|
| 511 : Vereşti - Leorda - Botoşani | |
|
+73dan tm Spartan1948 Simply18 Cont.dezactivat impuls Amiralul MetalRider liviulav33 spsdc7 riciu j o a n t a Andrey_tm DanyCfrPascani Semafor Katalin4653 TVlad membru dezactivat , florin29sv DUAL Rarau AndreiStefan akumenos myster2008 arianul marius_catalin84 Kriszti219 Radu Tudor Bobby_TM chatnoir401 kasapis2007 NicuS ravers75 StefanMz Adirmvl IonutCFR2009 Teodor IR 1837 alex.alexus.tm razvan - trenuri cata mishu88 @ndrey 060-EA078 cfr500 mureseanu_976 Traveller Adrian78 Luna Balto Dr2005 Costi kristi kkk nenuandrei MariusM DAS 2011 cont inactiv lovekomotive manuela redeme burlington ionutz85 cristi CFR ldh80 Nesebar Vitosa Vlad Mihay Bogdan-CFR bogdan srl Amtrak ATM acar joanta 77 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18749 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24326 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: 511 : Vereşti - Leorda - Botoşani Vin 03 Ian 2014, 10:14 | |
| Gata cu ironiile ieftine de 2 bani!! |
| | | MetalRider
Numarul mesajelor : 33 Localizare : Timisoara Reputatie : 4112 Data de inscriere : 23/09/2013
| Subiect: Re: 511 : Vereşti - Leorda - Botoşani Vin 03 Ian 2014, 10:20 | |
| Nu e vorba de ironii,eu doar ma tot intreb ce a stat la baza luarii deciziei de a se construi asa ceva la Botosani si nu la Oradea,de exemplu? Nu vreau sa ironizez pe nimeni si nu vreau sa rad de nimeni,doar ca nu gasesc un argument destul de solid pentru o asemenea investitie oricat m-as stradui sa inteleg. |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18749 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24326 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: 511 : Vereşti - Leorda - Botoşani Vin 03 Ian 2014, 10:27 | |
| Daca citeai in mesajele din urma ai fi vazut ca s-a tinut cont ca aceste gari sunt resedinte de judet cu toate ca traficul este foarte scazut!!Pana la urma este un lucru pozitiv acuma urmand ca CFR sa introduca macar niste Desiro Din ce stiu gara Oradea este modernizata |
| | | MetalRider
Numarul mesajelor : 33 Localizare : Timisoara Reputatie : 4112 Data de inscriere : 23/09/2013
| Subiect: Re: 511 : Vereşti - Leorda - Botoşani Vin 03 Ian 2014, 10:43 | |
| Nimeni nu zice ca nu e un lucru pozitiv,e ok ca se face ceva ,ca se modernizeaza. Nedumerirea mea este,pe ce baza se aleg a se realiza aceste modernizari? Deva,Timisoara,Resita,etc si ele sunt resedinta de judet,si (parerea mea) mult mai importante ca si Botosaniul. Inca odata,intrebarea mea este: Pe ce criteriul se aleg a se face aceste modernizari? Eu unul nu vad unul destul de solid si care sa ma convinga,de aici rezultand lipsa de coerenta ( sa nu spun altceva,ca iar zici ca vorbesc urat) a celor care sunt pusi sa ia decizii de acest fel. Nu de alta,dar nu vad acea zona sa aiba un viitor feroviar foarte stralucit in urmatorii 5-10 ani,ceea ce poate duce la ideea ca banii au fost investiti de pomana. |
| | | Adrian78 Administrator
| Subiect: Re: 511 : Vereşti - Leorda - Botoşani Vin 03 Ian 2014, 10:56 | |
| Timisoara e in litigiu de cativa ani buni Deva e o panarama de gara dar va intra in modernizare in acelasi timp cu C4 iar Resita Sud este si ea acuma in modernizare Noi nu putem sa raspundem la multe intrebari poate te adresezi celor de la CFR SA |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25567 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: 511 : Vereşti - Leorda - Botoşani Vin 03 Ian 2014, 12:04 | |
| Criteriul a fost EXCLUSIV ca staţia să fie reşedinţă de judeţ, iar la insistenţele politicienilor vremii au fost introduse în listă şi Feteşti şi Sighişoara.Timişoara e în litigiu, Deva la fel, la Alexandria sunt probleme cu terenul. Pentru Târgovişte, Baia Mare, Satu Mare, Miercurea Ciuc şi Târgu Mureş tocmai se fac pregătirile pentru un proces între CFR S.A. şi consultant, care consultant n-a fost în stare de nimic. Restul staţiilor sunt finalizate sau în diverse stadii de lucru. _________________ :TTT:
|
| | | kristi kkk V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1697 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 7655 Data de inscriere : 25/08/2008
| Subiect: Re: 511 : Vereşti - Leorda - Botoşani Vin 03 Ian 2014, 12:21 | |
| - MetalRider a scris:
- Nu e vorba de ironii,eu doar ma tot intreb ce a stat la baza luarii deciziei de a se construi asa ceva la Botosani si nu la Oradea,de exemplu? Nu vreau sa ironizez pe nimeni si nu vreau sa rad de nimeni,doar ca nu gasesc un argument destul de solid pentru o asemenea investitie oricat m-as stradui sa inteleg.
@Domnu' MetalRider: Vrei sa pari spiritual dar ai un orizont care se cam incheie in varful nasului. Vad in postul asta o frustrare specifica asa-ziselor persoane de sange albastru decrepite de timp si necazuri! Revolta asta de copil ramas fara fonduri de jucarii nu e sanatoasa, care e treaba ca de ce s-a construit asa ceva la Botosoni? Cine crezi ca ne-a intrebat pe noi de ce ar trebui sa se construiasca asa ceva in 1871? Sa fie ignoranta, necunoastere sau rea vointa? In acea perioada fosta "frunce" era in statul dualist Austro-ungar, iar Botosani in principatele unite romane! Acum in secolul XXI, Botosaniul, o zona care a dat posteritatii nume precum Iorga, Eminescu, Enescu, Luchian, lista e lunga, nu cred ca trebuia sa lase in paragina o cladire de patrimoniu, mai ales ca fondurile de refacere sunt de la UE! Ce nu-si are rostul la 2 linii si la aprox. 10 perechi trenuri/zi e pasajul subteran! Da, vad ca regele a ramas in pielea goala, daca esti obisnuit de la tine de acasa sa lasi diverse cladiri pe mana unor borfasi nu este obligatoriu ca demnitatea sa dispara de peste tot! Scuteste-ma de lectii de geografie de 2 bani, cred ca am citit suficient sa stiu unde Bucuresti, nu sunt impresionabil! Vad ca nu ai invatat nimic din pedeapsa anterioara, cred ca vei face tot posibilul s-o primesti pe urmatoarea! |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: 511 : Vereşti - Leorda - Botoşani Vin 03 Ian 2014, 12:52 | |
| De cand e Resita mai important ca Botosaniul ?? O fi ele la capatul tari dar Botosaniul avea legaturi directe pana nu demult cu multe trenuri de lung parcurs pe cand la Resita cate trenuri ajung acum ?? IR-ul ala Timisoara-Resita care e pus ptr cfr-isti si merge gol si vreo cateva Regio plus privati. |
| | | Amiralul
Numarul mesajelor : 845 Reputatie : 6525 Data de inscriere : 12/06/2009
| Subiect: Re: 511 : Vereşti - Leorda - Botoşani Vin 03 Ian 2014, 13:31 | |
| As putea spune ca Resita a avut sprijin politic,acum 3-4 ani Frunzaverde era mare stab in PDL... A fost mai importanta ca Botosaniul,multi ani,vreo doua sute si ceva,acum sint doua orase la fel de oropsite,dar resedinte de judet... |
Numarul mesajelor : 1697 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 7655 Data de inscriere : 25/08/2008
| Subiect: Re: 511 : Vereşti - Leorda - Botoşani Vin 03 Ian 2014, 13:51 | |
| Acum 200 si ceva de ani faceau parte din state diferite si atunci comparam mere cu pere! Botosani a fost un oras cu aplecare spre cultura iar Resita un oras industrial! In ultima vreme sunt, ca multe altele, 2 orase in pragul falimentului! Un + pt. Botosani, deoarece aici este raiul industriei confectiilor! |
| | | MetalRider
| Subiect: Re: 511 : Vereşti - Leorda - Botoşani Vin 03 Ian 2014, 16:29 | |
| "Vad ca nu ai invatat nimic din pedeapsa anterioara, cred ca vei face tot posibilul s-o primesti pe urmatoarea!" Asta e un forum despre trenuri sau despre pedepse? Iar tu kristi ai fost abuzat cand ai fost mic? In acest caz ,vezi ca pentru tine sunt centre de specialitate. Si de ce ma rog sa ma "pedepsesti"? Ce ti-am facut? Sau nu poti sa porti o discutie ? Cam atat in discutia cu tine,nu ma cobor eu la nivelul tau. Rog un moderator sa intervina. In ceea ce priveste importanta oraselor,eu zic ca Resita a fost si este in continuare mai importanta ca Botosaniul. Importanta nu e data de cate perechi de trenuri/vagoane directe a avut. Dupa cate vad nici de la Botosani nu prea pleaca mai multe decat din Resita. Intr-adevar fata de ceea ce a fost ;Resita e la pamant. Insa orasul mai traieste un pic,nu e complect mort; fiind un punct de plecare pentru multe destinatii turistice(e.g: Cheile Nerei.,a Carasului, cea mai veche cale ferata de pe teritoriul actual al Romaniei,etc). Iata de ce intr-un fel se putea pune un pic mai mult accent pe Resita,mai ales ca are vreo 3 gari. P.S: Si din Banat s-au ridicat multi oameni de cultura si pioneri a tehnicii.Nu cred ca e cazul sa enumar. Vreau sa termin aici aceasta discutie,deoarece,inca odata: Nu am vrut sa jignesc pe nimeni,dar am fost jignit de toti de aici. Am pus doar o intrebare la care la un moment dat si un moderator mi-a dat dreptate. A si inca ceva: bunica mea care m-a crescut e din Burlesti. Restul,trage-ti voi concluzia.
|
| Subiect: Re: 511 : Vereşti - Leorda - Botoşani Vin 03 Ian 2014, 16:58 | |
| Sa ma ierti putin stimabile, da' nu eu te-am pedepsit si nu te voi pedepsi cand vei da iarasi pe dinafara! Ironia sortii face ca tu sa reincepi exact de unde ai ramas acum vreo 2-3 saptamani cand dupa 10 posturi ai luat pe mai multi cu "nea" ai primit si binemeritatul "rosu"! Ti-am atras atentia aseara ca reincepi sa reincalzesti o ciorba mult prea lungita cu privire la rostul investitiilor din gara Botosani! Daca ai fi putin atent si te-ai obosi sa citesti posturile anterioare de la acest topic vei vedea ca sunt multe pareri care s-au spus, mai multe contra, despre aceasta investitie! S-au dat multe penalizari la acest subiect, inclusiv eu mi-am luat-o pe tema pasajului datorita aprinderii contra pasajului! Da' daca cineva care are autoritate in aceasta comunitate te-a pus o perioada pe coji de nuci si nu ai invatat nimic e destul de grav! Cat priveste abuzarea mea din copilarie e de discutat, faptul ca in anii '80 se mai intrerupea curentul seara si invatam la lampa cu gaz sau la bec legat la bateria auto, caldura era data cu portia, ciocolata gaseam destul de rar, desene animate vedeam mai mult la bulgari, ani de studiu al unui instrument muzical incepand cu varsta de 5 ani, inclin sa-ti dau dreptate, copilaria mea este oarecum lipsita de multe alte oportunitati pe care un copil din ziua de azi le are, si poate fi clasificata ca si abuz al regimului comunist! Nu sunt inca institutii care sa vindece traumele regimului care era in o anumita perioada din copilaria mea!
|
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25567 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: 511 : Vereşti - Leorda - Botoşani Vin 03 Ian 2014, 18:00 | |
| Atât Reşiţa, cât şi Botoşaniul, au un singur tren spre Bucureşti, cam cu acelaşi număr de călători (vreo 30, excepâtnd zilele de vineri şi duminică). Reşiţenii se duc la muncă/studii la Timişoara, spre care au tren direct. Botoşănenii se duc la Iaşi şi Suceava, dar configuraţia căii ferate o face neatractivă, preferând autobuzul. E chestie de geografie.
În rest... industrie nu e nici la Botoşani, nici la Reşiţa (bine, mai trăieşte UCMR-ul, dar nu mai are mult). ,,Industria confecţiilor" nu prea e industrie, e mai mult manufactură (cam ca prin toată ţara: făbricuţe cu câţiva angajaţi pe salariul minim, care dau 99% din producţie la export), faţă de cum era APACA - de exemplu - pe vremuri.
Legat de clădire da, trebuia renovată, fiind monument istoric. Dar înlocuirea completă a liniilor (pe care oricum o să se circule cu maxim 30 km/h, că e cap de linie) şi pasajul subteran n-aveau ce să caute acolo. Valabil şi pentru Reşiţa, de altfel, a cărei gară e cam în aceeaşi situaţie. Mai degrabă s-ar fi refăcut Reşiţa Nord, că acolo mai vin şi trenurile Regiotrans. _________________ :TTT:
|
| Subiect: Re: 511 : Vereşti - Leorda - Botoşani Vin 03 Ian 2014, 18:17 | |
| [quote="Dr2005"]
În rest... industrie nu e nici la Botoşani, nici la Reşiţa (bine, mai trăieşte UCMR-ul, dar nu mai are mult). ,,Industria confecţiilor" nu prea e industrie, e mai mult manufactură (cam ca prin toată ţara: făbricuţe cu câţiva angajaţi pe salariul minim, care dau 99% din producţie la export), faţă de cum era APACA - de exemplu - pe vremuri.[quote="Dr2005"]
Industria asta din Botosani e la scara mare, fac pt. majoritatea brandurilor de prim rang, dar si pt. marcile grupului Inditex(Zara, Bershka, Stradivarius, M Dutti), lucrez in domeniu si stiu ce e pe acolo! Am cumparat acum o luna un costum facut la Botosoni pt. firma care are acronimul GA si sigla un vultur la 800 lei, pret producator direct din fabrica! Primesc la firma unde sunt angajat subcontractari in fiecare luna deoarece ei numai fac fata! Salariile intradevar sunt mici dar decat praf mai bine ceva! La mine in Teleorman la Zimnicea Interagro are in jur de 30000-40000 angajati, salariile sunt in medie de 1000 lei! Nu sunt multi bani, dar gandeste-te ce era in zona asta fara acesti bani! Orasele care s-au bazat pe un colos industrial ce nu mai are rentabilitate in contemporaneitate sunt mai praf decat cele in care industria usoara a creat ceva locuri de munca! |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: 511 : Vereşti - Leorda - Botoşani Vin 03 Ian 2014, 19:03 | |
| Domle, UCMR nu mai traieste la Resita. Mai merge un singur furnal, celalalt vor sa-l demoleze si s-au blocat in chestiuni de patrimoniu.
Zilele trecute am discutat cu cineva care m-a intrebat despre trenuri. Daca nu cumva un tren mai rapid de la Resita prin Bocsa nu ar reusi sa aduca forta de munca la Timisoara.
Din cauza pasajului de la Botosani si a faptului ca pasionatii nu sint raspinditi uniform in tara, au scapat de blamat alte reparatii. Cine vorbeste de Calarasi Sud, Slobozia Veche, Zalau Nord, Resita Sud, Bistrita Nord?
Acuma intrebarea mea este: care gari deja s-au reparat au fost in acest program? Alba Iulia , Sibiu, Oradea, Cluj Napoca, Galati, Iasi, Craiova, Vaslui? Care sint in executie? Resita Sud , Zalau Nord, Calarasi Sud, Piatra NEamt, Braila, Slobozia Veche?
care urmeaza? |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: 511 : Vereşti - Leorda - Botoşani | |
| |
| | | | 511 : Vereşti - Leorda - Botoşani | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |