|
| Bilete C.F.R. (2) | |
|
+72c o r v i n TER200 tcm Wilkosz saint Warrington Vale_ntin Sabik ciprian71 aris86 neluadi kristi kkk bubu Andrei Andras baiazid Vitosa ets2oltromânia 3ERLY teoiasi cristi ar florin.lifticariu AeroX Rarau CristyanC alliens Luna huiu_goe ldh80 Norbi vatmanul marius664 ldh.ro Jurnal Feroviar alexul Costin.B Silviu Sintea Spartan1948 cfr500 mielutu zburator rizelgeorgel2004 Vale COSTACHE MIHAIL Nk11 ALEXCFR lapsanszkitamas gabrielcr Katalyn cristy79 brutusel Goanga alex.alexus.tm Razvan Tudor 92Dragos NicuS Ciprian.bucur.92 dan tm membru dezactivat , spiderpc IonutCFR2009 Dutzu Andrey_tm traian Adrian78 AndiCFR Dr2005 get. allred Adirmvl DUAL cardinal marian1967 Nesebar 76 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
marius664
Numarul mesajelor : 2938 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 6912 Data de inscriere : 23/01/2014
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Vin 16 Iun 2017, 12:00 | |
| Nu e deloc complicat Dane, dar tot trebuiesc vreo 1000 si ceva de bucati.Pe cand o tableta nu e la fel de ieftina ca un lampadar.Deocamdata cum zicea cineva mai sus, CFR Calatori abia mai poate asigura vagoane si minimul de conditii in acestea, si perioada de concedii este abia la inceput, sa vorbim de alte investitii acum cand abia se gasesc bani de suruburi este prematur... |
| | | alliens
Numarul mesajelor : 530 Reputatie : 5431 Data de inscriere : 27/06/2011
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Sam 17 Iun 2017, 14:42 | |
| - Dr2005 a scris:
--- CFR Călători are vreo 2000 de naşi. Faceţi voi calculul cât ar costa dotarea tuturor cu tablete. nu lucreaza toti in acelasi timp totusi... pe de alta parte pana acum se plangeau ca traficul tot scade si de aia nu au bani...in ultimii 2-3 ani nu se mai pot plange chiar asa de scadere, ba chiar cred ca exista o crestere mica....sa intelegem ca lor de fapt le convine sa scada continuuu numarul de calatori in loc sa creasca ca sa nu mai cheltuiasca cu intretinerea de vagoane? |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18751 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24328 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Sam 17 Iun 2017, 14:59 | |
| - alliens a scris:
- Dr2005 a scris:
--- CFR Călători are vreo 2000 de naşi. Faceţi voi calculul cât ar costa dotarea tuturor cu tablete.
nu lucreaza toti in acelasi timp totusi...
pe de alta parte pana acum se plangeau ca traficul tot scade si de aia nu au bani...in ultimii 2-3 ani nu se mai pot plange chiar asa de scadere, ba chiar cred ca exista o crestere mica....sa intelegem ca lor de fapt le convine sa scada continuuu numarul de calatori in loc sa creasca ca sa nu mai cheltuiasca cu intretinerea de vagoane? Si din 2000 de nasi lucreaza in partida de doi oameni plus ca iti trebuie tablete doar la trenurile Interegio si la unele trenuri IR poti sa faci un post de informare cu laptop si cu router cum e la Railjet si gata daca se vrea se gasesc solutii Numai sunt bani de suruburi dar parca mai multi exaztati pe aici ca a castigat PSD si vor veni bani fara numar la CFR Calatori |
| | | cardinal
Numarul mesajelor : 3337 Reputatie : 8741 Data de inscriere : 08/04/2010
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Dum 18 Iun 2017, 22:31 | |
| |
| | | alliens
Numarul mesajelor : 530 Reputatie : 5431 Data de inscriere : 27/06/2011
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Mar 20 Iun 2017, 22:37 | |
| nici macar site-ul nu mai face fata numarului crescut de calatori.... |
| | | Vale_ntin
Numarul mesajelor : 178 Varsta : 44 Localizare : Galati Reputatie : 4669 Data de inscriere : 11/08/2012
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Sam 24 Iun 2017, 03:50 | |
| Dă rateuri de multe ori, problema este că nu știu cum se descurcă nașii cu biletele online. Din câte am auzit, au fost mereu probleme. Faza nasoală că ăștia care au cumpărat Tren+ de obicei, cumpără online. Și pentru 20 de lei Galați-București se sictiresc și iau microbuzul. Prin telefon, frumos, schimbi și rezervarea fără să plătești dinainte. |
| | | Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11194 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Joi 13 Iul 2017, 23:02 | |
| Am cumpărat bilet online ( primul meu bilet online) reducerea aia e apa de ploaie 5% trebuia măcar 10% ca sa indemni lumea sa cumpere dar eu am și 25% anticipație maximă de peste 21 zile și 15% ca merg cu 3 trenuri.
În tren la verificarea biletului online cum se procedează? Eu anul trecut nu am văzut sa legitimeze pe nimeni, verifica doar locul, întreba călătorul numele și prenumele fără sa legitimeze bifa pe nașul pe hârtia cu online și pleca mai departe. La Regiotans a fost și mai simplu fără prea multe date ci doar un prenume.
|
| | | Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13104 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Joi 13 Iul 2017, 23:20 | |
| E fix pix reducerea aia. Dar ce mi se pare mie de bafta e ca nu imi pot cumpara bilete la personale de pe net. De ce Dracu sa mai stau la coada la casa, sa vin mai repede la gara, cand as putea sa il iau frumos de pe net? Nici pe mine nu m-a verificat nimeni. Tot la fel, m-a intrebat nasul de nume, a verificat foaia pe care o singura data mai era cineva (deh, 1736/7) si mi-a urat drum bun. Primesti mesaj pe telefon si i-l zici sau ii arati biletul de pe telefon/printat daca te ia la bani marunti. Oricum, unii sint derutati, asa cum ii mai vezi la bilet in circuit. |
| | | cardinal
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Vin 14 Iul 2017, 00:02 | |
| Eu printez biletul, si il arat nasului. De cele mai multe ori, nu cere buletinul. Dar s-a intamplat sa mi-l ceara, cam in 10 la suta din cazuri. Avantaj ar fi ca imi ia banii de pe card, in Barbosi nu au POS. Plus ca nu mai stai la casa.
|
| | | Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11194 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Vin 14 Iul 2017, 00:18 | |
| Eu am vrut ca sa ma învăț cu sistemul ( e prima data cand cumpar ceva onnlinr ) chiar am fost în oraș la librărie și l-am scos pe A4 am plătit 0.40Ł ( 2 lei ) dar toată treaba asta durat 8 minute, au un sistem tare ciudat când vrei sa printezi ceva.
Eu întâi luasem biletul apoi am citit toate condițiile unde zice ca în cazuri speciale călătorii pot fi legitimați. Ca ce chestie ? Am biletul online, sunt pe locul de pe bilet, banii i-au luat deja iar nasul are lista în fata pa și la revedere. Nasul nu e polițist iar călătorul nu e infractor.
Iar ca tacâmul sa fie complet am luat online și la un tren Express de la BDJ rămâne sa vad ce și cum și revin cu păreri. |
| | | cardinal
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Vin 14 Iul 2017, 01:15 | |
| Pai sa zicem ca se prezinta la vagon doi indivizi cu acelasi PDF printat(e un PDF ce se genereaza). Care are dreptul sa calatoreasca ? Daca ar fi semnat digital, cu vreo cheie asimetrica, si fiecare om ar avea cu el un cip sau alt device care sa autentifice cu cheia privata acea semnatura(stiu, e cam SF, dar perfect realizabil dpdv tehnic) atunci s-ar rezolva. Dar pe situl CFR spune ca e obligatoriu sa ai un ID(buletin, pasaport, etc..)
https://bilete.cfrcalatori.ro/vanzare/ConditiiDeUtilizare.pdf |
| | | Katalyn
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Vin 14 Iul 2017, 06:30 | |
| Nu exista asa ceva. Trebuie sa prieteni biletul și sa-l faci public ceea ce mi se pare o prostie și chiar și așa la un supracontrol unul ar fi acuzat de fals dar deja deviem prea mult. Pe mine ma deranjează chestia cu legitimarea odată ce am plătit biletul și stau pe locul de pe bilet iar nasul are lista cu online la ce le mai trebuie buletinul sau pașaportul? Eu nu ma legitimez decât la poliție, angajații CFR nu au treabă ca nu sunt ei organe de poliție. |
| | | cardinal
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Vin 14 Iul 2017, 07:18 | |
| Dar cand intri in vreo cladire cu paznic si ala iti cere sa te legitimezi altfel nu intri, ce faci ? De curiozitate. Nu ma pricep la legi, dar banuiesc ca atunci cand ai cumparat biletul, ai devenit parte a unui contract cu putere de lege(asta daca vrei sa fie valid, altfel platesti bilet in tren), deci sunt acoperiti.
|
| | | AeroX V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2161 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6764 Data de inscriere : 25/05/2012
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Vin 14 Iul 2017, 07:23 | |
| Nu e obligatoriu nici să printezi, nici să prezinți un act. Actul ți-l poate cere pentru o identificare mai ușoară. Și oricum in general ca om care umbla pe undeva e firesc să ai și un act cu tine. Ce atâta scofală. Cel mai comod e să prezinți PDFul de pe telefon. Daca mergi pe un drum mai lung s-ar putea ca nasul sa fie mai riguros. Daca mergi undeva maxim 150 km s-ar putea sa îți facă semn relaxat: "e in regula" (mai ales ca se pot uita dinainte pe tabel). Fiecare nas are toanele lui. Poți găsi și unii care sa se uite mai mirați, citesc un pic pe ecran să vadă data călătoriei, unii nici nu mai primesc/solicita tabelul (se mai întâmplă)
@cardinal, o dai in diverse aiurea rău și nu știu ce cheie privata vrei să aibă orice om în afara de un act de identitate. Complici ipotetic o situație care are o soluție mult mai simpla. Și mai normal ar fi pe viitor să aibă nasul validator QR. Deja exista codul in bilet. Iar cu biletul tau nu are cine sa călătorească. Imposibil daca nu îi dai tu biletul si să vă cheme și la fel. Dar așa ceva nu se întâmplă. |
| | | cardinal
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Vin 14 Iul 2017, 08:18 | |
| Pai si in acest caz problema ramane, daca vin doi cu acelasi PDF care are QR ul, cine calatoreste ? Sunt de acord ca e putin probabil, acum, dar daca juristii care au conceput contractul nu ar fi prevazut ca e NOMINAL, ce crezi ca s-ar fi intamplat ? S-ar fi gasit destui rebeli fara cauza(sau cu o cauza de bani, dar ascunsa sub vreun pretext nobil ) care sa incerce sa fenteze contractul, procedand asa cum am spus, chiar daca doar ca sa provoace scandal. De aceea susnumitii juristi s-au gandit (asa si trebuie) la toate aspectele legale (cat au putut si ei). Cu cheia privata, ma gandeam in ipoteza ca fiecare ar putea sa semneze electronic acel PDF,dupa ce il primeste pe mail, pare o fantezie, dar acum 10 ani si telefoanele de acum pareau la fel de fanteziste. PS ba e obligatoriu, chiar stipulat clar in PDF caruia i-am dat link. |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) | |
| |
| | | | Bilete C.F.R. (2) | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |