Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

OBB Railjet 69 -- instantanee interioare

In jos 
+2
Costin.H
myster2008
6 participanți
AutorMesaj
myster2008
Administrator
Administrator
myster2008

Numarul mesajelor : 1387
Varsta : 42
Localizare : Roquetas de Mar , Almeria , Spania
Reputatie : 7080
Data de inscriere : 15/08/2008

OBB Railjet 69 -- instantanee interioare Empty
MesajSubiect: OBB Railjet 69 -- instantanee interioare   OBB Railjet 69 -- instantanee interioare Icon_minitimeMar 14 Dec 2010, 17:38

Venind catre Romania si pierzand legatura cu rapidul Dacia din Viena , feroviarii austrieci mi-au oferit varianta Railjet pana la Budapesta , deoarece acesta prindea din urma rapidul Dacia pana la Budapesta. Calatoria cu Railjet de la Viena pana la Budapesta nu m-a costat absolut nimic in plus , mi-a fost oferita de OBB deoarece am pierdut legatura cu Dacia din Viena, datorita ninsorilor abundente care au cazut in Austria.
Va las sa admirati cateva poze din interior , calitatea nu este asa buna deoarece era si noaptea iar camera mea a facut ceva figuri.

OBB Railjet 69 -- instantanee interioare 4686539

OBB Railjet 69 -- instantanee interioare 4686543

OBB Railjet 69 -- instantanee interioare 4686544

OBB Railjet 69 -- instantanee interioare 4686546

OBB Railjet 69 -- instantanee interioare 4686549

OBB Railjet 69 -- instantanee interioare 4686550

OBB Railjet 69 -- instantanee interioare 4686551

OBB Railjet 69 -- instantanee interioare 4686554

E o adevarata placere sa calatoresti cu Railjet ....am ramas placut impresionat . Am calatorit la clasa 2 Economy , confortul mi s-a parut destul de bun ...vitezele de rulare sunt cam in felul urmator
-- pana la iesirea din Viena e intre 40 si 60 km/h
-- pana la granita cu Ungaria , aproape viteza constanta de 140 km/h
-- de la intrarea in Ungaria pana la Gyor , viteza aproape constanta de 160 km/h, incetinea pana la 120km/h in unele gari peste macaze
-- Gyor - Tatabanya , o viteza medie de 130 km/h , unele portiuni chiar si cu 160 km/h
-- Tatabanya - Budapesta , o viteza medie de 120 km/h , viteza mica de 80 km/h la intrarea in Budapesta

Cam atat , sper ca v-a placut !

Sus In jos
http://www.forumtrenuri.com
Vizitator
Vizitator

MesajSubiect: Re: OBB Railjet 69 -- instantanee interioare   OBB Railjet 69 -- instantanee interioare Icon_minitimeJoi 16 Dec 2010, 10:37

Cu banii pentru citeva garnituri, s-ar putea repara liniile sa fie marita viteza de circulatie. Vagoane si locomotive pentru trenuri care sa ofere conditiile de care spui tu sint deja, nu e cazul sa le cumparam ale altora. Avemfabricile noastre, care sint competitive.
Sus In jos
Costin.H

Costin.H

Numarul mesajelor : 654
Reputatie : 6162
Data de inscriere : 15/12/2009

MesajSubiect: Re: OBB Railjet 69 -- instantanee interioare   OBB Railjet 69 -- instantanee interioare Icon_minitimeJoi 16 Dec 2010, 12:25

am inteles ca OeBB nu mai are bani sa cumpere garnituri railjet. Era vorba sa se mai achizitioneze inca 16 seturi in valoare de 250 mil EUR de la Siemens. http://www.ftd.de/unternehmen/handel-dienstleister/:oe-bb-schulden-erdruecken-oesterreichs-bahn/50203739.html
Sus In jos
Vizitator
Vizitator

MesajSubiect: Re: OBB Railjet 69 -- instantanee interioare   OBB Railjet 69 -- instantanee interioare Icon_minitimeVin 17 Dec 2010, 08:33

Hai domle sa fim realisti:
Cu ce este mai deosebit vagonul ala de Railjet decit atitea vagoane de la CFR? nu le stiu dupa serii ca sint o gramada, dar vagoane avem.
Nu avem locomotive?
Avem si locomotive, iar daca ungurii nu ne lasa sa intram cu ele in Ungaria, asta e alta poveste. Faptul ca pentru intern avem si vagoane si locomotive, e bun, pacat ca nu avem infrastructura.
La noi insa e o alta prostie, opreste IC si la Videle si la Strehaia si la Ciucea si la dracu si atunci ne miram ca face un tren 10-12 ore pina la destinatie.
Sus In jos
decward
V.I.P Member
V.I.P Member
decward

Numarul mesajelor : 2594
Varsta : 27
Localizare : Bükreş
Reputatie : 8002
Data de inscriere : 15/08/2010

MesajSubiect: Re: OBB Railjet 69 -- instantanee interioare   OBB Railjet 69 -- instantanee interioare Icon_minitimeVin 31 Dec 2010, 12:36

Foarte frumos RAILJET-ul , dar am vazut ca apartine OBB ! Cum de face un international de genul Munchen Hbf-Budapest Klt ?? Mi s-ar fi parut normal sa fie un tren Munchen-Wien si altul Wien -Budapest !

Felicitari de poze , myster2008 !
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18766
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24347
Data de inscriere : 05/10/2010

MesajSubiect: Re: OBB Railjet 69 -- instantanee interioare   OBB Railjet 69 -- instantanee interioare Icon_minitimeLun 03 Ian 2011, 19:36

eddye a scris:
Foarte frumos RAILJET-ul , dar am vazut ca apartine OBB ! Cum de face un international de genul Munchen Hbf-Budapest Klt ?? Mi s-ar fi parut normal sa fie un tren Munchen-Wien si altul Wien -Budapest !

De ce nu ar face?Sunt 2 garnituri una Budapesta-Viena care se cupleaza in Viena cu Viena-Munchen asa cred eu..

Cele 16 garnituri necomandate de OBB vor ajunge in Cehia.
CD-ul va avea 16 Railjets
După ce ÖBB a refuzat ultimele 16 seturi de railjet s-a gasit solutia. CD-ul va achizitiona trenurile pentru 4,5 miliarde de coroane în 2011 şi le va pune în circulatie ca trenuri pe distanţe lungi

Ultima editare efectuata de catre adrian78hd in Lun 03 Ian 2011, 20:49, editata de 1 ori
Sus In jos
halmarius

Numarul mesajelor : 287
Varsta : 57
Localizare : Buc
Reputatie : 5556
Data de inscriere : 28/06/2010

MesajSubiect: Re: OBB Railjet 69 -- instantanee interioare   OBB Railjet 69 -- instantanee interioare Icon_minitimeLun 03 Ian 2011, 20:37

eddye a scris:

E foarte normal sa fie asa pentru a scurta timpul de calatorie pe relatia Muenchen- Budapesta, in beneficiul calatorilor mai ales ca Railjetul este o garnitura de tip push-pull!
In plus maghiarii nu resusciteaza EA-uri, DA-uri si LDH-uri vechi de 40 de ani in ideea de a salva o mata moarta de multi ani(industria de material rulant) au in parc si Taurus si MAV cargo a cumparat si Traxx, anul trecut a primit prima masina care e in probe pentru omologare.
Sus In jos
pannonia express
V.I.P Member
V.I.P Member
pannonia express

Numarul mesajelor : 382
Varsta : 40
Localizare : Brasov
Reputatie : 5784
Data de inscriere : 25/02/2010

MesajSubiect: Re: OBB Railjet 69 -- instantanee interioare   OBB Railjet 69 -- instantanee interioare Icon_minitimeMier 30 Mar 2011, 17:18

OK, si acum, surpriza, pretul:

un drum München-Budapesta (7 ore si 30 min, aproximativ 700 km) costa de la 29 pana la 112 euro la clasa a 2-a, de la 45 pana la 180 euro (!) la clasa 1, iar pentru vagonul despre care se vorbea mai sus (clasa "Premium") este nevoie de un bilet clasa 1, plus un supliment de 25 euro. Atmosfera de calatorie la cl. a 2-a si la cl. 1 este sa zicem comparabila cu TGVul, dar inferioara ICEului. Clasa Premium insa este probabil cel mai confortabil mod de calatorie pe sine din Europa.

Totusi, desi foarte confortabil, railjet-ul nu este un "pur" tren de mare viteza, deoarce viteza maxima este de "doar" 230 km/h, spre deosebire de TGV si ICE car ating 320 km/h pe ruta Paris-Strasbourg.
Sus In jos
pannonia express
V.I.P Member
V.I.P Member
pannonia express

Numarul mesajelor : 382
Varsta : 40
Localizare : Brasov
Reputatie : 5784
Data de inscriere : 25/02/2010

MesajSubiect: Re: OBB Railjet 69 -- instantanee interioare   OBB Railjet 69 -- instantanee interioare Icon_minitimeMier 30 Mar 2011, 17:59

Preturile pe care le-am scris mai sus sunt valabile pentru o calatorie doar dus. Nu stiu de unde ai tu informatia cu 3.8 milioane, dar Deva-Viena (cl. a 2-a) costa 44 euro dus si 76 dus-intors. Acestea sunt tarifele "normale", e pacat ca nu exista si niste tarife promotionale. Totusi, cu biletele Fortuna&co. incep incet-incet sa se miste lucrurile. De exemplu se poate merge cu 19 euro de la Deva la Budapesta cu bilet Fortuna si cu 13 euro de la Budapesta la Viena (tot tarif promotional - chiar si cu railjet), deci in total 19+13=32 euro Cool .
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: OBB Railjet 69 -- instantanee interioare   OBB Railjet 69 -- instantanee interioare Icon_minitime

Sus In jos

OBB Railjet 69 -- instantanee interioare
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» UZ-Ucraina
» CFM-Moldova
» INSTANTANEE HIBERNALE 2010 -- 2011
» INSTANTANEE HIBERNALE 2011 - 2012
» Instantanee feroviare - Graz, Austria

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum