Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Instantanee feroviare europene

In jos 
+20
Nesebar
alliens
Adirmvl
qew00
andreycj
cstefan
Kriszti219
Adrian78
daniel_c
mureseanu_976
Ionutz
NiORD
alex.alexus.tm
kaan
cont dezactivat .
COSTACHE MIHAIL
buldozer2
Andrei
biokosmy
myster2008
24 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5
AutorMesaj
Re6/6

Re6/6

Numarul mesajelor : 493
Reputatie : 5527
Data de inscriere : 11/02/2011

Instantanee feroviare europene - Pagina 5 Empty
MesajSubiect: Re: Instantanee feroviare europene   Instantanee feroviare europene - Pagina 5 Icon_minitimeSam 3 Ian - 19:34

Adirmvl a scris:
Regio-ul facea manevre sau circula in sistem push-pull?

nu se fac manevre cu doua lampi finale aprinse.....,circula push-pull.
Sus In jos
alex.alexus.tm

alex.alexus.tm

Numarul mesajelor : 1311
Varsta : 34
Localizare : Doha - Qatar
Reputatie : 7106
Data de inscriere : 28/03/2009

MesajSubiect: Re: Instantanee feroviare europene   Instantanee feroviare europene - Pagina 5 Icon_minitimeSam 3 Ian - 19:58

Adevarat, circula in sistem Push-Pull undeva prin suburbiile Varsoviei. Ceea ce am observat la ei si mi s-a parut foarte tare este ca ai free WI-FI in interiorul garii, fara a fi nevoie de user sau parola. Te conectezi pur si simplu si merge. De asemenea garile sunt foarte curate si sunt destule panouri care ofera informatii. Si ceea ce m-a surprins, sunt multi ``agenti`` de la PKP - IC care se plimba prin gara si pe peroane, probabil pentru a oferi sprijin si informatii. Nu sunt nici acum foarte lamurit care era menirea lor. Dar per ansamblu ... Am o impresie buna despre tot ceea ce inseamna transportul feroviar in Polonia.
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18749
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24326
Data de inscriere : 05/10/2010

MesajSubiect: Re: Instantanee feroviare europene   Instantanee feroviare europene - Pagina 5 Icon_minitimeSam 3 Ian - 20:33

Asa trebuia si la noi investit în vagoane noi Bombardier Dosto si locomotive Traxx nu modernizate etajate în bătaie de joc
Sus In jos
Caspar

Caspar

Numarul mesajelor : 238
Varsta : 42
Localizare : Hoorn, Olanda
Reputatie : 5013
Data de inscriere : 04/12/2011

MesajSubiect: Re: Instantanee feroviare europene   Instantanee feroviare europene - Pagina 5 Icon_minitimeSam 3 Ian - 23:46

Poland:

Instantanee feroviare europene - Pagina 5 IMG_0430
EN57 In Wroclaw. (total EN57 trains in Poland; 1412  :shock: )
This is Train R 67413 2 hours (or sometimes up to 5 hours) in this train is not a pleasure.

Instantanee feroviare europene - Pagina 5 IMG_0429

Instantanee feroviare europene - Pagina 5 IMG_0427

Instantanee feroviare europene - Pagina 5 IMG_0423

Instantanee feroviare europene - Pagina 5 IMG_0413

Instantanee feroviare europene - Pagina 5 IMG_0251
Warszawa, PKP IC - PESA.

Instantanee feroviare europene - Pagina 5 IMG_0233
Berlin - Warszawa Express.

Instantanee feroviare europene - Pagina 5 IMG_0232
Warszawa, S-bahn, PESA ELF.

Instantanee feroviare europene - Pagina 5 IMG_0240
Warszawa, S-bahn, Stadler Flirt.
Sus In jos
alex.alexus.tm

alex.alexus.tm

MesajSubiect: Re: Instantanee feroviare europene   Instantanee feroviare europene - Pagina 5 Icon_minitimeMar 10 Feb - 0:26

Am profitat de weekend-ul ce a trecut si am dat o fuga pana la Viena, cu trenul bineinteles. Toata ``distractia`` m-a costat in jur de 60 de euro (dus-intors). La dus am ales sa folosesc R 2613 (format din Desiro)  pana la Arad, de la Arad la Budapesta cu IC 346 ``Dacia`` iar de la Budapesta la Viena cu RJ 162. De mentionat ca Dacia a ajuns timpuriu cu vreo 8 minute in Arad si ca avea un grad de ocupare undeva pe la 40 % maxim. Pe langa faptul ca ramele RJ sunt foarte fiabile si bla bla bla, un lucru negativ mi s-a parut faptul ca nu a mers deloc WI-Fi-ul tot drumul. In schimb in Wien Westbahnhof si Wien Hauptbahnhof ai free Wi-Fi aproape in toata cladirea garii, chiar si pe peron Laughing  . La intoarcere am folosit RJ 65 (in care am avut Wi-Fi doar pana la intrarea in Ungaria) + IR 347 ``Dacia`` + IR 1744. Dacia, grad de ocupare de MAXIM 30 % (sa nu mai zic ca in cele 2 vagoane pe care le ataseaza in Budapesta si merg la Sighisoara erau cate 7 in fiecare vagon). Sa nu uit sa mentionez ca m-am intersectat si eu cu ``Serdica`` si ca mi-a cam pierit chefu` sa-l folosesc in excursia pe care vreau sa o fac la Sofia. Fara sa exagerez, cele 2 vagoane bulgaresti sunt foarte old school si murdare. Ca si termen de comparatie, sunt LEITE mult blamatelor vagoane care circulau in trecut pe internationalul Bucuresti-Belgrad. (nu stiu sigur daca nu fac cumva parte dintr-o clasa asemanatoare). Mai jos pun 2-3 poze pt. ca nu am facut mai multe. Daca doreste cineva sa vada si biletele, le pot scana si apoi posta. Seara faina !

Instantanee feroviare europene - Pagina 5 IMG_20150207_125902
free upload image

Instantanee feroviare europene - Pagina 5 IMG_20150207_094046
how to screen capture

Instantanee feroviare europene - Pagina 5 IMG_20150207_084621
image hosting 30 mb

Am vorbit cu un controlor foarte amabil si am aflat cateva lucruri interesante despre Railjet. In total s-au comandat in numar de 66: 59 de catre austrieci si 7 de catre cehi. Exista diferenta intre cele doua modele si anume: culoarea exterioara si culoarea scaunelor + o mica diferenta de material si cea mai sesizabila diferenta este urmatoarea:

Compunere RJ ÖBB: 2-2-2-2-Rest-1-1
Compunere RJ ČD: 2-2-2-2-2-Rest-1
Sus In jos
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 9101
Reputatie : 13007
Data de inscriere : 16/07/2014

MesajSubiect: Re: Instantanee feroviare europene   Instantanee feroviare europene - Pagina 5 Icon_minitimeMar 10 Feb - 8:24

Dar am venit eu cu Serdica duminica si e curat, se deschid geamurile, cald ca in sauna practic te sufoci daca nu deschizi geamurile, compartimente cu scaune care se rabateaza daca vrei sa dormi insa nu e apa la WC. E adevarat sint vechi au chiar si conducta de abur iar afara sint foarte murdare.
Nu stiu cum e cuseta BDZ.
Sus In jos
alex.alexus.tm

alex.alexus.tm

MesajSubiect: Re: Instantanee feroviare europene   Instantanee feroviare europene - Pagina 5 Icon_minitimeMar 10 Feb - 18:55

Eu am vazut garnitura de sambata noapte si exteriorul era jegos de-a dreptul. Unde mai pui ca vagonul de clasa incepea sa fie mancat de rugina jos pe langa usi. De interior nu imi dau cu parerea ca nu am urcat. Totusi, o perie si niste detergent nu stricau pt. exterior. Sau cei de la MAV spala doar vagoane din ograda lor ?
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22394
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: Instantanee feroviare europene   Instantanee feroviare europene - Pagina 5 Icon_minitimeMar 10 Feb - 21:54

alex.alexus.tm a scris:
Eu am vazut garnitura de sambata noapte si exteriorul era jegos de-a dreptul. Unde mai pui ca vagonul de clasa incepea sa fie mancat de rugina jos pe langa usi. De interior nu imi dau cu parerea ca nu am urcat. Totusi, o perie si niste detergent nu stricau pt. exterior. Sau cei de la MAV spala doar vagoane din ograda lor ?

Bulgaria este pe ultimul loc in UE la gradul de confort oferit in vagoanele BDZ. In schimb la viteza de deplasare a trenurilor nu sta asa rau, la ei chiar merge trenu nu ca la noi, dorm pe drum.
Vagonul ala clasa, iti ofera un confort foarte bun pentru calatoria efectuata, este compartimentat si nu stai la comun cu altii, nu este agloemrat acest tren si poti savura la maxim plimbarea cu trenu.
Eu zic sa mergi linistit cu el ca nu mori, totusi traiesti in Romania nu in Anglia sa ai pretentiile asa ridicate, iar de la BDZ chiar nu prea ai ce pretentii sa ai.

V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 9101
Reputatie : 13007
Data de inscriere : 16/07/2014

MesajSubiect: Re: Instantanee feroviare europene   Instantanee feroviare europene - Pagina 5 Icon_minitimeMier 11 Feb - 8:34

Locomotivele lor mi se pare ca nu au indusi. Cel putin LDH -ul care duce trenul la Vidin nu are.
Nu stiu cum fac sa mearga cu viteza mai buna decit la noi fara indusi.
In rest confirm cele spuse de Karpaty, vagonul de la Serdica e bun de mers, e cald, curat, dar n-are apa la WC, nu e aglomerat pina la Vidin si cel mai tare: se pot deschide geamurile.

Din Vidin dupa ce intra la o linie ingradita si se face controlul vamal, este preluat de o Skoda electrica si regarat la alta linie unde se ataseaza la o grupa din loco. Si vagoanele alea tot asa nespalate sint pe dinafara.In ele insa nu am fost.

Dar nespalate mai sint si pe la noi, asa la exterior vagonul de Motru al Softransului si Hyperionu tot prafuite erau zilele trecute, basca trenurile locale ale CFR.
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18749
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24326
Data de inscriere : 05/10/2010

MesajSubiect: Re: Instantanee feroviare europene   Instantanee feroviare europene - Pagina 5 Icon_minitimeMier 11 Feb - 9:50

Bulgarii nu au nici inductori de cale au sistemele (EBICAB 700, ETCS)
Si in Polonia au vagoane vechi genul 20-47 20-50 dar inauntru arata bine
http://www.vagonweb.cz/fotogalerie/PL/PKP_Bdnu-141A.php
http://www.vagonweb.cz/fotogalerie/PL/PKP_Adnu-112A.php
Sus In jos
decward
V.I.P Member
V.I.P Member
decward

Numarul mesajelor : 2594
Varsta : 27
Localizare : Bükreş
Reputatie : 7998
Data de inscriere : 15/08/2010

MesajSubiect: Re: Instantanee feroviare europene   Instantanee feroviare europene - Pagina 5 Icon_minitimeLun 23 Feb - 23:45

alex.alexus.tm a scris:
Am profitat de weekend-ul ce a trecut si am dat o fuga pana la Viena, cu trenul bineinteles. Toata ``distractia`` m-a costat in jur de 60 de euro (dus-intors). La dus am ales sa folosesc R 2613 (format din Desiro)  pana la Arad, de la Arad la Budapesta cu IC 346 ``Dacia`` iar de la Budapesta la Viena cu RJ 162. De mentionat ca Dacia a ajuns timpuriu cu vreo 8 minute in Arad si ca avea un grad de ocupare undeva pe la 40 % maxim. Pe langa faptul ca ramele RJ sunt foarte fiabile si bla bla bla, un lucru negativ mi s-a parut faptul ca nu a mers deloc WI-Fi-ul tot drumul. In schimb in Wien Westbahnhof si Wien Hauptbahnhof ai free Wi-Fi aproape in toata cladirea garii, chiar si pe peron Laughing  . La intoarcere am folosit RJ 65 (in care am avut Wi-Fi doar pana la intrarea in Ungaria) + IR 347 ``Dacia`` + IR 1744. Dacia, grad de ocupare de MAXIM 30 % (sa nu mai zic ca in cele 2 vagoane pe care le ataseaza in Budapesta si merg la Sighisoara erau cate 7 in fiecare vagon). Sa nu uit sa mentionez ca m-am intersectat si eu cu ``Serdica`` si ca mi-a cam pierit chefu` sa-l folosesc in excursia pe care vreau sa o fac la Sofia. Fara sa exagerez, cele 2 vagoane bulgaresti sunt foarte old school si murdare. Ca si termen de comparatie, sunt LEITE mult blamatelor vagoane care circulau in trecut pe internationalul Bucuresti-Belgrad. (nu stiu sigur daca nu fac cumva parte dintr-o clasa asemanatoare). Mai jos pun 2-3 poze pt. ca nu am facut mai multe. Daca doreste cineva sa vada si biletele, le pot scana si apoi posta. Seara faina !

Biletele de RJ le-ai luat pe loc din gări sau cu anticipare ? Dacă le-ai luat pe loc, cât ai dat pe ele ? Mulțumesc.
Sus In jos
alex.alexus.tm

alex.alexus.tm

MesajSubiect: Re: Instantanee feroviare europene   Instantanee feroviare europene - Pagina 5 Icon_minitimeMar 24 Feb - 21:03

Le-am luat de pe site de la MAV cu 4 zile anticipatie. Oferta : 26 euro dus-intors (Budapesta-Viena). Poti sa beneficiezi de oferta asta si daca cumperi biletele din gara (o gara de pe teritoriul Ungariei), insa eu nu am vrut sa ma risc pt. ca biletele (locurile / tren) care intra in oferta asta sunt limitate.
Sus In jos
decward
V.I.P Member
V.I.P Member
decward

Numarul mesajelor : 2594
Varsta : 27
Localizare : Bükreş
Reputatie : 7998
Data de inscriere : 15/08/2010

MesajSubiect: Re: Instantanee feroviare europene   Instantanee feroviare europene - Pagina 5 Icon_minitimeVin 27 Feb - 13:08

alex.alexus.tm a scris:
Le-am luat de pe site de la MAV cu 4 zile anticipatie. Oferta : 26 euro dus-intors (Budapesta-Viena). Poti sa beneficiezi de oferta asta si daca cumperi biletele din gara (o gara de pe teritoriul Ungariei), insa eu nu am vrut sa ma risc pt. ca biletele (locurile / tren) care intra in oferta asta sunt limitate.
Deci daca mai sunt locuri poti sa iei bine mersi si inainte de imbarcare gen. Okay, merci frumos! Very Happy
Sus In jos
daniel_c

Numarul mesajelor : 475
Reputatie : 5044
Data de inscriere : 25/05/2012

MesajSubiect: Re: Instantanee feroviare europene   Instantanee feroviare europene - Pagina 5 Icon_minitimeMier 26 Aug - 22:00

National Railway Museum, York, UK

cateva fotografii, din pacate facute in graba, cu telefonul

Instantanee feroviare europene - Pagina 5 Iq9ath

Instantanee feroviare europene - Pagina 5 Szbo1l

Instantanee feroviare europene - Pagina 5 5d45tv

Instantanee feroviare europene - Pagina 5 So3bz6

Instantanee feroviare europene - Pagina 5 2z9droj

Instantanee feroviare europene - Pagina 5 3446ngo

o locomotiva din China

Instantanee feroviare europene - Pagina 5 Dvfvyb

Instantanee feroviare europene - Pagina 5 Jkf87d

Instantanee feroviare europene - Pagina 5 124bj3p

Instantanee feroviare europene - Pagina 5 15ro387

Instantanee feroviare europene - Pagina 5 152c0np

Instantanee feroviare europene - Pagina 5 Ws0lms

Instantanee feroviare europene - Pagina 5 Vr905w

Instantanee feroviare europene - Pagina 5 8p3q

Instantanee feroviare europene - Pagina 5 4kze3p

Instantanee feroviare europene - Pagina 5 59tqg0

Instantanee feroviare europene - Pagina 5 143jh35

Instantanee feroviare europene - Pagina 5 2ihnpfc

Instantanee feroviare europene - Pagina 5 Hvbj0l

un exemplar din celebrul bullet train japonez

Instantanee feroviare europene - Pagina 5 2ivlh13

Instantanee feroviare europene - Pagina 5 18n51e

Instantanee feroviare europene - Pagina 5 2vwuvdl

Instantanee feroviare europene - Pagina 5 2mgw9rr

Instantanee feroviare europene - Pagina 5 2z5r61d

Instantanee feroviare europene - Pagina 5 Idbx4n

Instantanee feroviare europene - Pagina 5 1oanpj

Instantanee feroviare europene - Pagina 5 Apgxu9

locomotiva de la trenurile de lucru de la constructia tunelului pe sub Canalul Manecii

Instantanee feroviare europene - Pagina 5 21cxb47

Instantanee feroviare europene - Pagina 5 Wajz9k

Instantanee feroviare europene - Pagina 5 1411rp5

Instantanee feroviare europene - Pagina 5 Sn14s5

motorul Sulzer 6LDA28 similar celui de pe clasa 80/81/69/73, turbosuflanta fiind diferita

Instantanee feroviare europene - Pagina 5 1z32kuw
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Instantanee feroviare europene   Instantanee feroviare europene - Pagina 5 Icon_minitime

Sus In jos

Instantanee feroviare europene
Sus 
Pagina 5 din 5Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5
 Subiecte similare
-
» UZ-Ucraina
» CFM-Moldova
» Instantanee feroviare - Graz, Austria
» INSTANTANEE HIBERNALE FEROVIARE 2012--2013
» OBB Railjet 69 -- instantanee interioare

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum