|
| Bilete C.F.R. (2) | |
|
+72c o r v i n TER200 tcm Wilkosz saint Warrington Vale_ntin Sabik ciprian71 aris86 neluadi kristi kkk bubu Andrei Andras baiazid Vitosa ets2oltromânia 3ERLY teoiasi cristi ar florin.lifticariu AeroX Rarau CristyanC alliens Luna huiu_goe ldh80 Norbi vatmanul marius664 ldh.ro Jurnal Feroviar alexul Costin.B Silviu Sintea Spartan1948 cfr500 mielutu zburator rizelgeorgel2004 Vale COSTACHE MIHAIL Nk11 ALEXCFR lapsanszkitamas gabrielcr Katalyn cristy79 brutusel Goanga alex.alexus.tm Razvan Tudor 92Dragos NicuS Ciprian.bucur.92 dan tm membru dezactivat , spiderpc IonutCFR2009 Dutzu Andrey_tm traian Adrian78 AndiCFR Dr2005 get. allred Adirmvl DUAL cardinal marian1967 Nesebar 76 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11194 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Mar 14 Iul 2015, 02:38 | |
| O sa-ti dea cu virgula la calculele de sfarsit de an ) Revenind la Vsd la IR cred ca e la fel ca la Regio doar ca reducerea este mai mica cu mentiunea ca trebuie sa iei separat bilet de 4 lei cu locul la trenul care doresti sa-l folosesti la dus si la intoarcere la fel trebuie sa mai cumperi un loc de 4 lei. Am impresia ca se pot combina de exemplu 3 week-end-uri la Regio si 2 la IR nu stiu ce sa zic ca nu am folosit decat la Regio aici fiind cel mai avantajos cu 50%, am mers Buc.Nord-Mangalia-Buc.Nord cu RE si am platit 36 lei. |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22394 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Mar 14 Iul 2015, 07:57 | |
| Locul nu este obligatoriu daca ai VSD la IR, deci se poate merge si fara sa platesti aia 4 lei pentru loc, oricum nu stai pe locul dat de ei ca nu e ceea ce iti place. |
| | | dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9101 Reputatie : 13007 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Mar 14 Iul 2015, 08:54 | |
| - Karpaty a scris:
- Dar 90 km sunt pe 902 nu pe 903 pe unde se circula in prezent, cum a eliberat calculatorul acest bilet pe o linie pe care nu circula trenuri de 10 ani doar CFR stie.
Asta e tare de tot, deci vestitul ,,sistem" care ,,nu lasa" sa primesti bilete in combinatiile dorite decit pe la agentiile de voiaj, nu stie pina la urma ce este la CFR. Dovada ca cei care l-au facut nu stiu nici ei ce e in CFR. Si atunci mai vrem trenuri la ore si in compuneri bune. Asta e dovada ca la CFR multi nu stiu ecartamentul caii ce sa mai stie liniile si ce e pe acolo. Nu m-ar mira ca pe principiul asta sa primesti bilet pe ruta Ludus-Bistrita prin Lechinta, iar Timisoara Nord -Radna sigur va fi pe ruta directa. |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25567 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Mar 14 Iul 2015, 09:17 | |
| Cum cartea VSD e un bilet care nu precizează trenul, calculatorul ia cea mai scurtă rută între staţiile A şi B, chiar dacă nu sunt trenuri pe acolo. Cam aşa era şi la biletele de carton de pe vremuri (bine, bănuiesc că, de exemplu, existau bilete de carton Craiova - Tg. Jiu via Cărbuneşti şi via Rovinari, dar aici nu e vorba de un ocol de 60 km)... dacă voiai rute mai complicate ţi se scria un bilet Bianco sau alt bilet de mână. _________________ :TTT:
|
| | | Costin.B
Numarul mesajelor : 233 Reputatie : 4979 Data de inscriere : 04/12/2011
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Mar 14 Iul 2015, 09:24 | |
| Cine a mai inventat si regula asta ca VSD sa nu se poata elibera pe relatii pe care nu circula trenuri directe?! In descrierea ofertei nu exista asa ceva.Tarifarea se face in functie de lungimea traseului.Cartea VSD nu este un bilet dus-intors. clasic.Se pot schimba oricate trenuri.Conditia este sa nu se intrerupa calatoria. Daca se aplica regula ca VSD sa nu se poata elibera decat pe rute pe care circula trenuri directe,asta limiteaza arbitrar,nejustificat posibilitatile de utilzare a ofertei.Exista relatii pe care,pur si simplu,nu circula niciun tren direct,indiferent de rang. De asemenea,nu exista nicio regula care sa impuna alegerea celei mai scurte rute intre statia de plecare si cea de sosire.Exista doar conditia ca ruta de intoarcere sa nu fie mai lunga decat cea de dus,astfel incat sa se incadreze in aceeasi zona kilometrica tarifara (sau intr-una inferioara). Scuza CFR-ului ca nu permite calculatorul nu sta in picioare.Softul poate fi programat in asa fel incat sa permita eliberarea Cartii VSD intocmai asa cum scrie in descrierea ofertei care reprezinta echivalentul unei clauze contractuale in relatia cu calatorii (consumatorii) si pe care compania este obligata sa o respecte ca sa nu incalce drepturile acestora. Deci,atunci cand vi se refuza eliberarea Cartii VSD pe o anumita relatie indiferent de rangul trenului,in fapt vi se incalca drepturile de consumator,caz in care trebuie sa va adresati Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor. |
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22394 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Mar 14 Iul 2015, 09:56 | |
| Noile norme spun ca la VSD se foloseste un tren la dus si un tren la intors, daca nu exista tren direct sa nu se elibereze VSD astfel nu poti lua VSD pe o ruta unde nu sunt trenuri directe. Acum x ani am avut VSD Bucuresti-Slanic, nu era tren direct si schimbam trenul in Ploiesti dar VSD-ul se elibereaza pe zona km nu pe trenuri, acum cica nu ar mai fi asa, e pe zona km dar numai daca e tren direct pe acea ruta. |
| | | Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11194 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Mar 14 Iul 2015, 12:09 | |
| @Costin.B tu ai dreptate in totalitate ceea ce ai scris dar asa se intampla la CFR. Pana sa apara asta cu trenu direct am facut destule simulari am cerut Ploiesti Vest-Sibiu desi nu exista tren Regio direct mi-a zis totalul dac aceptam si i dadeam bani asta era ma duceam cu R pana la Brasov si cu altul pana la Sibiu, acum de cand cu noile reglementari cica nu-ti mai poate da pe ruta x daca nu exista cel putin un tren direct cand am luat VSD-ul ( foto mai jos ) m-a intrebat ca ce Regio e intre Bucuresti si Mangalia ca nu are cum si i-am explicat ca in mini-vacanta de 1 mai circula Trenul Tineretului l-a gasit apoi mi-a dat VSD-ul. Daca e asa atunci in tabelul cu tarifele pentru VSD ar trebui sa dispara zonele de la 250 km in sus caci de la 1 august asa se spune ca nu vor mai fi Regio care vor depasi 230 km. @Karpaty vezi ca sub tabelul cu tarife zice ceva de locuri in cazul trenurilor IR la Cartea Vsd, la Regio nu exista asa ceva iar Intercity nu mai avem. Pozele Asta a fost VSD-ul care l-am luat sa ma duc in mini-vacanta de 1 mai in plimbare pana la Mangalia, am mai luat o Constanta pe care nu am mai facut-o si 3 de Chitila pentru economie pe care evident ca nu le-am facut. capture screen image sharing Eu de cand aflat de aceasta oferta am tot folosit-o si o voi folosi pentru ca nu mai sunt elev si nici student sa mai am reducere si chiar ma ajuta aceasta Carte VSD. Cateva patani : 1. In ultima zi cu CFR Calatori pe ruta Ploiesti.Sud-Urziceni am avut un week-end Ploiesti.Sud-Urziceni cu Cartea VSD si am plecat cu R 7103 din PL.Sud ( 08:08 ) - Urziceni ( 09:32 ) si m-am intors inapoi cu R 7108 Urziceni ( 10:55 ) - PL.Sud ( 12:22 ) iar la intoarcere nasul de pe al doilea cotet malaxa 900 cand mi-a vazut biletul la ora 11:00 a zis ca vezi Doamne eu nu am avut altceva de facut decat sa ma duc in acea dimineata Ploiesti-Urziceni, Urziceni-Ploiesti iar Ploiesti-Urziceni si apoi cu 7108 cu el inapoi la Ploiesti dupa care a urmat o discutie de vreo 15 minute in care am tot incercat sa-i explic cum sta treaba dar nici macar nu ma lasa sa vorbesc, pana la urma m-am luat tare de el ca nu ma lasa deloc sa spun si eu partea mea ca a inteles sau nu a fost fix problema lui desi i-am demonstrat ca nu aveam cum sa ma duc in acea zi pana la ora 10:55 ora plecari lui R 7108 din Urziceni spre PL.Sud sa pendulez de 2 ori cu acel bilet. Nu mai tin minte teoriile lui care nu avea nici macar 1% dreptate, tin minte ca mi-a spus asa : "Eu daca iti eliberez acum bilet de 12 lei te duci imediat si ma reclami" pana la urma a lasat-o balta si si-a vazut de treaba dand bilete la toti calatori, probabil se astepta ca in ultima zi sa vina supracontrolul lucru care s-a si intamplat de la Corlatesti s-au urcat cate 2 in fiecare malaxa si supracontrolul mi-a verificat VSD-ul si nu a zis nimic dar gica contra asta de nas credea ca eu nu am altceva de facut sa ma scol dimineata cu noaptea in cap sa merg prin frig si cu automotoare din 1940 de parca curgea aur si miere. 2. Alta data cu Cartea VSD pe ruta Ploiesti.Vest-Bucuresti am mers cu 5004 la Buc.Nord si m-am intors cu 5003 iar dupa-amiaza am mai bagat un drum dus-intors cu 3006 unde nu a mai venit nasul si daca venea i spuneam ca s-a vazut iar la intoarcere nasul nu a mai avut ce sa faca fiind incercuiata ziua respectiva. 3. Pe R 3023 cand m-am dus la Pietrosita in iarna am gasit un nas care s-a uitat la bilet si a zis : "aaa VSD, bun bilet" mi l-a dat inapoi fara sa-l bifeze si i-am spus ca ma duc la Pietrosita cu trenul pana la Sinaia apoi cu autocarul prin Paduchiosul la care nasul nu stia ca in ultimi 3 ani de zile ruta Targoviste-Pietrosita nu mai are trenuri de calatori, asa nas la CFR care baga la Regio pe M1000, M300, M500 si probabil si alte rute sa nu stie ca de 3 ani de zile nu mai circula trenul la Pietrosita. 4. Tot acelasi nas de la punctul 3 l-am prins si pe 3003 atunci aveam VSD PL.Vest-Azuga desi noi mergeam la Predeal dar ne-am razgandit si am zis sa mergem la Brasov ( de aceasta data le-a bifat ) dar pe la Timisul De Sus ne-a cerut din nou biletele la control cand i-am spus ca aveam VSD si mai erau cativa milimetri pana sa le vada a zis ca e ok si nu s-a mai uitat pe ele. La intoarcere am luat bilete la R 3006 din Brasov pana la Predeal ca de la Azuga aveam intoarcerea valabila cu VSD PL.Vest-Azuga. 5. Tot acelasi nas de la punctele 3 si 4 tot pe 3003 mi-a scris odata pe spate exact cum scriu nasi la biletele dus-intors trenul si data intoarceri, asa mi-a scris si el doar ca mi-a trecut 3003 si data respectiva. Aceasta carte VSD este cea mai buna oferta de la CFR Calatori care ma ajuta si de cand am aflat de ea numai asa iau bilete.
Ultima editare efectuata de catre kerpeten ali in Mar 14 Iul 2015, 12:22, editata de 1 ori |
| | | Costin.B
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Mar 14 Iul 2015, 12:16 | |
| Eu nu inteleg care este rostul acestei restrictii.Care e problema daca se schimba trenul?!Cumva se vindea prea bine si trebuia sa se gaseasca o solutie ca sa mai tempereze apetitul calatorilor pentru oferta asta?! Cartea VSD-una dintre putinele oferte realmente avantajoase pentru calatoriile de placere la sfarsit de saptamana-a fost facuta praf de CFR Calatori.Halal conceptie! |
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Mar 14 Iul 2015, 12:20 | |
| - Costin.B a scris:
- Eu nu inteleg care este rostul acestei restrictii.Care e problema daca se schimba trenul?!Cumva se vindea prea bine si trebuia sa se gaseasca o solutie ca sa mai tempereze apetitul calatorilor pentru oferta asta?!
Cartea VSD-una dintre putinele oferte realmente avantajoase pentru calatoriile de placere la sfarsit de saptamana-a fost facuta praf de CFR Calatori.Halal conceptie! Usor o scoate, la aparitia ei, elevii aveau 60% reducere la Regio, acum au scos aceasta optiune pentru elevi, elevii si studentii merg cu reducerea in baza carnetului si a legitimatiei, nu beneficiaza de alte oferte. A ramas doar pentru reducerea la adult, 50% Regio, dar daca va avea mare succes iti dai seama ca o scoate ca nu le convine o reducere asa mare. |
| | | Katalyn
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Mar 14 Iul 2015, 12:27 | |
| La casele de bilete din Ploiesti Vest ma stiu toate casierele la fel ca si restul angajatilor si mi-a spus ca suntem maxim 4-5 insi care luam VSD, pai 2 din ei sunt pasionati din Ploiesti pe care i cunosc destul de bine, dar am gasit odata un nas care se uita ca la urs, probabil ca nu mai vazuse asa ceva pana atunci dar si alti care m-au felicitat ca stiu sa folosesc ofertele de la CFR, 50% pentru un adult nu e nici mult nici putin e exact cat trebuie ca sa te faca sa mai cumperi si sa mergi cu trenul. |
| | | Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13104 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Mar 14 Iul 2015, 13:12 | |
| Se uitau ca la urs si cand am mers anul trecut in circuit: tantiile de la agentia din Cluj, l-a intors un pic si tanti din Brasov, cea din Bucuresti, cand sa-mi puna viza a chemat-o pe o colega, iar tanti din Valcea a facut o fata de genul "hmmmm... asta n-am mai vazut...". Cam la fel si nasii. ) |
| | | Costin.B
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Mar 14 Iul 2015, 14:02 | |
| Oferta VSD a fost conceputa pentru a stimula calatoriile la sfarsit de saptamana, cand gradul de utilizare a trenurilor este,in general,redus. CFR Calatori nu are nimic de pierdut cu o astfel de oferta.Dimpotriva,are numai de castigat. Incaseaza niste bani pe care, in lipsa acestei oferte, nu i-ar mai incasa deloc. Eu banuiesc ca au introdus acea restrictie privind emiterea VSD doar pe relatii pe care circula trenuri directe pentru a-i "forta" pe calatori sa achizitioneze oferta la IR.Problema este ca reducerea in cazul ofertei VSD la IR este prea mica,nemotivanta,calatorului fiindu-i foarte facil sa renunte la o calatorie pe care o face doar din placere,nu din nevoie.Reducerea ar trebui sa fie de 50% si la trenurile IR.Cumperi 5 calatorii in weekend la R sau IR pe orice relatie vrei si beneficiezi de 50 % reducere.Fara alte restrictii. |
| | | Katalyn
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Mar 14 Iul 2015, 14:42 | |
| Daca ar fi fost 50% si la IR cu siguranta as fi cumparat dar asa la 35% nu se renteaza mai ales pe distante mici unde tarifele sunt mai mari iar diferenta dintre timpi de parcurs cu R sau IR e mica. Pe distante mari ar fi fost de vis stiti si voi ca odata ce avanseaza zonele km la tarife, preturile cresc mai putin.
Acum 2 luni am intrat in discutie cu niste biciclisti in 3012 care s-au urcat din Campina si mergeau la Buc, facuse o tura in zona Breaza-Puscioasa-Bezdead-Sultanu-Adunati-Provita unul din ei il stia pe Dr_2005 si le spuneam cum sta treaba cu Cartea VSD in cazul in care ei ies in fiecare week-end la ture, cand am intrat inapoi in compartiment ce imi zice Karpaty "Termina ma cu astea, tu vrei sa ajunga cunoscuta Cartea VSD apoi so scoata CFR-ul cum a scos si abonamentul ala de Regio valabil pe toate sectile din tara"
|
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25567 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Mar 14 Iul 2015, 15:05 | |
| - kerpeten ali a scris:
- "Termina ma cu astea, tu vrei sa ajunga cunoscuta Cartea VSD apoi so scoata CFR-ul cum a scos si abonamentul ala de Regio valabil pe toate sectile din tara"
Există cărţi de călătorie, valabile la toate trenurile CFR Călători, indiferent de rang. Costă 7.490 lei pe an şi 4.000 lei pe 6 luni. Dacă faci un drum pe săptămână Bucureşti - Cluj şi retur se merită să cumperi o astfel de carte de călătorie. Iar o firmă poate lua carte de călătorie nenominală şi să plimbe toţi angajaţii cu ea. _________________ :TTT:
|
| | | Katalyn
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) Mar 14 Iul 2015, 15:36 | |
| Despre ce vorbim noi aici ? A fost un abonament valabil o luna pe toate sectile din tara la Personal care costa in jur de 750 lei care se merita. Ce e asta cu 4.000 lei ? Nu avem femei la "munca" in strainatate si nici trafic cu buze de closca nu facem sa avem atatia bani de aruncat si daca as lua acea carte de 4.000 lei si nu ma duc cel putin odata pe saptamana la Cluj sa scot investitia nu am facut nimic, apoi plecat 3 zile de acasa in fiecare week trebuie bani de mancare ori ce facem aici ne chinuim pe trenuri si dam foc la bani ? Cartea asta e pentru firme sa-si plimbe angajati iar revenind la abonamentul de 750 lei o luna la personal l-au scos baieti destepti care vor sa distruga CFR-ul incet dar sigur. Acum sa nu vina cineva sa spuna ca bine ca l-a scos ca multe secti au ajuns la privati sau altele fara trenuri de calatori ca si asa si tot se merita bani pentru o luna de mers cu Regio in toata tara sectile care au mai ramas la CFR Calatori.
Nu m-as mira daca ar mai schimba un directoras, un ministru ceva si altul care vine sa scoata putinele oferte care au mai ramas la CFR. |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Bilete C.F.R. (2) | |
| |
| | | | Bilete C.F.R. (2) | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |