|
| Ulaanbaatar - Beijing | |
| | Autor | Mesaj |
---|
NiORD
Numarul mesajelor : 103 Reputatie : 5162 Data de inscriere : 17/02/2011
| Subiect: Ulaanbaatar - Beijing Dum 22 Iun 2014, 15:18 | |
| Asta e o bucata din trans-mongolian, care leaga Irkutsk de Beijing: Am plecat din Mongolia dimineata devreme cu un tren chinezesc, tras de doua locomotive diesel Vagonul restaurant era al cailor ferate mongole Seamana destul de bine cu trenurile de pe la noi Calatoria dureaza vreo 30 de ore daca-mi aduc bine aminte, si compartimentul arata cam asa Destul de repede dupa ce am iesit din capitala a inceput desertul - e plat, arid, vegetatie rara si uscata. Am vazut dune undeva in departare, insa mici. Multe camile care pareau salbatice - in orice caz erau in libertate. Dupa multe ore de desert, multe beri la vagonul restaurant si multe opriri in mari metropole precum "Choir" si "Bumbat" (pe asta n-am fost in strare s-o gasesc pe vreo harta), am ajuns la alt mare nod de comunicatii, halta "Zamin-Uud", care e la granita cu China. Am ajuns pe inserate, si pana am iesit din Mongolia s-a facut noapte. Imediat dupa iesirea din Mongolia se schimba boghiurile pentru trecerea de la ecartament sovietic la linie normala (poze aici: http://www.forumtrenuri.com/t3849-schimbare-de-ecartament-la-granita-mongolia-china ) Drumul prin China e frumos, mai ales spre Beijing, cand urca pe la munte. Ne-am intalnit cu diverse marfare si locomotive multicolore despre care nu stu absolut nimic Intr-o statie in China - nu mai stiu care - ne-am intalnit cu un tren privat, inchiriat pentru max EUR 10k care te duce de la Moscova la Beijing, insa cu program special si acces la linia ferata care face turul lacului Baikal Am ajuns la Beijing pe la amiaza, pe o caldura naucitoare, in gara mica: |
| | | Andrey_tm Moderator si Regizorul anului
Numarul mesajelor : 5864 Reputatie : 11660 Data de inscriere : 08/09/2011
| Subiect: Re: Ulaanbaatar - Beijing Dum 22 Iun 2014, 15:43 | |
| Foarte frumos reportaj! Felicitări! |
| | | NiORD
| Subiect: Re: Ulaanbaatar - Beijing Dum 22 Iun 2014, 16:22 | |
| - andrey_tm a scris:
- Foarte frumos reportaj! Felicitări!
Multumesc Am facut o tura mai lunga in si m-am gandit ca ar fi pacat sa nu aduc si eu cateva poze. |
| | | DUAL Administrator
Numarul mesajelor : 7874 Localizare : Hunedoara Reputatie : 13281 Data de inscriere : 05/01/2011
| Subiect: Re: Ulaanbaatar - Beijing Dum 22 Iun 2014, 16:33 | |
| Cat te-a costat calatoria ?
|
| | | NiORD
| Subiect: Re: Ulaanbaatar - Beijing Dum 22 Iun 2014, 16:51 | |
| - DUAL a scris:
- Cat te-a costat calatoria ?
Calatoria a fost mai lunga, insa din Mongolia in China la clasa I cuseta 2 locuri (cu ventilator!) a fost cam 500 euro pentru 2 persoane. EDIT: a fost sub 200 euro (220'000 tugruk)
Ultima editare efectuata de catre NiORD in Dum 22 Iun 2014, 17:18, editata de 1 ori |
| | | DUAL Administrator
Numarul mesajelor : 7874 Localizare : Hunedoara Reputatie : 13281 Data de inscriere : 05/01/2011
| Subiect: Re: Ulaanbaatar - Beijing Dum 22 Iun 2014, 16:58 | |
| Banuiesc ca ai fost spre Moscova,apoi Moscova-Mongola si apoi Mongolia-China,si apoi spre Feniang. ? Asa pe bucati cat te-a costat.. estimativ,cu tot cu mancare,bilete,etc.. |
| | | NiORD
| Subiect: Re: Ulaanbaatar - Beijing Dum 22 Iun 2014, 17:16 | |
| - DUAL a scris:
- Banuiesc ca ai fost spre Moscova,apoi Moscova-Mongola si apoi Mongolia-China,si apoi spre Feniang. ? Asa pe bucati cat te-a costat.. estimativ,cu tot cu mancare,bilete,etc..
Am gresit - a costat 220k tugruk de persoana, adica 90 euro. Sub 2oo euro in total deci. Am zburat la Beijing, dupa care am luat Koryo Airlines la Pyongyang. M-am intors cu trenul la Beijing, si am zburat la Ulaanbaatar, de unde m-am intors cu trenul din nou la Beijing. De unde am luat avionul inapoi spre Europa. Nu pot estima cat a costat Pyongyang-Beijing pentru ca a fost inclus in pretul sederii in Coreea, si nici zborul Beijing-Pyongyang. De la Beijing in Mongolia a fost relativ ieftin zborul - cam 250 euro pentru 2 persoane. Trenul tot cam atat, poate ceva mai putin. Celmai scump a fost zborul Frankfurt-Beijing, vreo 900 euro. |
| | | razvan - trenuri V.I.P Member
Numarul mesajelor : 3360 Varsta : 42 Localizare : Bucuresti, Romania Reputatie : 8375 Data de inscriere : 26/05/2011
| Subiect: Re: Ulaanbaatar - Beijing Lun 23 Iun 2014, 01:39 | |
| Tu esti o persoana mai deosebita? Cum ai reusit sa mergi prin Coreea de Nord avand in vedere starea de acolo? Oricum frumoasa calatorie si poze asemenea. |
| | | NiORD
| Subiect: Re: Ulaanbaatar - Beijing Lun 23 Iun 2014, 02:05 | |
| Am stat o săptămana ca turiști si s-or convins ca suntem inofensivi. M-or lăsat sa si conduc pe autostrada spre zona demilitarizata. Au nevoie de bani si de publicitate buna, deci se poarta frumos dacă nu faci *rost*i. |
| | | DUAL Administrator
| Subiect: Re: Ulaanbaatar - Beijing Lun 23 Iun 2014, 16:24 | |
| Mersi de info .. puteau sa te intorci cu Transiberianul apoi Moscova-Bucuresti .. Asa am crezut ca asa ai mers in colo ,nu banuiam ca ai zburat spre/de la Beijing. |
| | | NiORD
| Subiect: Re: Ulaanbaatar - Beijing Lun 23 Iun 2014, 20:29 | |
| |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Ulaanbaatar - Beijing | |
| |
| | | | Ulaanbaatar - Beijing | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum