Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Informaţii generale

In jos 
+93
adytm
myster2008
iustialex
Polpot
marcelbanu
Radu Tudor
AeroX
bybyutza
rich1974
Katalin4653
gardianlinux
Teodor
mishu88
cristy79
Laur
redeme
@ndrey
Adisoft1991s
Sergiu rmn
Mihai531
The Legend
Jhonyla
costi_dumitru
Balto
TVlad
billy752-istu
Ryan Anderson
petre112
dandel
laur 133
Costin.H
manuela
get.
pannonia express
COSTACHE MIHAIL
puscasflaviu
AndreiStefan
Jürgen Habermas
Spartan1948
florin.lifticariu
cstefan
Tomi13leu
huiu_goe
cfr500
Re6/6
DAS 2011
Warrior12
cristi CFR
riciu
kasapis2007
lifetec
user dezactivat...
ravers75
DPS
IonutCFR2009
Rarau
cont dezactivat .
Radu.B
Razvan Tudor
rizelgeorgel2004
halmarius
cardinal
tudor_vl
Luna
allred
baiazid
Norbi
Vitosa
19Railfan95
AndiCFR
Alex Avram
EuroNight
cortexedge
Hurricane
Bobby_TM
maris.constantin
Andrey_tm
Adrian78
Semafor
cristi ar
NicuS
kristi kkk
AlexD
membru inactiv
mureseanu_976
Nesebar
razvan - trenuri
Vlad
lapsanszkitamas
DUAL
Dr2005
Adirmvl
Goanga
97 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 29 ... 55, 56, 57 ... 61 ... 67  Urmatorul
AutorMesaj
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22394
Data de inscriere : 06/12/2009

Informaţii generale  - Pagina 56 Empty
MesajSubiect: Re: Informaţii generale    Informaţii generale  - Pagina 56 Icon_minitimeSam 15 Iun 2013, 12:34

Vagoanele 20-50 au fost facute 20-83 , un lucru foarte bun , asa trebuiau modernizate toate 20-50 , dar cum "desteptii" din minister nu au dat bani , acum aceste vagoane stau pe linie moarta in Basarab si sunt vandalizate de diversi indivizi . 

Se tot spune ca este criza de vagoane , ca nu au bani sa le faca reviziile , nu au bani sa cumpere vagoane noi , taraie 21-47 vai mama lor si vi tu sa spui ca nu este nevoie de vagoane ........... Mad

21-90 trebuiau modernizate si bagate pe internationale , poate daca aveam si noi vagoane bune am fi avut si legaturile directe care erau pe vremuri la Munchen ; Praga poate si Venetia dar in situatia de fata cu ce vagoane sa le facem ca nu avem nici pentru intern dar sa mai facem si extern . Vai mama noastra ca multi p...... mai sunt in tara asta si in functiile de conducere , de asta am ajuns cum am ajuns , nimic bun pentru calator , doar prostiile din capul lor . Mad

Administrator
Administrator
DUAL

Numarul mesajelor : 7874
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 13277
Data de inscriere : 05/01/2011

MesajSubiect: Re: Informaţii generale    Informaţii generale  - Pagina 56 Icon_minitimeSam 15 Iun 2013, 12:43

Nu avem legaturi directe internationale ca e scump trenul Smile.. Si apoi capshunaru prefera autocarul in detrimentul trenului ... Si oricum ce conteaza ce le fac aia vagoanelor 20-50 cand ele intra in RK ?! Sa nu taie din caroserie si sasiu,ca in rest nu se mai foloseste NIMIC!
Pacat ca nu se pastreaza modularea pentru toate tensiunile de alimentare...
Sus In jos
Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

Numarul mesajelor : 8302
Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea
Reputatie : 13104
Data de inscriere : 06/04/2012

MesajSubiect: Re: Informaţii generale    Informaţii generale  - Pagina 56 Icon_minitimeSam 15 Iun 2013, 13:15

Daaaaaaaaaa, discriminare pe fata cu Sibiu-Mangalia! Fa o sesizare la CNCD pentru asta. Dar sa scrii in ea si cat de nediscriminata e zona, pe 201 si pe Piatra olt - Pitesti circuland Desiro-uri pe IR-uri, in rest, in mare parte, 21-47 si malaxe, in timp ce in alte zone ai puse vagoane de IR in compunerea unor R-uri. Wink

Pai atunci hai sa punem malaxe si 21-47 pe toate R-urile, pana o sa avem climatizate la clasa I pe toate IR-urile, nu e mai ok asa?

Are si zona asta parte de un tren ok, cu un potential foarte mare, si se gasesc multi romani sa spuna nasoale de el. Hai sa fie compus din TE-uri si malaxe.

Cat despre faza cu automotoarele si modernizat vagoane, da, avem 'nspe mii de vagoane modernizate (si AM-uri) care stau la gard, ca n-au revizia facuta, pentru ce sa mai transformi vagoane vechi in altele noi? Singura chestie ok ar fi sa conserve vagoanele vechi cu boghiuri si cutii bune, ca in viitor sa le modernizeze.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25567
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Informaţii generale    Informaţii generale  - Pagina 56 Icon_minitimeSam 15 Iun 2013, 13:20

Unii trăiesc în lumea lor, vor să meargă ieftin şi singuri în vagon/compartiment, eventual câteva mii de km cu acelaşi vagon. E o ţară liberă, oricine poate să îşi creeze propria companie de transport feroviar şi să circule pe unde vrea cu ea.

11/21-47 probabil vor dispărea în mod natural în cel mult un an jumate, pentru că nici pentru ele nu s-a mai făcut contract de revizie. Şi, dacă chiar e să facem risipă (trenuri cu 1, 2 vagoane), există suficiente 21-80, 20-76, 20-49 la gard care să ia locul acelor 21-47. Deci avem vagoane destule... sunt curios câte vagoane cumpără OBB, DB sau MAV. OBB şi DB deja au sute (dacă nu chiar mii) de automotoare la traseu, vagoanele regăsindu-se doar la IC şi la câteva R/S-Bahn cu flux mare de călători. MAV tocmai îşi mai cumpără un rând de automotoare electrice, GySEV la fel. În schimb, CFR Călători îşi cumpără vagoane...

Katalin4653
V.I.P Member
V.I.P Member
Katalin4653

Numarul mesajelor : 1575
Localizare : Braila M 700
Reputatie : 6320
Data de inscriere : 30/12/2011

MesajSubiect: Re: Informaţii generale    Informaţii generale  - Pagina 56 Icon_minitimeSam 15 Iun 2013, 13:21

Poi de la Remiza de vagoane Galati au revizuit recent pe 2176 050 si pe 10-91 013+20-83 002 ca au nevoie de ele pe 1970/1971 dar si pe IC 572/573 si pe suplimentarea lui 1732 la 4 5 vagoane deci de ce aici se poate si de ce Grivita tine vagoane nerevizuite in Ploiesti Sud cand le putea face revizie ? Caci vagoanele 20-76 sunt perfecte pentru IRuri dar si 2180urile pentru regio dar nu inteleg de ce in unele parti se poate si in alte parti nu se vrea....
Sus In jos
https://www.youtube.com/user/servtrans888
Katalin4653
V.I.P Member
V.I.P Member
Katalin4653

Numarul mesajelor : 1575
Localizare : Braila M 700
Reputatie : 6320
Data de inscriere : 30/12/2011

MesajSubiect: Re: Informaţii generale    Informaţii generale  - Pagina 56 Icon_minitimeSam 15 Iun 2013, 13:28

Ai omorat si pe cel cu coarne cu automotoarele tale , la noi cat se mai renteaza cu vagoane de ce sa bagi automotoare ca sa gonesti lumea de la tren nu? Uite pe 704 au bagat numai LVTuri si malaxa 77 si lumea s-a imputinat , pe 700 ne anuleaza trenuri bune care circulau full gen 7365 si 7364 , asa gonesc lumea de la tren , dar paradoxul e ca aceste trenuri aveau rame electrice , ce poate le vor baga pe 704 in curand si vom avea 20-55 si 20-49 2xx pe 700!Nu inteleg de ce te incapatanezi sa tot sustii ideea cu automotoare , sa circuli tu cu ele , barem daca erau VTuri , ADHuri sau desiro electric nu MAlaxa 1000 sau LVT sau RE 58 .Saptamana trecuta am venit de la PLoiesti Sud cu 5059/7369 ambele facute cu o rama de Galati asigurand continuitate si mi-a amestecat toate matele in mine ce fel facea la 80/100km/h dar tu cred ca ai ceva patologic cu automotoarele si ramele !Mad Twisted Evil

Ultima editare efectuata de catre Katalin4653 in Sam 15 Iun 2013, 13:30, editata de 2 ori
Sus In jos
https://www.youtube.com/user/servtrans888
Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

MesajSubiect: Re: Informaţii generale    Informaţii generale  - Pagina 56 Icon_minitimeSam 15 Iun 2013, 13:33

Da, in Ungaria, pe unde am mers (Biharkeresztes-Budapesta-Veszprem) nu am vazut trenuri cu mai putin de 5 vagoane (poate vreunul cu 4, dar nu cred). In rest, DMU si EMU, in mai mult de jumatate din cazuri circuland perechi. Sa nu mai zic ca la unguri sunt garnituri push-pull, ca la RT. Sa nu mai zic ca nici locomotive Co'Co nu prea sint, dar asta tine si de relief.

Sint curios de o chestie: RATUC-ul a transformat, in atelierele proprii autobuze Renault in trolee. E posibil sa faca asta si CFR-ul cu Desiro?
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18750
Reputatie : 24327
Data de inscriere : 05/10/2010

MesajSubiect: Re: Informaţii generale    Informaţii generale  - Pagina 56 Icon_minitimeSam 15 Iun 2013, 14:40

La Biharkeresztes am vazut tren compus din locomotiva M62 Co-Co si 2 vagoane..
Nu se pot transforma mai bine ar cauta fonduri sa le repare si sa cumpere EMU separat
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25567
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Informaţii generale    Informaţii generale  - Pagina 56 Icon_minitimeSam 15 Iun 2013, 14:56

RATUC nu mai face decât dezmembrări în atelierele proprii de vreo câţiva ani... Ce s-a făcut cu troleibuzele s-a făcut la Astra Bus Arad, pe bani frumoşi, dar rezultatul a fost ceva mei ieftin decât un troleibuz nou.

Transformări de vagoane în automotoare s-au făcut la CFR în anii '30 - '40. După aia au venit comuniştii care au zis că tren înseamnă locomotive cu vagoane, iar trenurile oricum se vor umple, fiindcă oamenii nu au de ales. Mentalitatea asta există şi acum la CFR Călători, cu diferenţa că acum oamenii au de ales (trenuri private, curse auto ş.a.), prin urmare s-a ajuns să se circule cu EA/DA + 1 sau 2 vagoane. Grav e că există mulţi tineri educaţi în acest spirit păgubos, unii participând şi la discuţiile de pe acest forum.

Teoretic, se poate transforma orice în orice, dar avem destui km de linie neelectrificată pe care să circule toate automotoarele.

kristi kkk
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 1697
Varsta : 45
Localizare : Alexandria
Reputatie : 7655
Data de inscriere : 25/08/2008

MesajSubiect: Re: Informaţii generale    Informaţii generale  - Pagina 56 Icon_minitimeSam 15 Iun 2013, 15:26

@Dr2005, "nu se poate" sau nu poti tu:D sa explici unui pasionat care lasa ratiunea la o parte si nu intelege ca trenul, cel putin in spatiul mioritic, nu va mai fi ce a fost in perioada interbelica in Europa iar in blocul de est si pana-n anii '80-90 deoarece lumea a mai trecut o alta etapa in dezvoltare, iar trenul este un mijloc de transport care este destul de rigid in serviciul pe care-l ofera. Au aparut autoturismele proprii, biletele de avion sunt destul de ieftine. Pretul la un transport cu masina este mai ieftin pt. un cuplu decat cu trenul-doar in varianta in care vrei sa te uiti in regio, pe o distanta sensibil egala. Intr-adevar, Katalin are dreptate cu oferta de automotoare pe care CFR Calatori o ofera clientului dar decat sa nu mai ofere nimic cum de altfel bine stie cu destule linii din tara inchise, mai bine Malaxe sau LVT. Paul CFR sunt sigur ca nu ar comenta prezenta malaxelor pe 515 dupa o pauza de tren de 1,5 ani. Tren cu locomotiva si 2 vagoane este drumul sigur catre faliment, chiar daca in acel tren sunt clienti cu bilete la capacitate 100%. Costul de operare la aceasta compunere e imensa. Pe de alta parte nu am auzit pe nimeni de aici care ajuta un vecin:a21: care cheltuie mai mult decat produce, asa si statul cu CFR  C, vrea sa o faca sa cheltuie in limita veniturilor! Restul e vorbarie despre preferintele personale ale fiecaruia.
Sus In jos
bybyutza

Numarul mesajelor : 10
Localizare : TM
Reputatie : 4572
Data de inscriere : 03/06/2012

MesajSubiect: :)   Informaţii generale  - Pagina 56 Icon_minitimeSam 15 Iun 2013, 16:03

imi puteti spune va rog componenta trenului Ir1696( TM NORD-BUC NORD) ?
Sus In jos
Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

MesajSubiect: Re: Informaţii generale    Informaţii generale  - Pagina 56 Icon_minitimeSam 15 Iun 2013, 17:13

http://www.forumtrenuri.com/t2696-compunerea-trenurilor-interna539ionale-ic-si-ir

Aici ai compunerile IR-urilor si IC-urilor.
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18750
Reputatie : 24327
Data de inscriere : 05/10/2010

MesajSubiect: Re: Informaţii generale    Informaţii generale  - Pagina 56 Icon_minitimeSam 15 Iun 2013, 17:20

Am auzit ca a picat un podet intre Coslariu si Vintu ..Asta mai lipsea Very Happy
Sus In jos
NicuS
V.I.P Member
V.I.P Member
NicuS

Numarul mesajelor : 1024
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 5564
Data de inscriere : 23/07/2012

MesajSubiect: Re: Informaţii generale    Informaţii generale  - Pagina 56 Icon_minitimeSam 15 Iun 2013, 19:44

Rama Acvilla 003 a plecat in seara asta cu 5402 din Iasi si urmeaza sa ajunga la Brasov (via Adjud).In conditiile astea, trenul R5402 a avut 7 vagoane in total. 
Si o mica intrebare: era cineva de pe forum la pozat langa bariera de la tigarete?
Sus In jos
cristy79

cristy79

Numarul mesajelor : 1539
Varsta : 44
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 5869
Data de inscriere : 27/02/2013

MesajSubiect: Re: Informaţii generale    Informaţii generale  - Pagina 56 Icon_minitimeSam 15 Iun 2013, 20:15

Am urmarit discutiile de mai sus si am observat ca anumite persoane sunt revoltate ca si trenurile Regio din tara asta batuta de soarta au o compunere decenta. In viziunea lor ar trebui compuase numai din Malaxe si eventual niste carute cu coviltir ca si cum cu ele nu circula tot oameni. De asemenea am eu o vaga banuiala ca aceste personaje circula cu IR la greu PENTRU CA AU TOT SOIUL DE REDUCERI CA ALTFEL LA PRETURILE INTREGI DE PE IR DIN ZIUA DE AZI NU AR PUTEA NICI MACAR SA VISEZE LA ASA CEVA. Fratilor, sa inteleg ca numai voi aveti voie sa mergeti cu IR in conditii decente la preturi DE NIMIC iar restul vezi Doamne nu merita sa mearga mai ieftin la un tren Regio pentru ca asa li s-a pus unora pata. Eu unul am calatorit in ultimii ani cu multe trenuri Regio din diverse zone si imi pare bine ca au conditii decente, sunt oameni civilizati si acolo (nu toti civilizatii au luat cu asalt trenurile IR si IC, mai degraba cei cu reduceri de tot felul care merg cu 10 lei pe 300 de km si dau lectii altora). Asa ca mai incet cu revolta si fiecare sa isi vada de treaba lui si sa circule cu ce vrea.
PS: Sper ca trenul RE 2801/2 sa aiba vagoane de IC Very Happy
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Informaţii generale    Informaţii generale  - Pagina 56 Icon_minitime

Sus In jos

Informaţii generale
Sus 
Pagina 56 din 67Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 29 ... 55, 56, 57 ... 61 ... 67  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Inchirierea unor sectii de circulatie neinteroperabile
» Discutii generale despre transport III
» INFORMATII GENERALE
» Informaţii generale
» Informaţii generale

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: INFORMATII GENERALE-
Mergi direct la: