|
| 219 : Valcele - Ramnicu Valcea | |
|
+90Cipri Andrei Neculai Theijs jabels rizelgeorgel2004 Vale_ntin kristi kkk AeroX crystynyca Dionis alliens ciprian71 mielutu zburator vvmm cerculdestele Costin.B marius664 alex.barac.5 gabrielcr Silviu Sintea dan tm mihaitzateo cfr500 Parazitii DUAL baiazid MetalRider Vitosa Semafor Traveller vanchorusebulgaria ecou Shinkasen spiderpc bogdan.perejuc roseanu AlexandruC AMX 97-0548-4 Czirjak Arpad cstefan Adirmvl elm popovici Dr2005 M.I.C.I. tacc400 rich1974 Goanga Amiralul galbenpal iDorin IonutChircu Desiro256 didinul dan_dinca razvan - trenuri sorinucu MariusM Jhonyla ldh80 Teodor George33 David Marius Adrian78 mihaiuc Nk11 cont dezactivat . ATM TVlad Codrut1985 cont inactiv Nesebar Lde 2100 jionutz stegaru didi antitren ferriviarius bogdan srl dan ciprian cristi CFR COSTACHE MIHAIL Ionutz srazvi KQQ IonutCFR2009 mardaryroby cortexedge cristi ar tudor_vl Vlad 94 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
DUAL Administrator
Numarul mesajelor : 7874 Localizare : Hunedoara Reputatie : 13277 Data de inscriere : 05/01/2011
| Subiect: Re: 219 : Valcele - Ramnicu Valcea Mier 26 Mar 2014, 20:48 | |
| Si eu cred Karparty ca linia asta Valcele-Rm Valcea era importanta,in primul rand pentru marfa .. Doar ma gandesc cat ar fi scurtat marfarele de la Dacia traseul,mai ales ca sunt usoare si ar fi mers cu tractiune diesel .. In plus ar fi fost o ruta alternativa pentru ce nu are tonaj si e perisabil ca si timp ,pentru ca se circula destul de bine .. In 10 ani lucrarile de arta (pod,tunel,terasament) vor avea si mai mari probleme datorita degradarii continue .. cu cat s-ar face mai repede investitia cu atat mai bine pentru Romania ... Linia asta o vad pur strategic pentru marfa , ca la traficul de calatori, nu am de tras concluzii ,dar ar putea unii 3 orase mari :)Sibiu-Rm Valcea-Pitesti . |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: 219 : Valcele - Ramnicu Valcea Mier 26 Mar 2014, 20:51 | |
| Un inel din tunelul Gibei deja da impingeri si a iesit fierul beton. Ca sa nu mai spunem ca celalalt tunel e inundat de atitia ani. Totusi au bagat banii in intabularea ei.
Sau o fi doar pentru alte scopuri? |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22394 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: 219 : Valcele - Ramnicu Valcea Mier 26 Mar 2014, 21:03 | |
| Totusi raman la parerea ca nu trebuia scoasa linia din teren , in ce stadiu se aflau lucrarile nu mai era foarte mult si din 90 pana azi chiar si cu cele mai mici fonduri alocate in fiecare an zic ca se putea da drumul la circulatie , ca au scos linia din teren din punctul meu de vedere inseamna ca toata lucrarea a dat inapoi cu mult si faptul ca a fost abndonata toata lucrarea iar podurile/viaductele si tunelele au fost lasate de izbeliste face ca lucrarea sa degradeze de la o zi la alta , de la un an la altul . Un mare pacat , daca au ajuns pana la 90% sau care era procentul la momentul abandonarii lucrarilor , trebuia sa se faca ceva sa primeasca o minima finantare in fiecare an , sa reuseasca sa o termine si ar fi scurtat distanta si timpul de calatorie cu mult dar asta e , transportul feroviar nu a interesat pe nimeni in ultimul timp dintre cei aflati la putere si totul s-a dus dracu . |
| | | DUAL Administrator
Numarul mesajelor : 7874 Localizare : Hunedoara Reputatie : 13277 Data de inscriere : 05/01/2011
| Subiect: Re: 219 : Valcele - Ramnicu Valcea Mier 26 Mar 2014, 21:08 | |
| Sa pui o amarata de linie nu e atat de greu .. Au scos linia,bun .. dar parte din infrastructura tot a ramas .. Vin doar cu piatra sparta cu traversele si sinele,si gata .. Dar cand te gandesti la o investitie lasata in ruine precum viaductul Topolog .. well .. :roll: |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: 219 : Valcele - Ramnicu Valcea Mier 26 Mar 2014, 21:11 | |
| As zice ca doua inele cedeaza http://1.bp.blogspot.com/-1-SLdaW9JYI/UYgRn9doy4I/AAAAAAAADtE/ilm8n1dFwf0/s1600/P1130004.JPG
turneul biciclistilor pe linia aceasta se gaseste aici, pe forumul lor. In timp ce aici sint feroviari care duc bicicletele cu trenul pina unde incep drumetia, dincolo sint biciclisti care au mers pe un traseu feroviar,
http://www.ciclism.ro/forums/index.php/topic/15155-traseul-fostei-cai-ferate-219-ramnicu-valcea-valcele/
Dar nu au facut nimic apoi. Apropo, ce au facut cu sinele, le-au refolosit la alte linii ori le-au dat la fier? Eu nu cred ca aceasta linie va fi construita vreodata.O tin acolo in programe ca sa aiba ceva in program si mai ales ca sa toace ceva bani, ba de studii, ba de conservare, ba de inspectie. |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25567 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: 219 : Valcele - Ramnicu Valcea Mier 26 Mar 2014, 22:30 | |
| - Karpaty a scris:
- Dr2005 a scris:
- Pe POS-T 2021-2028 probabil o să intre Predeal - Braşov, Craiova - Caransebeş şi, dacă nu se schimbă planurile, Vâlcele - Rm. Vâlcea, Bucureşti - Videle şi Videle - Giurgiu.
Deci sunt ceva sanse sa se faca si Valcele-Rm.Valcea dar dupa 2021 , pot spune ca e singura speranta a mea adica sa traiesc pentru a vedea aceasta linie finalizata , o legatura mai directa si mai scurta pentru Sibiu , nu am alte vise gen 200 km/h sau linii noi de mare viteza pentru Romania , din punctul meu de vedere astea sunt doar vise care nu cred ca se vor realiza nici in 30-40 de ani , la cum merg treburile la noi sunt chiar dezamagit de tot si de asta nu mai pot crede tot ce viseaza/spera x si y . Mi-am amintit greşit, acum m-am uitat mai bine. ,,Stadiu actual: elaborare proiect tehnic" ,,Achiziţie teren: 2015 Construcţie: 2015 - 2019" ,,Lungimea de exploatare : 38,6 km ;Rezistenţa caracteristică : 11N/kN ; Viteza maximă de circulaţie : 120km/h ; Cota maximă : 450m ; Tuneluri existente de reabilitat : 2 buc.; Viaducte noi : 10 buc. ; Viaducte existente de reabilitat : 14 buc. ; Poduri de reabilitat : 6 buc.; Pasaje inferioare de reabilitat : 3 buc.; Podeţe de reabilitat : 103 buc. Podeţe noi : 7 buc.; Staţii de reabilitat : 3 staţii ( Tutana ; Ciofrângeni; Vâlcele ) ; Haltă nouă de mişcare : 1 haltă (Popeşti) ; Staţie nouă : 1 staţie(Râmnicu Vâlcea Est) ; Şină tip 60 pe întreaga lungime ; Instalaţii BLA,CED, staţie de telecomunicaţii; instalaţii electrice externe ; Lucrări de protecţia mediului ambiant : bariere antifonice; plantare arbori şi arbuşti ." Dar asta e ipoteza optimistă... lista proiectelor CFR S.A. e luuuuuuuuungă, plus că SF-ul este expirat, iar ACB este foarte veche (2004), deci vor trebui refăcute şi astea. Apoi poate fi trimis dosarul la AMPOS-T. _________________ :TTT:
|
| | | baiazid Utilizator Blocat
Numarul mesajelor : 2232 Reputatie : 6737 Data de inscriere : 05/10/2012
| Subiect: Re: 219 : Valcele - Ramnicu Valcea Mier 26 Mar 2014, 23:20 | |
| Un cost estimat, ceva ? Si o nelamurire personala ...De ce nu s-a reusit introducerea in C7 Marfa daca tot se gandesc atat sa o construiasca ? |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25567 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: 219 : Valcele - Ramnicu Valcea Mier 26 Mar 2014, 23:32 | |
| Pentru cele 2 coridoare (East-Med şi Rin-Dunăre) s-a tras tare pe introducerea secţiei Bucureşti - Craiova. Dacă s-ar fi introdus Vâlcele - Rm. Vâlcea, trebuia băgată toată secţia Bucureşti - Piteşti - Vâlcele - Bujoreni - Sibiu - Vinţu de Jos... prea mult. În plus, pentru fostul Coridor 7 există un studiu de piaţă pe traseul actual (evident, UE tot l-a modificat). _________________ :TTT:
|
| | | baiazid Utilizator Blocat
Numarul mesajelor : 2232 Reputatie : 6737 Data de inscriere : 05/10/2012
| Subiect: Re: 219 : Valcele - Ramnicu Valcea Joi 27 Mar 2014, 08:09 | |
| Da, s-a ales in schimb varianta de rezerva pe Valea Jiului...
Am auzit de niste costuri imense pe Valcele-Rm.Valcea, mi-e greu sa cred ca se va face prea curand mai ales ca va ramane simpla si neelectrificata. |
| | | Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13104 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: 219 : Valcele - Ramnicu Valcea Sam 29 Mar 2014, 20:25 | |
| Azi am fost la un gratar in livada, intre cartierele Sud si Trioanu. Am vazut doua masini pe viaductul Ostroveni (sper ca nu ii gresesc numele). Una din ele a stat chiar pe viaduct, in dreptul stalpului din dreapta, cum te uiti la el, cateva minute, cel mai probabil pentru panorama. |
| | | Teodor
Numarul mesajelor : 3305 Reputatie : 8443 Data de inscriere : 18/04/2011
| Subiect: Re: 219 : Valcele - Ramnicu Valcea Sam 29 Mar 2014, 22:13 | |
| Si acum 7 zile cand am facut gratar fix langa viaductul mentionat de tine Adi, in jurul ore 23, cand practic baricadasem terasamentul cu rezerve de lemn aduse din padure pentru mentinerea focului, si-a facut aparitia un Jeep. Prababil pentru localnicii din Budesti si satele de langa este o alternativa minunata, mai ales pentru cei fara carnet, sunt destui. |
| | | Jhonyla
Numarul mesajelor : 1458 Reputatie : 6556 Data de inscriere : 30/01/2011
| Subiect: Re: 219 : Valcele - Ramnicu Valcea Vin 11 Apr 2014, 16:49 | |
| se pare ca s-a abandonat refacerea liniei am primit ca raspuns de la CFR "linie desfiintata" |
| | | Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13104 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: 219 : Valcele - Ramnicu Valcea Vin 11 Apr 2014, 18:37 | |
| De la care CFR ai primit raspunsul? Pentru Marfa si Calatori e desfiintata. Pentru Infrastructura... discutabil. |
| | | Jhonyla
Numarul mesajelor : 1458 Reputatie : 6556 Data de inscriere : 30/01/2011
| Subiect: Re: 219 : Valcele - Ramnicu Valcea Vin 11 Apr 2014, 19:14 | |
| |
| | | razvan - trenuri V.I.P Member
Numarul mesajelor : 3355 Varsta : 42 Localizare : Bucuresti, Romania Reputatie : 8366 Data de inscriere : 26/05/2011
| Subiect: Re: 219 : Valcele - Ramnicu Valcea Sam 12 Apr 2014, 02:03 | |
| Autoritatile din judetele Arges, Valcea vor sa se construiasca linia si fac demersuri la guvern etc. |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: 219 : Valcele - Ramnicu Valcea | |
| |
| | | | 219 : Valcele - Ramnicu Valcea | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |