Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Ploieşti Crâng

In jos 
+6
TVlad
Radu
MariusM
Dr2005
ldh80
Stere Serban
10 participanți
Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul
AutorMesaj
Stere Serban

Stere Serban

Numarul mesajelor : 71
Varsta : 32
Localizare : Ploiesti
Reputatie : 4943
Data de inscriere : 29/08/2011

Ploieşti Crâng Empty
MesajSubiect: Ploieşti Crâng   Ploieşti Crâng Icon_minitimeSam 18 Feb 2012, 21:17

Dupa cum am promis, am facut niste poze cu Terminalul Ploiesti Crang, ce este destinat numai transportului de marfa (sczuati calitatea pozelor, sunt facute cu mobilul Embarassed ). Nu stiu prea multe date cu privire la istoria acestui loc. Aceasta era vechea ruta a unui tren Ploiesti Nord-Targsorul Nou (am aflat de existenta acestui tren din Mersul Trenurilor din 1939 Very Happy )dar si a personalului Ploiesti-Targoviste (care inainte pleca din Gara Ploiesti Nord). Zona aceasta este una din marile zone ale Ploiestiului care, asemenea altor platforme industriale ale orasului, a ajuns intr-o stare deplorabila Sad Sad .

Ploieşti Crâng P180212_10200001

xxxx

Ploieşti Crâng P180212_10200002

xxxx

Ploieşti Crâng P180212_10240002

Dupa cum se vede si in urmatoarea poza, niciun marfar nu a mai tranzitat zona de foarte multa vreme.

Ploieşti Crâng P180212_10240001

xxxx

Ploieşti Crâng P180212_11030001

Cam atat pentru moment. Voi reveni cu noi poze ale Terminalului Ploiesti Crang dar si a vechii linii ce lega 304 cu 300 Very Happy
Sus In jos
Vizitator
Vizitator

Ploieşti Crâng Empty
MesajSubiect: Re: Ploieşti Crâng   Ploieşti Crâng Icon_minitimeSam 18 Feb 2012, 21:49

mergem sambata viitoare cu camerele poate se da drumul la circulatie si pe aceasta linie "inzapezita" Smile) ca daca nu era cu zapada de L-V intre 7 si 9 urca un marfar, urca si LDH-ul care manevreaza vagoanele in Crang, se retrage apoi electrica dupa care dupa-amiaza intre 14-16 urca cateodata un alt marfar sau electrica singura si coboara cu vagoane si cu LDH-ul intre 15-17.

Pana acum cateva lunii LDH-ul era unul clasic, acum e unul galben de la GFR.
Sus In jos
ldh80
V.I.P Member
V.I.P Member
ldh80

Numarul mesajelor : 6889
Varsta : 42
Localizare : Pascani
Reputatie : 12287
Data de inscriere : 03/11/2010

Ploieşti Crâng Empty
MesajSubiect: Ploiesti Crang   Ploieşti Crâng Icon_minitimeDum 19 Feb 2012, 15:38

Am o intrebare: cand a fost desfiintat racordul Ploiesti Crang- Ploiesti Nord ? Din ce se vede pe wikimapia trecea printr-un parc si chiar la iesirea din depoul de tramvaie Ploiesti existau doua intersectii la nivel cale ferata-linie de tramvai! Mai exista astazi ?

Pe wikimapia am incercat sa marchez toate liniile ferate (inclusiv cele industriale precum si fostele racorduri) din intreg complexul CFR Ploiesti.
Sus In jos
Vizitator
Vizitator

Ploieşti Crâng Empty
MesajSubiect: Re: Ploieşti Crâng   Ploieşti Crâng Icon_minitimeDum 19 Feb 2012, 15:48

existau 2 linii, am prins acum cativa anii nu de mult sa fie prin 2003-2004 ultima data cand am vazut eu LDH cu vagoane de marfa pe prima linie, caci a doua exista urmele ei si azi dar nu se poate circula pe ea.

Prima linie cum mergi cu tramvaiul dinspre Vest spre Nord mai exact intre statiile "Deltei" si "Restaurant Nord" intra in curte la BIANCA SRL, era prima care se incrucisa cu linia tramvaiului, a doua linie se incrucisa si ea cu cea a tramvaiului insa in locul incrucisarii a fost scoasa sau s-a turnat peste ea direct asfalt. Acum in urma unor lucrariii parca anul trecut s-a astupat si prima linie cea care intra la BIANCA SRL.

Urmele celei de a doua linii mai sunt si azi chiar langa intersectia de langa Restaurant Nord-MC.Donald's Nord si paralela cu linia de tramvai intre Restaurant nord si Garajul de tramvaie, distanta este de vreo 50-70-100 metri intre linia a doua si cele de tramvai, si strabate parcul de la Complexul Mestesugarsesc si trece pe langa autogara Nord apoi cred ca intra in garajul de tramvaie al RATP.

Maine sunt liber, am 2 camere o sa ies sa pozez liniile respective.
Sus In jos
Stere Serban

Stere Serban

Ploieşti Crâng Empty
MesajSubiect: Re: Ploieşti Crâng   Ploieşti Crâng Icon_minitimeDum 19 Feb 2012, 17:39

Daca nu ma insel, racordul dintre Ploiesti Nord si Ploiesti Crang a existat cam pana in 2008 (imi amintesc foarte bine ca exista si semnalizarea care a disparut odata cu linia). In ziua de azi, din acel racord se mai gaseste pe teren linia din dreptul Fabricii Bianca Romania si o portiune paralela cu linia tramvaiului 102.
Mai exista niste linii in zona punctului de plecare al microbuzelor spre Valeni,Plopeni etc si care duc spre zona unde exista acum cramele Hallewood.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25567
Data de inscriere : 17/08/2011

Ploieşti Crâng Empty
MesajSubiect: Re: Ploieşti Crâng   Ploieşti Crâng Icon_minitimeDum 19 Feb 2012, 20:02

Linia nu mai era funcţională de mult... în 2006 deja era amenjat un părculeţ pe locul ei aproape de Str. Găgeni şi era deja făcut şi InterEX-ul pe locul ei. Intersecţia cu tramvai de la Restaurant Nord era şi ea acoperită, iar în zona blocurilor se parca pe ea. E drept, oficial linia a fost desfiinţată de puţin timp, dar fizic nu mai există de mult. Pe această linie (dar din Nord spre depoul de tramvaie) au fost livrate toate tramvaiele din Ploieşti (pe vagon platformă şi descărcate în faţa depoului), mai puţin unicul V3A-93M Faur (adus cu camionul şi asamblat în depou).

MariusM
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 2221
Varsta : 36
Localizare : Bucureşti
Reputatie : 8341
Data de inscriere : 27/08/2008

Ploieşti Crâng Empty
MesajSubiect: Re: Ploieşti Crâng   Ploieşti Crâng Icon_minitimeDum 19 Feb 2012, 20:18

Undeva după 1960 s-a renunțat la folosirea racordului, cam concomitent cu construirea cartierului Ploiești Nord, rămânând doar linia pentru fabrica de ceramică(azi Bianca SRL) și încă una pentru RATP. Linia din zona Cimitirul Viișoara-Cimitirul Evreiesc a fost scoasă în 2001, pentru InterEX(inaugurat prin toamna acelui an).
Sus In jos
http://mionulescu.blogspot.com
Stere Serban

Stere Serban

Ploieşti Crâng Empty
MesajSubiect: Re: Ploieşti Crâng   Ploieşti Crâng Icon_minitimeDum 19 Feb 2012, 20:34

Imi amintesc ca doar portiunea unde avea sa se construiasca INTEREX-ul a fost demontata prima oara. Ulterior, cam prin 2007 sau 2008 s-a demontat si portiunea ce trece prin parcul din fata Complexului Mestesugaresc. Cand a fost asfaltata ultima oara Soseaua Vestului, a fost acoperita si linia ce se intersecta cu traseul lui 102.
Sus In jos
Stere Serban

Stere Serban

Ploieşti Crâng Empty
MesajSubiect: Re: Ploieşti Crâng   Ploieşti Crâng Icon_minitimeDum 19 Feb 2012, 20:36

De asemena, au mai existat si niste linii care au fost demontate odata cu extinderea fabricii Unilever (pe o portiune mica, ce-i drept) si construirea, ulterioara, a magazinului LIDL din Nord.
Sus In jos
Vizitator
Vizitator

Ploieşti Crâng Empty
MesajSubiect: Re: Ploieşti Crâng   Ploieşti Crâng Icon_minitimeLun 20 Feb 2012, 09:11

Si racordul direct din cring peste 300 cind s-a desfiintat?
Sus In jos
Vizitator
Vizitator

Ploieşti Crâng Empty
MesajSubiect: Re: Ploieşti Crâng   Ploieşti Crâng Icon_minitimeLun 20 Feb 2012, 09:24

exista si acum, ma rog sinele si traversele, suruburii pa. Exista linia mai putin ultimii 50-100 metri care faceau legatura cu mag 300, aceea bucata a fost demontata cand s-au facut lucrarile la BUC-CAMPINA prin 2003-2004 nu stiu exact si mai exista si stalpii si reteaua dar in unele locuri e demontata. Poze mai tarziu.
Sus In jos
Vizitator
Vizitator

Ploieşti Crâng Empty
MesajSubiect: Re: Ploieşti Crâng   Ploieşti Crâng Icon_minitimeMier 04 Apr 2012, 19:36

Sus In jos
Stere Serban

Stere Serban

Ploieşti Crâng Empty
MesajSubiect: Ploiesti Crang   Ploieşti Crâng Icon_minitimeSam 14 Apr 2012, 20:23

Cladirea statiei Ploiesti Crang
Ploieşti Crâng P140412_11250001
Sus In jos
Radu
V.I.P Member
V.I.P Member
Radu

Numarul mesajelor : 562
Varsta : 37
Localizare : Turnu Măgurele/Alexandria/București
Reputatie : 6411
Data de inscriere : 06/12/2008

Ploieşti Crâng Empty
MesajSubiect: Re: Ploieşti Crâng   Ploieşti Crâng Icon_minitimeVin 25 Mai 2012, 21:02

Linia Ploiesti Vest - Ploiesti Crang a fost adjudecata la licitatia de ieri de GFR. Avand in vedere ca este socotita ca o sectie distincta, ar merita un topic separat in cadrul M300.
Sus In jos
http://www.romanianchart.blogspot.com
Vizitator
Vizitator

Ploieşti Crâng Empty
MesajSubiect: Re: Ploieşti Crâng   Ploieşti Crâng Icon_minitimeLun 27 Aug 2012, 00:13

Ploieşti Crâng P8260132
photo hosting

Ploieşti Crâng P8260133
free picture hosting
Sus In jos
Continut sponsorizat

Ploieşti Crâng Empty
MesajSubiect: Re: Ploieşti Crâng   Ploieşti Crâng Icon_minitime

Sus In jos

Ploieşti Crâng
Sus 
Pagina 1 din 2Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Ploieşti Sud (500)
» Ploiesti Vest - Ploiesti Crang
» Trenuri Gara Ploiesti Sud, Depoul Ploiesti si Gara Ploiesti Vest
» 1000. Bucureşti Nord-Ploiesti Sud - Ploieşti Vest
» Ploieşti Nord (304)

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: STATII DE CALE FERATA DIN ROMANIA :: STAŢII ŞI HALTE (P, R, S, Ş)-
Mergi direct la: