| Întrebări şi răspunsuri | |
|
+101alexmorph3us Costin.B phnegativ mariushal nenuandrei Raduku09 cristi.florea.9085 ANDU2100HP c o r v i n cortexedge DAS 2011 Desiro256 cnusi buldozer2 seby1998 ionutz85 alexpopa Mushu apmatei Vale Spartan1948 Luna stefan_br raoul Balto BlueLight alex1987 FeroFan97 ALEXCFR Tomi13leu Dutzu spiderpc marius_catalin84 CalinPiatraNeamt get. user dezactivat... andreiutzu DPS Czirjak Arpad cristi ar TonyGFR billy752-istu riciu Fantaghiro cristy79 Rarau florin.lifticariu COSTACHE MIHAIL ionutz72 Caravelle_Zg allred cristi_tgv alinx3330 Katalin4653 Amiralul George Petre_IFTE MariusM Hurricane maris.constantin Vitosa cont dezactivat . redeme ldh80 @ndrey Ciprian NicuS TVlad vanchorusebulgaria Teodor AlexD Simply18 rich1974 lapsanszkitamas cardinal AndiCFR AndreiCFRbv Radu Tudor Cont dezactivat Adrian78 rizelgeorgel2004 Jhonyla cristi CFR Bobby_TM IonutCFR2009 cfr500 Dr2005 kristi kkk Razvan Tudor Andrey_tm unguru22 razvan - trenuri mureseanu_976 Norbi DUAL Adirmvl Nesebar mihaiuc Vlad decward valentina04 105 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Lun 14 Oct 2013, 08:16 | |
| Acuma si Jhonyla e cam ambiguu in exprimare.
Adica prietena lui vede linia ocupata dinspre Vinga. Mirata? a trimis calatorii acasa? de ce daca erau inseamna ca ei stiau ca trenul circula asa cum spune ionutz72.
IDM din cealalta statie nu ia legatura telefonic cu celalat IDM inainte sa expedieze un tren? Am fost de putine ori in biroul de miscare, dar am vazut ca IDM primeste un telefon discuta ceva si atunci stie ca 2604 a plecat. Idem dupa ce a expediat trenul, vorbeste cu celalalt si apoi scrie ceva la calculator.
Nu pot sa imi explic nici cum vine chestia asta ca poate venea vreo marfa. De parca intr-un birou de miscare nu se cunoaste graficul de circulatie.
Ori prietena a trimis calatorii acasa din alt motiv si apoi s-a trezit cu trenul la usa? depinde acuma unde era Jhonyla.
dar tot asa ca nu stia dreapta de stinga s-a intimplat si accidentul de la Augustin cu EA0001 nu-i asa? Si tot asa cautind informatii despre mecanicii de locomotiva am aflat ca diversi minori conduc uneori automotoare si locomotive. |
|
| |
Vlad Administrator
Numarul mesajelor : 7252 Varsta : 37 Localizare : Vatra Dornei Reputatie : 13807 Data de inscriere : 08/04/2009
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Lun 14 Oct 2013, 08:23 | |
| IDM întâi pune pe liber (moment în care pe panou se aprinde becul "linie curentă ocupată") apoi dă drumul la tren şi de abia după aia ia legătura cu IDM din staţia spre care a expediat trenul. Aşa se procedează pe secţii cu BLA. Doar pe secţii cu cale libera IDM ia legătura cu celălalt IDM înainte să expedieze trenul (pentru a cere cale liberă) |
|
| |
Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Lun 14 Oct 2013, 08:27 | |
| Eu am fost aici la noi (BLA spreun capa si clasica spre celalalt) Bun, si e posibil ca un IDM sa nu stie ca are un treb in circulatie? e posibil? cred ca si in timp de razboi aia reuseau sa incruciseze trenurile militare si sa stie ce au pe linie. Fara BLA.
Ultima editare efectuata de catre dan tm in Lun 14 Oct 2013, 08:32, editata de 1 ori |
|
| |
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25567 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Lun 14 Oct 2013, 08:32 | |
| - ionutz72 a scris:
- 2.Pt ca nu e necesar,si nu merita (ar costa consumabilele foarte mult) .
Mai mult decât salariul unui angajat care plimbă hârtii de colo-colo? Sau varianta 2: dacă există IRIS în staţie, deci oricum au calculator, de ce nu se conectează un fax modem la PC-ul respectiv? Un asemenea modem costă câţiva lei (până în 20), iar faxul primit se poate salva jpeg sau pdf în PC-ul respectiv. _________________ :TTT:
|
|
| |
Vlad Administrator
Numarul mesajelor : 7252 Varsta : 37 Localizare : Vatra Dornei Reputatie : 13807 Data de inscriere : 08/04/2009
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Lun 14 Oct 2013, 08:33 | |
| - dan tm a scris:
- Eu am fost aici la noi (BLA spreun capa si clasica spre celalalt)
Bun, si e posibil ca un IDM sa nu stie ca are un treb in circulatie? e posibil? cred ca si in timp de razboi aia reuseau sa incruciseze trenurile militare si sa stie ce au pe linie. Fara BLA. Ar trebui să ştie de la operatorul RC. Poate nu era în birou când a transmis operatorul dispoziţia. Plus de asta pe calculator apar toate trenurile care circulă în ziua aia (mi-e greu să cred că staţiile de pe Timişoara - Arad nu au calculatoare) deci trebuia să-l vadă pe calculator. Destul de ciudată situaţia. |
|
| |
Vlad Administrator
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Lun 14 Oct 2013, 09:45 | |
| Totuşi ceva nu înţeleg. Jhonyla a spus că IDM ştia că 2604 nu circulă sâmbăta. Pe infofer apare că acest tren circulă zilnic. Cum adică nu circulă sâmbăta? Sau nu a circulat până acum sâmbăta?? |
|
| |
Jhonyla
Numarul mesajelor : 1458 Reputatie : 6556 Data de inscriere : 30/01/2011
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Lun 14 Oct 2013, 09:59 | |
| Da Vlad 2604 o perioada nu a circulat nici sambata nici duminica si au mai fost cazuri in care nu se stia de circulatia unui tren RC nu a dat dispozitie iar in calculator nu a aparut cred ca este lipsa de comunicatie intre operatori de la Arad pana la Sanandrei este RC Arad de la Sanandrei la Timisoara este RC Timisoara imi aduc aminte ca stateam de vb cu amicul meu (el era de tura atunci) si ne pomenim tot asa cu linie curenta ocupata de data asta dinspre Calacea cred ca stia RC ul dar dispozitie nu a dat iar in calculator nu a fost trecut cautam mai ce tren vine nu gasim nimic nici in ziua de ieri ceva intarziate absolut nimic amicul meu incearca sa ia legatura cu rc ul nimic nu raspunde nimeni... nu stia ce sa faca cu acel tren ce venea pana la urma suna Calacea nu mai stiu numarul trenului era drezina pantograf trecere prin Ortisoara la Vinga sau la Sag mergea nu mai tin minte intre Timisoara Nord si Arad toate au calculatoare in afara de statia Valea Viilor |
|
| |
Vlad Administrator
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Lun 14 Oct 2013, 10:04 | |
| Destul de ciudat. Aici nu ţin minte să se fi întâmplat lucruri de genul ăsta, poate doar cu drezine (alea nu apar oricum in calculator) Şi se mai miră CFR că nu are călători când ei bagă un tren şi nu anunţă pe nimeni, nici măcar pe ceferişti... |
|
| |
Jhonyla
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Lun 14 Oct 2013, 10:14 | |
| si rc ul nu raspunde cand ai nevoie de el... tot asa un caz Targu Jiul a intarziat si venea si Timisoara - Budapesta nu a zis nimeni nimic unde sa faca cruce ori la Calacea ori la Ortisoara suna nu raspunde rc ul atunci ia legatura cu IDM Calacea si discuta ei amandoi au stabilit ca IR sa vina pana la Ortisoara si bine a facut ca amandoua au venit in acelasi timp aici ca sa nu intarzie nici pe IR si nici pe R (oricum R era intarziat) IR a avut trecere pe abatuta iar R a intrat pe directa intr-un final suna si rc ul dupa ce au plecat trenurile. ce este intreaba el ..... |
|
| |
ionutz72 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1030 Varsta : 52 Localizare : Prin zona... Reputatie : 6453 Data de inscriere : 30/03/2010
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Lun 14 Oct 2013, 11:48 | |
| - Vlad a scris:
- Destul de ciudat. Aici nu ţin minte să se fi întâmplat lucruri de genul ăsta, poate doar cu drezine (alea nu apar oricum in calculator)
Şi se mai miră CFR că nu are călători când ei bagă un tren şi nu anunţă pe nimeni, nici măcar pe ceferişti... Trasele din CRONOS/IRIS sun generatoare de facturi pentru TUI. Deci nu cred ca ratau ei o trasa de calatori sa nu o introduca in sistem. Drezinele fiind ale Infra, se baza doar informativ in sistem... |
|
| |
Jhonyla
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Lun 14 Oct 2013, 12:03 | |
| apropo de fax am vazut (nu stiu daca e de acum sau mai demult) outlook pe aceste calculatoare (antice si ele se foloseste windows95) deci pot primi si e-mail un alt caz in care de data asta RC a gresit vine o izolata si o gareaza la linia 4 vine marfa la linia 3 (bagata in ultimul moment rc uitase ca Baile Calacea nu are linii) si acum vine marea problema de la Vinga vine 2604 de la Bai vine si Iasul si Targu Jiul iar nu raspunde rc ul asa ca a regarat izolata in spatele marfei la linia 3 ( si marfa si izolata ambele mergeau la tm) iasul linia 4 asteapta pe 2604 care intra la 2 pleaca iasul si vine targu jiul la 4 am zis ca este frumoasa aceasta slujba de IDM dar cand am vazut cate probleme apar de acest gen cata scriptologie |
|
| |
lapsanszkitamas V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1218 Varsta : 29 Localizare : Orasul trandafirilor Reputatie : 5792 Data de inscriere : 21/07/2012
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Lun 14 Oct 2013, 12:37 | |
| |
|
| |
Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Lun 14 Oct 2013, 12:58 | |
| Noi avem multi angajati care stau la peron si chibiteaza dupa gagici, se iau de tine cind pozezi si injura iarna ca ii trimit la maturat macazurile.
Si in plus noi sintem romani nu unguri si daca am avea nu ar fi motorina ca s-ar fura.
De-aia. |
|
| |
cardinal
Numarul mesajelor : 3335 Reputatie : 8739 Data de inscriere : 08/04/2010
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Lun 14 Oct 2013, 13:13 | |
| pe un semafor din Buftea spre Chitila scria litera "K" de la ce vine K ? de la "Kitila" ? |
|
| |
Vlad Administrator
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Lun 14 Oct 2013, 13:15 | |
| De la Chitila vine. Semnalul era pe liber spre Chitila. |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri | |
| |
|
| |
| Întrebări şi răspunsuri | |
|