|
| Bilete C.F.R. (2) | |
|
+72c o r v i n TER200 tcm Wilkosz saint Warrington Vale_ntin Sabik ciprian71 aris86 neluadi kristi kkk bubu Andrei Andras baiazid Vitosa ets2oltromânia 3ERLY teoiasi cristi ar florin.lifticariu AeroX Rarau CristyanC alliens Luna huiu_goe ldh80 Norbi vatmanul marius664 ldh.ro Jurnal Feroviar alexul Costin.B Silviu Sintea Spartan1948 cfr500 mielutu zburator rizelgeorgel2004 Vale COSTACHE MIHAIL Nk11 ALEXCFR lapsanszkitamas gabrielcr Katalyn cristy79 brutusel Goanga alex.alexus.tm Razvan Tudor 92Dragos NicuS Ciprian.bucur.92 dan tm membru dezactivat , spiderpc IonutCFR2009 Dutzu Andrey_tm traian Adrian78 AndiCFR Dr2005 get. allred Adirmvl DUAL cardinal marian1967 Nesebar 76 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13104 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Sam 20 Iul 2019, 17:10 | |
| Saptamanile trecute am avut de facut doua drumuri cu trenul (la Ocna Mures si Bucuresti) si m-a batut gandul sa imi fac iar TrenPlus. Dar... Mi-a trecut repede. De ce? La cat de aglomerate sunt trenurile pe care le folosesc eu oricum trebuie sa imi iau bilet in avans (ca sa fiu sigur ca prind loc la cuseta pentru concertul Slayer mi-am luat biletele cu o luna inainte).
Ce vreau sa spun e ca inainte il aveam pe principiul ca imi iau bilet cand ma hotarasc, nu ma complic cu anticipatia. Eh, utilitatea TrenPlus-ului a scazut mult din cauza situatiei actuale a parcului de vagoane al CFR Calatori... |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18751 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24328 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Sam 20 Iul 2019, 20:24 | |
| Ma uitam pe bilete la italieni la Thello Milano Paris 26e la cuseta prin octombrie mai ieftin decat la noi Tim Iasi la cuseta
|
| | | IonutCFR2009 Administrator
Numarul mesajelor : 6584 Reputatie : 12456 Data de inscriere : 09/07/2009
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Dum 21 Iul 2019, 08:50 | |
| - Adirmvl a scris:
- Saptamanile trecute am avut de facut doua drumuri cu trenul (la Ocna Mures si Bucuresti) si m-a batut gandul sa imi fac iar TrenPlus. Dar... Mi-a trecut repede. De ce? La cat de aglomerate sunt trenurile pe care le folosesc eu oricum trebuie sa imi iau bilet in avans (ca sa fiu sigur ca prind loc la cuseta pentru concertul Slayer mi-am luat biletele cu o luna inainte).
Ce vreau sa spun e ca inainte il aveam pe principiul ca imi iau bilet cand ma hotarasc, nu ma complic cu anticipatia. Eh, utilitatea TrenPlus-ului a scazut mult din cauza situatiei actuale a parcului de vagoane al CFR Calatori... Ramane totusi foarte util la trenurile regio, mai putin aglomerate, care nu necesita rezervarea locului. |
| | | Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13104 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Dum 21 Iul 2019, 09:16 | |
| Ionut, daca mergi cu ele.
Spre exemplu, acum doua saptamani am fost la prietenii de la Ocna Mures cu Accelerate. Nu, nu pentru ca am ajuns la salariu de IT-ist, ci pentru ca aveam nevoie sa merg la anumite ore, intervale in care nu aveam alternative mai ieftine.
Plus ca la Personale mai ai si alta problema: legaturile. Daca mergi cu tren direct e ok, da' daca ai de schimbat... |
| | | AeroX V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2161 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6764 Data de inscriere : 25/05/2012
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Dum 21 Iul 2019, 10:52 | |
| Anul acesta și eu am făcut pauză vreo trei-patru luni de TrenPlus, tot din diverse motive de genul ăsta, dar l-am refăcut de când au fost stricate din nou ofertele pe Pitești. Din moment ce prețurile au ajuns la distanță de 1-2 lei la trenurile cu "oferte" si cu TrenPlus la IR fără ofertă costă aproape la fel mi-am dat seama că pot să mă folosesc de oricare din acele trenuri pentru că la bani e tot cam aceeași chestie. Diversele motive fiind că nu voi mai avea atâtea drumuri cât să justifice cardul, tocmai că m-am săturat până peste cap peste orice motiv a găsit conducerea CFR Călători să alunge călătorii plătitori (retrăgând oferte, scumpind biletele de bicicletă sau eliminând serviciul de la trenurile care aveau așa ceva de ani de zile), însă chiar și la planurile alea mai puține pe care le mai am tot îmi scot banii de pe card, prin urmare mi l-am refăcut doar din acest pretext. Orice ar fi tot îmi scot 'milionul' de pe el până în iunie anul viitor. Asta cu TrenPlus util pentru a merge cu trenuri Regio e o glumă proastă. Trenurile Regio reprezintă o variantă doar atunci când n-ai alta mai bună, e aiurea să mergi din principiu cu ele. Iar mai goale să fie...depinde de rută! De exemplu pe Valea Oltului chiar îmi convine să merg cu Regio și datorită peisajului, dar nici nu sunt trenurile foarte aglomerate (cel puțin tot drumul clar nu sunt). La Regio să meargă „viitorul țării”. Acolo le-ar fi fost locul din oficiu, sclifosiților cu „drepturi” pe care trebuie să-i sponsorizăm toți să vadă ei litoralul și muntele la orice oră, ori să se „afume” la Neversea, Electric Castle și Untold. Vai de capul lor ce s-au revoltat trântorii care ne vor plăti pensiile săptămâna aceasta. Ce de înjurături și blesteme au aruncat în toate părțile de ai fi zis că fac greva studenției dacă li se limitează (doar limitează) „drepturile” alea „câștigate” probabil la vreo revoluție cu lăsare de sânge. Ce de specimene proaste am văzut nu credeam că este posibil, mai ales prin reprezentanții acestor asociații studențești pomanagii și narcișiști până la os. |
| | | TER200
Numarul mesajelor : 412 Varsta : 45 Reputatie : 3651 Data de inscriere : 13/01/2016
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Dum 21 Iul 2019, 11:38 | |
| AeroX, daca forumul ar permite, ti-as da 100 de like-uri! Ai mare dreptate cu studentii! |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22394 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Lun 22 Iul 2019, 07:44 | |
| Stai ca sare imediat un "destept" in apararea mocangiilor trantoristi care freaca pisoiul si urla ca au drepturi.
Nu ne mai facem bine, o tara de trantori si putori care urla ca au drepturi pe spinarea prostilor. |
| | | Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11194 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Dum 04 Aug 2019, 13:16 | |
| Mi-am bagat 2.000 lei pe cardul de ING special sa pot cumpara online. Vroiam sa iau Card Tren Plus dar m-am linistit. Si am luat pana acum vreo 9 bilete doar la IR cu peste 21 de zile avans si la unele din ele am 2 trenuri IR deci inca o reducere plus cea de la final de 5%.
De asemenea am luat online si pentru 1944 de la PL.Vest la Baneasa am inteles ca sistemul de emitere bilete CFR e atat de destept ca locurile mele vor fi date si la alti pe restul relației. Dar ce se intampla daca vin numai călători di A B si C care vor sa mearga pe litoral si nu mai sunt alte locuri acesta fiind tren sezonier. Le da Targu Mures - Ploiesti Vest fara loc si Baneasa-Litoral din nou cu loc ? Cum merge sistemul in aceasta situație? Pentru mine nu e o problema pot merge 50 minute in picioare oricum mi-a dat la 20-49.200 doar sunt curios cum merge sistemul in situatia asta ca pe timpuri stim cu toti ca se dadeau si 2 bilete pe un loc.
Caut sa bag cati mai putini bani in conturile CFR Călători nu merita necalificați astia bani prea multi. De aceea am renunțat la CTP si am ales sa iau doar online cu anticipație maxima si eventual fidelitate daca am cu schimbare sau nu. |
| | | dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9101 Reputatie : 13007 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Joi 05 Sept 2019, 22:28 | |
| NU mai deschid alt post, fac un pic de off topic aici. am circulat zilele trecute de la Timisoara Nord pina la Bacau. La Cluj Napoca a urcat un calator care mi-a zis ca s-a dus la lucru in Germania dar a avut un accident de bicicleta si a trebuit sa se intoarca repede acasa.(in tren poti sa vorbesti ce vrei) Am pozat biletele lui. Bielefeld -Hanovra 30 de euro Hanovra-Viena 109 euro Viena-Cluj Napoca 85.80 euro+4.50 euro rezervarea locului Cluj Napoca -Iasi 49 de euro culmea, cind a venit seful de tren l-a intrebat: ,,rezervare pentru loc n-ai?" eu abia m-am abtinut sa nu rid, ala a zis,,n-am domnule ca atita am dat pe ele..." partea interesanta este ca 143 soseste in Cluj Napoca la 22.25 iar 1766 pleaca la 22.24, deci am intilnit omul in 1838, chiar daca 1766 a intirziat si l-ar fi prins. |
| | | Adirmvl V.I.P Member
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Vin 06 Sept 2019, 07:49 | |
| 230 de lei de la Cluj la Iași?! Dormitor sau era inclusă bagaboanta fără boli în banii ăia? |
| | | dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9101 Reputatie : 13007 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Vin 06 Sept 2019, 08:29 | |
| Eram la clasa, 2049 2** parca. ce dormitor |
| | | Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8301 Data de inscriere : 18/03/2011
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Vin 06 Sept 2019, 09:29 | |
| Biletele emise de o companie feroviara straina sunt mult mai scumpe, au alt regim, de international. Dr2005 ne poate lamurii mai bine care e faza. |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25567 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Vin 06 Sept 2019, 09:52 | |
| Biletele emise în altă ţară se emit la tarif global, adică la tariful DB. _________________ :TTT:
|
| | | Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11194 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Mar 10 Sept 2019, 12:53 | |
| Ce smecherie e la casele de bilete cand prinzi o casiera de treaba. La final a spus "hai ca azi imi merge bine, numai calatori unul si unul, mai rar vezi asa ceva". Am luat CTP si un bilet la un IR de peste 9 ore. Mi-am ales loc la geam in compartiment la 22-96 pe randul acela cu 2 scaune. Daca as fi luat online imi dadea in mijlocul vagonului posibil la mijloc sau langa usa. Pacat ca merg pentru prima data pe un traseu pe care n-am mai fost de o frumusete rara insa cele mai frumoase peisaje vor fi pe nocturna Important e ca nu este salon cu cate 8 locuri. Astia care tot faceti pe detectivi ghiciti ruta si trenul |
| | | AeroX V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2161 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6764 Data de inscriere : 25/05/2012
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Mar 10 Sept 2019, 14:18 | |
| Toplita - Deda (Defileul Muresului/M400)? Nu de alta, dar e greu de ajuns dinspre capitala. Iar incet, incetisor, se micsoreaza ziua, nu mai prinzi lumina in curand nici cu IR 1645 acolo unde e cel mai relevant, mai ales daca ai si intarziere. Sau poate ca doar eu ma gandeam la ruta asta pentru ca am in plan prin octombrie/noiembrie sa o revizitez, insa eu sunt mai interesat de culorile de toamna, iar atunci clar ma va interesa si pe mine un drum cu IR 1646, asta implicand sa fac un drum cu IR 1641+R 4541 cu o seara inainte sau vad eu cum altfel ma teleportez la Targu Mures.
Cat despre Tren Plus, ia uitati ce gaselnita a mai nimerit CFR Calatori: https://www.cfrcalatori.ro/wp-content/uploads/2018/08/SNTFC-duplicat-CTP.pdf
Deci daca maine se stabileste pretul 120 lei (ipotetic) si tu vrei duplicat trebuie sa platesti aia 20 lei. Are sens ce fac mizerabilii astia? Adica te pedepsesc pe tine pentru neajunsurile lor. Bine ca nu se deterioreaza cartonul ala termoreactiv dupa o saptamana, caci era ceva interesant. Din moment ce are valabilitate 12 luni si datele sunt centralizate ei se obliga sa-mi ofere garantia de a-l schimba de oricate ori. Faptul ca se deterioreaza acel card e din vina lor pentru ca nu sunt in stare sa ofere un format mai bun (desi e ceva atat de banal). Daca iti iei un televizor care are garantie doi ani de zile si se strica o bara de led-uri dupa 5 luni de zile, ce faci? Ah, poate s-a hotarat producatorul (magazinul) sa scumpeasca acel produs, deci nu ti-l inlocuieste/repara daca nu platesti diferenta. Clar asa se intampla. Adica e noaptea mintii la ce s-a gandit CFR Calatori. |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) | |
| |
| | | | Bilete C.F.R. (2) | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |