Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Locomotive Softronic Phoenix

In jos 
+112
lifetec
donpetru
razvan22
Bogdan-Razvan
Radu.B
Balto
Teodor
florin.lifticariu
Raduku09
Florin C
Warrior12
Kriszti219
Gabry Gabriel
kasapis2007
Cont dezactivat
alekx017
halmarius
@ndrey
NicuS
KOSTYK
Adirmvl
allred
DPS
ravers75
Vlad
popovici
ORWO
Alex Avram
electrica912
buldozer2
mishu88
M.I.C.I.
060-EA078
Grigor
Katalin4653
DUAL
andreiutzu
Dr2005
ATM
Marius Iulian
AndiCFR
Costin.H
Denis Tm!
Adisoft1991s
nenuandrei
AndreiCfr
bostanescu gigel
040EC100
AlexD
Vitosa
redeme
REGIOTRANS12
AndreiCFRBucuresti
Criss Ciuc
Marius
LanceR
Axwell21
Stefan Stanescu
Bogdan-CFR
VeV
myster2008
TVlad
LokoZEN
Nk11
63-1143-5
membru inactiv
iuli.hard
yoyoyonutz99
19jimmy84
stefan_br
spsdc7
Scoop
Cobra
Adrian78
SULZERUL 0733
Nesebar
electrica675
kaan
IonutChircu
Iasmin
didinul
cont dezactivat .
ANDU2100HP
The Legend
AlexCta
decward
Marian Andrei
Mircea Hirjau
giltist
mureseanu_976
Stratan-Tttggvv
laur 133
stakee
Cito
lovekomotive
Silver
cont inactiv
cortexedge
AMX 97-0548-4
Razvan
srazvi
Mihai-Aurel
AceKine
didi
Hurricane
stinky
ultras
maus5
vrabieionut
pisti91
Lde 2100
COSTACHE MIHAIL
116 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 15 ... 26, 27, 28 ... 47 ... 67  Urmatorul
AutorMesaj
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18751
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24328
Data de inscriere : 05/10/2010

Locomotive Softronic Phoenix - Pagina 27 Empty
MesajSubiect: Re: Locomotive Softronic Phoenix   Locomotive Softronic Phoenix - Pagina 27 Icon_minitimeJoi 22 Dec 2011, 10:54

Ar trebui sa ne mai uitam si noi peste umar in Ungaria Austria Germania poate mai invatam si noi ceva..
Sus In jos
AlexD
Utilizator Blocat
Utilizator Blocat
AlexD

Numarul mesajelor : 3607
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 8690
Data de inscriere : 09/01/2011

MesajSubiect: Re: Locomotive Softronic Phoenix   Locomotive Softronic Phoenix - Pagina 27 Icon_minitimeJoi 22 Dec 2011, 11:05

Eu nu prea le-am vazut pe astea de la Bucuresti sa stea deloc. Ce spui tu dr e vorba de transportul de marfa. La cel de calatori nu cred ca merita 4mil eur o locomotiva noua sa traga maxim 3 vagoane.
offtopic

Vitorul sta in automotoare fie ele electrice sau diesel, dar nici alea nu merg peste tot la noi, sunt zone in tara unde nu urca decat daca au impingatoare atasata, din spusele unora mai experimentati in domeniul asta. Apropo Siemensurile de la CTV sunt variantele cele mai ieftine si e mai slaba dpdv al tractiunii. Am comparat performantele CTVului de la zilele feroviare cu Carpathia si ca forta de tractiune la plecarea de pe loc carpathia avea 350kn si Siemens 250kn...diferenta de pret Carpathia maxim 1.5mil eur si Siemensul CTV 2.7mil eur. Iar amandoua fac acelasi lucru numai ca pe una scrie Siemens si pe cealalta Promat.

LE. Si sa invatam ce Adi? CFR are achizitionate zeci de utilaje noi de intretinere la liniilor si nu le folosesc "ca nu e bani de motorina" Avem 3000km magistrale principale si nu suntem in stare sa reprofilam?buram linia sa tina macar 120km/h constant, suntem de rasul lumii.
Am pus 2 linkuri la utilaje cfr sa vezi acolo cat de simplu e in Austria si cum se lucreaza.
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18751
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24328
Data de inscriere : 05/10/2010

MesajSubiect: Re: Locomotive Softronic Phoenix   Locomotive Softronic Phoenix - Pagina 27 Icon_minitimeJoi 22 Dec 2011, 11:17

Alex pe Carpathia scrie Remarul 16 Februarie!!Nu stiu dar ungurii poate sunt mai frumosi decat noi cand au comandat 10 locomotive Siemens ES64U2 si 50 de locomotive TRAXX dar na ei sunt mai aproape de lumea civilizata si o sa aud motivul la ei trenurile circula la campie!!noi ne-am izolat aici si mai mult nu meritam
Sus In jos
Scoop

Scoop

Numarul mesajelor : 112
Varsta : 35
Localizare : Constanta/Bucuresti
Reputatie : 5264
Data de inscriere : 21/10/2010

MesajSubiect: Re: Locomotive Softronic Phoenix   Locomotive Softronic Phoenix - Pagina 27 Icon_minitimeJoi 22 Dec 2011, 11:25

Vedeti ca locomotivele se duc la depou dupa un drum nu fiindca trebuie sa mai fie reparate sau carpite, ci pentru ca asa spune instructia, sa se faca inspectia de dupa drum. La noi sunt trecute in instructie inspectii dupa inspectii. Tin minte ca scrie ceva de genul, un vagon de calatori trebuie sa i se faca o inspectia la fiecare 300 de km parcursi.
Sus In jos
lovekomotive
V.I.P Member
V.I.P Member
lovekomotive

Numarul mesajelor : 751
Varsta : 36
Localizare : Piatra Neamt
Reputatie : 6376
Data de inscriere : 20/08/2009

MesajSubiect: Re: Locomotive Softronic Phoenix   Locomotive Softronic Phoenix - Pagina 27 Icon_minitimeJoi 22 Dec 2011, 11:46

Un Taurus de 6400 kw va consuma mai putina energie electrica fata de un 47 pe aceeasi distanta, tehnologia de ultima ora, tonajul mai mic isi spun cuvantul. EA-urile au fost si vor fi bune in zonele montane la tractarea marfarelor grele. Eu unul sunt pt modernizarea lor, dar nu e rentabil sa ne bazam numai pe ele, pt ca oricate modernizari le-ai face nu fac fata la concurenta. Cum zicea si AlexD, viitorul sunt automotoarele, si asta se vede si in tari precum Germania, Franta, care renunta chiar si la sistemele push-pull pt a le inlocui cu rame automotoare. Au consum redus, costuri cu intretinerea mai reduse decat la o locomotiva si vagoanele aferente, flexiblitate, demaraj sporit. Pacat ca nu avem fonduri pt a achizitiona automotoare noi, ca are cine sa ne faca, Alstom, Bombardier, Siemens de-abia asteapta sa-si ofere solutiile. Alstom cel putin pot sa zic ca face niste rame senzationale, ma refer la Coradia Polyvalent care pot fi customizabile pana la cel mai mic detaliu. Bombardier poate veni cu ramele hibrid AGC sau cu Talent 2. Siemens vine cu noua generatie de Desiro ML, care isi face treaba cu succes pe malul stang al Rinului. Solutii, oferte sunt, si ar fi si ceva bani dar cine trebuie sa gandeasca in ministere si in CFR doarme. Eram sa uit de Stadler care recupereaza terenul cu ramele sale Flirt, GTW si Kiss. Mai este PESA din Polonia care face rame automotor destul de frumoase ca design si am inteles ca nici calitatea nu e mai prejos. Si spaniolii de la CAF au ceva prin oferta.
Sus In jos
cont dezactivat .

Numarul mesajelor : 3034
Reputatie : 8387
Data de inscriere : 03/09/2010

MesajSubiect: Re: Locomotive Softronic Phoenix   Locomotive Softronic Phoenix - Pagina 27 Icon_minitimeJoi 22 Dec 2011, 12:28

Scoop a scris:
Vedeti ca locomotivele se duc la depou dupa un drum nu fiindca trebuie sa mai fie reparate sau carpite, ci pentru ca asa spune instructia, sa se faca inspectia de dupa drum. La noi sunt trecute in instructie inspectii dupa inspectii. Tin minte ca scrie ceva de genul, un vagon de calatori trebuie sa i se faca o inspectia la fiecare 300 de km parcursi.
si locomotivele care vin din Palas pana in Curtici ? Cum am vazut duminica EA 883 de Pascani mergea la Mintia dupa naveta si mai departe la Palas in port .

O locomotivă nouă (vezi Siemensurile de la CTV) lucrează aproape non-stop (schimbă doar mecanicii o dată la 7 - 8 ore) şi nu trebuie dusă în depou zilnic, spre deosebire de EA-urile noastre (chiar şi modernizate).
ei nu se schimba numai odata la 2 3 zile si de ce sa intre in depou ? mai bine o da defecta si asteapta alta( cum a stat EA 462 in Simeria Triaj o luna ) si nu o duce pe cea defecta la primul depou o duce la depoul unde poate sa fenteze cumva sa nu plateasca asa de mult intrarea iesirea reparatia
Sus In jos
cont inactiv

Numarul mesajelor : 1550
Reputatie : 7011
Data de inscriere : 25/04/2010

MesajSubiect: Re: Locomotive Softronic Phoenix   Locomotive Softronic Phoenix - Pagina 27 Icon_minitimeJoi 22 Dec 2011, 12:44

MariusD a scris:

..........ei nu se schimba numai odata la 2 3 zile si de ce sa intre in depou ? mai bine o da defecta si asteapta alta( cum a stat EA 462 in Simeria Triaj o luna ) si nu o duce pe cea defecta la primul depou o duce la depoul unde poate sa fenteze cumva sa nu plateasca asa de mult intrarea iesirea reparatia .......

Depinde de fiecare operator in parte, de 462 esti sigur ca era defecta sau era "defecta" privatii nici nu-s interesati prea mult sa gareze in primul depou fiindca tre' sa faca canalul la masina ori de cate ori intra in depou.... asa mai bine gareaza in triaj decat in depou, plus ca sa gareze masina in triaj e mai putin costisitoare decat in depou...
Sus In jos
Scoop

Scoop

MesajSubiect: Re: Locomotive Softronic Phoenix   Locomotive Softronic Phoenix - Pagina 27 Icon_minitimeJoi 22 Dec 2011, 12:46

Din ce am vazut eu cand am fost in Depoul de la Grivita 90% dintre locotivele care veneau, intrau le inspecta un nene cu un clipboard (cam 15-20 de minute) urca un alt mecanic si locomotiva iesea la drum ( in interiorul atelierelor de la Grivita exista un vagon de dormit unde dorm mecanicii). Deci nu tot ce intra in Depou inseamna ca e si defect si urmeaza sa stea acolo. Depoul in sensul lui adevarat ar trebui sa fie ca o parcare pentru locomotive. Daca are vreo 2 ore de stat intre drumuri si nu are nevoie de reparatii o duce la depou si sta acolo si asteapta, nu sa o tina pe linii sa se vada ca nu e stricata. Wink
Sus In jos
cont dezactivat .

Numarul mesajelor : 3034
Reputatie : 8387
Data de inscriere : 03/09/2010

MesajSubiect: Re: Locomotive Softronic Phoenix   Locomotive Softronic Phoenix - Pagina 27 Icon_minitimeJoi 22 Dec 2011, 13:33

edward_w92 a scris:
MariusD a scris:

..........ei nu se schimba numai odata la 2 3 zile si de ce sa intre in depou ? mai bine o da defecta si asteapta alta( cum a stat EA 462 in Simeria Triaj o luna ) si nu o duce pe cea defecta la primul depou o duce la depoul unde poate sa fenteze cumva sa nu plateasca asa de mult intrarea iesirea reparatia .......

Depinde de fiecare operator in parte, de 462 esti sigur ca era defecta sau era "defecta" privatii nici nu-s interesati prea mult sa gareze in primul depou fiindca tre' sa faca canalul la masina ori de cate ori intra in depou.... asa mai bine gareaza in triaj decat in depou, plus ca sa gareze masina in triaj e mai putin costisitoare decat in depou...
Eu asa am inteles din ce am intrebat prin gara ( ca mult m-ar interesa ce face aia acolo)
Intreaba pe un mecanic de Galati-Braila de prin zona aia care a zis ca te cunoaste pe tine

Deci nu tot ce intra in Depou inseamna ca e si defect si urmeaza sa stea acolo. Depoul in sensul lui adevarat ar trebui sa fie ca o parcare pentru locomotive. Daca are vreo 2 ore de stat intre drumuri si nu are nevoie de reparatii o duce la depou si sta acolo si asteapta, nu sa o tina pe linii sa se vada ca nu e stricata.
Alea de calatori (mai ales in Bucuresti) intra toate in depou desi nu sunt defecte intra pentru revizie la marfa e altceva
Hai ca suntem in Off topic
Sus In jos
cont inactiv

Numarul mesajelor : 1550
Reputatie : 7011

MesajSubiect: Re: Locomotive Softronic Phoenix   Locomotive Softronic Phoenix - Pagina 27 Icon_minitimeJoi 22 Dec 2011, 15:19

De la Galati 8). Stiu povestea destul de bine cu defectiunile, si la Bacau a stat 462 la linia 6 o gramada de vreme prin aprilie-mai, de asta si intrebam, recent o picat si 1581 la noi si a plecat la Ploiesti la roata cu 462. Revenind la subiect, pana la urma stie cineva fix ce-o patit 2004 si daca cumva s-a intors de la Craiova?
PHoenix-urile astea 2 au voie sa faca pe IR 1651/1652? Intreb in speranta sa le vad si eu pe la Bacau sa le fac o poza ca in 5 zile n-am vazut niciunul la trenul asta...
Sus In jos
Vitosa

Numarul mesajelor : 9075
Reputatie : 14503
Data de inscriere : 08/01/2011

MesajSubiect: Re: Locomotive Softronic Phoenix   Locomotive Softronic Phoenix - Pagina 27 Icon_minitimeJoi 22 Dec 2011, 22:14

edward_w92 a scris:
De la Galati Cool. Stiu povestea destul de bine cu defectiunile, si la Bacau a stat 462 la linia 6 o gramada de vreme prin aprilie-mai, de asta si intrebam, recent o picat si 1581 la noi si a plecat la Ploiesti la roata cu 462. Revenind la subiect, pana la urma stie cineva fix ce-o patit 2004 si daca cumva s-a intors de la Craiova?
PHoenix-urile astea 2 au voie sa faca pe IR 1651/1652? Intreb in speranta sa le vad si eu pe la Bacau sa le fac o poza ca in 5 zile n-am vazut niciunul la trenul asta...
Normal si bineinteles ca fac pe IR1651/1652, nu sunt scutite, in functie de turnus, probabil nu ai fost tu pe faza.
Sus In jos
Adisoft1991s
V.I.P Member
V.I.P Member
Adisoft1991s

Numarul mesajelor : 1133
Varsta : 33
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 5993
Data de inscriere : 30/09/2011

MesajSubiect: Re: Locomotive Softronic Phoenix   Locomotive Softronic Phoenix - Pagina 27 Icon_minitimeJoi 22 Dec 2011, 22:15

Stie cine pe unde mai trage Phoenix-ul 2001 al DB-ului?
Sus In jos
http://Www.Depozituldereduceri.Blogspot.RO
Silver
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 671
Reputatie : 6022

MesajSubiect: Re: Locomotive Softronic Phoenix   Locomotive Softronic Phoenix - Pagina 27 Icon_minitimeJoi 22 Dec 2011, 22:24

Prin imprejurimile Galatiului
Sus In jos
stefan_br
V.I.P Member
V.I.P Member
stefan_br

Numarul mesajelor : 511
Localizare : Braila/Bucuresti
Reputatie : 5846
Data de inscriere : 23/05/2010

MesajSubiect: Re: Locomotive Softronic Phoenix   Locomotive Softronic Phoenix - Pagina 27 Icon_minitimeJoi 22 Dec 2011, 23:06

...ca tot s-a intrebat de ea:
Locomotive Softronic Phoenix - Pagina 27 IMG_2798800x600

Fotografia am realizat-o in septembrie 2011, la intrareain Gara Braila.
Sus In jos
Scoop

Scoop

MesajSubiect: Re: Locomotive Softronic Phoenix   Locomotive Softronic Phoenix - Pagina 27 Icon_minitimeJoi 22 Dec 2011, 23:54

un pic trist cum 001 nu a ajuns la un operator roman, totusi era cap de serie Sad
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Locomotive Softronic Phoenix   Locomotive Softronic Phoenix - Pagina 27 Icon_minitime

Sus In jos

Locomotive Softronic Phoenix
Sus 
Pagina 27 din 67Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 15 ... 26, 27, 28 ... 47 ... 67  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Locomotive clasa 471/473/478 (Softronic Phoenix)
» Locomotive
» Locomotive clasa 480-481Lema Softronic
» Locomotive LDE 130
» Locomotive clasa 66/67, 70/71 SI 64.

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: MATERIAL RULANT :: LOCOMOTIVE-
Mergi direct la: