|
| Bilete C.F.R. (2) | |
|
+72c o r v i n TER200 tcm Wilkosz saint Warrington Vale_ntin Sabik ciprian71 aris86 neluadi kristi kkk bubu Andrei Andras baiazid Vitosa ets2oltromânia 3ERLY teoiasi cristi ar florin.lifticariu AeroX Rarau CristyanC alliens Luna huiu_goe ldh80 Norbi vatmanul marius664 ldh.ro Jurnal Feroviar alexul Costin.B Silviu Sintea Spartan1948 cfr500 mielutu zburator rizelgeorgel2004 Vale COSTACHE MIHAIL Nk11 ALEXCFR lapsanszkitamas gabrielcr Katalyn cristy79 brutusel Goanga alex.alexus.tm Razvan Tudor 92Dragos NicuS Ciprian.bucur.92 dan tm membru dezactivat , spiderpc IonutCFR2009 Dutzu Andrey_tm traian Adrian78 AndiCFR Dr2005 get. allred Adirmvl DUAL cardinal marian1967 Nesebar 76 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22394 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Mier 25 Ian 2017, 20:27 | |
| Noua ni s-a spus clar in fata acum 7 ani de catre directorul general, "nu se mai poate sa ramaneti asa prosti si inapoiati(deci pe fata si lucrez la o companie nationala) in ziua de azi lumea a evoluat si voi trebuie sa evoluati, nu ne intereseaza pe noi ce vreti voi dar eu va modernizez fortat, de luna viitoare aveti salariul pe card" astea au fost vorbele lui, si nu a mai comentat nimeni.
Cam asa faci treaba in tara asta pentru ca lumea e inapoiata si daca nu te impui ca lider, prostia din capul oamenilor de rand e la cote maxime.
Eu am fost cel mai fericit ca o sa pot face multe chestii on-line direct de acasa dar colegele mele si colegii care sunt trecuti de 45-50 si au ramas cu o gandire de pe timpuri s-au conformat ca nu au avut ce face, acum in ziua de salariu ei fac cozi la bancomat sa scoata tot salariul, eu merg linistit acasa si platesc facturile direct de acasa, cumpar bilete prin Europa direct de acasa, nu am dureri de cap. |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18751 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24328 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Mier 25 Ian 2017, 20:46 | |
| Pai tocmai unii au rămas înapoiați merg si scot toti banii si tot la cozi stau pierd banii sau li se fura Dacă s-ar platii peste tot cu cardul s-ar mi elimina din birocrație si bugetari dar unii nu vor asta |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22394 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Mier 25 Ian 2017, 22:22 | |
| Unii chiar nu se simt bine daca nu au ei bani lichizi si iar ajungem la faza aia, in loc sa aibe o viata mai usoara si mai simpla ei mai rau se incurca cu cozi si facturi platite in diverse locuri cu nervi si alte probleme, dar fiecare face cat poate la urma urmei. |
| | | dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9101 Reputatie : 13007 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Mier 25 Ian 2017, 22:33 | |
| Nu chiar toti cei care folosesc bani sint inapoiati, pe de o parte, pe de alta parte CCR a stabilit ca e neconstitutional sa obligi angajatul sa primeasca salariul pe card.
In alta ordine de ideei si intelegerile bancilor cu angajatorii sint in avantajul bancilor desigur. La noi problema pleaca si de la faptul ca sintem citiva care avem deja carduri la alte banci din varii motive, iar contabila nu vrea sa faca acte pentru fiecare ci sa ne impuna una. Dupa criteriile si negocierile ei.
Mai sint si zone unde nu ai mereu bancomatul respectivei banci si nu toata lumea e de acord cu comisioanele.Mari sau mici asa cum a spus cineva aici ca platind cu cardul nu mai aude ca nu am 50 de bani tot asa si 50 de bani comision se incadreaza oarecum in aceeasi categorie.
E usor sa arunci anatema,, bai n-aveti card sinteti inapoiati"! doar pentru ca unii nu platesc cu cardul dar plata cu cardul nu te face mai destept sau mai superior.
In primul rind la tara se platesc multe facturi la posta care e printre cele mai inapoiate institutii, de unde card ca nu nici pay point, apoi nu sint bancomate peste tot.
Eu am card si platesc in special la magazinele mari ori mai imi iau bilet de tren, dar facturile le platesc la magazin la pay point in drum spre serviciu si n-am absolut nici o problema. |
| | | AeroX V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2161 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6764 Data de inscriere : 25/05/2012
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Mier 25 Ian 2017, 22:49 | |
| Ce treaba avem noi cu cei de la tara ... pana la urma totul a plecat de la achizitionarea unui bilet de tren, dar pare ca Rarau n-a vazut in viata lui o coada adevarata in Gara de Nord din Bucuresti. Nici la premiera unui film (cand se lanseaza filme mari ca Star Wars). Cumparand online nu mai stai dupa nimeni, asta e si ideal. Sa nu depinzi de agenti umani. Iar comisioane...ce comisioane? Eu am la Raiffeisen fara vreun comision (de retragere numerar). Si nu, nu e card de student. Si, sincer, bancomate Raiffeisen se gasesc chiar foarte usor. Oricum, vorba era de platit cu cardul, deci nu cu cash-ul scos de la bancomat. Deci de ce ai sta la coada la bilete pentru tren? De inconstient? Una e ca doar la casa de bilete primesti reducerea cea mai mare, alta e cand esti eligibil sa cumperi online biletul tau sau chiar si de la un ATM (mai ales ca in majoritatea timpului putini cumpara de acolo), dar iti place sa abuzezi de cash in continuare, ca nah, ce online, ce card, e aiurea asa ceva, de aia ramanem in continuare o tara bananiera, desi pana si tarile alea sunt mult mai ok. Pana la urma sa plateasca fiecare cum doreste, dar suporta consecintele sau avantajele. Dar e deja stupid cand vii si incerci sa desfiintezi avantajele clare ale unei metode de plata numai pentru ca nu esti tu comod cu ea. |
| | | Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8301 Data de inscriere : 18/03/2011
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Mier 25 Ian 2017, 23:07 | |
| Ei uite ca eu calatoresc destul de mult prin tara si in general am platit doar cu cardul, exceptie de cateva ori prin mediul rural ori chestii gen o cafea la automat. Biletele de tren clar ar trebui sa se cumpere pe cat posibil online. Si acasa rar platesc ceva cash, de ani de zile am trecut la digital, e mai sigur, mai comod. In lumea moderna asa se procedeaza. |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25567 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Mier 25 Ian 2017, 23:40 | |
| - AeroX a scris:
- Iar comisioane...ce comisioane? Eu am la Raiffeisen fara vreun comision (de retragere numerar). Si nu, nu e card de student. Si, sincer, bancomate Raiffeisen se gasesc chiar foarte usor. Oricum, vorba era de platit cu cardul, deci nu cu cash-ul scos de la bancomat.
De fapt, nu există ,,fără comision". Numai că la plata cu cardul, comisionul îl plăteşte magazinul (în România, în alte ţări se poate imputa comisionul cumpărătorului sau există o valoare minimă a comisionului, motiv pentru care plăţile cu cardul sub o anumită valoare nu sunt acceptate). Desigur, în ciuda acestor comisioane, sistemul de plată cu card aduce mai multe avantaje: - clientul are acces permanent la banii săi, nu mai stă cu frica că nu are bani la el sau că umblă cu sume mari de bani la el, pe care le poate pierde sau i se pot fura în orice moment - comerciantul scapă de grija că îi fură casierul banii, banii îi ajung direct în cont, deci nu mai are nevoie să tremure de frica hoţilor sau să plătească transporturi de valori pentru sumele mari - statul încasează TVA de la toate plăţile, că la plata cu cardul trebuie justificaţi banii din cont cu bonurile fiscale, deci evaziunea e zero - banca încasează comisioanele (mici, dar pe multe tranzacţii) şi rulează banii în permanenţă Normal că băncii îi convine situaţia, deci preferă să nu îţi impună ţie comisioane de administrare, retragere, depunere şi internet banking, ştiind că va încasa comisioane de la comercianţi pentru plata cu cardul. Şi mie mi-ar plăcea să se poată plăti totul cu cardul (nu neapărat on-line, măcar să fie POS-uri peste tot), să nu mai stau mereu cu grija că n-am mărunt pentru covrigi, pentru RATB (că dacă n-am 1,3 lei îmi pune pe card 1,5 sau 2... dar o călătorie e 1,3 lei, eu practic blochez restul pe cardul ăla de călătorie pentru juma' de an până mai folosesc autobuzele), pentru pronosport sau pentru tren. Restul încerc să le plătesc cu cardul, rar o să mă vezi pe mine plătind ceva cash. O să ziceţi că sunt zgârcit, dar dacă la 5 cumpărături pe zi las câte 30 bani vânzătorului, deja iese 1,5 lei pe zi. În 30 zile se fac 45 lei, care înseamnă vreo 4 ore de muncă la salariul meu... înseamnă că, practic, în fiecare lună eu muncesc o jumătate de zi absolut degeaba. - Citat :
- Deci de ce ai sta la coada la bilete pentru tren? De inconstient?
Una e ca doar la casa de bilete primesti reducerea cea mai mare, alta e cand esti eligibil sa cumperi online biletul tau sau chiar si de la un ATM (mai ales ca in majoritatea timpului putini cumpara de acolo), dar iti place sa abuzezi de cash in continuare, ca nah, ce online, ce card, e aiurea asa ceva, de aia ramanem in continuare o tara bananiera, desi pana si tarile alea sunt mult mai ok. Păcat că biletele pentru studenţi nu se pot cumpăra on-line. În fine, se va rezolva şi problema asta, biletele gratuite se vor putea emite on-line. _________________ :TTT:
|
| | | Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8301 Data de inscriere : 18/03/2011
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Mier 25 Ian 2017, 23:54 | |
| Apropo, exista o lege conform careia toti agentii comerciali cu cifra de afaceri de minim 10000 de euro trebuie sa accepte si plata cu cardul, la fel si orice taxe platibile catre stat sau altundeva. Cine nu accepta plata si cu cardul va fi amendat. Cu ocazia asta si cfr si ratb e obligat sa accepte plati cu cardul, nu? |
| | | AeroX V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2161 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6764 Data de inscriere : 25/05/2012
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Joi 26 Ian 2017, 00:02 | |
| Ce imi pasa ca plateste magazinul...sau cine plateste. Nu platesc eu de la mine si asta e tot ce conteaza. Online/card tot pe acolo, ideea era sa nu platim cash cand alternativa online/card e clar mai buna. Nu putem plati orice online sau prin POS, evident. Aia cu restul de bani, nu se intampla la ordinea zilei, a fost doar o data la un Carrefour. Si de atunci n-am mai folosit bonuri de masa la cat de scarbit am ramas. Sa vii dupa 10-11 ore de munca sa cumperi ceva de vreo 8-9 lei pe acolo (un iaurt, o apa, niste banane) si te ia o janghina de casiera pe un ton din ala superior si autoritar: „auzi, dar mai trebuie sa iei de 30 bani ceva”, dar eu in replica: „”cum adica? pai am mai cumparat de multe ori tot de aici, nimeni nu mi-a reclamat asa ceva”, ea de colo: „ce vorbiti, nu cred asa ceva, asa e regulamentul, n-avem noi voie sa pastram restul”, „vai de mine, si ce sa va cumpar eu de 30 bani?”, la care tot ea sictirita „auzi, dar ma crezi proasta cand spun ca asa trebuie?”, dupa care am dat sa zic cu jumatate de gura si uitandu-ma amuzat la ea: „pai ...” (evident ca da), si am plecat cu o sila asa in seara aia si de atunci nu mai pun mana pe bonuri, oricum nu-mi erau indispensabile, dar tot asa le foloseam in loc de cash (cand n-aveam suficient). De regula, de felul meu, sunt o fire calma, nu devin impulsiv asa, desi trebuie sa admit ca zilnic se acumuleaza o doza, numai la cat slalom trebuie sa-ti faci printre o groaza de oligofreni (pe strada, la metrou, prin mall, etc.) care nu stiu nici sa mearga pe 2 picioare, unii merg de nu exista obstacole pentru ei, altii merg prea incet, in general fiecare zi intr-un oras ca Bucuresti e plina de episoade de prostie si neghiobie in jurul tau, iar eu tind sa cred ca pana si plata cu un card contribuie la o mai buna fericire generala. |
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Joi 26 Ian 2017, 00:08 | |
| Eu am de la BRD VISA pentru salariu si conventia e facuta fara plata de comisioane la platile directe catre comercianti si On-Line dar si la interogare sold e tot 0, altii au comision la interogare sold, Cert e ca acum 10-20 de bani nu e un capat de tara, daca stai sa socotesti si 20 de bani esti prea zgracit. Ajungi sa nu iti cumperi o sticla de apa de pe strada ca mergi pe jos 4 statii pana la Mega ca e mai ieftin cu 20 de bani si nu iei troleul ca si ala costa. Eu nu suport astfel de oameni zgarciti pana la Dumnezeu. Adica si pentru sufletul tau te zgracesti atunci pentru ce traiesti, sa strangi banii ca bosorogii sa faci avere si daca mori, ce ai realizat, raman banii la familie si tu putrezesti in groapa dar nu ti-ai satisfacut poftele ca ai fost zgarcit si la 20 de bani.
Traiesti viata la maxim cat esti in viata, dupa ce mori nu mai conteaza nimic. |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25567 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Joi 26 Ian 2017, 08:55 | |
| La cât de greu vin mijloacele noastre de transport, decât să iei troleul o staţie sau două, mai bine mergi pe jos. Sunt vreo 90% şansele să ajungi mai repede 20 de bani de aici, 20 de colo, dacă faci calculul ajungi la sume frumuşele. Care, în mare parte, nici nu rămân la vânzător, rămân la magazin. Deci când laşi 20 de bani vânzătoarei de la Auchan sau Carrefour, tu de fapt sponsorizezi ditamai companiile, că vânzătoarea aia nu are voie să intre în schimb cu bani la ea (îi lasă la vestiar) şi la ieşirea din tură iar e verificată şi nu are voie să iasă cu bani. E mai bine să moştenească familia banii, decât să îi ia hipermarketul. Magazinele mici au, în general, preţuri cu ,50 sau ,00 în coadă, ca să nu se mai complice cu mărunţiş. Dar am întâlnit şi nesimţiţi, m-am certat cu o ciudată la Babadag că de ce i-am dat fise de 5 bani, că ea nu primeşte, că ea îi aruncă... mi se fâlfâie mie ce face cu monedele, eu îi plătesc preţul, ea să-mi dea produsul şi bonul fiscal, că altfel mă duc la chioşcul de alături. S-a chinuit ea vreo 2 minute şi mi-a scos şi bon. Dacă tăcea ar fi rămas ea cu banii nefiscalizaţi, că pe vremea aia nu era loteria bonurilor fiscale şi nici nu ţineam eu morţiş să am în buzunar un bon fiscal de la ea. ) De aia e mai bine cu cardul, scapi de toate grijile astea. -- Comision la plata la comercianţi şi la on-line în România nu are nimeni, că nu permite legea. Însă comerciantul plăteşte un comision băncii. - Luna a scris:
- Cine nu accepta plata si cu cardul va fi amendat. Cu ocazia asta si cfr si ratb e obligat sa accepte plati cu cardul, nu?
POS-uri la RATB sunt de vreo 8 ani în chioşcurile de abonamente, pardon, de emitere şi reîncărcare carduri cum se cheamă acum, adică alea care dau şi abonamente reduse. Şi la CFR Călători sunt POS-uri prin multe gări. A, că duduile de la RATB şi cele de la CFR nu ştiu să le folosească e altă mâncare de peşte. Îmi zicea una de la CFR Călători acum vreo câţiva ani că ,,nu, întâi apăs eu pe verde, după aia introduceţi PIN-ul, da' nu ştiu ce are, că toată ziua a făcut aşa, a dat respins". Evident, întrebarea POS-ului era ,,PIN?", duduia apăsa pe OK şi se respingea tranzacţia, că întâi trebuia introdus PIN-ul şi apoi OK-ul (mai riscam şi blocarea cardului). _________________ :TTT:
|
| | | dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9101 Reputatie : 13007 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Joi 26 Ian 2017, 09:19 | |
| frate sint doar avantaje cu cardul, dar mai iti trebuie si bani in buzunar. Cum imi iau bilet de tren daca urc intr-o statie fara caserie? ca CFR inca e inapoiat si scrie biletele cu mina timp de 3 minute fata de RGT
|
| | | AeroX V.I.P Member
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Joi 26 Ian 2017, 10:23 | |
| Ei, ei, iar o dam in extreme. Nu s-a referit nimeni pana acum ca platim numai cu cardul ca asa ne place, ori peste putin timp exclusiv in bitcoin. O facem unde este posibil si automat si avantajos. Normal ca prevezi din timp niste cheltuieli in functie de zona in care ai de umblat (daca nu exista bancomate sau mai da rateuri POS-ul). Eu asa fac mereu. Dar cand stiu ca ma aflu intr-un oras mare cu bancomate aproape si de majoritatea mall-urilor sau marilor magazine (sau in incinta lor) chiar n-are rost, maxim tin cateva zeci de lei dupa mine (just in case). |
| | | aris86
Numarul mesajelor : 315 Varsta : 37 Localizare : Bucuresti Reputatie : 3448 Data de inscriere : 26/04/2016
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Joi 26 Ian 2017, 11:05 | |
| @karpaty, brd visa costa 50 ron/an comision de administare. E adevarat cardul aduce avantaje, dar nu trebuie sa catalogam pe cei care nu vor sa utilizeze acest instrument de plata. |
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Joi 26 Ian 2017, 11:10 | |
| - aris86 a scris:
- @karpaty, brd visa costa 50 ron/an comision de administare. E adevarat cardul aduce avantaje, dar nu trebuie sa catalogam pe cei care nu vor sa utilizeze acest instrument de plata.
Eu nu platesc nimic, nu stiu ce conventia a facut compania cu BRD, compania la care lucrez a facut contractul cu BRD pentru a ne baga salariul, avem cu BRD si Transilvania, eu am ramas cu BRD. |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) | |
| |
| | | | Bilete C.F.R. (2) | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |