|
| Bilete C.F.R. (2) | |
|
+72c o r v i n TER200 tcm Wilkosz saint Warrington Vale_ntin Sabik ciprian71 aris86 neluadi kristi kkk bubu Andrei Andras baiazid Vitosa ets2oltromânia 3ERLY teoiasi cristi ar florin.lifticariu AeroX Rarau CristyanC alliens Luna huiu_goe ldh80 Norbi vatmanul marius664 ldh.ro Jurnal Feroviar alexul Costin.B Silviu Sintea Spartan1948 cfr500 mielutu zburator rizelgeorgel2004 Vale COSTACHE MIHAIL Nk11 ALEXCFR lapsanszkitamas gabrielcr Katalyn cristy79 brutusel Goanga alex.alexus.tm Razvan Tudor 92Dragos NicuS Ciprian.bucur.92 dan tm membru dezactivat , spiderpc IonutCFR2009 Dutzu Andrey_tm traian Adrian78 AndiCFR Dr2005 get. allred Adirmvl DUAL cardinal marian1967 Nesebar 76 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
ciprian71
Numarul mesajelor : 1682 Varsta : 53 Localizare : BUCURESTI Reputatie : 4750 Data de inscriere : 19/07/2016
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Mar 22 Aug 2017, 12:19 | |
| - AeroX a scris:
- mielutu zburator a scris:
Eu unul prefer ca, decât să-mi bat joc și să fac abuz, să-mi iau la clasa 1 și să stau lejer, fără țigăneală și fără să asist la comportamente desprinse din epoca de piatră. Asta e, oricum mă costă exact cât m-ar fi costat drumul în sine pe vremea cupoanelor. Eh, tu esti un caz aparte. Tu esti pasionat si apreciezi trenul, dar si constientizezi haosul provocat de masura asta cu biletele/locurile gratuite si stii sa mentii o civilizatie de neimaginat pentru altii. Majoritatea cocotierelor cu gratuitati insa nu vor ajunge vreodata la nivelul asta. Astia n-au vazut tren in viata lor si se intind chiar si pe jos, se intind cu picioarele gramada peste ei, deci picioarele pe scaune nu inseamna nimic, unii n-au respect nici fata de ei (intre prieteni), dar fata de altii si bunurile publice. Dar ei sunt viitorul tarii. Unii da, altii mai degraba invers, ne propulseaza inapoi in trecut. Poate nu stii sloganul: TARA TE VREA PROST SI NEEDUCAT, PENTRU A FI MANIPULAT. |
| | | ets2oltromânia
Numarul mesajelor : 957 Localizare : - Reputatie : 4078 Data de inscriere : 15/06/2016
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Vin 15 Sept 2017, 10:33 | |
| Buna ziua. Am si eu o intrebare: pot cumpara bilet intern din orice statie? De exemplu sa cumpar un bilet Drobeta Turnu Severin Caracal din Slatina? Multumesc |
| | | ciprian71
Numarul mesajelor : 1682 Varsta : 53 Localizare : BUCURESTI Reputatie : 4750 Data de inscriere : 19/07/2016
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Vin 15 Sept 2017, 10:40 | |
| - ets2oltromânia a scris:
- Buna ziua. Am si eu o intrebare: pot cumpara bilet intern din orice statie? De exemplu sa cumpar un bilet Drobeta Turnu Severin Caracal din Slatina?
Multumesc Da. |
| | | Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13104 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Vin 15 Sept 2017, 10:46 | |
| Din orice stație cu sistem electronic de emitere a biletelor. În Dăești, de exemplu ți-l scrie IDM-ul de mână, dec acolo nu poți. Dar pentru exemplul tău da, se poate. |
| | | AeroX V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2161 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6764 Data de inscriere : 25/05/2012
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Vin 15 Sept 2017, 11:53 | |
| - ets2oltromânia a scris:
- Buna ziua. Am si eu o intrebare: pot cumpara bilet intern din orice statie? De exemplu sa cumpar un bilet Drobeta Turnu Severin Caracal din Slatina?
Multumesc Ti-am raspuns mai demult aici tot la acest topic: http://www.forumtrenuri.com/t3904p540-bilete-c-f-r-2#303643 Si tu ai zis da,da,da,da. |
| | | Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11194 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Sam 16 Sept 2017, 00:11 | |
| - AeroX a scris:
- ets2oltromânia a scris:
Multumesc Ti-am raspuns mai demult aici tot la acest topic: http://www.forumtrenuri.com/t3904p540-bilete-c-f-r-2#303643 Si tu ai zis da,da,da,da. - Adirmvl a scris:
- Din orice stație cu sistem electronic de emitere a biletelor. În Dăești, de exemplu ți-l scrie IDM-ul de mână, dec acolo nu poți. Dar pentru exemplul tău da, se poate.
Haideți sa va spun ce am pățit pe tema asta. Am 2 vecini Ionuț și Roxana căsătoriți de 3 ani de zile, cu Ionuț am lucrat 5 ani 2003-2007 dar el prin anii 2000 mergea cu firma de paza pe Mâneciu, Slănic și Urziceni sa taie nașii bilete, pentru el era o placere sa zici ca nu ai bani de bilet la prima stația te dădea jos fără discuții iar pe timpul iernii mergea pe WIT sa nu fure cfr-isti motorină. Dar sa trec peste introducere direct la subiect pe timpul verii se duce cu nevasta-să dar și cu alții la munte și pe munte iarna sta acasă e friguros dar vara nu se uita la bani. Sambata 5 august au fost la Bușteni au făcut un traseu lejer și mai mult s-au relaxat au profitat de aerul curat de munte, se întorceau cu R 3024 Brasov-Ploiești.Sud cu sosirea 22 în Ploiești.Vest ei nu au permis niciunul și la 20 mi-a venit sa plec la mare și nu aveam cu cine, toată lumea ocupata și plecata eu fiind în concediu acasă la Ploiești i-am sunat și le-am zis sa mergem la mare o zi de dimineață pana seară pe plaja exact ca atunci cum am fost eu prima data la mare în 2006. Am venit la gara i-am dus acasă, am făcut dus, am mâncat și am plecat înapoi la gara pentru 1538 de la 22.25 cu 75 minute întârziere. Am ajuns la gara la 23.25 sa luam bilete la 1538+1921 pana la Constanța dar sistemul nu putea sa ne mai dea la 1538 dar putea sa ne dea la 1921 dar casiera "cum ajungeți la Bucuresti" i-am spus ca ne descurcăm și n-am mai luat bilete la 1921 pentru București-CTA ca deja anunța trenul la stație, ne-am urcat la 1538 5 vagoane cu 97% grad de ocupare, am mers la ultimul vagon și am tot așteptat sa vina nașul, n-a venit nici nu avea de ce la un tren cu toate locurile ocupate și doar 8 inși urcati din Ploiești.VEST ce rost avea sa caute acul în carul cu fân numai bine ca am lăsat 30 lei la mecul din gara de nord. Am ajuns pe la 00.20 și București iar 1921 era la 02.55 pe la ora 01.00 am fost la casele de bilete și am luat 3 bilete Buc-CTA la 1921 pentru acea zi de duminica 6 august. Am cerut 2 și pentru întoarcere în aceeași zi pe seara, dar cum se face ca sistemul nu dădea bilete din GDN pe relația CTA-Ploiești la nicio combinație. Nici 1945 nici la 1931 nici cu schimbare în Nord gen 1922+1755 la nicio combinație, casiera ca nu poate sa ne dea cu locuri, apoi s-a sucit ca nici măcar fără locuri apoi mi-a zis ca nu poate sa imi dea deloc și ca sa iau la 06 când ajungem în CTA cu 1921. Era chestia aia nou introdusa cu limitarea biletelor fără loc la 10 bilete/vagon ca nu face fata aerul condiționat dacă îs prea multe guri. Pana la urma am cautat și am luat onnline la ATC 2 bilete directe CTA-Ploiești.Vest dar fiind prima data am crezut ca e suficienta doar numărul comenzii cum e de altfel la Regiotrans. Trebuia totuși sa intru pe mail ca primisem pdf cu cele 4 bilete. Intre timp trimisesem mesaj pe pagina lor și dna din spatele pagini de FB m-a asigurat ca pot urca în tren și cu poza ( print screen ) al dovezii comenzi de cumpărare, explicându-i ca, contul pe site la ei a fost făcut de mine cu adresa mea de mail iar biletele le-am plătit cu cardul lor și colac peste pupăză au uitat și buletinele acasă din cauza timpului limitat. În fine seara la tren i-am asigurat ca totul e sub control după ce discutarea cu toți cei 3 șefii de trenume, problema era ca trenul aveam în ziua aia 5 vagoane doar unul de clasa 2-a și încă 4 de cuseta și dormit dar 2 din ele fiind pe post de clasa 2-a. În tren era buluc de lume unii cu bilete cautau locurile și vagonul, zapaceala cu vagon de cuseta pe post de vagon de clasa 2-a haos total. Cu 5 minute înainte sa plece trenul îmi zice unul din șefii de tren ca trebuia sa intru pe mail ca mi-au trimis biletele pe mail, intru pe mail găsesc mailu scot repede biletele le fac print le trimit prietenilor și se rezolva treabă. Între timp 2 din șefii de tren si-au adus aminte ca fuseseră sunați în cursul zilei de șefa lor ca vor veni 2 călători care au plătit biletele dar nu pot face dovada decât cu poza pe telefon a comenzii de cumpărare acel cod de 4 cifre și numărul autorizației plus data și suma plătită pentru cele 2 bilete. Oameni au fost de treaba m-au asigurat ca nu ar fi fost probleme deloc, nu știu dacă aceeași chestie se rezolva atât de simplu și la operatorul de stat va las pe voi sa decideți asta. Eu mi-am văzut de drumul meu am luat R 8807 și m-am dus în Costinești după ai mei cu gândul sa facem o noapte alba în stațiune iar dimineață sa-i duc pe plaja sa vadă răsăritul și bineînțeles primul meu răsărit pe plaja din 2006 încoace dar necuratul si-a bagat din nou coada aștept ca la 02.30 am căzut lat și am dormit și gura în BMW seria 5 în parcarea de lângă strada din fata vilei și m-°am trezit la ora 08.00 și am ratat primul răsărit pe plajă. De 11 ani la mare și de fiecare data am ratat răsăritul din diferite varii motive sau factori. La vara ( 2018 ) am de gând sa vad asa vreo 5-6 răsărituri. Revenind la trenuri și la bilete nici în ziua de azi nu pot sa realizez de ce în acea noapte de 5/6 august nu am putut lua bilete din Gara de nord la niciun tren pe ruta Constanța-Ploiești trenuri care erau peste 15 ore. A fost prima data când mi s-a întâmplat asta și nici eu nu găsesc răspuns dar nici casiera nu știa sa spună nimic pe tema asta. Dar cu câteva zile înainte în gara din Mangalia cu 8 minute înainte de plecarea turneului 1953 la 21:45 s-a blocat sistemul, a fost restartat de 2 ori și tot degeaba asa ca am fost nevoiți eu și încă un nene sa mergem sa explicam partidei ca se blocase sistemul amândoi mergeam cu 1953 pana la Buzău iar alte trenuri erau abia dimineață. Șeful de tren ne-a invitat la 30-76 iar după Eforie a venit și a spus sa dam 3 și 3 adică 30 lei de om de la Mangalia la Buzau, ii era frica ca ne răzgândim și în cele 21 minute staționare la CTA coboram și luam bilete. Sa mergi cu 30 lei de la Mangalia la Buzău la clasa 1-a 30-76 când biletul era vreo 66-67 lei la clasa 2-a nu e ok ci parfum, cred ca nici dacă vroiam sa merg cu nasul nu prindeam oferta asta. Acum la încheiere ce sa mai spun e ca aici unde ma aflu acum caut sa vânez în week-end-uri trenurile cu ce mai mici tarife chiar dacă sunt dimineață prea devreme ori seara după 21.00 biletele se iau onnline primești pe mail un cod de referință te duci frumos la garâ când vrei la auto atele de bilete selectezi opțiunea respectiva sa printezi biletul sau biletele bagi codul de referință și primești biletele, iar în tren conductorul verifica biletul vizual, zâmbește și mulțumeste și pleacă mai departe iar bicicleta merge gratis. Deci fara bătaie de cap, certuri la casa de bilete, ca nu sunt locuri decât în picioare sau ca nu puteți lua bilet de bicicleta dar va descurcați în tren cu șeful de tren ca e și el tot om bla bla bla... De altfel nici la autocar la National Expres nu poți lua bilet de la șofer ci doar onnline sau de la casele de bilete acolo unde exista stațiîn mari de autobuze gen autogări, șoferul nu face incasari și nu opreste stați. Unul din moldovenii care au stat în casa cu noi a plecat cu avionul de la Luton la Amsterdam, dacă le spui ca ce ei le știu pe toate, avea autocarul la 03:25 din autogara dar el s-a dus la stație. Autocarele de la noi din oraș pleacă în intervalul 06.01-19.00 de pe strada Victoria o mica stație pe un drum cu sens unic unde trec doar Autocarele iar intre 19.01 și 06.00 Autocarele pleacă și sosesc la autogara, moldoveanul s-a dus singur cuc pe strada Victoria a văzut el ca nu mai era decât un rătăcit a crezut ca a pierdut autocarul a luat cu rătăcitul celalalt un taxi și au plecat spre aeroport. Au plătit 60Ł de fes pentru un drum de 40 minute pe autostrada și au depășit autocarul pe drum dar ești în UK și nu poți opri autocarul noaptea pe autostrada cum l-am oprit eu pe DN 1 la Barcanesti după ce ne-am ținut după el 6 km ca sa îl prindem, mergea CDY-ul Tg.Mures-Brasov-A.Henri.Coandă-București numai cu 100 km/h mergea. |
| | | saint
Numarul mesajelor : 44 Varsta : 32 Localizare : Brasov Reputatie : 5277 Data de inscriere : 30/07/2010
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Joi 26 Oct 2017, 00:02 | |
| Am și eu o întrebare. Din câte știu, CFR nu eliberează bilete la cușetă la trenurile internaționale (cele care intră în țară). Mă interesează în mod special Cluj - Brașov, la Corona. Există vreo posibilitate totuși? Aveți idee dacă funcționează să iau direct de la însoțitor (care probabil e maghiar, din moment ce sunt vagoane MAV)? |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25567 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Joi 26 Oct 2017, 12:52 | |
| La trenurile internaţionale cu vagoane cuşetă/de dormit ale CFR Călători, se eliberează bilete în trafic intern numai de la însoţitorul de vagon, la tarif de casă (fie bilet întreg, fie diferenţa între biletul clasa I sau a II-a pe care-l are călătorul şi tariful de VD/cuşetă). În schimb, la cele MAV... teoretic ar trebui să se elibereze bilete la tariful MAV, dar nu ştiu dacă înţelegerea dintre CFR Călători şi MAV permite asta. Desigur, ai putea să încerci să negociezi cu ungurul, mai ales că nu-l controlează nimeni pe parcurs intern, deci îi pot prinde bine şi lui nişte bani de-un bax de Csiki Sor. _________________ :TTT:
|
| | | bubu
Numarul mesajelor : 319 Varsta : 53 Localizare : constanta Reputatie : 5812 Data de inscriere : 11/11/2009
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Vin 27 Oct 2017, 09:12 | |
| - Dr2005 a scris:
- La trenurile internaţionale cu vagoane cuşetă/de dormit ale CFR Călători, se eliberează bilete în trafic intern numai de la însoţitorul de vagon, la tarif de casă (fie bilet întreg, fie diferenţa între biletul clasa I sau a II-a pe care-l are călătorul şi tariful de VD/cuşetă). În schimb, la cele MAV... teoretic ar trebui să se elibereze bilete la tariful MAV, dar nu ştiu dacă înţelegerea dintre CFR Călători şi MAV permite asta. Desigur, ai putea să încerci să negociezi cu ungurul, mai ales că nu-l controlează nimeni pe parcurs intern, deci îi pot prinde bine şi lui nişte bani de-un bax de Csiki Sor.
La trenurile internationale ale cfr Calatori conductorul de la vagonul de dormit sau cuseta, poate sa emita si suplimente de pat in traficul international la tariful de casa, in orice moneda convertibila! |
| | | AeroX V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2161 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6764 Data de inscriere : 25/05/2012
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Mar 31 Oct 2017, 11:33 | |
| De luna viitoare va aparea cardul TrenPlus Gold 40% plus 5% online la 250 lei
Eu zic ca e ok pretul. Dar de ar schimba si formatul, sa nu mai fie bilet CFR. |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22394 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Mar 31 Oct 2017, 11:41 | |
| Cat m-am luptat sa apara asa ceva ........... dar e bine ca intr-un final s-a realizat. |
| | | Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13104 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Mar 31 Oct 2017, 11:43 | |
| La al șaptelea drum Cluj - București ți-ai scos banii. E mai mult decât decent. Un supliment de pat și iei iar în calcul drumul cu trenul în locul avionului. |
| | | Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8301 Data de inscriere : 18/03/2011
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Mar 31 Oct 2017, 17:43 | |
| Acum cu doar 250 lei/an oricine va putea avea la cfr calatori tot ce au avut elevii si studentii pana la 1 februarie anul curent. Sa nu uitam insa ca poti avea si tot ce au studentii in prezent la cfr cu 7500 lei pe an sau 4000 lei/6 luni adica poto calatorii gratis si nelimitat!!! |
| | | AndiCFR V.I.P Member
Numarul mesajelor : 3683 Localizare : Braşov Reputatie : 8757 Data de inscriere : 10/06/2011
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Mar 31 Oct 2017, 17:58 | |
| |
| | | AeroX V.I.P Member
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Mar 31 Oct 2017, 18:06 | |
| De la CFR Calatori Craiova https://www.facebook.com/CfrCalatoriCraiova/posts/866599936860576 |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) | |
| |
| | | | Bilete C.F.R. (2) | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |