Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Bilete C.F.R. (2)

In jos 
+72
c o r v i n
TER200
tcm
Wilkosz
saint
Warrington
Vale_ntin
Sabik
ciprian71
aris86
neluadi
kristi kkk
bubu
Andrei Andras
baiazid
Vitosa
ets2oltromânia
3ERLY
teoiasi
cristi ar
florin.lifticariu
AeroX
Rarau
CristyanC
alliens
Luna
huiu_goe
ldh80
Norbi
vatmanul
marius664
ldh.ro
Jurnal Feroviar
alexul
Costin.B
Silviu Sintea
Spartan1948
cfr500
mielutu zburator
rizelgeorgel2004
Vale
COSTACHE MIHAIL
Nk11
ALEXCFR
lapsanszkitamas
gabrielcr
Katalyn
cristy79
brutusel
Goanga
alex.alexus.tm
Razvan Tudor
92Dragos
NicuS
Ciprian.bucur.92
dan tm
membru dezactivat ,
spiderpc
IonutCFR2009
Dutzu
Andrey_tm
traian
Adrian78
AndiCFR
Dr2005
get.
allred
Adirmvl
DUAL
cardinal
marian1967
Nesebar
76 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 30 ... 56, 57, 58 ... 62 ... 67  Urmatorul
AutorMesaj
Katalyn

Katalyn

Numarul mesajelor : 7376
Varsta : 34
Localizare : Rugby, UK.
Reputatie : 11194
Data de inscriere : 09/10/2014

Bilete C.F.R. (2) - Pagina 57 Empty
MesajSubiect: Re: Bilete C.F.R. (2)   Bilete C.F.R. (2) - Pagina 57 Icon_minitimeMar 10 Sept 2019, 16:04

Pe Defileul Muresului am fost 1 singura data tot traseul si de 2 ori pana la Izvorul Oltului. In plus pe ruta asta nu avem 22-96.

Eu nu stiu de ce nu ne lasa sa le plastificam, se pastreaza si 3 ani in plasticul ala dar ei batman batman.

Cardul de reduceri din UK e un card cu culori deschise gen cum e cel de la Decathlon. Ce sa stie saraci astia de la CFT Calatori. Daca te mananca ceafa trebuie sa te scarpini cu degetele de la picioare.
Sus In jos
Luna

Numarul mesajelor : 3274
Reputatie : 8301
Data de inscriere : 18/03/2011

MesajSubiect: Re: Bilete C.F.R. (2)   Bilete C.F.R. (2) - Pagina 57 Icon_minitimeMar 10 Sept 2019, 16:48

Si cardurile de reduceri de la magazine ori legitimatiile de la metro sunt din plastic, rezistent, ce o fi asa greu si pentru cfr nu stiu. In fine, daca a ajuns sa coste 20 de lei si mai e valabil mai putin de 2 luni mai bine faci direct altul decat sa il inlocuiesti pe cel vechi. Nasoala gandire.
Sus In jos
AeroX
V.I.P Member
V.I.P Member
AeroX

Numarul mesajelor : 2161
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 6764
Data de inscriere : 25/05/2012

MesajSubiect: Re: Bilete C.F.R. (2)   Bilete C.F.R. (2) - Pagina 57 Icon_minitimeMar 10 Sept 2019, 17:55

Sigur nu sunt deloc vagoane de genul 22-96? Parca am tot vazut filmari cu IR 1645 ca avea...si nu erau chiar vechi, ci din vara asta. Bine, pentru ce compuneri sunt actualmente nu bag mana-n foc. Oricum, ziceam si eu.
Alta varianta ar fi cumva ca te duci la Timisoara, ah? Oricum pe la Portile de Fier pe acolo stiu ca se mai vede Dunarea un pic de la atatea reflexii de lumini. Parca IR 1693 avea vagoane din astea semisalon? Cu asta am si avut un drum anul trecut.

Cat despre Tren Plus, ar fi destule variante, dar efectiv nu le pasa. Pe deasupra fix pe treaba asta vor sa ne mai jecmaneasca de niste bani. Deocamdata nu s-a scumpit pretul, iar textele/instiintarile astea sunt mai noi (maxim cateva luni cred ca or avea sau de cand e site-ul mai nou). Dar pe bune, cum sa platesti un serviciu (reducere 25% / 30% online) care are o perioada de valabilitate si in timpul perioadei de valabilitate sa poti avea tupeul jegos sa ceri mai multi bani daca te gandesti sa maresti pretul unui card nou. Ce treaba am eu ca un card nou costa mai mult? Eu am platit suma X pentru 12 luni de zile si punct.
Sus In jos
https://www.youtube.com/c/AdiMNET
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25567
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Bilete C.F.R. (2)   Bilete C.F.R. (2) - Pagina 57 Icon_minitimeMar 10 Sept 2019, 19:05

Katalyn a scris:
Eu nu stiu de ce nu ne lasa sa le plastificam, se pastreaza si 3 ani in plasticul ala dar ei batman batman.
Nu te lasă să îl plastifiezi pentru că e tipărit pe hârtie termică, iar dacă îl încălzeşti se va face negru.

Soluţii pentru imprimat cardul sunt, s-ar putea emite pe acelaşi format ca autorizaţiile de călătorie, la achiziţie să ţi se dea un ,,card" gen bilet valabil două săptămâni şi după aia să te duci să îl predai şi să primeşti cardul veritabil.

Luna

Numarul mesajelor : 3274
Reputatie : 8301
Data de inscriere : 18/03/2011

MesajSubiect: Re: Bilete C.F.R. (2)   Bilete C.F.R. (2) - Pagina 57 Icon_minitimeMar 10 Sept 2019, 19:24

Apropo, acum ceva ani nu era tot hartie termica? Ca biletele erau mult mai rezistente in timp, vezi bilete si de 10 ani perfect citirile, dar astea actuale se decoloreaza si dupa doar un an sau doi.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Bilete C.F.R. (2)   Bilete C.F.R. (2) - Pagina 57 Icon_minitimeMar 10 Sept 2019, 19:49

Ba da, erau aceleaşi echipamente. Probabil cartonul e prost.

Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

Numarul mesajelor : 8302
Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea
Reputatie : 13104
Data de inscriere : 06/04/2012

MesajSubiect: Re: Bilete C.F.R. (2)   Bilete C.F.R. (2) - Pagina 57 Icon_minitimeMar 10 Sept 2019, 20:03

Luna a scris:
Apropo, acum ceva ani nu era tot hartie termica? Ca biletele erau mult mai rezistente in timp, vezi bilete si de 10 ani perfect citirile, dar astea actuale se decoloreaza si dupa doar un an sau doi.

Schimbat acum 4 ani după 3 săptămâni. Noroc că am avut de făcut un drum și am văzut halul în care ajunsese. Altfel, încă o săptămână și fluieram a pagubă.
Sus In jos
IonutCFR2009
Administrator
Administrator
IonutCFR2009

Numarul mesajelor : 6584
Reputatie : 12456
Data de inscriere : 09/07/2009

MesajSubiect: Re: Bilete C.F.R. (2)   Bilete C.F.R. (2) - Pagina 57 Icon_minitimeMar 10 Sept 2019, 20:29

Anul acesta cardul meu a rezistat pana in ultima zi de valabilitate, pentru ca l-am pastrat intr-un plic de hartie mai groasa, ferit de razele soarelui sau umiditate. Anul trecut il tineam langa biletele cumparate si cu 3 luni inainte de expirare era 90 % sters. De la casa de bilete mi s-a spus ca trebuie pastrat in folie de plastic si in niciun caz nu trebuie plastifiat
Sus In jos
AeroX
V.I.P Member
V.I.P Member
AeroX

MesajSubiect: Re: Bilete C.F.R. (2)   Bilete C.F.R. (2) - Pagina 57 Icon_minitimeMar 10 Sept 2019, 21:00

Eu de vreo 4 ani de zile de cand am inceput sa folosesc l-am schimbat doar o data pe an (cam la 6 luni), in conditiile in care l-am tinut in portofel, insa destul de ferit de caldura si intr-un compartiment separat. Am fost nevoit sa-l am la indemana in permanenta, n-am cum sa-l tin ca pe bibelou, nu de aia l-am luat, iar lucrul asta trebuie sa-l priceapa unii de la CFR Calatori.

Responsabilitatea noastra e sa nu-l rupem, sa nu-l udam sau murdarim, sa nu-l pierdem, dar cu cerneala nu ne priveste cat rezista.
Am un card de reducere la Dacos, e din ala de plastic, are un design frumos, am dat 5 lei pe el. Nu stie CFR Calatori ce e aia. Sistem de reduceri dinamic in functie de cat de frecvent circuli. Cu cat circuli mai mult cu atat beneficiezi de reduceri mai mari. Ma rog, n-am avut eu sansa asta, dar ca idee e ceva foarte bun si nu necesita sa arunci pe geam nu stiu ce suma mare de bani dinainte. Reducerile lor ajung pana la 60%. Nu stiu daca a reusit cineva performanta, dar e atractiv sistemul lor. Pacat ca nu circula peste tot prin tara, altfel erau criminali cu sistemul feroviar, cel putin in judetul Valcea au cam sters CFR-ul de pe harta.

Bilete C.F.R. (2) - Pagina 57 ERhDVhq

Oricum tinand cont ca CFR Calatori are evidenta electronic pentru acest card (nu poti cumpara bilete alandala fara sa fie cardul valid in sistem) mi se pare de neam prost sa emita orice fel de pretentii. E ok, as fi de acord sa dau 5 lei, sa zicem, la orice numar de emiteri, dar asta inseamna sa ma scuteasca de orice forma de deteriorare chiar pana si la riscul de a-l pierde Wink Evidenta nu trebuie sa stea in acest carton. Evidenta e la ei in sistem, dar tot ideologii comuniste ne impun. Iar treaba asta cu eventualitatea cresterii pretului care sa ma oblige sa platesc diferenta la duplicat mi se pare strigatoare la cer. Oricum, abia astept o eventuala scumpire, chiar sa raman socat la casa de bilete ca mi se cer bani pentru un duplicat, direct la ANPC ma duc.
Sus In jos
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 9101
Reputatie : 13007
Data de inscriere : 16/07/2014

MesajSubiect: Re: Bilete C.F.R. (2)   Bilete C.F.R. (2) - Pagina 57 Icon_minitimeMar 10 Sept 2019, 21:35

Nu stiu daca e corect sa spui evidenta.
Eu mi-am luat un card nou cu o zi inainte sa expire cel vechi.

Daca era ceva evidenta, era atentionata casiera.
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18751
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24328
Data de inscriere : 05/10/2010

MesajSubiect: Re: Bilete C.F.R. (2)   Bilete C.F.R. (2) - Pagina 57 Icon_minitimeMar 10 Sept 2019, 22:26

dan tm a scris:
Nu stiu daca e corect sa spui evidenta.
Eu mi-am luat un card nou cu o zi inainte sa expire cel vechi.

Daca era ceva evidenta, era atentionata casiera.

Se refera ca daca cardul e expirat sistemul nu mai emite bilet..
La mine a stat ok intrun portbuletin pana acuma 2 luni cand tinut in rucsac in buzunar sa sters de tot noroc ca am cnp si ID pe spate
Da ma intreb de ce trebuie sa faci cerere pentru duplicat cand ar putea sa ti-l schimbe si gata
La Subcetate nu a vrut aia sa-mi dea bilet fara buletin si era toata disperata ca daca vine supracontrolul ca in rest la Simeria ma cunosc caseriele si nu am treaba
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Bilete C.F.R. (2)   Bilete C.F.R. (2) - Pagina 57 Icon_minitimeMier 11 Sept 2019, 09:24

Un sistem cu carduri (gen cel de la Dacos ori cele de reducere/fidelitate de la diverse magazine) presupune existenţa unui mod de a citit cardurile la fiecare utilizare, eventual de a şi înscrie informaţii pe ele. Dacă nu vrei să scrii nimic pe card, e suficient un cod de bare sau cod qr pe care să îl scanezi la casa de bilete... deşi CFR Călători pune coduri qr pe toate biletele, deocamdată nu le foloseşte la nimic.

AeroX
V.I.P Member
V.I.P Member
AeroX

MesajSubiect: Re: Bilete C.F.R. (2)   Bilete C.F.R. (2) - Pagina 57 Icon_minitimeMier 11 Sept 2019, 11:03

Nu le foloseste ca n-are cu ce sa le verifice, n-au vrut sa mai investeasca, ori ca n-au avut buget si mai nu stiu ce.

Cat despre Tren Plus trebuie sa retineti ca acest card poate fi folosit numai la bilete emise electronic sau online, deci la anumite case de bilete din garile mai importante (in care stationeaza trenurile IR de regula).
Deci automat va exista evidenta Wink E chiar mai simplu decat la Dacos pentru ca astfel de bilete oricum nu se pot da in tren. Cardul ar mai fi util doar pentru a fi prezentat la control in tren ca dovada si cam atat in rest.
Sus In jos
AeroX
V.I.P Member
V.I.P Member
AeroX

MesajSubiect: Re: Bilete C.F.R. (2)   Bilete C.F.R. (2) - Pagina 57 Icon_minitimeMier 02 Oct 2019, 14:49

A fost retrasă reducerea online 5% de pe site-ul CFR Călători.
Au fost șterse chiar și referințele despre această reducere de pe multe alte pagini ale site-ului (cu oferte comerciale).
Au mai rămas doar comunicate vechi din urmă care aminteau despre ea.
Dacă selectați acum un tren și dați click pe Cumpără când se calculează tariful apare reducere 0% online. Probabil vor scoate și precizarea curând.
Sus In jos
Katalyn

Katalyn

Numarul mesajelor : 7376
Varsta : 34
Localizare : Rugby, UK.
Reputatie : 11194
Data de inscriere : 09/10/2014

MesajSubiect: Re: Bilete C.F.R. (2)   Bilete C.F.R. (2) - Pagina 57 Icon_minitimeMier 02 Oct 2019, 15:43

Daca vorbesc singur de nebun la adresa CFR Calatori in tren in timp ce trece nasul sau civili ma da jos la prima sau trec mai departe zicand ca sunt nebun ? Nu intreb pentru mine ci pentru un prieten 😂😂😂

Dar ce inseamna mai exact denigrare ca prietenul asta tot nu gaseste in DEX.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Bilete C.F.R. (2)   Bilete C.F.R. (2) - Pagina 57 Icon_minitime

Sus In jos

Bilete C.F.R. (2)
Sus 
Pagina 57 din 67Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 30 ... 56, 57, 58 ... 62 ... 67  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Lucruri pozitive la TFG/TFC
» Bilete C.F.R. (2)
» Întrebări şi răspunsuri
» Bilete C.F.R.
» Bilete Internationale

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: INFORMATII GENERALE-
Mergi direct la: