebuia sa schimb autobuzul cand vad cursa pe care eu nu aveam cum so prind avand probleme tehnice. Cand naiba a venit masina de interventie pentru acel autobuz in nici 6 minute. Asa ca am alergat repede spre peronul de la linia 2 sa iau trenul de 19.34 catre Northampton. Pe drum in timp ce alergam ( aveam doar 3 minute sa prind trenul ) am luat biletul online si l-am si descarcat de pe mail problema e ca in loc sa iau pentru 7 octombrie am bifat 9 noiembrie. Ma miram de ce nu se deschid turnicheti. Trenul tocmai sosea in gara...ma duc si arat biletul la 2 angajati au pus cartela fara sa se uite vazand ca alergam si aveam si 3 bagaje mici, am prins trenul 3 rame pline 12 vagoane dar cu ici colo cate un loc liber. Am ajuns la Northampton la fel nicio sansa la turnicheti ma duc la asistenta vede data de 9 noiembrie i zic ca din greseala a zis e ok si am plecat. Stiu ca e cam off-topic si cu siguranta nu-i pe placul lui Dr2005 dar cam asta am patit in ultimele 2 sapramani cu trenul in UK. Am primit un voucher de 30% reducere la VirginTrains ca si client l-am folosit ca era valabil doar 1 luna am prins mega-oferta Londra-Birmigham 187 km in doar 1h20' la doar £13.25 dus-intors adica vreo 66 RON 187 km dus si inca 187 intors cu viteza maxima 225 km/h. Asa ca CFR Calatori scumpeste biletele cat vrei caci niciodata nu o sa te compari 1% cu adevaratele trenuri sau compani feroviare din Europa. Salariul minim £1.300 Londra-Birmingham si retur 66 RON, salariul minim in RO 1.300 RON Bucuresti-Brasov si retur aproape 100 RON durata mai mare, conditi minime si tot ce nu vrei sa vezi de asta ak parte la CFR Calatori la preturi exorbitante. |
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Joi 17 Oct 2019, 22:54 | |
| - Kapпaтй a scris:
- Angajatul CFR are tot dreptul sa mearga gratuit in schimb nu si trantorii care plimba 2-3 hartii pe zi de prin alte birouri, angajatul direct care chiar munceste e normal sa beneficieze de transport gratuit cum si cei de la Enel au curent gratuit etc etc etc. Angajatul de bine de rau aduce un profit in schimb pomanagiul, trantorul universului se plimba moca toata ziua unde are chef pe spinarea prostilor.
O, da, angajatul CFR Marfă aduce profit CFR Călători şi merită să meargă gratis cu trenurile CFR Călători... Ar trebui să te rogi la Dumnezeu, Allah, Buddha, Zeus sau în cine crezi ca noul Guvern în căutare de reduceri bugetare să nu vină iar cu vreo tâmpenie gen Boc sau să ajungem ca la ruşi, unde feroviarii au 2 (două) călătorii simple gratuite pe an şi alea doar cu cerere scrisă cu o lună în avans. Nu mă înţelege greşit, nu sunt împotriva autorizaţiilor de călătorie (dacă se scot, eu în secunda 2 îmi dau demisia), dar e ipocrizie maximă să îi judeci pe alţii care merg gratuit şi care, în multe cazuri, vor aduce mai multă plus-valoare societăţii decât tine, inclusiv printr-un salariu mai mare (deci generator de taxe mai mari), taxe din care îţi vor plăti ţie indirect salariul şi pensia. Că doar nu credeai că statul pune într-un cont contribuţia ta de pensie şi îţi dă banii când te pensionezi, iar când mori le dă moştenitorilor tăi ce a rămas în cont, nu? Aşa funcţionează piloanele II şi III, doar că la pilonul II sunt doar câte firimituri din contribuţia ta, iar III e 100% facultativ şi plăteşti în plus pe el. În rest, banii tăi merg într-un cont numit sec ,,Buget de pensii", din care se achită pensiile aflate în plată la acest moment, a căror valoare e stabilită prin HG după cum vrea Guvernul (de regulă cresc în anii electorali şi stagnează în rest, nu sunt actualizate după vreun criteriu precum inflaţia). Dacă nu mai ajungi la pensie, eşti contribuabilul perfect, că statul nu-ţi plăteşte nici măcar cosciugul chiar dacă ai cotizat o viaţă întreagă. - cristi ar a scris:
- Germania scade preturile astfel încurajând mersul cu trenul
Germania scade TVA-ul, nu preţul de bază. Acum TVA e 19% şi va fi 7% pentru biletele de tren, dar numai pentru lung parcurs. Pentru navetă (de unde le vine grosul încasărilor) nu se schimbă nimic, deci grosul populaţiei nu va simţi această reducere. Doar ca fapt divers, în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, TVA este zero pentru transportul feroviar. - Adirmvl a scris:
- E bine ca ne langem pe la Pro TV, pe la PLM, da' fara niste plangeri la autoritatile de care tine rezolvarea problemei sigur nu se intampla nimic. Nici asa nu ai vreo garantie, da' macar e o sansa.
- Katalyn a scris:
- Uite cum CFR Calatori isi bate joc de calatori
La autorităţile maghiare poate, pentru că vagonul lipsă e al ungurilor... CFR Călători a respectat Normele Uniforme şi a dat adeverinţă pentru recuperarea diferenţei tarifare. _________________ :TTT:
|
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) | |
| |
| | | | Bilete C.F.R. (2) | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |