|
| OSE-Grecia | |
|
+19mielutu zburator Luna alliens baiazid Vale ldh80 cata rich1974 EuroNight DUAL Katalyn bubu dan tm Adrian78 Dr2005 sytrus razvan - trenuri Adirmvl Nesebar 23 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25567 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: OSE-Grecia Mar 23 Sept 2014, 16:23 | |
| Dar rovinietă nu au... acum vreo câţiva ani, chiar erau autocare româneşti care o luau pe toate DJ-urile ca să nu plătească taxă de autostradă _________________ :TTT:
|
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22394 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: OSE-Grecia Mar 23 Sept 2014, 16:35 | |
| - Adirmvl a scris:
- Cum adica autostrazile sa fie cu taxa? Am citit ca si ai nostri au o idee creata cu faza asta, anume sa puna taxa pe toate autostrazile de la noi. Precizez ca semnul de intrebare e legat de autostrazile construite deja, cu bani de la buget.
Taxa de autostrada este ceva normal, aceasta taxa exista si in Macedonia, Serbia ca tari de pe langa noi dar si in tarile din Vest . Vrei sa mergi repede, cu viteza pe autostrada atunci platesti, ceva de genu cum e la noi la punctul de taxare Fetesti . Deci pentru un confort in plus mi se pare foarte normal sa platesti ceva in plus, nu vrei s aplatesti mergi pe drumurile nationale/judetene ca si cum nu ar fi autostrazi, dar sa iti faca statul autostrada si tu sa o folosesti doar prin plata de rovinieta nu mi se pare normal . @sytrus, eu am fost in Grecia atat la plimbare cu trenul cat si in concedii prin Corfu/Zakynthos/Neoi Pori etc si asta cu autocarul de la agentia de turism iar pe drum autocarul a alimentat de la benzinariile Shell . |
| | | Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13104 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: OSE-Grecia Mar 23 Sept 2014, 16:55 | |
| Ce se intampla la Fetesti e o japca purulenta, numita taxa de pod. Mai lipseste Mara lui Slavici in ghereta.
Nu e vorba doar de confort. Da, ajungi mai repede pe autostrada, dar tipul asta de sosea face sa mergi si mai sigur si asigura si o mobilitate mai mare, atat pentru marfuri, cat si pentru persoane. E mai convenabil si pentru stat sa bage bani in autostrazi decat sa te tina in spital dupa un accident, sa incaseze bani mai putin ca nu mai lucrezi, etc. N-ai fost cu mine duminica seara in Dacos sa vezi cum am mers in spatele unor camioane cu aparate pentru un parc de distractii de la iesire din Aiud pana aproape de Turda.
Statul nu iti face nimic! In teorie aduna bani de la peroanele fizice si juridice pe care ii redistribuie in functie de necesitati. Idem si UE, motiv pentru care nemtii si altii care cotizeaza zdravan la bugetul Uniunii sint nemultumiti de situatia actuala.
Scuze ca am lungit off topic-ul. |
| | | sytrus
Numarul mesajelor : 124 Reputatie : 4574 Data de inscriere : 22/09/2012
| Subiect: Re: OSE-Grecia Mar 23 Sept 2014, 18:33 | |
| Nu am vazut 1 singur fir de iarba pe tot tronsonul Atena - Salonic. La noi de ce nu se mai folosesc vagoanele de ierbicidat? Si inca o chestie - in Bulgaria nu prea sunt autostrazi, dar majoritatea drumurilor importante ( in special cel folosit de romani pt a ajunge in Grecia, adica Ruse-Sofia-Kulata, sunt construite in afara localitatilor, nu ca la noi - ne mai fiind necesara centura ocolitoare |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18749 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24326 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: OSE-Grecia Mar 23 Sept 2014, 19:53 | |
| Da de la Ruse pana la intrarea pe autostrada spre Varna am traversat doar 5 localitati in 92 de km si am facut 1h5min cu autocaru |
| | | dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9101 Reputatie : 13007 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: OSE-Grecia Mar 23 Sept 2014, 21:05 | |
| Am plecat la 17.00 din Nisipurile de Aur si la 18.15 eram in vama la Durankulak. Cu autocarul. Bulgaria desi e intinsa nu are populatie mare si soselele sint facute evitind localitatile. Nu pe toate desigur. Deoarece discutia e despre OSE, am niste poze din 2007, am pus o parte la reportajul lui Karpaty, mai pus si aici poze facute dupa plecarea din Tesalonic. Linia noua are alt traseu iar pe linia veche erau abandonate multe vagoane linia urca si urca se lucra la autostrada sus pe munte o noua cruce cu alt tren fabricat in ROMANIA Aproape de Atena, trenul trece practic prin oras. gara Atena era in santier, de la linia 1 plecau trenurile, la linia 2 erau Desiro si Stadler ale unei firme Proastiakos spre aeroport iar la linia 3 soseau trenurile dinspre Tesalonic care apoi plecau goale in directia inainte.Restul liniilor erau in santier erau 2 Desiro la linia 2 deci asta astepta pe tragere, dupa ce au coborit calatorii din trenul de la Tesalonic pe linia asta a plecat garnitura goala. Ultimul vagon, e pus si la reportajul lui Karpaty pozat in Tesalonic pe cind il atasau la garnitura. cred ca asta era ghiseul firmei care mergea la aeroport sau ce inseamna Proastiakos cladirea nu e lata , aici e cuprinsa pe intreaga latime, peretele cu afisajul e spre oras Santierul citeva poze de pe drumul spre casa Cam atit am despre OSE. Mai am citeva de atunci din Bulgaria. |
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22394 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: OSE-Grecia Mar 23 Sept 2014, 21:40 | |
| Proastiakos este ceva de genul "tren Regio urban/suburban" Eu cand am fost acum cu Desiro electric din SKA la Kiato tot Proastiakos scria pe el dar apartine de OSE, nu este firma privata . Desiro OSE diesel nu mai are, au fost vandute la MAV . Vagoanele Y nu mai circula, au fost abandonate toate prin diverse gari, cele mai multe sunt in Thessaloniki cu geamurile sparte si vandalizate, au sute de vagoane abandonate int oata tara, marfa si calatori dar si multe locomotive si automotoare scoase din uz . Nu inteleg de ce nu le taie la fier vechi si ocupa km intregi cu vechituri vandalizate . OSE este intr-o continua modernizare, mie unu imi place Grecia si OSE, chiar am suferit 3 ani ca nu au mai avut trenuri internationale si am fost doar cu autocarul iar cu trenul la plimbare nu puteam merge dar anul asta daca au dat drumul la legatura cu Belgrad si Sofia am si fugit . |
| | | bubu
Numarul mesajelor : 319 Varsta : 53 Localizare : constanta Reputatie : 5812 Data de inscriere : 11/11/2009
| Subiect: Re: OSE-Grecia Mar 23 Sept 2014, 23:22 | |
| In Atena grupa tehnica de pregatire a vagoanelor se afla la ceva distanta, ca timp cam la 15-20 minute. |
| Subiect: Re: OSE-Grecia Mar 23 Sept 2014, 23:45 | |
| - bubu a scris:
- In Atena grupa tehnica de pregatire a vagoanelor se afla la ceva distanta, ca timp cam la 15-20 minute.
Am fost in acea grupa cu vagonul cuseta CFR cand circula Bucuresti-Atena-Bucuresti . In acea zi in revizia de vagoane era un vagon CFR cuseta tras pe linie moarta cu defect la saboti si zicea insotitorul de vagon ca statea in Atena de ceva vreme defect . Pe vremea aia chiar nu ma interesau seriile vagoanelor . |
| | | bubu
Numarul mesajelor : 319 Varsta : 53 Localizare : constanta Reputatie : 5812 Data de inscriere : 11/11/2009
| Subiect: Re: OSE-Grecia Mar 23 Sept 2014, 23:53 | |
| La Atena nu au circulat decat cusete 40-31. |
| Subiect: Re: OSE-Grecia Mier 24 Sept 2014, 00:22 | |
| Asta stiam, ma refeream la numarul cusetei defecte si stationa in Atena . |
| | | dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9101 Reputatie : 13007 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: OSE-Grecia Mier 24 Sept 2014, 08:29 | |
| Cuseta CFR la Atena mergea inainte de 2007 nu? |
| | | bubu
| Subiect: Re: OSE-Grecia Mier 24 Sept 2014, 10:58 | |
| Cuseta la Atena a circulat cateva luni, si nici atunci zilnic, doar cand ajungea regulat in Salonic astfel daca nu prindea legatura de Atena ramanea in Salonic. |
| Subiect: Re: OSE-Grecia Mier 24 Sept 2014, 11:51 | |
| - dan tm a scris:
- Cuseta CFR la Atena mergea inainte de 2007 nu?
A mers din 9.12.2007 pana in Iunie 2008, eu am fost cu ea in Mai 2008 si a fost cam aglomerata . Nu stiu daca ramanea in Thessaloniki ca timp era sa prinda legatura, trenul de la Bucuresti ajungea la 5:40 iar spre Atena pleca la 7:40 deci 2 ore era timp lejer, circula foarte bine la Atena, ca au fost 2-3 zile cand a intarziat si nu a mai avut timp sa ajunga la legatura si la Atena, da e posibil dar nu era o regula, regula era ca ajunge la Atena . |
| | | Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11194 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: OSE-Grecia Lun 20 Oct 2014, 15:27 | |
| Statia Kulata, vedere spre Bulgaria gifs upload si vedere spre Grecia. Linia electrificata se termina undeva in dreptul vamei, de acolo se continua pe linie neelectrificata spre Grecia click image upload Katerini - cateva poze img upload IC 54 Atena-Salonic uploading images upload images free free picture upload upload pic Mersul trenurilor in statia Katerini img upload upload gif from url Un tren de marfa free upload image photo storage IC 57 Salonic-Atena image hosting 10mb limit upload image post a picture R 2590 Palaiofarsalos-Salonic upload gif image uploader picture upload sites screen capture R 2591 Salonic-Larisa adult picture hosting screen shot pc adult image upload image online IR 884 Atena-Kalambaka la capat de drum, cu zoom de pe Meteora. upload gambar image url upload Kalambaka station free photo upload |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: OSE-Grecia | |
| |
| | | | OSE-Grecia | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |