|
| Valea Larga (300) | |
| | Autor | Mesaj |
---|
TVlad V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2818 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8413 Data de inscriere : 16/01/2010
| Subiect: Valea Larga (300) Sam Oct 19, 2013 9:23 pm | |
| Cladirea imi place, a fost pastrata bine. Vara cineva pune muscate in jardinierele de la ferestre; e foarte frumos. Intotdeauna am vrut sa trec acel pod peste Prahova, din spatele garii, sa vad cum e si unde duce poteca. E foarte solid, nu se balanseaza aproape deloc (lucrare in stil CFR, dar ala "de pe vremuri"): Prahova pare mai curata: La capatul podului avem o inscriptie interesanta: Si un bec mai neobisnuit: Poteca urca pina sus la DN1 pe aceste scari abrupte. Treptele sint facute din felii de traverse, unele lipsa sau cam putrezite (putine): Revenind la gara, am surpriza sa gasesc in acelasi loc trei chestii intersante: 1. O banca de lemn, probabil aflata acolo de la inceput, din 1940. Mi se pare ca erau si la Sinaia din astea, pe peronul dintre vechile linii 2 si 3: Dupa cum se vede - veche de 70 de - e intacta. Ma gindesc la minunile de plastic din ziua de azi care dupa un an in ultraviolete la soare se coc si se sfarima...Oamenii nu au devenit intre timp mai prosti ci mai ticalosi. O banca de lemn nu e rentabila, o cumperi o data si nu mai scapi de ea. Astea de acum sint "consumabile" si trebuie inlocuite. Cu cit mai des, cu atit mai bine, mai profitabil pentru ei din banii mei sau ai tai... 2. Pavajul originar, din placi de ciment. Se intilneste foarte des la constructiile din anii '30-'40. Era probabil cum sint astazi "piscoturile". Dar sa le vedem si pe astea peste 70 de ani... 3. Un seif! Nu am reusit sa descifrez ce scrie pe tablita, sub vopsea. Era ceva cu "Bucuresti" iar pe cea de deasupra era stantat "196x" - o mie noua sute saizeci si "inca o cifra indescifrabila", probabil data ultimei "revizii". Nu are asta mutra de anii '60, sigur e fabricat inainte de razboi. |
| | | TVlad V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2818 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8413 Data de inscriere : 16/01/2010
| Subiect: Re: Valea Larga (300) Joi Noi 14, 2013 9:55 pm | |
| |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Valea Larga (300) Vin Noi 15, 2013 8:36 am | |
| Scarile alea sint bestiale. Exista si un acces auto spre cladirea garii? vad ca e transformata in cladire de locuinte asadar e nevoie de acces auto, pentru lemne de foc, eventual serviciile 112, vidanjare fosa, diverse materiale.
Drumul prin albia riului cred ca e doar pentru santierul de amenajare a albiei.
Bancile de plastic, sau mai bine zis scaunele de plastic nu rezista de multe ori nici la transport, daramite sa se mai aseze cineva pe ele. |
| | | TVlad V.I.P Member
| Subiect: Re: Valea Larga (300) Vin Noi 15, 2013 1:45 pm | |
| Exista drum si vine de la Sinaia, dinspre groapa de gunoi. Putea merge si mai departe, spre Posada dar cred ca intra prin albie. |
| | | c o r v i n V.I.P Member
Numarul mesajelor : 3759 Varsta : 48 Localizare : Hunedoara Reputatie : 8510 Data de inscriere : 16/10/2013
| Subiect: Re: Valea Larga (300) Joi Ian 15, 2015 9:20 pm | |
| ...din iarna asta... |
| | | cata
Numarul mesajelor : 282 Varsta : 46 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5765 Data de inscriere : 01/02/2010
| Subiect: Re: Valea Larga (300) Joi Oct 29, 2015 11:17 am | |
| Pacat ca nu pot sa vad pozele din primul post...n-am apucat sa citesc multe posturi de aici... Valea Larga pozata de Willy Prager la inceputul anilor '40. Cladirea garii..o constructie neobisnuita la noi din caramida si structura de lemn. Sursa pozei este arhiva din Freiburg, asa cum se vede pe poza. Doar uitandu-ma la poza asta ma cuprinde un sentiment de liniste care lipseste astazi din pacate din Valea Prahovei... |
| | | dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9098 Reputatie : 13003 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: Valea Larga (300) Joi Oct 29, 2015 12:05 pm | |
| Dar de ce nu se mai vad pozele?
|
| | | TVlad V.I.P Member
| Subiect: Re: Valea Larga (300) Joi Oct 29, 2015 12:33 pm | |
| Nu se mai vad pentru ca nemernicii de la majhost.com a inchis pravalia. S-au evaporat mii si milioane de poze. Pacat, era un serviciu mai usor de folosit decit fotobachet... Noroc ca inca am pozele pe calculator si le pot repune pe retea. Reiau: "Cladirea imi place, a fost pastrata bine. Vara cineva pune muscate in jardinierele de la ferestre; e foarte frumos. Intotdeauna am vrut sa trec acel pod peste Prahova, din spatele garii, sa vad cum e si unde duce poteca. E foarte solid, nu se balanseaza aproape deloc (lucrare in stil CFR, dar ala "de pe vremuri"): Prahova pare mai curata: (era mai curata atunci in 2013 si cu debit mai mare...intre timp a intrat pe conducta lacomiei iar pe afara a ramas un piriias jalnic. Curat ecologic..) Un bec mai neobisnuit: Poteca urca pina sus la DN1 pe aceste scari abrupte. Treptele sint facute din felii de traverse, unele lipsa sau cam putrezite (putine): Revenind la gara, am surpriza sa gasesc in acelasi loc trei chestii intersante: 1. O banca de lemn, probabil aflata acolo de la inceput, din 1940. Mi se pare ca erau si la Sinaia din astea, pe peronul dintre vechile linii 2 si 3: Dupa cum se vede - veche de 70 de - e intacta. Ma gindesc la minunile de plastic din ziua de azi care dupa un an in ultraviolete la soare se coc si se sfarima...Oamenii nu au devenit intre timp mai prosti ci mai ticalosi. O banca de lemn nu e rentabila, o cumperi o data si nu mai scapi de ea. Astea de acum sint "consumabile" si trebuie inlocuite. Cu cit mai des, cu atit mai bine, mai profitabil pentru ei din banii mei sau ai tai... 2. Pavajul originar, din placi de ciment. Se intilneste foarte des la constructiile din anii '30-'40. Era probabil cum sint astazi "piscoturile". Dar sa le vedem si pe astea peste 70 de ani... 3. Un seif! Nu am reusit sa descifrez ce scrie pe tablita, sub vopsea. Era ceva cu "Bucuresti" iar pe cea de deasupra era stantat "196x" - o mie noua sute saizeci si "inca o cifra indescifrabila", probabil data ultimei "revizii". Nu are asta mutra de anii '60, sigur e fabricat inainte de razboi." Foarte interesant Cata, nu am mai vazut pina acum poze cu vechea cladire. Au mai ramas citeva toalete din caramida si lemn la Poiana Tapului si la Breaza, poate or fi din aceeasi perioada.
Ultima editare efectuata de catre TVlad in Joi Oct 29, 2015 12:45 pm, editata de 2 ori |
| | | cata
Numarul mesajelor : 282 Varsta : 46 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5765 Data de inscriere : 01/02/2010
| Subiect: Re: Valea Larga (300) Joi Oct 29, 2015 12:38 pm | |
| Multumim pentru repostare. Toate statiile emitatoare de bilete au avut "safeuri"...sa zicem ca-n piesa lui Teodor Musatescu....Asta e din anii '30, comanda speciala. Dar am gasit si de la inceputul sec XX. In Holul statiei Calafat, are aruncat acum ceva timp un superb seif din anii 1890....Intre timp o fi ajuns la fier vechi...nu stiu. |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Valea Larga (300) | |
| |
| | | | Valea Larga (300) | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |