Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Întrebări şi răspunsuri

In jos 
+101
alexmorph3us
Costin.B
phnegativ
mariushal
nenuandrei
Raduku09
cristi.florea.9085
ANDU2100HP
c o r v i n
cortexedge
DAS 2011
Desiro256
cnusi
buldozer2
seby1998
ionutz85
alexpopa
Mushu
apmatei
Vale
Spartan1948
Luna
stefan_br
raoul
Balto
BlueLight
alex1987
FeroFan97
ALEXCFR
Tomi13leu
Dutzu
spiderpc
marius_catalin84
CalinPiatraNeamt
get.
user dezactivat...
andreiutzu
DPS
Czirjak Arpad
cristi ar
TonyGFR
billy752-istu
riciu
Fantaghiro
cristy79
Rarau
florin.lifticariu
COSTACHE MIHAIL
ionutz72
Caravelle_Zg
allred
cristi_tgv
alinx3330
Katalin4653
Amiralul
George
Petre_IFTE
MariusM
Hurricane
maris.constantin
Vitosa
cont dezactivat .
redeme
ldh80
@ndrey
Ciprian
NicuS
TVlad
vanchorusebulgaria
Teodor
AlexD
Simply18
rich1974
lapsanszkitamas
cardinal
AndiCFR
AndreiCFRbv
Radu Tudor
Cont dezactivat
Adrian78
rizelgeorgel2004
Jhonyla
cristi CFR
Bobby_TM
IonutCFR2009
cfr500
Dr2005
kristi kkk
Razvan Tudor
Andrey_tm
unguru22
razvan - trenuri
mureseanu_976
Norbi
DUAL
Adirmvl
Nesebar
mihaiuc
Vlad
decward
valentina04
105 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 29 ... 55, 56, 57 ... 61 ... 67  Urmatorul
AutorMesaj
Balto

Balto

Numarul mesajelor : 1620
Reputatie : 6772
Data de inscriere : 05/12/2010

Întrebări şi răspunsuri - Pagina 56 Empty
MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 56 Icon_minitimeLun Ian 27, 2014 12:11 pm

Nu exista asa ceva Teodor, eventual daca sunt multi consumatori (peste capacitate) scade dar nu dispare de tot, ca asta nu e robinet, daca e presiune slaba, si cel de la parter si etaju unu tin deschise robinetele, cel de la etaju 4 nu are apa. Si cum iti explici tu multi consumatori? Avem mai multe locomotive decat circulau in 1980? Ca atunci nu erau probleme de alimentare, deci buba e alta, e o intrerupere undeva.

Uitate spre exemplu, la tara, unde este o retea mai slaba, si sudeaza electric cineva, scade imediat intensitatea dar nu ramai fara curent, adica 0V, ci doar iti clipeste becu.
Sus In jos
Teodor

Numarul mesajelor : 3305
Reputatie : 8443
Data de inscriere : 17/04/2011

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 56 Icon_minitimeLun Ian 27, 2014 12:16 pm

Eu stiam chestia asta de la un prieten, acum cativa ani prin apropierea Clujului cand s-a intamplat ceva de genul, sau aproximativ, probabil mi-am amintit eu gresit, informatia fiind mai veche. Nu am argumente sa sustin, nu ma pricep asa bine in domeniul " curentului ".
Sus In jos
NicuS
V.I.P Member
V.I.P Member
NicuS

Numarul mesajelor : 1024
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 5564
Data de inscriere : 22/07/2012

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 56 Icon_minitimeLun Ian 27, 2014 12:35 pm

Vedeti ca e o diferenta esentiala intre Tensiune (masurata in Volti; masoara "presiunea") si Intensitate (a.k.a. Curent; masurat in Amperi; masoara "debitul"). Chestia cu presiunea/debitul e analogia cu sistemele hidraulice.

Scade si tensiunea, dar locomotivele sunt construite sa functioneze la o tensiune minima de scurta durata 17,5 Kv (si o tensiune minima de 19.5 Kv).
Sus In jos
Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

Numarul mesajelor : 8302
Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea
Reputatie : 13104
Data de inscriere : 06/04/2012

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 56 Icon_minitimeLun Ian 27, 2014 12:55 pm

Eram în 3052, parcă. Și cu o stație după sau până în Blaj nu a mai plecat trenul. Din ce zicea nașul era tensiune în fir, dar prea puțină. La locomotivă se auzea ceva mergând. Dacă doar o fi zis sau chiar asta era nu știu.
Sus In jos
Balto

Balto

Numarul mesajelor : 1620
Reputatie : 6772
Data de inscriere : 05/12/2010

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 56 Icon_minitimeLun Ian 27, 2014 1:24 pm

Si tensiunea nominala la locomotiva care e? Cea din retea, adica 27 KV ?
Sus In jos
lapsanszkitamas
V.I.P Member
V.I.P Member
lapsanszkitamas

Numarul mesajelor : 1218
Varsta : 29
Localizare : Orasul trandafirilor
Reputatie : 5792
Data de inscriere : 20/07/2012

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 56 Icon_minitimeLun Ian 27, 2014 1:37 pm

25kV CA trifazic la 50Hz
Sus In jos
NicuS
V.I.P Member
V.I.P Member
NicuS

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 56 Icon_minitimeLun Ian 27, 2014 1:41 pm

Indrumator exploatare LE5100 KW a scris:
4. Parametri electrici de lucru
a. Pentru locomotivă
- Felul curentului alternativ monofazat
- Tensiune nominală în linia de contact Utc = 25 Kv
- Tensiunea maximă în linia de contact Utc = 27,5 Kv
- Tensiunea minimă în linia de contact Utc = 19,5 Kv
- Tensiunea minimă de scurtă durată în linia de contact.. Utc = 17,5 Kv
- Frecvenţa nominală fn = 50 Hz
- Curent uniorar 1 250 A
- Curent de durată 1 180 A
- Puterea nominală a transformatorului
la tensiunea de 25 Kv 5790 KvA

Cred ca toate info astea sunt suficiente  Razz 
Sus In jos
Bobby_TM
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 679
Varsta : 41
Localizare : Timisoara
Reputatie : 5250
Data de inscriere : 05/10/2012

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 56 Icon_minitimeLun Ian 27, 2014 3:15 pm

EA-ul are o protectie la tensiune mica ?

Daca tensiunea primita e mai mica clar ca si tensiunile ce "ies" din transformatorul principal sunt mai mici insa nu s-ar putea compesa acest lucru cu "trepte"  in plus la controler pentru a creste amperajul si a mentine puterea sau protectia e pentru serviciile auxiliare de pe locomotiva care nu-ti mai functioneaza...
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25567
Data de inscriere : 16/08/2011

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 56 Icon_minitimeLun Ian 27, 2014 10:32 pm

lapsanszkitamas a scris:
25kV CA trifazic la 50Hz
Motoare de curent trifazat găseşti pe Transmontana, dar reţeaua de alimentare e în curent monofazat.

La tensiuni mici ar trebui să existe o protecţie... că altfel creşti intensitatea până dai foc la fir.

lapsanszkitamas
V.I.P Member
V.I.P Member
lapsanszkitamas

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 56 Icon_minitimeMar Ian 28, 2014 5:37 am

Dr2005 a scris:
lapsanszkitamas a scris:
25kV CA trifazic la 50Hz
Motoare de curent trifazat găseşti pe Transmontana, dar reţeaua de alimentare e în curent monofazat.

La tensiuni mici ar trebui să existe o protecţie... că altfel creşti intensitatea până dai foc la fir.

asa am citit pe wikipedia, sursa tuturor informatiilor exacte/inexacte si a minciunilor  Laughing 
Sus In jos
NicuS
V.I.P Member
V.I.P Member
NicuS

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 56 Icon_minitimeMar Ian 28, 2014 5:44 am

E c.a. monofazat, dar fiecare substatie de tractiune nu alimenteaza cu alta faza? De aici e confuzia.
Sus In jos
lapsanszkitamas
V.I.P Member
V.I.P Member
lapsanszkitamas

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 56 Icon_minitimeJoi Ian 30, 2014 7:35 am

de obicei R2306 are intarziere la sosirea in teius? in caz ca are intarziere, R3089 il asteapta? intre cele doua trenuri exista DOAR 5 minute
in cazul in care pierd R3089 ma duc cu R3613. cate minute de intarziere acumuleaza pana in razboieni? am sanse sa prind RE368? am o fereastra de 4 minute in razboieni

daca ma aflu in tren si avem intarziere ce ar trebui sa fac? exista vreo sansa ca trenul de legatura sa astepte? ultima data cand a trebuit sa prind un tren de legatura (fostul R razboieni tg mures de 15:17) am patit-o... tocmai cand am coborat din frantuzoaica a dat goarne DAul si a demarat, lasandu-ma cu o falca in cer si cu una in pamant. daca pierd ambele legaturi nu e o tragedie chiar asa de mare ca vine sibiul dar nu as vrea sa inghet in vreo statie asteptand un tren plin de ... specimene
Sus In jos
NicuS
V.I.P Member
V.I.P Member
NicuS

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 56 Icon_minitimeJoi Ian 30, 2014 7:55 am

S-a indurat cineva de calatori si, pe infofer, poti vedea clar ce intarzieri au trenurile de calatori. Urmareste cateva zile situatia lui 2306 si iti faci o idee: azi a avut 5 minute la Teius, ieri a avut 4.
Daca ai bilet, il anunti pe seful de tren de pe 2306 sa il sune pe cel de pe 3089 sa tina trenul in statie. Daca nu-i intarzierea mare o sa faca un efort (eventual, daca sunteti mai multi calatori cu atat mai bine).
Sus In jos
Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

Numarul mesajelor : 8302
Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea
Reputatie : 13104
Data de inscriere : 06/04/2012

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 56 Icon_minitimeJoi Ian 30, 2014 8:10 am

Tamas, se mai intampla sa intarzie. Dar daca te afli intr-un tren si, in mod normal, nu sint sanse sa prinzi legatura vorbeste cu nasul sa sune la gara din care ai trenul de legatura. Daca intarzierea primului tren e rezonabila tine legatura in statie pana soseste trenul in care te afli.
Sus In jos
Vizitator
Vizitator

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 56 Icon_minitimeJoi Ian 30, 2014 8:32 am

Dar nu trebuie sa ai bilet la trenul care te asteapta?

Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri - Pagina 56 Icon_minitime

Sus In jos

Întrebări şi răspunsuri
Sus 
Pagina 56 din 67Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 29 ... 55, 56, 57 ... 61 ... 67  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Întrebări şi răspunsuri
» Revista presei
» Întrebări şi răspunsuri
» INTREBARI SI RASPUNSURI
» INTREBARI SI RASPUNSURI

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: INFORMATII GENERALE-
Mergi direct la: