|
| Bilete C.F.R. (2) | |
|
+72c o r v i n TER200 tcm Wilkosz saint Warrington Vale_ntin Sabik ciprian71 aris86 neluadi kristi kkk bubu Andrei Andras baiazid Vitosa ets2oltromânia 3ERLY teoiasi cristi ar florin.lifticariu AeroX Rarau CristyanC alliens Luna huiu_goe ldh80 Norbi vatmanul marius664 ldh.ro Jurnal Feroviar alexul Costin.B Silviu Sintea Spartan1948 cfr500 mielutu zburator rizelgeorgel2004 Vale COSTACHE MIHAIL Nk11 ALEXCFR lapsanszkitamas gabrielcr Katalyn cristy79 brutusel Goanga alex.alexus.tm Razvan Tudor 92Dragos NicuS Ciprian.bucur.92 dan tm membru dezactivat , spiderpc IonutCFR2009 Dutzu Andrey_tm traian Adrian78 AndiCFR Dr2005 get. allred Adirmvl DUAL cardinal marian1967 Nesebar 76 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18751 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24328 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Joi 04 Feb 2016, 09:57 | |
| - Katalyn a scris:
- Am mers cu 20-76 dar daca functioneaza climatizarea, prizele si ai calatori linistit salonul 19-56 poate fi peste 20-76 si masutele sunt mai mari la salon decat la Alstom.
O sa merg in week-end cu 19-56 002 sa vad ce parere imi lasa.
O intrebare ce ati prefera ca pasionati si calatori ce sunteti la IR 1741/2 ca vagon de clasa 1-a 19-80 care e in prezent sau acest 19-56 salon dar cu mai multe conditi decat vagonul DWA cu cele mai lungi compartimente ?
20-76 are numai aer ventilat care vara nu face fata 19-80 pentru trenuri de noapte e cea mai buna solutie 19-56 nu prea merge la tren de noapte |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25567 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Joi 04 Feb 2016, 10:05 | |
| Am mers cu 19-80 noaptea la IR... sincer, nu merita nici măcar ăia 40 de lei luaţi ca impozit pentru fila de permis. Tapiţeria era jegoasă, trăgea curentul pe la geam, de prize nici nu putea fi vorba (deşi mi-aş fi dorit să stau pe net pe telefon, dar de unde baterie care să ţină 6 ore de stat pe net, asta după 21 de ore pe biclă). Un 19-80 adus în starea în care era când era nou ar merge ca vagon de IR pe trenurile de noapte. Dar unul ca cele care circulă acum... nu are ce căuta mai sus de regio. _________________ :TTT:
|
| | | mielutu zburator
Numarul mesajelor : 3172 Varsta : 29 Reputatie : 6987 Data de inscriere : 07/09/2014
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Vin 05 Feb 2016, 00:25 | |
| Pentru trenuri de noapte, IR, ar trebui ca toate vagoanele să fie compartimentate sau semicompartimentate, iar biletele să se vândă în funcție de durata deplasării - sub 5 ore, primești salonaș, peste 5 ore primești unul din cele 6 compartimente ale unui 20-76/20-49.2. Așa mi se pare normal. Iar la clasa 1 pe trenuri de noapte nu ar trebui să fie altceva în afară de 19-76 și 30-76. 19-70 nu au prize, 19-80 nu au prize și sunt în stare medie, proastă sau critică, 19-54/55 la fel, iar saloanele... serios acum, dai o căruță de bani și îți bate neonu-n ochi toată noaptea, te freacă x și y când se plimbă prin vagon, eventual ai noroc maxim de un bebeluș care bocește și ajungi la destinație deja terci. Eu unul aș lăsa să se modernizeze 6 21-90 (pentru Dacii) și restul banilor i-aș băga în 19-80 - aer condiționat, prize + retapițare + instalare de lămpi de citit. (btw, lămpile de pe 20-76 care fac 7002 funcționează toate, și până acum nu am văzut un singur bec vandalizat). |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25567 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Vin 05 Feb 2016, 08:31 | |
| Mai simplu ar fi să te lase să îţi alegi locul măcar cu 6 ore înainte de plecarea trenului din staţia de formare, nu cu 24 şi să poţi vedea, măcar cu 2 zile înainte, diagrama de locuri şi tipul de vagon pe site-ul CFR Călători. _________________ :TTT:
|
| | | alliens
Numarul mesajelor : 530 Reputatie : 5431 Data de inscriere : 27/06/2011
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Vin 05 Feb 2016, 22:12 | |
| - mielutu zburator a scris:
- Pentru trenuri de noapte, IR, ar trebui ca toate vagoanele să fie compartimentate sau semicompartimentate, iar biletele să se vândă în funcție de durata deplasării - sub 5 ore, primești salonaș, peste 5 ore primești unul din cele 6 compartimente ale unui 20-76/20-49.2. Așa mi se pare normal.
parerea ta e subiectiva...ei unul prefer spre exemplu vagoane salon indiferent de distanta pe care circul.... |
| | | CristyanC
Numarul mesajelor : 153 Varsta : 36 Localizare : Hunedoara Reputatie : 3416 Data de inscriere : 01/01/2016
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Lun 08 Feb 2016, 00:20 | |
| Salutare tuturor....Am in plan o excursie feroviara prin tara,imi doresc urmatorul traseu: Deva--Vintu de Jos-Sibiu(40 Ron) Sibiu-Piatra Olt(30 Ron) Piatra Olt-Bucuresti Nord(25 Ron) Bucuresti Nord-Deva(86 Ron) Pret total 100 Ron(Fidelitate+Anticipatie 21 zile) Intrebarea mea este:Ar exista o alegere mai ieftina pe aceleasi rute? |
| | | rizelgeorgel2004 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 608 Reputatie : 6180 Data de inscriere : 23/10/2009
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Mar 09 Feb 2016, 00:51 | |
| Merge o simulare Deva - Simeria (sau Simeria - Deva) via Bucuresti Nord cu 3 schimbari. Apar variante multiple, eu spre exemplu mi-am luat bilet Oradea Vest - Oradea via Constanta, de tipul Oradea Vest - Arad, Arad - Constanta, Constanta - Bucuresti Nord, Bucuresti Nord - Oradea. |
| | | Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11194 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Mar 09 Feb 2016, 10:43 | |
| Atatea oferte cate are CFR Calatori ca au zapacit de tot calatori. Practic sunt zeci de oferte cum le-ai calcula pe toate la R sau IR cu anticipatie sau fara, combinate 2-3-4 trenuri ca tot la 25% bate. Avem zeci de oferte doar de ochii lumi ca nu mai sti pe care so alegi insa indiferent de oferta aleasa procentul cu care te alegi nu poate depasi 25%, eceptie aniticipatia maxima eventual si 4 trenuri Regio sau Cartea VSD.
Biletul dus-intors la Regio e valabil pentru intoarcere la IR cu oferta tarif-Regio ?
Vreau sa bag un bilet dus-intors PL.Sud-Buc.Nord cu R 5026 ( 14:25-15:38 ) si returul cu IR 1555 ( 19:22-20:17 ) si intreb sa nu ma trezesc ca biletul dus-intors la Regio e valabil la intoarcere doar la Regio chiar daca IR 1555 desi are oferta tarif-Regio e IR.
In cazul asta ar trebui sa ma intorc cu Regio iar daca ai bilet dus-intors la IR si te intorci cu IR 1555 iesi in pierdere la intoarcere ca ai IR dar cu tarife de Regio.
Intreb pentru ca e aceeasi poveste ca la Cartea VSD, e valabila un drum dus-intors dar nu e valabila la IR-urile cu oferta tarif-Regio. |
| | | Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13104 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Mar 09 Feb 2016, 10:54 | |
| Scoti 30% cu TrenPlus-ul, daca iei biletul de pe net, dar trebuie sa il cumperi cu 12 ore inainte de plecare. Si, cel mai important, trebuie sa decartezi 100 de lei inainte pentru "card".
Ultima editare efectuata de catre Adirmvl in Mar 09 Feb 2016, 11:07, editata de 1 ori |
| | | Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11194 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Mar 09 Feb 2016, 11:06 | |
| Vroiam sa iau acel card dar am calculat mai bine si Karpaty are dreptate iesi mai castigat cu Cartea VSD in cazul meu eu folosesc trenul doar in week-end-uri si doar Regio, in rest biletul dus-intors sau acele IR cu oferte tarif-Regio.
Azi dimineata am calculat toate variantele posibile pentru un drum PL.Vest-Sighetul.Marmatiei si indiferent de tren cu tot cu schimbari nu poti scoate un bilet mai ieftin de 60 lei si daca iei direct la IR 1643 cu anticipatie maxima si onnline tot cam pe la suma asta ajungi 73 lei de aia zic ca sunt oferte cu carul dar niciuna nu te lasa sa castigi mai mult de 50% decat daca bagi 4 trenuri Regio.
Astazi n-am niciun program si deja m-am plictisit rau si mi-am facut 2 trasee :
1. Ploiesti-X-Ploiesti cost total 30 lei cu 2 operatori si un total de 235 km din care o bucata de Magistrala pe care nu am fost niciodata ( adica un sector ca pe magistrala respectiva am mai fost ) si o bucata din alta magistrala pe care nu am mai fost de 7 ani.
2. Ploiesti-Bucuresti-X-Bucuresti-Ploiesti cu un singur operator cu 25,50 lei un total de 214 km.
Cu toate ca am gasit o varianta de bilete care sa nu depind de dus-intors totusi e bun un raspuns in cazul prezentat mai sus, daca biletul dus-intors la Regio e valabil pentru intoarcere la IR cu oferta tarif-Regio. |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18751 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24328 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Mar 09 Feb 2016, 12:01 | |
| - CristyanC a scris:
- Salutare tuturor....Am in plan o excursie feroviara prin tara,imi doresc urmatorul traseu:
Deva--Vintu de Jos-Sibiu(40 Ron) Sibiu-Piatra Olt(30 Ron) Piatra Olt-Bucuresti Nord(25 Ron) Bucuresti Nord-Deva(86 Ron)
Pret total 100 Ron(Fidelitate+Anticipatie 21 zile) Intrebarea mea este:Ar exista o alegere mai ieftina pe aceleasi rute? Incearca sa bagi si Mintia-Deva la dus mai castigi 5% la fidelizare si inapoi Bucuresti-Deva Deva-Mintia |
| | | Rarau V.I.P Member
Numarul mesajelor : 742 Varsta : 44 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5453 Data de inscriere : 23/01/2012
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Mar 09 Feb 2016, 14:08 | |
| - CristyanC a scris:
- Salutare tuturor....Am in plan o excursie feroviara prin tara,imi doresc urmatorul traseu:
Deva--Vintu de Jos-Sibiu(40 Ron) Sibiu-Piatra Olt(30 Ron) Piatra Olt-Bucuresti Nord(25 Ron) Bucuresti Nord-Deva(86 Ron)
Pret total 100 Ron (Fidelitate+Anticipatie 21 zile) Intrebarea mea este: Ar exista o alegere mai ieftina pe aceleasi rute? S-ar putea http://www.cfrcalatori.ro/251 Biletul in circuit Ce este biletul de călătorie în circuit Este o legitimatie de calatorie care dă dreptul oricărui călător sau unui grup de maxim 6 persoane să facă o excursie pe un circuit ales după dorinţă, pe reţeaua CFR. Valabilitate Această legitimaţie este valabilă 2 luni de la data începerii călătoriei (înscrisă pe bilet) şi dă dreptul la un număr nelimitat de întreruperi cu durata nelimitată în cadrul termenului de valabilitate, cu obligaţia de a se efectua cel puţin 3 întreruperi de minimum 24 de ore. Acest bilet poate fi utilizat şi la un tren de rang superior celui pentru care a fost emis, dar numai cu plata diferenţelor tarifare şi a tichetelor de rezervare a locurilor, pentru toate persoanele înscrise pe bilet. Emitere Biletul de călătorie în circuit se emite la cererea scrisă a călătorilor adresată agenţiilor de voiaj sau staţiilor CFR autorizate, care emit legitimaţii de călătorie cu anticipaţie, cel mai târziu cu 24 de ore înainte de data începerii călătoriei. Cererea de emitere a biletului trebuie să conţină următoarele date: • Numele şi prenumele solicitantului; • domiciliul; • seria, numărul buletinului de identitate şi de cine a fost eliberat; • clasa şi categoria trenurilor cu care se doreşte călătoria (R, IR, IC); • circuitul ales pe care se doreşte să fie emis biletul; • numele şi prenumele persoanelor care-l însoţesc pe titular (maxim 5 persoane), inclusiv al copiilor pentru care se va preciza vârsta; • data începerii călătoriei. Nu se admite la stabilirea circuitului : • să se închidă de două sau mai multe ori în staţia iniţială sau din parcurs; • să se folosească alte mijloace de transport pe parcursurile pe care se poate călători cu trenul. Vize La începerea călătoriei biletul trebuie prezentat pentru viză la casa staţiei iniţiale de plecare indicată pe bilet sau la agenţia de voiaj CFR. Biletul poate fi vizat şi la o altă staţie din parcursul înscris pe bilet, însă fără drept de restituire pentru parcursul neefectuat. Dar nu stiu exact cat costa. Eu unul vreau sa fac un circuit Ploiesti Vest - Ploiesti Sud prin Miercurea Ciuc, Ghimes pentru a vedea viaductul Caracau. Am intrebat mai multe detalii despre Biletul in circuit acum 2 ani la o agentie dar nu le mai tin minte pe toate. obligaţia de a se efectua cel puţin 3 întreruperi de minimum 24 de ore. Nu trebuie mot a mot sa te iei dupa asta. Poti cobori de ex cu 1-2 statii inainte de Deva sau sunt diverse feluri in care poti fenta asta. |
| | | Rarau V.I.P Member
Numarul mesajelor : 742 Varsta : 44 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5453 Data de inscriere : 23/01/2012
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Mar 09 Feb 2016, 14:14 | |
| - Katalyn a scris:
Cu toate ca am gasit o varianta de bilete care sa nu depind de dus-intors totusi e bun un raspuns in cazul prezentat mai sus, daca biletul dus-intors la Regio e valabil pentru intoarcere la IR cu oferta tarif-Regio. Eu din cate stiu, dar nu f cert, nasii de pe Valea Prahovei nu comenteaza la IR cu oferta R daca ai VSD pe distanta aia, bilet sa ai. Prietenul meu muntoman nu a mai mers asa mult in ultima perioada la munte (cu VSD sa stiu cert) Eu unul nu mai folosesc VSD-ul spre munte deoarece imi e greu sa ajung la 3001 iar cel de 7.30 din BB nu imi place. Folosesc Regiotransul cand am nevoie (mai ales spre munte) |
| | | Katalyn
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Mar 09 Feb 2016, 14:23 | |
| Cu nasii nu imi fac probleme mai ales la mine aici in zona stiu sa-i fac sa se dea dupa mine dar eu vreau sa merg legal desi chiar aveam odata nevoie de 1630 sa vin de la Sinaia la Ploiesti si aveam VSD la mine nu l-am folosit si am cumparat bilet, atat de aglomerat ce a fost trenul 1630 in acea zi ca nasul nici nu a mai venit. Daca unii zic hais si ceilalti cea eu ce fac in tren ? In trecut cam aveam banii fixi la mine acum imi iau de siguranta o hartie cu Caragiale la mine ca niciodata nu se stie.
Stiu sigur ca VSD de Regio nu e valabil la IR cu oferta tarif-Regio ca am intrebat anul trecut aici pe forum si la gara dar si nasi ca vroiam sa iau VSD pe Bucuresti-Mangalia dar trenul il facuse IR de la 1 august. In schimb cu VSD de Regio am mers cu IR normal iar in tren am platit diferenta nasul mi-a taiat bilet si mi-a bifat si VSD-ul de Regio iar ca BONUS nu mi-a luat nici macar o cafea pentru bicicleta, oricum toata patania era din vina lui CFR ca se gasise fix sa intarzie acel Regio cu care mergeam la Bucuresti ca apoi sa prind alt Regio fix in ziua cand am mers eu.
Despre VSD am mai tot povestit inclusiv cum un nas care habar n-avea pe ce lume traieste ma acuzase ca foloseam VSD-ul din ziua respectiva pe post de abonament cu numar nelimitat de calatori in acea zi, atat de idiot era ca la ora 10 biletul meu VSD din acea zi avea o singura liniuta cu pixul care mi-o facuse nasul la dus iar cu respectivul ma intorceam acasa dar asa sunt unii prosti de bubuie si au ajuns din intamplare la CFR doar ca sa-si asigure viitorul la fel cum alti vor ajunge in curand. Tin minte si acum ce mi-a zis acel nas : "Eu daca iti dau acum un bilet de 12 lei te duci si ma reclami" normal ca il reclamam in secunda 2 din moment ce eu eram perfect legal doar el in mintea lui insinua aiurea ce il debita capul. Culmea de la Corlatesti s-a urcat si supracontrolul caci era ultima zi cu CFR pe sectia Ploiesti-Urziceni dar mi-am vazut de treaba mea ca puteam sa il dau in primire ca nu stie cum sa-si faca meseria. De atunci l-am mai vazut de vreo 2 ori dar nu am avut norocul sa fie la mine in tren.
Dar am intalnit si nasi care nu vazuse in viata lor VSD, ba unul dintre ei dupa ce s-a uitat la bilet mi l-a dat inapoi fara sa scrie nimic pe el, cum m-am intors pe alta ruta a doua zi m-am dus cu VSD-ul care era intact ca doar era un bilet in plus nefolosit valabil dus-intors pe ruta Ploiesti.Vest-Sinaia.Sud.
|
| | | Katalyn
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Mar 09 Feb 2016, 17:20 | |
| Am intrebat la casa de bilete de la PL.Vest o casiera si partida trenului 3008 si mi-au confirmat toti ca la biletul dus-intors pentru Regio ( in cazul meu Pl.Vest-Buc.Nord 13,15 lei dus-intors ) intoarcerea e valabila si la IR cu oferta tarif-Regio.
Acelasi raspuns l-am primit si pe pagina de FB a CFR Calatori.
In aceste conditi Cartea VSD la Regio sa zicem Buc.Nord-Craiova nu vad de ce n-ar fi valabila si la IR 1823 sau 1599 si intoarcerea cu IR 1836, incurcate sunt caile Domnului asa cum sunt si ofertele de la CFR Calatori. |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) | |
| |
| | | | Bilete C.F.R. (2) | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |