|
| Intrebari si raspunsuri internationale | |
|
+52lapsanszkitamas Sabik Jhonyla mishu bochety Hurricane Spartan1948 redeme Saruman Vioooorel kristi kkk FeroFan97 spiderpc Adirmvl baiazid KQQ BL82 user dezactivat... Luna halmarius daniel_c COSTACHE MIHAIL Costin.H alex.alexus.tm Re6/6 rich1974 Rarau EuroNight DUAL alex1987 Warrior12 Silviu Sintea mishu88 alliens Razvan Tudor M.I.C.I. Adrian78 zorbas Dr2005 nenuandrei cristi CFR Brogan Elena Margareta Karl lovekomotive DAS 2011 pannonia express AndiCFR rizelgeorgel2004 razvan - trenuri AlexD Nesebar ionutz85 56 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22394 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Intrebari si raspunsuri internationale Lun 25 Mar 2013, 00:20 | |
| - Rarau a scris:
- Karpaty a scris:
- Oferta aia pe site la OBB este doar daca cumperi biletele de pe site , de ce sa nu cumperi biletul on-line ? eu saptamana trecuta am cumparat bilet on-line de pe site DB pe ruta Budapesta-Berlin 29 euro si in 2 zile a venit biletul in plic acasa . Biletele alea reduse nu se pot cumpara din Romania se pot cumpara doar la pret fara alte reduceri si Viena-Budapesta e posibil sa dai peste 39 de euro cat este acel bilet cu oferta Viena-Bucuresti , eu zic sa iti cumperi biletele on-line ca doar asa platesti un pret minim .
Sa nu lasi cumpararea biletului pentru ziua cand mergi ca in acea zi o sa platesti biletul intreg fara reducere/oferta . cu ce card? card normal cu plati pe net sau altfel de card?
ai undeva optiunea sa primesti biletul acasa? exista tren din Budapesta direct la Berlin? la Budapesta te duci cu Ister, Corona sau altul? Ne poti face cu printscreen toata faza? Am platit cu cardul MasterCard , eu am atasat la acelasi cont in care primesc salariul 2 carduri , 1-Visa si 1 Master , cel Master l-am facut special pentru biletele CFR on-line ca acolo se dau reduceri bune in timpul sarbatorilor si vara . Budapesta-Berlin sunt 2 trenuri EC de zi si 1 tren EN , la cel EN un bilet este 29 euro plus 3,5 euro taxele postale si biletul il primesti acasa in plic proripost , la mine a venit in 2 zile din Germania (asa e cand lucrezi cu neamtul ) iar la cele EC un bilet este 39 euro la fel luat de pe site DB plus 3,5 taxa postala . Nu pun poza cu biletul pe forum acum ci doar cand ma intorc din Germania , drumul il fac tocmai in Iunie si atunci o sa postez si biletul dar este bilet obisnuit international cu sigla DB . Am fost sfatuit sa nu mai pun biletele din timp pe motiv de siguranta . La Budapesta o sa merg cu Corona din Brasov , 19 euro pe sens , sa nu aud de Ister ca ala are vagoane CFR la comun . - pannonia express a scris:
In functie de oferta, casele de bilete internationale CFR au acces la bilete promotionale puse in vanzare de alte companii feroviare (de exemplu bilete promotionale MAV pentru EN Budapesta - Zürich exista la CFR la acelasi pret ca la MAV), deci ai putea sa intrebi de biletele de 13 sau 19 euro. Trebuie insa ca persoana de la ghiseu sa stie sau sa "nimereasca" codul tarif care da acces la aceste preturi promotionale. Insa, este posibil ca CFR sa nu poata vinde toate categoriile de bilete promotionale... Eu am intrebat la casa internationala din Bucuresti Nord si la agentie ghiseu international si toate casierele au spus ca la ele nu se dau aceste bilete , ofertele astea sunt in tarile respective si ele nu au acces la ele doar la pretul normal si de exemplu un bilet Bucuresti-Berlin la casa din gara de nord este 182 euro un drum :shock: am zis nu asa ceva , ma duc cu 19+29 euro Brasov-Budapesta-Berlin plus Bucuresti-Brasov cu 3003 22,50 lei , si ies mult mai ieftin . |
| | | Rarau V.I.P Member
Numarul mesajelor : 742 Varsta : 44 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5453 Data de inscriere : 23/01/2012
| Subiect: Re: Intrebari si raspunsuri internationale Lun 25 Mar 2013, 01:33 | |
| - Karpaty a scris:
1.Nu pun poza cu biletul pe forum acum ci doar cand ma intorc din Germania , drumul il fac tocmai in Iunie si atunci o sa postez si biletul dar este bilet obisnuit international cu sigla DB . Am fost sfatuit sa nu mai pun biletele din timp pe motiv de siguranta .
2. Budapesta-Berlin sunt 2 trenuri EC de zi si 1 tren EN
3. si de exemplu un bilet Bucuresti-Berlin la casa din gara de nord este 182 euro un drum
1. Am vazut mesajul asta si nu mi-a placut Chiar vroiam sa te insotesc, daca vroiai, pe traseul asta spre Giurgiu, dar din pacate, din anumite motive, am o perioada f incarcata, mai ales in weekenduri timp de vreo 2-3 luni asa ca nu pot merge. Era bine, cel putin pentru astia care avem peste 30 de ani, sa punem si biletele inainte ca poate vrea cineva sa mai mearga. Mesajul asta e mai mult pentru tine ca tu mergi pe trasee mai speciale, ca nu cred ca ar interesa pe cineva daca il intreb care merge pe Bucuresti-Brasov-Nehoiasu-Slanic sau Oltenita )) Dar biletele/traseele tale sunt mai speciale. Parerea mea e ca traseele tale mai speciale + atunci cand cineva pleaca spre Anina sa se anunte mai din timp. Bineinteles cei sub 18 ani sau ce varsta considera adminii sa nu posteze biletele. Daca as merge pe traseul ala Bucuresti-Brasov-Siculeni-Comanesti-Buzau-Bucuresti as anunta. 2. Pai ce sa fac mai astept pana in iunie si asa nu am timp pana atunci sa fac traseul asta. Incerc si eu la vara (sau poate de 1 Mai dar slabe sanse) sa fac Bucuresti - Budapesta si apoi ma bag la astea mai speciale gen Balcani / Berlin sau tot ce e mai departe de Viena. 3. stiu preturile pe Germania, le cam visez ) de fapt aproape stiu pe de rost tot ce e pe pagina Cfr Calatori in directia Paris/Germania/Viena etc Vrea prietena mea sa mearga la Berlin dar mi se parea prea mult, daca afla de pretul asta pleaca singura. Daca ar stii oamenii de ofertele astea, cati ar mai merge ... p.s. daca ai legatura f buna la Corona e perfect si eu il prefer Daciei/Isterului. Intoarcerea tot Corona? |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22394 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Intrebari si raspunsuri internationale Lun 25 Mar 2013, 02:06 | |
| Intoarcerea din Budapesta ? cred ca am sa sochez putin lumea pe aici dar pentru mine e ceva normal si anume ............... nu , nu vin cu Corona ci voi lua din Budapesta pe Nesebar pana la Burgas adica plec la 11 din Budapesta si peste 24 de ore ajung in Burgas , trec prin Romania dar nu ma dau jos si merg in Bulgaria , din Burgas o sa vin acasa in Bucuresti . Daca iti spun tot traseul la care m-am gandit sa il fac ai sa ramai putin blocat , atat iti spun ca am in plan sa ajung si la Auschwitz , adica in Polonia , un bilet Berlin-Varsovia este tot 29 de euro luat de pe site de la DB iar din Varsovia la Krakovia cu bilet local , tarifele la PKP sunt mult mai mici fata de CFR sa nu zic ca in Polonia trenurile merg nu stau si dorm pe drum cum se intampla in Romania dar asta e alta poveste , poate pe viitor sa ma bucur de plimbarea cu trenul o sa merg in alte tari ca in Romania se cam duce de rapa transportul feroviar de calatori , lipsa de legaturi bune , tarife exagerate etc etc . |
| | | Rarau V.I.P Member
Numarul mesajelor : 742 Varsta : 44 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5453 Data de inscriere : 23/01/2012
| Subiect: Re: Intrebari si raspunsuri internationale Lun 25 Mar 2013, 12:45 | |
| ci voi lua din Budapesta pe Nesebar pana la Burgas.
Cu ce te intorci la Budapesta, ora plecare Berlin, ajunge la Budapesta? Ca vad ca sunt 3 trenuri spre Budapesta? apoi spre Romania ce recomanzi pentru unul ce vine de la Berlin?
Pe mine unul Polonia nu prea ma tenteaza acum poate peste multi ani. Ma gandeam ca pe viitor sa fac Budapesta un fel de cap de pod adica sa merg in Europa cu o noapte cazare in Budapesta. La Auschwitz, Cernobal nu cred ca tenteaza pe prea multi (cel putin din cunoscutii mei)
Mai te duci in Balcani anul asta? Daca da, macar spune perioada, ca poate mai tenteaza si pe altii. Si pretul, numarul de zile. Preferabil fara perioada 25-31 ale lunii. |
| Subiect: Re: Intrebari si raspunsuri internationale Lun 25 Mar 2013, 13:12 | |
| - Rarau a scris:
Cu ce te intorci la Budapesta, ora plecare Berlin, ajunge la Budapesta? Ca vad ca sunt 3 trenuri spre Budapesta? apoi spre Romania ce recomanzi pentru unul ce vine de la Berlin?
Mai te duci in Balcani anul asta? Daca da, macar spune perioada, ca poate mai tenteaza si pe altii. Si pretul, numarul de zile. Preferabil fara perioada 25-31 ale lunii. La Budapesta am sa vin de la Munchen cu EN Kalman tot 29 euro bilet luat de la DB . (traseul meu ar fi din Berlin la Varsovia , acolo merg pana la Auschwitz , inapoi la Varsovia dupa care cu trenu EN Varsovia-Amsterdam tot 29 euro bilet luat de pe site DB , din Amsterdam la Munchen cu ICE 39 euro tot de pe site DB , Munchen-Budapesta si apoi Budapesta-Burgas , cam asta ar fi traseul pe care il am in plan) Spre Romania eu unu recomand doar trenul Corona , este singurul cu un grad de confort sporit fata de vagoanele CFR si pretul este foarte bun pana la Brasov cu doar 19 euro . In Balkani nu am in plan sa merg anul asta , doar daca se iveste ceva , schimbare de planuri in ultimul moment . Ce as vrea sa mai fac este mocanita din Bulgaria , chiar merita mers acolo , am fost si pot sa spun ca este chiar frumos si as mai merge . |
| | | Vioooorel
Numarul mesajelor : 18 Varsta : 32 Localizare : Student in Bucuresti, Localitatea natala: Rm.Valcea Reputatie : 4582 Data de inscriere : 28/05/2012
| Subiect: Re: Intrebari si raspunsuri internationale Lun 25 Mar 2013, 14:26 | |
| Karpaty dar nu ar merge mai bine un Interrail pt. planurile tale? (am vazut jurnalul tau interrail ,impresionant ) |
| Subiect: Re: Intrebari si raspunsuri internationale Lun 25 Mar 2013, 14:51 | |
| - Vioooorel a scris:
- Karpaty dar nu ar merge mai bine un Interrail pt. planurile tale? (am vazut jurnalul tau interrail ,impresionant )
Am facut un calcul si ies cu 50 de euro mai ieftin asa cu bilete separate fata de interrail pentru 5 zile plus ca la interrail se plateste in plus suplimentul pentru trenurile de noapte care sunt cam 10 euro pe tren in medie iar pe cele de zi 5 euro plus ca interrail nu este valabil pe tara de resedinta deci pana la Episcopia Bihor tot trebuie sa platesc bilet separat iar la intoarcere cum eu merg din Budapesta la Burgas si traversez Romania iara nu este valabil interrail , am calculat toate variantele posibile , in acest traseu e mai bine asa , acum 2 ani cand am fost cu interrail de 10 zile a fost mai convenabil cu acel interrail . |
| | | baiazid Utilizator Blocat
Numarul mesajelor : 2232 Reputatie : 6737 Data de inscriere : 05/10/2012
| Subiect: Re: Intrebari si raspunsuri internationale Lun 25 Mar 2013, 16:08 | |
| - Karpaty a scris:
Budapesta-Berlin sunt 2 trenuri EC de zi si 1 tren EN , la cel EN un bilet este 29 euro plus 3,5 euro taxele postale si biletul il primesti acasa in plic proripost , la mine a venit in 2 zile din Germania (asa e cand lucrezi cu neamtul ) iar la cele EC un bilet este 39 euro la fel luat de pe site DB plus 3,5 taxa postala .
Dar de ce sa mai platesc 3.5E per bilet daca tot am optiunea sa-l salvez si sa il printez acasa, la un prieten sau la un serviciu autorizat ? Si asta cu zero euro cost... |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25567 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Intrebari si raspunsuri internationale Lun 25 Mar 2013, 16:40 | |
| Biletul printat acasă e o hârtie A4... iar naşul MAV s-ar putea să nu aibă posibilitatea să îl verifice (adică cititor de coduri de bare OBB). Aşa e la CD (Cehia): dacă iei bilet internaţional şi nu ţi-l vizează naşul ceh până la ieşirea din ţară, slovacul / neamţul te consideră contravenient, pentru că nu are acces la baza de date CD. _________________ :TTT:
|
| | | pannonia express V.I.P Member
Numarul mesajelor : 382 Varsta : 40 Localizare : Brasov Reputatie : 5780 Data de inscriere : 25/02/2010
| Subiect: Re: Intrebari si raspunsuri internationale Lun 25 Mar 2013, 19:20 | |
| Daca sistemul ofera posibilitatea printarii biletului, atunci acel bilet va fi recunoscut in tren de controlor, dar, in orice caz, conditiile trebuie citite cu atentie, pentru a preveni problemele de tipul celor mentionate de Dr2005 in Cehia.
In sensul Budapesta - Germania, DB nu vinde decat bilete "clasice", expediate prin posta. In schimb, in sensul Germania - Ungaria se poate opta atat pentru bilet electronic cat si pentru bilet clasic.
La fel, la ÖBB spre exemplu ruta Viena - Budapesta (railjet) este disponibila cu bilet online, dar pentru Budapesta - Viena nu se pot cumpara decat bilete clasice.
Ultima editare efectuata de catre pannonia express in Lun 25 Mar 2013, 19:26, editata de 1 ori |
| Subiect: Re: Intrebari si raspunsuri internationale Lun 25 Mar 2013, 19:23 | |
| - baiazid a scris:
- Karpaty a scris:
Budapesta-Berlin sunt 2 trenuri EC de zi si 1 tren EN , la cel EN un bilet este 29 euro plus 3,5 euro taxele postale si biletul il primesti acasa in plic proripost , la mine a venit in 2 zile din Germania (asa e cand lucrezi cu neamtul ) iar la cele EC un bilet este 39 euro la fel luat de pe site DB plus 3,5 taxa postala .
Dar de ce sa mai platesc 3.5E per bilet daca tot am optiunea sa-l salvez si sa il printez acasa, la un prieten sau la un serviciu autorizat ? Si asta cu zero euro cost... Pai intra si tu pe site la DB , baga ruta Budapesta-Berlin sau Budapesta-Munchen si ai sa vezi ca singura optiune prin care intri in posesia acelui bilet este livrarea prin posta in plic . La fel si pentru Varsovia-Amsterdam , singura varianta prin care primesti biletul este prin posta in plic , pentru o ruta interna sau o ruta internationala gen Amsterdam-Munchen se poate si prin varianta biletului printat acasa prin mail , nu stiu care este criteriul dupa care fac departajarea , biletele x vin doar prin posta si biletele y se pot lista si acasa , una peste alta e bine ca exista aceste oferte si cine stie sa se descurce si cauta bilete ieftine poate sa calatoreasca la pret minim dar bine acum vorbim de o companie din Vest care stie sa atraga calatorii prin preturi promotionale cat despre CFR nu are rost sa mai vorbim , nu da 2 bani pe calator , nu ofera nimic , lipsa de oferte si de asta nu merge nimeni cu trenul international mai mult de Budapesta si Viena in sezon . Majoritatea nu cunosc aceste oferte oferite de DB si nu se descurca sa cumpere biletele on-line , se duc la casa internationala intreaba de exemplu Bucuresti-Berlin cat este un bilet si atunci raspunsul casieritei este 182 euro dus , cu acesti bani te duci cu avionul , eu vin si spun ca poti sa ajungi la Berlin cu 29 euro Bucuresti-Budapesta si 29 euro Budapesta-Berlin deci in total 58 euro dus si 58 euro intors deci 116 euro dus-intors Bucuresti-Berlin-Bucuresti bilete luate on-line , deci se poate si ieftin dar asta pentru cine cunoaste . |
| | | pannonia express V.I.P Member
Numarul mesajelor : 382 Varsta : 40 Localizare : Brasov Reputatie : 5780 Data de inscriere : 25/02/2010
| Subiect: Re: Intrebari si raspunsuri internationale Lun 25 Mar 2013, 19:32 | |
| si asta nu e tot! La case de bilete in Germania, sau prin call center, se pot cumpara bilete promotionale pe mai multe rute decat cele disponibile online: de exemplu Hamburg - Lököshaza cu 39 euro (va las pe voi sa calculati pretul pe km ) |
| Subiect: Re: Intrebari si raspunsuri internationale Lun 25 Mar 2013, 19:41 | |
| Domnilor , jos palaria pentru DB , stiu sa atraga clientul , sa vina lumea la tren , nu are rost sa mai vorbim , se stie ca neamtul e neamt si face treaba buna , la noi nu stiu daca eu unu am sa traiesc sa prind la CFR oferte peste oferte pentru a atrage calatorul la tren , pot sa spun ca mi-am pierdut speranta ca la CFR vor fi vremuri bune , lipsa de interes , lipsa de oferte au facut ca in prezent romanul sa fuga de tren si multi privesc mersul cu trenul ca fiind pentru saraci , boschetari , tigani . Pacat , mare pacat , este greu de imaginat ce se intampla cu acest CFR , ce a fost si ce a ajuns si pe zi ce trece din numarul trenurilor in circulatie tot dispare cate un tren , doua ............. |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18750 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24327 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Intrebari si raspunsuri internationale Lun 25 Mar 2013, 20:15 | |
| Biletul meu din septembrie pana pune Karpaty pe al lui |
| | | Saruman V.I.P Member
Numarul mesajelor : 144 Varsta : 35 Localizare : Bulgaria/Gabrovo Reputatie : 5222 Data de inscriere : 09/01/2011
| Subiect: Re: Intrebari si raspunsuri internationale Lun 25 Mar 2013, 20:17 | |
| Hello! I want to ask what the composition of the trains 1061, 1062, 1063, 1064 Iasi - Ungheni? |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Intrebari si raspunsuri internationale | |
| |
| | | | Intrebari si raspunsuri internationale | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |