| 219 : Valcele - Ramnicu Valcea | |
|
+90Cipri Andrei Neculai Theijs jabels rizelgeorgel2004 Vale_ntin kristi kkk AeroX crystynyca Dionis alliens ciprian71 mielutu zburator vvmm cerculdestele Costin.B marius664 alex.barac.5 gabrielcr Silviu Sintea dan tm mihaitzateo cfr500 Parazitii DUAL baiazid MetalRider Vitosa Semafor Traveller vanchorusebulgaria ecou Shinkasen spiderpc bogdan.perejuc roseanu AlexandruC AMX 97-0548-4 Czirjak Arpad cstefan Adirmvl elm popovici Dr2005 M.I.C.I. tacc400 rich1974 Goanga Amiralul galbenpal iDorin IonutChircu Desiro256 didinul dan_dinca razvan - trenuri sorinucu MariusM Jhonyla ldh80 Teodor George33 David Marius Adrian78 mihaiuc Nk11 cont dezactivat . ATM TVlad Codrut1985 cont inactiv Nesebar Lde 2100 jionutz stegaru didi antitren ferriviarius bogdan srl dan ciprian cristi CFR COSTACHE MIHAIL Ionutz srazvi KQQ IonutCFR2009 mardaryroby cortexedge cristi ar tudor_vl Vlad 94 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
Amiralul
Numarul mesajelor : 845 Reputatie : 6525 Data de inscriere : 12/06/2009
| Subiect: Re: 219 : Valcele - Ramnicu Valcea Dum 15 Dec 2013, 14:12 | |
| Sigur,despre cineva care intra pe forumul pasionatilor de trenuri cu numele antitren se poate spune ca este un gentleman! |
|
| |
MetalRider
Numarul mesajelor : 33 Localizare : Timisoara Reputatie : 4112 Data de inscriere : 23/09/2013
| Subiect: Re: 219 : Valcele - Ramnicu Valcea Dum 15 Dec 2013, 15:23 | |
| Si ce daca"se numeste" antitren? Dupa cum spunea si el,a fost sincer si nu a umblat cu ocolisuri. Tocmai ca el nefiind un gentleman( parearea ta) trebuia sa ii aratam ca noi suntem niste gentlemeni si ca respectam parearea celorlalti. Ma bucur,totusi, ca nu au fost sterse postarile lui. Am mai salvat un pic "onoarea" forumului. |
|
| |
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25567 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: 219 : Valcele - Ramnicu Valcea Dum 15 Dec 2013, 19:18 | |
| Să vă spun câteva lucruri despre Master Planul General de Transport: - se referă la perioada 2012-2030, conţinând (teoretic) scenarii Do Nothing, Do Minimum şi Do Something pentru termen scurt (2015), mediu (2020) şi lung (2030) - draftul de acolo este incomplet (ca scenarii) şi este o varză cu carne (numai Direcţia Feroviară a dat 11 pagini de observaţii) - argumentele consultantului pt. 219 o fac, practic, nefezabilă (4 perechi pe zi? nu se justifică economic), am insistat să se elimine paragraful ăla, nici măcar cu fonduri europene nu s-ar putea face (UE nu o să accepte un proiect pentru o liniei cu 4 trenuri pe zi) - de la momentul emiterii acelui draft, s-au făcut în jur de 20 de întâlniri pe temă feroviară (+altele pe celelalte teme) cu reprezentanţii AECOM, la care a participat şi subsemnatul - termenul de finalizare oficial este 24 dec. 2013 (draft), 15 ian. 2014 (final), dar consultantul şi-a cerut scuze că nu va fi gata la timp şi a dat 4 apr. 2014 ca termen final (nu cred că o să reuşească, sincer) _________________ :TTT:
|
|
| |
Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13104 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: 219 : Valcele - Ramnicu Valcea Dum 15 Dec 2013, 19:33 | |
| Dar ei nu au luat in calcul traficul de marfa?
Traficul de calatori proiectat e jenant. IR-uri intre Bucuresti si Pitesti prelungite pana la Sibiu, dar cu opriri de R intre R. Valcea si Valcele?! |
|
| |
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25567 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: 219 : Valcele - Ramnicu Valcea Dum 15 Dec 2013, 19:45 | |
| Tot materialul ăla e o porcărie, eu n-aş aproba aşa ceva la anul. Pentru 3 milioane de euro, le făceam eu un master plan de 3 ori mai bun. _________________ :TTT:
|
|
| |
Teodor
Numarul mesajelor : 3305 Reputatie : 8443 Data de inscriere : 18/04/2011
| Subiect: Re: 219 : Valcele - Ramnicu Valcea Sam 25 Ian 2014, 18:13 | |
| Pe aici continua linia dupa portiunea macazelor. In partea stanga se vad ramasitele. Iar din acest punct cotea la stanga, trecea podul peste Olt si DN7, iar apoi prin padure catre Ramnicu Vilcea Est. Ce a mai ramas din semnalul de ramificatie. Aveam de gand sa-i fac semnalului poze si din fata, insa in curtea din partea stanga erau in jur de 6 - 7 dulai, cred ca si infometati, asa ca nu m-am riscat. |
|
| |
Teodor
| Subiect: Re: 219 : Valcele - Ramnicu Valcea Dum 09 Feb 2014, 19:55 | |
| |
|
| |
Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13104 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: 219 : Valcele - Ramnicu Valcea Dum 09 Feb 2014, 20:10 | |
| Parca jucai pitulusu cu ala. ) Mai pun si eu cateva poze din acelasi loc si de la aceeasi ora: Din pacate inclusiv grijalul care ar trebui sa opreasca trecerea e ruginit destul de bine... Acum podul e loc pentru pescuit. Prima borna de dupa pod: |
|
| |
Adirmvl V.I.P Member
| Subiect: Re: 219 : Valcele - Ramnicu Valcea Joi 13 Feb 2014, 21:10 | |
| Semnalul din apropierea intrarii trenurilor de pe 219 pe 201 Punde se vad acele urme de roti si te pasi paralele cu linia vine 219, unde se alatura/uneste cu 201. Vederea e spre R. Valcea. Vedere spre Bujoreni. Cladirea din imagine e specifica CFR. Acum e locuita. Pe locul uscat se pot vedea si ceva gaini. Pe sub zapada se poate vedea o linie, 219. Ma rog, cred ca e gresit zis 219, dar sper ca se intelege. Din ea se desprinde o linie care trecea prin dreptul cotetelor din curte. Totodata, in aceeasi zona exista macazuri in X, prin care sunt legate liniile 201 si 219. |
|
| |
Teodor
| Subiect: Re: 219 : Valcele - Ramnicu Valcea Dum 23 Mar 2014, 10:50 | |
| Daca o fi vreodata sa se reconstruiasca aceasta linie, imi e mila de cei ce si-au ridicat case acolo. Am fost intr-o vizita asta-noapte si din ce am vazut, teresamentul liniei este utilizat pe post de drum care deserveste locuintele construite foarte aproape de linie. Ma gandesc daca s-ar construi, nu numai ca le-ar izola accesul catre casa cu masina, dar nu ar risca sa fie expropiati, fiind foarte aproape de linie ? Sa nu mai spun ca este un loc minunat pentru un gratar cu prietenii. Doar mergand pe terasament si vazand particularitatile pe care le avea iti dai seama la ce s-a dat cu piciorul. |
|
| |
Adirmvl V.I.P Member
| Subiect: Re: 219 : Valcele - Ramnicu Valcea Dum 23 Mar 2014, 11:00 | |
| Da, se vede si de la mine din casa ca s-au ridicat mai multe cladiri in zona in ultimii ani. :roll: Asta e, teapa lor. Problema e ca nici astia de sus nu au nici o logica, un strop de gandire in perspectiva, si atunci oamenii aia s-or fi gandit ca nu se mai face nici o linie, din moment ce a existat una fizic, dar a fost scoasa. |
|
| |
Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: 219 : Valcele - Ramnicu Valcea Dum 23 Mar 2014, 13:13 | |
| Adica s-a certificat de urbanism pentru dezmembrarea terenului, avind acces un drum inexistent in acte dar care de fapt e pe linia CF? si apoi autorizatii de construire ? daca o sa treaca trenul pe acolo aia nu au accesul legal pe alta strada?
|
|
| |
baiazid Utilizator Blocat
Numarul mesajelor : 2232 Reputatie : 6737 Data de inscriere : 05/10/2012
| Subiect: Re: 219 : Valcele - Ramnicu Valcea Dum 23 Mar 2014, 13:26 | |
| Ala cu casa nu are cum sa obtina autorizatie de constructie pe terenul statului, foarte probabil este vorba despre unul care s-a extins abuziv imprejmuind un teren care nu e al lui . S-ar putea ca si casa sa fie construita fara autorizatie caz in care va fi demolat . De expropriere putem vorbi doar daca CFR are nevoie de terenul lui real sau casa pe care ar trebui sa le detina cu acte de proprietate, pentru ca daca are gardul asa aproape de axul caii ferate este clar ca omul ocupa ilegal o suprafata de teren.
Exista in lege o distanta minima admisa pentru a autoriza o constructie si in cazul obiectivelor gen terasament CFR aceasta este de cel putin 20 m de la axul caii ferate. |
|
| |
Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: 219 : Valcele - Ramnicu Valcea Dum 23 Mar 2014, 13:42 | |
| Desi CFR nu prea are mama si tata cind vine vorba de proprietate( la noi s-a intabulat peste pasunea comunala si peste terenurile private care aveau carte funciara dar nu era actualizata in programul etera) aia care s-au intins sau au construit ilegal pot sa stea linistiti. Cunosc cazuri aici la noi care s-au judecat cu indirjire cu CFR si altii care fug tocmai de procesele cu CFR. Ca la urma daca n-au acte sau dreptate invoca faptul ca CFR este a Statului Roman iar proprietatile Statului in acest caz sint gestionate de Ministerul Finantelor. Si se trezesc si aia in proces si o luam de la capat.
Linia ferata 219 este intabulata in cartea funciara si desigur terenul aferent pe diferite latimi de la Bujoreni Vilcea pina la tunel Gibei.
Sa stea linistiti, orice s-ar hotari CFR sa faca, ii demoleaza in doi timpi si trei miscari, mai ales ca acolo nu sint carti funciare si planuri de carte funciara de la Imperiu cum sint la noi si mai stai in instanta citiva ani.( off topic era vorba undeva ca nu le-a placut cu Austria si au stat ca lotrii pina pe 1821). Asadar tulburare de posesie, construire ilegala si eventual distrugere. Dar sa faca ceva CFR ca doar nu degeaba au intabulat.
http://geoportal.ancpi.ro/geoportal/imobile/Harta.html |
|
| |
Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22394 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: 219 : Valcele - Ramnicu Valcea Mier 26 Mar 2014, 20:42 | |
| - Dr2005 a scris:
- Pe POS-T 2021-2028 probabil o să intre Predeal - Braşov, Craiova - Caransebeş şi, dacă nu se schimbă planurile, Vâlcele - Rm. Vâlcea, Bucureşti - Videle şi Videle - Giurgiu.
Deci sunt ceva sanse sa se faca si Valcele-Rm.Valcea dar dupa 2021 , pot spune ca e singura speranta a mea adica sa traiesc pentru a vedea aceasta linie finalizata , o legatura mai directa si mai scurta pentru Sibiu , nu am alte vise gen 200 km/h sau linii noi de mare viteza pentru Romania , din punctul meu de vedere astea sunt doar vise care nu cred ca se vor realiza nici in 30-40 de ani , la cum merg treburile la noi sunt chiar dezamagit de tot si de asta nu mai pot crede tot ce viseaza/spera x si y . |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: 219 : Valcele - Ramnicu Valcea | |
| |
|
| |
| 219 : Valcele - Ramnicu Valcea | |
|