| Instantanee feroviare europene | |
|
+20Nesebar alliens Adirmvl qew00 andreycj cstefan Kriszti219 Adrian78 daniel_c mureseanu_976 Ionutz NiORD alex.alexus.tm kaan cont dezactivat . COSTACHE MIHAIL buldozer2 Andrei biokosmy myster2008 24 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
Re6/6
Numarul mesajelor : 493 Reputatie : 5527 Data de inscriere : 11/02/2011
| Subiect: Re: Instantanee feroviare europene Sam 3 Ian - 19:34 | |
| - Adirmvl a scris:
- Regio-ul facea manevre sau circula in sistem push-pull?
nu se fac manevre cu doua lampi finale aprinse.....,circula push-pull. |
|
| |
alex.alexus.tm
Numarul mesajelor : 1311 Varsta : 34 Localizare : Doha - Qatar Reputatie : 7106 Data de inscriere : 28/03/2009
| Subiect: Re: Instantanee feroviare europene Sam 3 Ian - 19:58 | |
| Adevarat, circula in sistem Push-Pull undeva prin suburbiile Varsoviei. Ceea ce am observat la ei si mi s-a parut foarte tare este ca ai free WI-FI in interiorul garii, fara a fi nevoie de user sau parola. Te conectezi pur si simplu si merge. De asemenea garile sunt foarte curate si sunt destule panouri care ofera informatii. Si ceea ce m-a surprins, sunt multi ``agenti`` de la PKP - IC care se plimba prin gara si pe peroane, probabil pentru a oferi sprijin si informatii. Nu sunt nici acum foarte lamurit care era menirea lor. Dar per ansamblu ... Am o impresie buna despre tot ceea ce inseamna transportul feroviar in Polonia. |
|
| |
Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18749 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24326 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Instantanee feroviare europene Sam 3 Ian - 20:33 | |
| Asa trebuia si la noi investit în vagoane noi Bombardier Dosto si locomotive Traxx nu modernizate etajate în bătaie de joc |
|
| |
Caspar
Numarul mesajelor : 238 Varsta : 42 Localizare : Hoorn, Olanda Reputatie : 5013 Data de inscriere : 04/12/2011
| Subiect: Re: Instantanee feroviare europene Sam 3 Ian - 23:46 | |
| Poland: EN57 In Wroclaw. (total EN57 trains in Poland; 1412 :shock: ) This is Train R 67413 2 hours (or sometimes up to 5 hours) in this train is not a pleasure. Warszawa, PKP IC - PESA. Berlin - Warszawa Express. Warszawa, S-bahn, PESA ELF. Warszawa, S-bahn, Stadler Flirt. |
|
| |
alex.alexus.tm
Numarul mesajelor : 1311 Varsta : 34 Localizare : Doha - Qatar Reputatie : 7106 Data de inscriere : 28/03/2009
| Subiect: Re: Instantanee feroviare europene Mar 10 Feb - 0:26 | |
| Am profitat de weekend-ul ce a trecut si am dat o fuga pana la Viena, cu trenul bineinteles. Toata ``distractia`` m-a costat in jur de 60 de euro (dus-intors). La dus am ales sa folosesc R 2613 (format din Desiro) pana la Arad, de la Arad la Budapesta cu IC 346 ``Dacia`` iar de la Budapesta la Viena cu RJ 162. De mentionat ca Dacia a ajuns timpuriu cu vreo 8 minute in Arad si ca avea un grad de ocupare undeva pe la 40 % maxim. Pe langa faptul ca ramele RJ sunt foarte fiabile si bla bla bla, un lucru negativ mi s-a parut faptul ca nu a mers deloc WI-Fi-ul tot drumul. In schimb in Wien Westbahnhof si Wien Hauptbahnhof ai free Wi-Fi aproape in toata cladirea garii, chiar si pe peron . La intoarcere am folosit RJ 65 (in care am avut Wi-Fi doar pana la intrarea in Ungaria) + IR 347 ``Dacia`` + IR 1744. Dacia, grad de ocupare de MAXIM 30 % (sa nu mai zic ca in cele 2 vagoane pe care le ataseaza in Budapesta si merg la Sighisoara erau cate 7 in fiecare vagon). Sa nu uit sa mentionez ca m-am intersectat si eu cu ``Serdica`` si ca mi-a cam pierit chefu` sa-l folosesc in excursia pe care vreau sa o fac la Sofia. Fara sa exagerez, cele 2 vagoane bulgaresti sunt foarte old school si murdare. Ca si termen de comparatie, sunt LEITE mult blamatelor vagoane care circulau in trecut pe internationalul Bucuresti-Belgrad. (nu stiu sigur daca nu fac cumva parte dintr-o clasa asemanatoare). Mai jos pun 2-3 poze pt. ca nu am facut mai multe. Daca doreste cineva sa vada si biletele, le pot scana si apoi posta. Seara faina ! free upload image how to screen capture image hosting 30 mb Am vorbit cu un controlor foarte amabil si am aflat cateva lucruri interesante despre Railjet. In total s-au comandat in numar de 66: 59 de catre austrieci si 7 de catre cehi. Exista diferenta intre cele doua modele si anume: culoarea exterioara si culoarea scaunelor + o mica diferenta de material si cea mai sesizabila diferenta este urmatoarea: Compunere RJ ÖBB: 2-2-2-2-Rest-1-1 Compunere RJ ČD: 2-2-2-2-2-Rest-1 |
|
| |
dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9101 Reputatie : 13007 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: Instantanee feroviare europene Mar 10 Feb - 8:24 | |
| Dar am venit eu cu Serdica duminica si e curat, se deschid geamurile, cald ca in sauna practic te sufoci daca nu deschizi geamurile, compartimente cu scaune care se rabateaza daca vrei sa dormi insa nu e apa la WC. E adevarat sint vechi au chiar si conducta de abur iar afara sint foarte murdare. Nu stiu cum e cuseta BDZ. |
|
| |
alex.alexus.tm
| Subiect: Re: Instantanee feroviare europene Mar 10 Feb - 18:55 | |
| Eu am vazut garnitura de sambata noapte si exteriorul era jegos de-a dreptul. Unde mai pui ca vagonul de clasa incepea sa fie mancat de rugina jos pe langa usi. De interior nu imi dau cu parerea ca nu am urcat. Totusi, o perie si niste detergent nu stricau pt. exterior. Sau cei de la MAV spala doar vagoane din ograda lor ? |
|
| |
Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22394 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Instantanee feroviare europene Mar 10 Feb - 21:54 | |
| - alex.alexus.tm a scris:
- Eu am vazut garnitura de sambata noapte si exteriorul era jegos de-a dreptul. Unde mai pui ca vagonul de clasa incepea sa fie mancat de rugina jos pe langa usi. De interior nu imi dau cu parerea ca nu am urcat. Totusi, o perie si niste detergent nu stricau pt. exterior. Sau cei de la MAV spala doar vagoane din ograda lor ?
Bulgaria este pe ultimul loc in UE la gradul de confort oferit in vagoanele BDZ. In schimb la viteza de deplasare a trenurilor nu sta asa rau, la ei chiar merge trenu nu ca la noi, dorm pe drum. Vagonul ala clasa, iti ofera un confort foarte bun pentru calatoria efectuata, este compartimentat si nu stai la comun cu altii, nu este agloemrat acest tren si poti savura la maxim plimbarea cu trenu. Eu zic sa mergi linistit cu el ca nu mori, totusi traiesti in Romania nu in Anglia sa ai pretentiile asa ridicate, iar de la BDZ chiar nu prea ai ce pretentii sa ai. |
|
| |
dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9101 Reputatie : 13007 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: Instantanee feroviare europene Mier 11 Feb - 8:34 | |
| Locomotivele lor mi se pare ca nu au indusi. Cel putin LDH -ul care duce trenul la Vidin nu are. Nu stiu cum fac sa mearga cu viteza mai buna decit la noi fara indusi. In rest confirm cele spuse de Karpaty, vagonul de la Serdica e bun de mers, e cald, curat, dar n-are apa la WC, nu e aglomerat pina la Vidin si cel mai tare: se pot deschide geamurile.
Din Vidin dupa ce intra la o linie ingradita si se face controlul vamal, este preluat de o Skoda electrica si regarat la alta linie unde se ataseaza la o grupa din loco. Si vagoanele alea tot asa nespalate sint pe dinafara.In ele insa nu am fost.
Dar nespalate mai sint si pe la noi, asa la exterior vagonul de Motru al Softransului si Hyperionu tot prafuite erau zilele trecute, basca trenurile locale ale CFR. |
|
| |
Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18749 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24326 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Instantanee feroviare europene Mier 11 Feb - 9:50 | |
| Bulgarii nu au nici inductori de cale au sistemele (EBICAB 700, ETCS) Si in Polonia au vagoane vechi genul 20-47 20-50 dar inauntru arata bine http://www.vagonweb.cz/fotogalerie/PL/PKP_Bdnu-141A.php http://www.vagonweb.cz/fotogalerie/PL/PKP_Adnu-112A.php
|
|
| |
decward V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2594 Varsta : 27 Localizare : Bükreş Reputatie : 7998 Data de inscriere : 15/08/2010
| Subiect: Re: Instantanee feroviare europene Lun 23 Feb - 23:45 | |
- Am profitat de weekend-ul ce a trecut si am dat o fuga pana la Viena, cu trenul bineinteles. Toata ``distractia`` m-a costat in jur de 60 de euro (dus-intors). La dus am ales sa folosesc R 2613 (format din Desiro) pana la Arad, de la Arad la Budapesta cu IC 346 ``Dacia`` iar de la Budapesta la Viena cu RJ 162. De mentionat ca Dacia a ajuns timpuriu cu vreo 8 minute in Arad si ca avea un grad de ocupare undeva pe la 40 % maxim. Pe langa faptul ca ramele RJ sunt foarte fiabile si bla bla bla, un lucru negativ mi s-a parut faptul ca nu a mers deloc WI-Fi-ul tot drumul. In schimb in Wien Westbahnhof si Wien Hauptbahnhof ai free Wi-Fi aproape in toata cladirea garii, chiar si pe peron . La intoarcere am folosit RJ 65 (in care am avut Wi-Fi doar pana la intrarea in Ungaria) + IR 347 ``Dacia`` + IR 1744. Dacia, grad de ocupare de MAXIM 30 % (sa nu mai zic ca in cele 2 vagoane pe care le ataseaza in Budapesta si merg la Sighisoara erau cate 7 in fiecare vagon). Sa nu uit sa mentionez ca m-am intersectat si eu cu ``Serdica`` si ca mi-a cam pierit chefu` sa-l folosesc in excursia pe care vreau sa o fac la Sofia. Fara sa exagerez, cele 2 vagoane bulgaresti sunt foarte old school si murdare. Ca si termen de comparatie, sunt LEITE mult blamatelor vagoane care circulau in trecut pe internationalul Bucuresti-Belgrad. (nu stiu sigur daca nu fac cumva parte dintr-o clasa asemanatoare). Mai jos pun 2-3 poze pt. ca nu am facut mai multe. Daca doreste cineva sa vada si biletele, le pot scana si apoi posta. Seara faina !
Biletele de RJ le-ai luat pe loc din gări sau cu anticipare ? Dacă le-ai luat pe loc, cât ai dat pe ele ? Mulțumesc. |
|
| |
alex.alexus.tm
| Subiect: Re: Instantanee feroviare europene Mar 24 Feb - 21:03 | |
| Le-am luat de pe site de la MAV cu 4 zile anticipatie. Oferta : 26 euro dus-intors (Budapesta-Viena). Poti sa beneficiezi de oferta asta si daca cumperi biletele din gara (o gara de pe teritoriul Ungariei), insa eu nu am vrut sa ma risc pt. ca biletele (locurile / tren) care intra in oferta asta sunt limitate. |
|
| |
decward V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2594 Varsta : 27 Localizare : Bükreş Reputatie : 7998 Data de inscriere : 15/08/2010
| Subiect: Re: Instantanee feroviare europene Vin 27 Feb - 13:08 | |
- Le-am luat de pe site de la MAV cu 4 zile anticipatie. Oferta : 26 euro dus-intors (Budapesta-Viena). Poti sa beneficiezi de oferta asta si daca cumperi biletele din gara (o gara de pe teritoriul Ungariei), insa eu nu am vrut sa ma risc pt. ca biletele (locurile / tren) care intra in oferta asta sunt limitate.
Deci daca mai sunt locuri poti sa iei bine mersi si inainte de imbarcare gen. Okay, merci frumos! |
|
| |
daniel_c
Numarul mesajelor : 475 Reputatie : 5044 Data de inscriere : 25/05/2012
| Subiect: Re: Instantanee feroviare europene Mier 26 Aug - 22:00 | |
| |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Instantanee feroviare europene | |
| |
|