Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Locomotive clasa 41 (Vol. II)

In jos 
+84
kasapis2007
Adisoft1991s
DPS
AMX 97-0548-4
redeme
mureseanu_976
Alex Avram
buldozer2
Hurricane
M.I.C.I.
FeroFan97
060-EA078
ORWO
lovekomotive
R936
Cobra
ionutz85
LokoZEN
TVlad
AndiCFR
tuborgtnp
ATM
mtk
Caravelle_Zg
gabigligor
Bogdan-Razvan
Marius Iulian
Grigor
cortexedge
060DA1076
mihaiuc
Dr2005
electrica912
Razvan
vilhelm
Gabry Gabriel
Andrey_tm
Polpot
bostanesku gigel
Mircea Hirjau
nenuandrei
Nesebar
1nt3rp0l_106
19jimmy84
Teodor
iuli.hard
cristi39
bostanescu gigel
AndreiCfr
Goanga
Vlad
basil
Gelu
Adrian78
vrabieionut
AlexD
Laur
didinul
alex.alexus.tm
George
Cito
George250
TonyGFR
stefan_br
Silver
marius_catalin84
decward
razwy
electrica675
cristyadaX
Vitosa
Norbi
Desiro256
COSTACHE MIHAIL
ANDU2100HP
The Legend
Gaby005
cont dezactivat .
cont inactiv
LascuB_1980
DUAL
EA1clony106
LanceR
Marius
88 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 16 ... 28, 29, 30 ... 48 ... 67  Urmatorul
AutorMesaj
Razvan

Razvan

Numarul mesajelor : 567
Varsta : 38
Localizare : Nehoiu-BZ
Reputatie : 5942
Data de inscriere : 14/04/2010

Locomotive clasa 41  (Vol. II) - Pagina 29 Empty
MesajSubiect: Re: Locomotive clasa 41 (Vol. II)   Locomotive clasa 41  (Vol. II) - Pagina 29 Icon_minitimeMier 09 Noi 2011, 14:26

564 e o "pitzipoanca" printre locomotivele "respectabile" ...... a27
Sus In jos
AlexD
Utilizator Blocat
Utilizator Blocat
AlexD

Numarul mesajelor : 3607
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 8694
Data de inscriere : 09/01/2011

MesajSubiect: Re: Locomotive clasa 41 (Vol. II)   Locomotive clasa 41  (Vol. II) - Pagina 29 Icon_minitimeMier 09 Noi 2011, 18:09

Daca eram director la CFR si vedeam prostii de genul 564 cu tiganiile astea de autocolante pe ea de mai lipseste capul de cobra si numai mucosi de 13-14 ani pot spune ca e ceva misto de nu ii ardeam la salarii pe titularii de pe ea de ii ustura si acolo unde nu bate soarele niciodata. Unde mai intalnim sorcove ca la Timisoara? Nicaieri in lume, nici macar in India unde calaresc aia vagoanele pe acoperisuri cu sutele.
Sus In jos
nenuandrei
V.I.P Member
V.I.P Member
nenuandrei

Numarul mesajelor : 1542
Varsta : 33
Localizare : Bucuresti Nord
Reputatie : 6395
Data de inscriere : 16/09/2011

MesajSubiect: Re: Locomotive clasa 41 (Vol. II)   Locomotive clasa 41  (Vol. II) - Pagina 29 Icon_minitimeMier 09 Noi 2011, 19:24

Mie mi se pare frumoasa cum este ea acuma
Sus In jos
https://www.youtube.com/user/nenuandrei1
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20635
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25580
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Locomotive clasa 41 (Vol. II)   Locomotive clasa 41  (Vol. II) - Pagina 29 Icon_minitimeMier 09 Noi 2011, 19:37

Mai simplu era să se renunţe la titulalizări. Nicăieri în lume nu sunt locomotive one-man-show (bine, poate prin Africa şi India să fie), tocmai pentru că locomotiva trebuie să meargă cât mai mult, preferabil non-stop şi mecanicii să se schimbe în traseu când depăşesc orele. Dar la noi dacă faci asta, or să îşi bage piciorul (să nu zic altceva) toţi în locomotive şi o să pice toate, că or să meargă pe principiul ,,dă-o-n mă-sa, nu-i a mea". Şi uite de aia avem locomotive care merg 8 ore pe zi şi apoi stau în depou.
Desigur, la privaţi se poate, de aia Siemensurile CTV-ului se plimbă prin toată ţara, fiind n echipe de mecanici pentru ele, care se schimbă direct, fără să fie nevoie să se schimbe locomotiva la fiecare 8 ore.

The Legend
V.I.P Member
V.I.P Member
The Legend

Numarul mesajelor : 1115
Varsta : 30
Localizare : TIMISOARA SI ATAT!
Reputatie : 6451
Data de inscriere : 03/08/2010

MesajSubiect: Re: Locomotive clasa 41 (Vol. II)   Locomotive clasa 41  (Vol. II) - Pagina 29 Icon_minitimeMier 09 Noi 2011, 21:02

AlexD a scris:
Daca eram director la CFR si vedeam prostii de genul 564 cu tiganiile astea de autocolante pe ea de mai lipseste capul de cobra si numai mucosi de 13-14 ani pot spune ca e ceva misto de nu ii ardeam la salarii pe titularii de pe ea de ii ustura si acolo unde nu bate soarele niciodata. Unde mai intalnim sorcove ca la Timisoara? Nicaieri in lume, nici macar in India unde calaresc aia vagoanele pe acoperisuri cu sutele.

Si vrei sa fie toate la fel? sa nu le poti deosbi una de alta? Mai bine cu actibilde pe ele sa fie o diversitate ca oricum ce a fost inainte de 90 nu va mai fi niciodata.
Sus In jos
AlexD
Utilizator Blocat
Utilizator Blocat
AlexD

Numarul mesajelor : 3607
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 8694
Data de inscriere : 09/01/2011

MesajSubiect: Re: Locomotive clasa 41 (Vol. II)   Locomotive clasa 41  (Vol. II) - Pagina 29 Icon_minitimeMier 09 Noi 2011, 21:20

Stai tu linistit ca le deosebesti, la cate nuante de rosu, alb, gri, albastru exista pe ele nu mai ai nevoie de tiganiile alea de autocolante. Era frumos sa fie o schema la calatori gen delfina cu toate ca nu imi place una la marfa gen 474 sau clasica si una pentru DA, GM, 3 scheme mari si late nu 20...
Sus In jos
mihaiuc

Numarul mesajelor : 267
Reputatie : 5524
Data de inscriere : 14/07/2010

MesajSubiect: Re: Locomotive clasa 41 (Vol. II)   Locomotive clasa 41  (Vol. II) - Pagina 29 Icon_minitimeMier 09 Noi 2011, 22:35

Schema de culori identifica si face reclama companiei, aratand seriozitatea si calitatea serviciilor ei.
Tiganismele - goarnele de crom, abtibildurile, decalurile, steguletele, roata inaripata in relief, etc. etc. NU au ce cauta pe un vehicul care reprezinta o companie.

Ganditi-va cum ar fi daca v-ati duce la aeroport si ati vedea avionul in care va suiti ca are pe el scris de piloti si de echipajul de intretinere 'BAZA LUFTHANSA MUENCHEN', eventual niste desene cu steagul germaniei, perdelute si mileuri in carlinga pilotului (vizibile din afara). A, si o sigla Lufthansa in relief. Sau daca aceiasi tiganie ati vedea-o pe un ICE sau un TGV...

Aproape peste tot in lume, daca apare O PERDELUTA in geam vizibila din afara, un sticker aiurea (inclusiv un steag desenat aiurea, sau pus cu susul in jos), ala care a facut asta ZBOARA imediat. Dupa mine e un semn de lipsa de respect fata de companie, de imaginea ei, si, pana la urma, de calator.

Nici in India sau Pakistan nu exista 'tuning de locomotiva'. Schema de culori e sfanta.
Sus In jos
nenuandrei
V.I.P Member
V.I.P Member
nenuandrei

Numarul mesajelor : 1542
Varsta : 33
Localizare : Bucuresti Nord
Reputatie : 6395
Data de inscriere : 16/09/2011

MesajSubiect: Re: Locomotive clasa 41 (Vol. II)   Locomotive clasa 41  (Vol. II) - Pagina 29 Icon_minitimeMier 09 Noi 2011, 22:50

mihaiuc a scris:
Schema de culori identifica si face reclama companiei, aratand seriozitatea si calitatea serviciilor ei.
Tiganismele - goarnele de crom, abtibildurile, decalurile, steguletele, roata inaripata in relief, etc. etc. NU au ce cauta pe un vehicul care reprezinta o companie.

Ganditi-va cum ar fi daca v-ati duce la aeroport si ati vedea avionul in care va suiti ca are pe el scris de piloti si de echipajul de intretinere 'BAZA LUFTHANSA MUENCHEN', eventual niste desene cu steagul germaniei, perdelute si mileuri in carlinga pilotului (vizibile din afara). A, si o sigla Lufthansa in relief. Sau daca aceiasi tiganie ati vedea-o pe un ICE sau un TGV...

Aproape peste tot in lume, daca apare O PERDELUTA in geam vizibila din afara, un sticker aiurea (inclusiv un steag desenat aiurea, sau pus cu susul in jos), ala care a facut asta ZBOARA imediat. Dupa mine e un semn de lipsa de respect fata de companie, de imaginea ei, si, pana la urma, de calator.

Nici in India sau Pakistan nu exista 'tuning de locomotiva'. Schema de culori e sfanta.
Si aici iti dau dreptate parca arata mai frumos in schema originala si e mai frumos
Sus In jos
https://www.youtube.com/user/nenuandrei1
The Legend
V.I.P Member
V.I.P Member
The Legend

Numarul mesajelor : 1115
Varsta : 30
Localizare : TIMISOARA SI ATAT!
Reputatie : 6451
Data de inscriere : 03/08/2010

MesajSubiect: Re: Locomotive clasa 41 (Vol. II)   Locomotive clasa 41  (Vol. II) - Pagina 29 Icon_minitimeMier 09 Noi 2011, 22:50

Ce atata conformism? Chiara daca nu sunt un mare fan al locomotivei 564 o prefer pe ea in dauna gioarselor de bucuresti care se strica zilnic si arata ca peisaj unele din ele. Am tot mers cu trenuri trase de 564 si am auzit lumea spunand "uite ce locomotiva frumoasa" fiind incantata de cea ce vede si uitand de faptul ca urmeaza sa circule in 3vagoane supraaglomerate pentru ca la CFR trebe fier vechi nu vagoane care sa transporte lumea civilizat.
Sus In jos
COSTACHE MIHAIL

COSTACHE MIHAIL

Numarul mesajelor : 7990
Reputatie : 15509
Data de inscriere : 06/03/2009

MesajSubiect: Re: Locomotive clasa 41 (Vol. II)   Locomotive clasa 41  (Vol. II) - Pagina 29 Icon_minitimeJoi 10 Noi 2011, 00:34

Fiecare cu modelul de locomotive care il fascineaza, sa lasam pe fiecare sa ii placa ce locomotiva doreste. Fie ea clasica sau visinie, fie cu abtibilduri, sau simpla, oricum o fi numai sa nu va mai contraziceti. Maine intra Mitica aici si face praf si topicul asta, abia asteapta sa vada 2-3 scantei, ca acolo se arunca! Asa ca s-a incheiat discutia asta de contradictie la acest topic! Si va multumesc!
Sus In jos
cont dezactivat .

Numarul mesajelor : 3034
Reputatie : 8391
Data de inscriere : 03/09/2010

MesajSubiect: Re: Locomotive clasa 41 (Vol. II)   Locomotive clasa 41  (Vol. II) - Pagina 29 Icon_minitimeJoi 10 Noi 2011, 07:13

EA1 730
Locomotive clasa 41  (Vol. II) - Pagina 29 6178577246_772a72c354_z
005 by MariusD2011, on Flickr
Sus In jos
060DA1076

060DA1076

Numarul mesajelor : 7
Varsta : 37
Localizare : P.O. Frunzanesti, sectia 801
Reputatie : 4774
Data de inscriere : 09/11/2011

MesajSubiect: Re: Locomotive clasa 41 (Vol. II)   Locomotive clasa 41  (Vol. II) - Pagina 29 Icon_minitimeJoi 10 Noi 2011, 07:54

COSTACHE MIHAIL a scris:
Fiecare cu modelul de locomotive care il fascineaza, sa lasam pe fiecare sa ii placa ce locomotiva doreste. Fie ea clasica sau visinie, fie cu abtibilduri, sau simpla, oricum o fi numai sa nu va mai contraziceti. Maine intra Mitica aici si face praf si topicul asta, abia asteapta sa vada 2-3 scantei, ca acolo se arunca! Asa ca s-a incheiat discutia asta de contradictie la acest topic! Si va multumesc!
Uite ca am intrat aici Evil or Very Mad
Numai ca nu am de ce sa ma cert cu cineva pe tema asta. Fiecare dintre noi prefera o anumita locomotiva din varii motive. Nu trebuie sa facem mare caz din asta, fiecare cu ce-i place.
Toata lumea stie ca mie-mi plac locomotivele 060 DA, dar asta nu inseamna ca nu-mi plac si alte tipuri. In general eu apreciez schema clasica a locomotivelor, indiferent ca e vorba de DA, EA, EC sau DHC. Eu consider ca schema de vopsire clasica e cea mai potrivita pt masinile CFR.
P.S. Ca sa fiu si eu rau, domnule Mihail, de ce nu-mi bann-ati si contul asta? Eu imi fac altul, si altul si uite asa o sa va puteti fali ca aveti 'spe mii de membri pe forum Evil or Very Mad Evil or Very Mad
Asta a fost drept raspuns la rautatea dumneavoastra referitoare la mine Mad
Vreti neaparat sa fac scandal? Fac, nu-i problema, dar asta numai daca sunt afectat eu personal sau in subiecte care ma privesc. Eu nu caut scandal cu orice pret, dar daca sunt lovit, lovesc si eu.
Si mai e ceva, eu spun adevarul verde in fata, iar asta cam doare.
Dumneavoastra, domnule Mihail, va este frica de critica, dar sa stiti ca ea e benefica atat timp cat nu e jignitoare.
As putea scrie mult mai multe, dar ma opresc aici momentan.
Astept bann-ul pe contul asta.
P.P.S. Am posibilitatea sa-mi creez zeci, sute sau chiar mii de conturi-clona pe aici fara problema pt simplul motiv ca nu-mi puteti bann-a IP-ul Evil or Very Mad Evil or Very Mad
Sus In jos
https://www.facebook.com/sulzerul0733
EA1clony106

EA1clony106

Numarul mesajelor : 436
Reputatie : 5794
Data de inscriere : 20/05/2010

MesajSubiect: Re: Locomotive clasa 41 (Vol. II)   Locomotive clasa 41  (Vol. II) - Pagina 29 Icon_minitimeJoi 10 Noi 2011, 08:16

mihaiuc a scris:

aaa da ? Dar mai nou cei de la Softronic de ce mai pun perdelute la geamuri ? Tinand cont ca ele reduce vizibilitatea mecanicului in special cele de la oglinzi . De ce Locomotivele de Bucuresti aveau actibildul acela banal cu Depoul Bucuresti ? De ce sa nu fie ingrijita o masina ? mai nou nu mai este bine ,ar trebuii sa fie toate derapanate?

Nu poti face comparatii intre lumea aviatei si lumea feroviara , pilotii nu au un avion anume . La CFR inca se pastreaza cat de cat sistemul titularizarii chiar daca masinile continua drumul cu alt mecanic de la un anumit punct . Iar pe tgv din cauza stiulului ei nai cum sa ii atasezi o stema sau altceva , ai vazut pe vreun Desiro cu steme sau alte autocolante ? sau pe un lvt ? la EA a fost de la inceputul lor chestiile astea si nu prea vad sa dispara asa ceva . si este un lucru frumos , una este sa vezi cand intra trenul in gara cu o masina avand steme perdelute decat una neingrijta murdara sau alte cele , plus ca iti da si un sentiment anume de a fi mandru ca te trage o masina frumoasa si bine ingrijita .

Am urmarit des comportamentul pasagerilor in gari , mai ales in cea din Timisoara si am observat ca pasagerii sunt mai curiosi de locomotivele ingrijita fata de cand vede una murdara si neingrijita . Unii dintre ei privesc o locomotiva dar habar nau ce inseamna una ,dar ei se uita cu placere ,altii nu dau importanta deloc , altii se bucura ,altii nu etc . oricarui calator ii place un mediu frumos si mai ingrijit , cum ar fi de exemplu si vag : cele mizerabile si cele curate , unele frumos amenajate altele deloc , ce ar alege Calatorul ? presupun un mediu bine ingrijit si cu toate facilitatile .

Numai Bine
Sus In jos
060DA1076

060DA1076

Numarul mesajelor : 7
Varsta : 37
Localizare : P.O. Frunzanesti, sectia 801
Reputatie : 4774
Data de inscriere : 09/11/2011

MesajSubiect: Re: Locomotive clasa 41 (Vol. II)   Locomotive clasa 41  (Vol. II) - Pagina 29 Icon_minitimeJoi 10 Noi 2011, 08:38

Aici ai perfecta dreptate Clony. Una e sa ai la tractiune o locomotiva rapciugoasa, de cade vopseaua de pe ea si alta e sa ai o masina stralucitoare, bine ingrijita si frumoasa.
In privinta stemelor, dupa parerea mea, singura schema de vopsire care permite steme e cea clasica. O stema pe o clasica stralucitoare face toti banii, pe cand la o coca-cola sau un delfin nu mai e asa spectaculoasa.
Stemele pe delfini mi se par pur si simplu de cel mai p r o s t gust, sunt niste kitch-uri ordinare. Repet, asta e parerea mea personala, nu am nimic cu cei carora le plac aceste locomotive.

Ultima editare efectuata de catre 060DA1076 in Joi 10 Noi 2011, 08:41, editata de 1 ori (Motiv : ...........am uitat de cenzura..........)
Sus In jos
https://www.facebook.com/sulzerul0733
cortexedge
Administrator
Administrator
cortexedge

Numarul mesajelor : 3087
Reputatie : 9365
Data de inscriere : 20/08/2008

MesajSubiect: Re: Locomotive clasa 41 (Vol. II)   Locomotive clasa 41  (Vol. II) - Pagina 29 Icon_minitimeJoi 10 Noi 2011, 09:09

La CFR mecanicii au impresia ca locomotiva e a lor, de aia o umplu cu toate prostiile. Sunt curios cati dintre ei, posesori de masini, fac la fel si cu ele.
Parerea mea e ca ar trebui sa se rezume la "aranjat" doar interiorul, fiindca acolo isi petrec ei timpul.

Clony, abtibildul ala chiar nu arata rau pe o locomotiva, asta daca e in stare buna. Pur si simplu face diferenta intre locomotivele de Bucuresti si celelalte din tara.

Faceti si voi diferenta intre A INGRIJI si a MODIFICA, plus ca nu e de datoria mecanicului sa vopseasca locomotiva pe care face servici.

MesajSubiect: Re: Locomotive clasa 41 (Vol. II)   Locomotive clasa 41  (Vol. II) - Pagina 29 Icon_minitime

Sus In jos

Locomotive clasa 41 (Vol. II)
Sus 
Pagina 29 din 67Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 16 ... 28, 29, 30 ... 48 ... 67  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Locomotive clasa 86 (LDH 45)
» Locomotive clasa 88
» Locomotive clasa 90
» LOCOMOTIVE CLASA 40 (Vol. I)
» Locomotive clasa 40

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: MATERIAL RULANT :: LOCOMOTIVE-
Mergi direct la: